Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 mars 2022

Västerlandets Putin-kritik avslöjar en hycklare

Det finns delar av Putins moralfilosofi jag skriver under på, även om Väst för närvarande jobbar hårt på att förlora all sin trovärdighet genom klantig demonisering.

När t.ex. Putin kallar sitt lands glidare - de stormrika som korrumperats av västerlandets livsstil - vid deras rätta namn ("landsförrädare"), då gör han inget annat än det svenska tidningsdrevet gjort, som dagar i sträck spanat på oligarker och inte minst deras lyxbåtar. Men vad gör Väst när Putin drar detta streck? Jo, som "militärexperten" Gudrun Persson (som jag nyligen klassificerade som "hök"): kallar Putins uttalanden steg mot totalitär diktatur. 

https://www.expressen.se/nyheter/experten-putin--foraktar-allt-i-vast/

Kluvna tungor i Väst så det förslår!

*****

Nu träffades tydligen fler av Putins hårda ord än svekfulla västpåverkade oligarker. T.ex. innefattades den farsot av HBTQ-förvirring som utmärker västerlandet. Sjukdomen har spridit sig österut, och Putin med normalt kristen världsbild (samma som zodiaken bygger på) fördömer dess lobbyister.

Detta fick mig att gå tillbaka till denna grupp, som med mördarkategorin var bloggens tidiga försöksråttor i syfte att utröna om den sideriska zodiaken övertygade i kvantitativa tester, vilket den gjorde, åtminstone för undertecknad.

En ny sammanräkning visar att det genom åren trillat in f.n. 388 horoskop taggade homo, lesbisk eller bisexuell. Här är en ny genomgång av Venus och Mars förekomster i de 12 tecknen. 

En sådan här undersökning kan aldrig vara strikt kvantitativ eftersom astrologin har ett så komplext system av tidigare antaganden om planeternas relativa välmående i vart och ett av tecknen, och egentligen ett välmående som avgörs av horoskopet som en helhetsbild. Men här är frågan helt enkelt om eventuella avvikelser från förväntat genomsnittliga placeringar i 12 tecken stämmer in med astrologiska spelregler som haft lång tid på sig att utvecklas.

388 snitt: 32/tecken

       Ve    Ma
ARI    44    39
TAU    44    28
GEM    34    31
CAN    22    50
LEO    29    37
VIR    29    28
LIB    30    34
SCO    28    38
SAG    27    27
CAP    44    28
AQU    27    19
PIS    30    29

Med en smått godtycklig gräns ±30% för signifikant avvikelse från slumpvariationen (se 10 år gamla Vad räknas som vetenskapligt belägg?) drar VENUS I KRABBAN blicken till sig.

Denna placering är underrepresenterad och tyder på att emotionella och naturnära Krabban förstår sin könstillhörighet ovanligt bra och slipper gå vilse i HBTQ-träsket av förvirrat tänkande och den allmänna alienation som västsamhällena bjuder sina barn på.

Men än en gång i dessa kvantitativa tester tycks Naturen leka med observatören och demonstrerar en axel (symmetrier antyder en bakomliggande intelligens). Ofta har det varit motsatta zodiaktecken som stuckit iväg åt varsitt håll, men här är det istället de polära Venus och Mars i samma tecken som tycks vilja berätta något. 

För lika relativt immun som Venus i Krabban är för de psykiska HBTQ-åkommorna, lika benägen är Mars i samma tecken att gå ner sig i förvirring! Mars-Krabbans 50 förekomster är en överrepresentation på hela 56%! Det ser ut som om den här kategorin horoskop ändå lyckas visa att läran om planeternas "upphöjelse" och "fall" har något som talar för sig. Höken Gudrun Persson har för övrigt en INTENSIFIERAT FALLEN MARS I KRABBAN (Mars med demonen Rahu) vilket kanske kan ge en antydan om varför hon blir så upprörd över Putins uppräkning av illojala typer...

Och på tal om tidigare test där zodiakala diktotomier stigit fram, vad om underskottet av Venus i Krabban men överskottet av perverterade Venus i Krabbans motsats Stenbocken? Även denna placering signifikant med sina 37% över genomsnittet.

*****

Det vore konstigt om det inte gnisslar här och där i ett lapptäcke av traditioner och metoder som astrologin utgör.

I indisk astrologi är t.ex. Venus inte en tillgång för Krabban stigande i öster, den blir då en "verksam illgörare", kanske främst för att Krabban är så passionerat subjektiv och protektionistisk. Den klarar inte att uppbringa det omdöme som Venus betecknar och som krävs för att kunna avväga, bedöma, och antingen ta parti eller medla. Krabban är en primitiv naturlig instinkt som tillhör jordelivets allra första manifesta egenskaper (tänk: cellens membran som skydd för det på membranets insida).

Ändå ser man Venus göra gott i Krabban i det här kvasistatistiska experimentet, den "räddar" i viss mån den naturliga Krabban från att gå vilse och är tvärtemot hinduisk teori en tillgång. (Nu skevar resonemanget en smula eftersom det specifikt är KRABBAN-I-ÖSTER hinduerna talar om och inte Venus i Krabban rent allmänt.)

Samma händer med den överrepresenterade Venus i Stenbocken: hinduisk astrologi hävdar att Venus är välplacerad i detta tecken, i det att den följer patriarken i hushållet och således för del av dess goda. 

Detta är patriarkalism, den klassiska högerförklaringen till att kvinnor och slavar ska underordna sig Husets Herre (eller Arbetsgivaren), så att små brödsmulor kommer dem till del. I verkligheten krävs rätt avancerade horoskop för att få ut något gott ur samkväm mellan Venus och Saturnus, båda är essentiella intellektsplaneter/Luft, vilket krävs för att förstå något så immateriellt som Dharma, universums morallag som astrologin kodat (i dess mer filosofiska variant). I de flesta fall känner sig Venus enbart klämd av Saturnus.

I detta lilla experiment visar sig det vara av skada att följa samhällets, patriarkatets eller Överherrens direktiv: Venus i Jord-tecknet Stenbocken (som faller kort om härskarens Luft-natur) visar sig trilla dit rejält på det svenska samhällets undanröjande av intelligent tanke (filosofi), religion och på senare tid samhällets reduktion av kroppen till bara "tanken om ett gender". 

Gendertänkandet är en perfekt "-ism" för det samhälle som inte bryr sig om sina medborgares inre liv och hjälper dem att reparera glappkontakten som förorsakar HBTQ-förvirringen. Detta samhälle är kostnadseffektivt och söker klämma dem på maximal arbetsprestation under ett kort liv. Men att trolla bort HBTQ genom att normalisera den (och mycket annat), löser naturligtvis inga problem. Den sjuke fortsätter må illa även efter t.o.m. "könskorrigerande" ingrepp. Att redovisa efterspelen är nu inget som homolobbyn i svenska medier är intresserad av...

Sverigehoroskopet har Venus i Stenbocken så detta test bekräftar bloggens tes att vårt samhälle skapar ovanligt många homosjuka barn för vilket journalister bör lastas som från vissa tidningar söker smitta hela befolkningen med det problem de själva lider av. Så egoistiskt och, skulle Putin säga, samhällsförrädiskt att söka manipulera helheten så att det passar ett "särintresse" bättre. Landets politiker är som sagt inte bättre de, Sverige gjort sig kvitt all vishet och är som ett fartyg utan styrförmåga på ett stormigt hav. 

Den sublunära demonen eller det vattniga och principlösa havsmonstret Hydra behärskar landet, som nyligen upptäckt i Dold Daimon del 2.



PS. Det slår mig att Krabban/Månen och Stenbocken/Saturnus kan läsas som "natur och kultur" - kultiverandet eller omdanandet av det naturgivna börjar redan i Jord-tecknet Jungfrun (det första Jord-tecknet Oxen är det naturgivna), medan det är Stenbocken som representerar formalism som i värsta fall skapar onaturlig vederstyggelse (se dessa tiders kosmetiska ingrepp som gör monster av människor på jakt efter något tillfälligt ideal). 

Staten kan alltså inte annat än skada sina medborgare med mindre den bygger styret på långt klokare grund än dagens västerland och definitivt inte låter marknadskrafternas blinda passion styra (Vatten/Krabban). Det skulle inte förvåna mig om framtidens melodi liknar Putins dröm mer än nuvarande Väst.

PS2. Likväl som Venus i Stenbocken ligger den lätt överrepresenterad i zodiakens inledning, Väduren och Oxen. Det finns argument även för tendensen hos kroppsförvirring för zodiakens nybörjare, men jag lämnar de resonemangen därhän just nu, inte minst för att det kan vara slumpen som lyfter fram en och annan falsk "signifikans"...

Inga kommentarer: