Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 mars 2022

Bekräftelser på Putins oklara födelsetid


Eftersom astro.com har en diskussion angående de olika uppgifter om Putins födelsetid som florerar (och för vilken jag fastnade för en, bara för att skriva några felaktiga inlägg baserade på 1 a.m. istället för 1 p.m.), kan man pröva Moder Ryssland som utslagsgivare. 

Putin har bossat länge över landet och därför borde en bra harmoni mellan kartorna indikera att mycket talar för Putins födelsetid 13.00. Här kommer den antika gamla Lyckopunkten, som inte ingår i hinduisk tradition, till oväntad hjälp:


"Moder Ryssland" kallades hemlandet även före Sovjetunionens splittring och känslorna håller uppenbarligen i sig: Rysslands säkra personlighet är just modersprincipen Krabban och här sammanfattar landet med Putins egen lyckopunkt med bara fyra graders separation från en exakt konjunktion. 

Nu verkar inte exakta överensstämmelser vara avgörande för den gamla västastrologins punkter eller rättare lotter (se Platons myt om lottdragningen innan själarna återvänder till Jorden). Lotterna visar, hus för hus, var genomslaget i frågan märks. 

En konjunktion med en planet stärker och modifierar troligen budskapet. Tänk Lyckans lott som landar i ett av de onda/olyckliga husen och mitt på en planet som inte passar i tecknet eller husen. Det torde vara en lyckodödare så det förslår!

Det intressanta är nu att Lyckopunkten förbinder ledare och land även åt motsatta hållet: Rysslands lycka ligger i Skorpionens tecken och här kommer Putins kanske mer än hypotetiska ascendent och gör honom till rätt man för att värda sig om Moder Rysslands trygghet.

Även om (den goda) Daimonens Lott berör den inre verkligheten och kanske antyder huruvida individen har ett aktiverat högre medvetande (gå bort materialister, ni förstår inte vad detta är), så delar Ryssland och Putin samma sorts personliga daimon.

Husbelägenheten är en första indikation: "skyddsanden" har mycket höga och nobla målsättningar eftersom 9e huset representerar religion och filosofi. Detta kan inte enbart vara Putins hycklande spel för gallerierna. Att han har Venus i 12e huset, en liderlig eller sensuellt orienterad position, utesluter inte någon form av religiös/filosofisk sida - människans innersta väsen är komplext till följd av många besök på jorden. I relation till moderlandet ömmar hans högre Själv (daimonen) för Rysslands spirituella arv, dess högsta och nobla andeväsen. Ett tredje sammanträffande via de senantika lotterna.

Detta kanske förklarar varför han tog så hård ställning mot gruppen "Fittornas uppror" (som med en USA-markör vald amerikansk slödder-engelska), de där som ställde till med ett västinspirerat queer-feministiskt spektakel framför altaret i en ortodox kyrka. 

Det moderna Ryssland har - tvärtemot mediernas skrikhalsar - kommit långt sedan barbariets dagar och halshögg inte blasfemikerna i kyrkan utan nöjde sig med att fängsla dem några år. Unga sinnen ska få en chans att reflektera men redan de gamla kineserna visste att dödsstraff var bättre för förhärdade brottslingar där "terapi" var meningslös. Vissa är redan så störda att de inte förstår poängen när Övermakten visar sin moraliska överlägenhet via skonsamma tillrättavisningar. Putin måste ha nått samma slutsats om Ukraina innan han anföll.

*****

Ryssens anfall på Ukraina tog världen med överraskning. Den här bloggen hade t.ex. en text om den nymåne som förgick anfallet. (Gammal  regel: alltid bedöma en händelse och dess horoskop mot närmast föregående nymåne.) 

Det ser i efterhand nästan synskt ut, men det är ren slump att jag återvände till just ny- och fullmånetemat så direkt innan ett större skeende... 

Viktigt, eftersom jag inte tidigare följt upp saken, är att nymånen inträffade i Vattenbärarens tecken ett år när det högre medvetandets Jupiter befinner sig här. Sedan Putin anföll har jag flera gånger återkommit till möjligheten att detta var starten på Vattenbärarens tidsålder så att det Putin nu startat kommer att växa till morgondagens globala socialism, en värld, ett folk. 

Vattenbäraren är den konceptuella Tanke som tagit kontroll över såväl vegetation och biologi och bevattnar sina odlingar med omsorg. Detta är planetens herre. Vattensymboliken gällde såväl Babylons alla bevattningskanaler som den moderna genforskaren som manipulerar biologins Vatten och designar förbättrade livsformer.

Vattenbäraren begår inte rovdrift på jordklotet som den Kapitalism som nu förverkat alla anspråk på lojalitet. Vattenbärarlandet Sverige är tyvärr en falsk version av detta storslagna zodiaktecken, här handlar det om Världsanden själv, babyloniernas "Den Store". Mänskligheten bortom den näriga Kapitalisten kommer mycket bättre att motsvara Världssjälen i mikrokosmisk skala.

Det har också visat sig att Vattenbäraren var en dominant både i horoskopet för annekteringen av Krim och för Putins start av erövringen av Ukraina. Jag tror inte den individ som vuxit fast i västra hörnets perspektiv ens är kapabel att fatta vad Tiden själv signalerar, gång på gång: En ny mänsklighet och ett nytt samfund står otåligt i startgroparna. 

UFO-farkoster har svärmar över amerikanska militärinstallationer (faktiskt, sedan Andra världskriget och USA:s atombomb). Högre levnadsformer, halvt synliggjorda änglar maskerade som skruv-och-mutter-farkoster - veritabla shapeshifters - tycks vaka över Jorden medan en stormakt går under.

För att bespara läsaren ytterligare läsning citerar jag bara slutknorren om nymånen som varsel:

Ukraina, med Månen i Stenbocken blir därmed monstermagneten (Månen helt negativ) som tänkbar krigsskådeplats för USA:s hoppfullt sista självförödmjukelse innan dess usla inrikespolitik får dem att retirera till egna inre problem, och, kanske, lägga sitt sista krut på ett förödande krig i Asien där de har mer att förlora ur ekonomisk synvinkel.

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/senaste-nymanen-och-vast-mot-ryssen.html

Fel bara om vilket land som skenbart startade blodsutgjutelsen i Ukraina. Bloggen granskade Ukrainas horoskop den 21 januari, NATO-USA meddelade truppförstärkningar i Östra Europa den 24 januari 2022. Så visst fanns tecken i tiden som förklarade inläggets slutknorr. Putin bedömde uppenbarligen att NATO-USA:s demonstrativa signal var svar nog på hans i och för sig bryska krav. (Skorpionascendenterna kan ibland vara rejält plumpa, jag har känt flera personer. Det är som Vågens diplomati steget innan i zodiaken fuskades över.) 

Visst kan Putins ultimatum mot några namngivna länder ha varit spel för gallerierna: införlivandet av Ukraina redan var beslutat. Men det ändrar inget i den större Planen i vilken Putin ingår och det Väst (en tragedi) som numera varken förstår eller diskuterar Världsanden.


Inga kommentarer: