Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 mars 2022

Korrupta välfärds-Sverige föddes redan 1863 (fondbörsens förbannelse)

Med anledning av det fiasko ICA-skandalen innebär för det nya svenska folknöje Överheten lurat på medborgarna, värdepappersspekulation, tittade bloggen på den moderna börsens födelse i Sverige.

Ett hemskare horoskop får man leta länge efter! Det förklarar perfekt varför det moderna Sverige är en så urartad entitet med en infam befolkning som lurats på Överhetens beteenden och nu tror de som småsparare har en chans att göra pengar utan att arbeta för dem (mer än sitta vid en dator och köpa och sälja, vill säga).

Unga aktiesparare har en värdefull historik och läser man texten utan sataniska filter så förstår man ondskan i kapitalismen: Det var extremt dyrt och riskabelt för gårdagens Rike Man att satsa på ett projekt, en produkt eller vad helst. Förr var människan nämligen ansvarig för sina handlingar, och det kunde innebära personlig konkurs om den Rike Mannen var en klant utan blick för bra projekt det fanns behov av. 

Så den västerländska kapitalismen kom på ett smart trick: genom att skapa ett aktiebolag kunde den Rike Mannen slippa personligt ansvar och risken fördelades över alla de dummaste medborgarna, de som lurats av drömmen om snabb och lätt rikedom och som köpt aktier i hopp om generös utdelning. 

Detta förklarar varför västcivilisationen nu snabbt går mot sin undergång. Utan personligt ansvar är det fritt fram för allsköns värdelösa produkter för att fylla lika många konstlade behov. De dummaste av de dumma, aktiespararna, bidrar till detta slösaktiga och galna samhälle och är för övrigt parasiterna på toppen av de andra som verkligen producerar något. 

Parasiterna är bara intresserade av att plocka vinst ur systemet, de gör ingen som helst nytta. För övrigt det Putin hatar, han har uppenbarligen en äldre och sundare bild av ett samhällssystem som byggs på faktiskt produktivitet. Notera hur parasiten perfekt motsvarar det moderna svenska horoskopets myckna LUFT. Värdepappersklippare i 5e spekulationshuset tjänar pengar på pengar, de lever i luftslott (och kan naturligtvis krascha svårt som Svarta tisdagen 1929 när New York-börsen gick åt helvete, eller eventuellt nu, i Sverige, där rådgivaren Anders Borg inte förmått East Capital att tänka rätt, vilket sedan drabbar fondspararna snarare East Capital...)

Dygnets öppning för första dagen för Stockholms Fondbörs ger ett så signifikant ascendent (rollmask) att det är kusligt. Jag erinrar om att DYGNET kan tjäna som en container eller behållare för allt som därunder timar. Och 00:00 ger en karta som på flera punkter föregriper det skämt till nationalhoroskop Sverige numera har och som enbart fokuserar på Eliten och dess välstånd (och lämnar Månen/Folket utsatt och fattigt).

Nu berättar radionyheterna att bara 10% av svenskarna är luspanka så det är uppenbart att svenska politikers och Ägarna piska "arbetslinjens" biter på det prövade folket. Folk förnedrar sig hejvilt för att slippa stigmat "fattig" och resultatet är ett illamående i samhället. En del söker sig på aktiehandel och säljer därmed ut den sista heder de hade i sina kroppar. "Unga aktiesparare" försöker få utvecklingen i Sverige att framstå som något positivt: "Var femte svensk direktäger aktier och åtta av tio svenskar fondsparar privat. Siffrorna gör att svenskarna tillhör världseliten bland småsparare världen över."

Byt ut "världseliten" mot "slummen bland människor i världen" så kommer man sanningen närmare.

Och här är kartan som visar ROTEN till den röta som några årtionden in i nyliberalismens korta era förmörkat intelligensen hos 20% av folket (de som dras till nationalhoroskopets onda 5e elit- och spekulationshus):

Lycksökaren korsfäst i Passionens grepp

De tre kvaliteterna först, det är uppenbart hur dominant den opålitliga Passionen är i kartan, både Sol och Måne i passionens tecken och den hejdlöst obalanserade jakten på snabba och lätta pengar som syns som oppositionen mellan jagiska Väduren och Balanstecknet Vågen i öster - med SAMMA VERKSAMT ONDA JUPITER (stor rikedom/snabba klipp etc) som i det moderna Sverigehoroskopet. 

Det är Balansens Våg som tappar vettet när Jupiter är stark, vilket den verkligen är här GRADEXAKT stigande i Stockholms östra horisont när en tragisk dag i Sveriges historia börjar, kanske den mest tragiskt någonsin. Idag ägs börsen av ett amerikanskt företag, vilket ytterligare understryker riktigheten i allt denna blogg haft att säga om Sverige de senaste 5-6 åren.

Se också: Satans högborg: NASDAQ-börsen (inlägg från 2010, NASDAQ äger numera den svenska börsen).

Men en sådan här karta blir en blixtbelysning av exakt hur svenskarna sålt ut sig till den globala kapitalismen och kommer att dö i samma ögonblick USA brakar ihop till följd av sin inre vekhet.

Eftersom en ond och spekulationslysten rikedoms-Jupiter stiger i öster är kartan en spridare av OND KARMA för framtiden, och en starkt och restriktiv Saturnus (Jupiters logiska motpol) hade varit tacksam för att mildra den galna penninghungern. 

Men Saturnus har det svagast tänkbara läge i 12e huset (där inflytandet på omgivningen är noll). Jungfrun tillhör visserligen Ljusets kvalitet, men den är som bäst glåmigt blekgul här eftersom den inte kan påverka, och det gäller förstås i allra högsta grad 5e spekulationshuset som Saturnus borde tygla men inte förmår - "MARKNADEN STYR" är detsamma som irrationell Passion och här med en tydlig böjelse mot Mörkrets kvalitet. De som har, de mörkt konservativa, är vinnarna på börsen. Allt dras mot Mörkret i Elitens 5e hus.

Förlorarna är Folket, småspararen, illustrerad av folkmängdens Måne på topp i makthuset men i helt tanklösa och instinktiva Krabban, överstressad av attacken från extremt Passionerade Mars-i-Väduren. Här är ELD/VATTEN-kriget eller "sensationalismen" så typiskt för börsens nerviga natur där idioter springer i flock i hoppat om vinster eller att rädda sig från förluster. Notera att Mars-Väduren kommer att torka ut Mån-Krabban, och småspararen är ytterst sett förloraren på att Stockholms fondbörs någonsin såg dagens ljus.

Däremot signalerar "sensationalism"-ominat att börsen är billig spänning för de sorgligaste medlemmarna av mänskligheten. DEMOS, folket, ligger under Månen, så här avslöjar horoskopet en slags "demokratisering" av RISKEN.

Den Rike Mannen tecknas förstås av Jupiter i öster, men även Solen i kapitalackumulationens Stenbocken kan gälla som symbol för den grupp som vinner på att flytta upp Folkets Måne i utsatt position (makt är också en risk att bli nedpetad). Här "väljer" Solen en fullmåne och opponerar sig mot Folkets yra på toppen, står lite i det fördolda (4e huset är privat) medan aktörerna genomgår sin sanslösa Passion och raglar runt i maktens hus (fast de inte hör hemma där).


Mer riktigt är det förmodligen att bara se soltecknet som symbol för börsen i sig, vars horoskop detta ju är, även om hela kartan påminner om vad börsen handlar om.

Den Rike Mannen är den som leder kartan i öster, där Jupiter är som starkast, rent världsligt. Planeten är ohyggligt stark men gör alltså andra ont, sprider dålig karma - inte minst till alla småsparare som är det nyttiga idioterna som riskerar i detta lotteri medan - och tittat noga nu - den Onde Rike Mannen har sitt fundament Venus i ... Elitens 5e hus! Se hur likt börshoroskopet är det Sverige som 1974 ombildades och kallades "demokrati" men i själva verket dominerades av samma 5e. elithus.

Ingen frågar efter millimeterprecision i astrologin, det räcker med att förnimma att det går en tydlig trend från Stockholms fondbörs födelse till Sverige av idag.

Vad gäller den amerikanska ägaren till dagens svenska börs, se länken till NASDAQ ovan: den amerikanska börsen grundades med SAMMA Solen i Stenbocken och Månen i Krabban som den långt tidigare Stockholms fondbörs. Det finns många insikter att hämta ur denna axel, och man behöver inte åberopa Satan själv  som jag gjorde 2010 - människor utför den Ondes jobb så snyggt!

En annan kuriös sak: Stockholms fondbörs föddes medan det gamla Sverigehoroskopet (från 1809) gällde. Tittar på vilken planetär cykel som gällde för detta horoskop så föll börsöppnandet i... pengarnas huvudcykel Venus och som mer specifik undertyckel: klipparnas Jupiter! Sverige har färdats en lång väg för att bli så generande lågt i tanken som vi nu är. En retard bland nationerna.

Typisk hjärntvätt i svenska medier, ren korruption av medborgarnas medvetande:




*****

Medan inlägget tar form meddelar KD-politikern Lars Adaktusson att han lämnar sin post eftersom Ebba Busch kör fula och orena härskartaktiker.

Med blicken fortfarande på börshoroskopets vidrigt påflugna och hetsiga attack från Mars mot Månens svallande känsloliv, insåg jag plötsligt att Ebba Busch måste vara född sen eftermiddag. Då får nämligen hon samma osympatiska personlighetsdrag. Och placerar man Mars på toppen uppstår definitivt härskartekniker. Mars är som Solens onda kusin från landet en tjuvaktig typ som tar över eftersom Solen sjunker i väster i följande HELT HYPOTETISKA HOROSKOP. 

Kartan är alls inte orimlig eftersom Mars är i Väduren dygnets sista fjärdedel och Husets Krabba passar så spektakulärt in på den händelse där allt gick henne ur händerna:


Den här kartan har alltså fördelen att den tydligt visar hur hem- eller HUSFIXERAD (Krabbans skal) Ebba Busch är. Den som äger ett hus hon vill komma åt ska passa sig noga - hennes Mars-Vädur hugger nedåt som en hök! Visst känns det igen!?

Ännu fler bitar faller på plats med en ascendent i Krabban. Religionens Jupiter är i hemmaläge i Fiskarna detta år, och hamnar nu dessutom i 9e huset för religion. Det passar bra med hennes förflutna i, var det ego-succésekten Livets ord? 

Men den religiösa och innerliga symboliken blir tvivelaktig när hennes känsloliv (Månen) är så vanställt av "börs- och klipparmentalitetens" Passioner. Kan det vara så att det är det av Mars vanställda psyket och ego-tecknet Väduren som fick henne attraherad till amerikansk "satsa på dig själv"-kyrklighet till att börja med?

Allt detta bildar en träffsäker bild av Busch, och fullmåneproblemet mellan Ledarskap/Solen och Väljarna/Månen visar också hennes "uppgång och fall". Hon kallades "mediamässig" eller en "som gick genom tv-rutan" alldeles i början, men eftersom livslinjen Måne-->Sol är vad den här, föddes hon enligt den hypotetiska kartan som "sjunkande Sol i väster", en politiker som det aldrig blev mycket av. Hennes opinionssiffror är konstant usla och inte de kristdemokratiska väljare som traditionellt ömmar för Hem och Moderskap (Månen i Krabban!) tycker längre om henne. Måne och Sol i spänt läge längsmed "jag-och-du"-axeln....

Jag har studerat några Mars-i-tionde och de är inte optimala som makthavare. De är smått diktatoriska och uppbrusande. Härskar nyckfullt. Adaktusson är inte någon av mina favoriter men jag tror han har helt rätt om Busch. Mars i Väduren passar hennes ettrigt stickiga sätt mycket bättre än den veka och lidande Mars i Fiskarna. Busch föddes om kvällen och mitt förslag är runt 18.00 för ovanstående Krabbascendent, det lilla livet, den lilla människan.


Inga kommentarer: