Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 mars 2022

Typisk (?) amerikan med mord i sinne / Anna Lindh - mördad representant för eliten

 

Senator Lindsay Graham -
genomsnittligt omvärldshatande amerikan?

https://www.expressen.se/nyheter/usa-senator-vill-se-putin-dodas-av-rysk-soldat/ 

Den här extremt primitiva amerikanska politikern aktualiserar åter (se Sepp Blatter) den hinduiska tolkningsmetoden med planeternas relativa förhållande till andra. 

Det är inget annat än en ytterligare aspekt-lära men istället för fokus på vinkelvärdena som sådana baserar den sig på ålderdomlig klassificering av de världsliga husens natur - några goda, andra onda (och vissa neutrala).

Mest avskräckande är att Lindsay Grahams önskan om mord på meningsmotståndare också är inbyggt i USA:s horoskop! 


I just det här utförandet uppstår en motsvarighet till DISSOCIATIONEN där en ideologisk majoritet (Vattenbäraren) demoniserar eller förklarar en etnisk minoritet (Krabban) för en fiende. Det är Luft och Vatten - logik och känsloliv utan något vettigt sammanhang. Att Mars/Jupiter känner sig trängd eller i olyckans närhet visar att den rika minoriteten är på defensiven och vansinnigt rädda. 

Det sammanfattar bra Västkapitalismens trängda läge inför den Nya Civilisation som nu representeras av Vattenbärare och som den lilla enklaven av låga näringsdjur hatar och fruktar och VILL DÖDA. Mars/Jupiter har här en relativ "8-relation" till den i USA så hatade socialism som faktiskt är vad Vattenbäraren representerar (en enda social mänsklighet). Symboliken kan och bör läsas i båda riktningarna.


USA har naturligtvis detta medfödda problem: de känner sig som en hotad minoritet ("everybody hates us") och därför krigar och dödar alla sina hjärnspöken, med början i urbefolkningen. Den röde mannen måste först ha tett sig som en stor hotande skara (Vattenbäraren) för nybyggarna. Men den fulla vidden om USA:s sinnessjukdom är större. (En nation kan vara kollektivt sinnessjuk även om ett personligt möte med en individ tar udden av underliggande motiv.)


Det är först när man inser att USA-kartan har en andra 6-8-relation man ser något som suttit i sedan nybyggarnas tid: Saturnus i "ensamma och sårbara Jungfrun", "den egna lyckans smed", "the self-made man" har samma relativa glappkontakt relativt den Stora Konceptionens Vattenbärare. Här dagas insikten hur illa rustade amerikaner är att hantera stora vida världen (Vattenbäraren = världsalltet i vidast tänkbara applikation). Minns hur USA inte ville engagera sig i Andra världskriget - tills de själva drabbades (Pearl Harbor). 

Tidigare inlägg har säkert understrukit det gigantiska glappet i USA mellan välutbildade och den stora folkmassa som knappt vet något alls eftersom Månen (Folket) lever i en traditionell bubbla och upprepar sig av gammal vana. (Månen har glappkontakt med Saturnus som tidsflödet). Lyssna bara till folkets närapå arkaiska engelska jämför med sprättarna i New York! Man kan och måste, som sagt, återanvända samma symboler om och om igen för att klämma horoskopet på olika perspektiv.

Vad gäller Folket kan man definitivt betrakta Månens disponent Saturnus på samma sätt som Saturnus som elitens fundament i Sverige, det är något skevt med fundamentet. För den enkla massan i USA verkar det mest vara 6-hussignifikationen: drängen och vardagens repetitiva arbete som gäller, och kanske också olycksaspekten, dvs Folket har frusit fast i självbilden av gamla fattiga drängar som lämnade Gamla Världen. De är inte storstadshippa men avgjort Saturnus-robusta och som alltid med Saturnus så nostalgiska om sina rötter att de på rekordkort tid lyckats omvandla några utvalda presidenter till halvgudar.

Men också: USA som nation (eller federation) är märkt att kroniskt (Saturnus) förbli det lilla rädda sädesaxet (Jungfrun) som lätt kan trampas ned. Därav USA:s galna idé om att vara den som "förekommer problem" (preemptive strike) när Saturnus vill skörda rikt. Och denna vettlösa nation som vuxit sig stor till följd av psykopatologiska element följer nu hela den del av världen som enligt Ödet står på tur att avvecklas när Vattenbärarens tidsålder är inne. Och det är inte Sveriges och USA:s typ av Vattenbäraren framtiden handlar om utan en mer avancerad version av symbolen.

*****

Detta extra lager, "planeternas relativa förhållanden", är en utmärkt tankenöt så snart efter bloggens inlägg om den personliga daimonen och hellenismens tanke att det sociala 11e huset beskriver stadsstatens (eller i vår tid nationens) lokala skyddsande eller gud. 

Jag föreslog att detta kan tolkas som den anda som en stad/samhället stöper alla sina medlemmar i men väljer att personifiera som en extern "skyddsande". För denna rent sekulära förståelse, se bara västmediernas pågående och fantastiska (rent sjukliga) ambition att få varje råtta med på det antiryska tåget. Styrande i västvärlden anar att Västkapitalismens överhöghet nu på allvar är i fara (givet Rysslands förbindelser med världsledaren Kina).

Men upptäckten av att den mordiska senatorn matchar USA-horoskopet vidgar frågan om vad som är samhällets övergripande anda och så är man tillbaka vid den gamla ståndpunkten att "hela horoskopet" är individens karma eller det dolda  ramverk som ger ett liv och en mentalitet tid att leva och händelser att interagera med. (Tiden som verksamt putsmedel för att hyfsa till outvecklade varelser.)

De här sekundära budskapen via "planeternas relativa förhållanden" förekommer i vart och vartannat horoskop, och blir viktiga bara om deras stärkande eller försvagande bidrag samverkar med andra starka eller svaga indikationer. Är man själv del i t.ex. den samhällsanda, en duktig socialiserad medborgare, är man helt blind för dessa motiv eller ser åtminstone inget problem i dem. 

Är nationen skräckslagen blir man en vapenförespråkare och finner rädsla en naturlig del av den egna naturen. Man är medlem av en nation som beter sig som ett simpelt djur, utan stöd från den högre Rationella Själen som tar livets lott (= 1a horoskophuset) med jämnmod. Som de gamla kineserna sade redan för 3000 år sedan: "För den som varken hänger upp sig vid tur eller otur verkar allt till det bästa".

*****

När jag såg världsnyheten om den mordiska senatorn (som drevkarlen i riktning mot Nato, Aftonbladet, talande nog inte knystade om), hade jag ännu inte noterat recensionen av biografin om mördade högersossen Anna Lindh. Recension några dagar senare även i Expressen - men snabbt nog inlåst bak betaldörr efter att tidningens genier tänkt till lite extra och kommit på att en vanlig bokrecension är "premiumläsning". Mediernas jakt på mera pengar accelererar nu på ett sätt att man måste tillgripa Sverigehoroskopets uppblåste bubbla Jupiter sedan 2020 för att förså den nya svenska Eliten.

Impulsen att granska hennes karta ledde direkt till ännu ett exemplar av 6/8-relationen. Men som sagt, det kärvar i vissa avseenden i väldigt många horoskop, och med den mörka bild av mänskligheten hinduisk astrologi presenterar är det inte förvånande att även läran om planeternas relativa positioner drar åt sanningen om hur lågt själar har fallit när de väljer människans (eller t.o.m. djurens) nivå. 

Baserat på husens klassifikation finns t.ex. 3 eller t.o.m. 4 onda hus (3 intellektshuset sägs gå att "förbättra), medan de goda dharma-husen bara är 2 (eller 3 om man anser att födelsen till denna värld / ascendent-kroppen är något gott). Det här ytterliga tolkningslagret måste sammanfalla med flera indikationer för att något nämnvärt ska resultera. Annars vore vart och vartannat horoskop katastrofbenäget. Se "planeterna relativa förhållanden" som en annan form av aspekter, små bidrag till helheten.


I backspegeln är Anna Lindhs dissociativa 6/8 förhållande oerhört illavarslande! Det är den mordiske senatorns möte mellan Månen och Mars i repris! Men nu var inte Lindh den mordiska avsändaren utan mottagare. 

För Lindh står Månen extremt "död" i Vattenbärarens 30e och sista grad (och horoskopets atma karaka  - jämför Rysslands horoskop), medan den "fallna" (försvagade) Mars i Krabban ockuperar 8e huset för dålig karma. Var hennes högerglidning för att klättra mot makten och som fick henna att överge mer radikala ungdomsåsikter den utlösande orsaken för? Horoskopet visar att dålig karma I FÖDELSEÖGONBLICKET nått en bristningsgräns och att här inte finns någon karmisk merit att välja dåliga idéer, fatta dåliga beslut.

Faktiskt, den som tittar noga ser att Lindh precis som USA har ännu en 6/8-relation och mellan samma tecken: duktig dräng (Jungfrun) som av egen kraft når Överhetens nivå (Jupiter, den högsta kasten) och därmed kommer i glappkontakt med Vattenbäraren (bäraren av de sanna värdena). Omvänt kommer Vattenbäraren att inta den dödande "8-vinkeln" mot den nu jupiteriska "framgångs-Jungfrun" (enskild karriärvandring - en typisk högervärdering). 

Jupiter ÄGER Skyttascendenten så en framgångsrik klättring finns förutspådd här, Lindhs ande kanske valt ett kort liv inte för att som egot jaga karriärhöjden utan för att lära sig något om dåliga val och svek mot den egna ideologin? Nja, väljer man Daimonens Lott i detta horoskop (med känd födelsetid) så ligger den i 10e makthuset och med Överhetens Jupiter (som ur ego-perspektivet här är ett gott ting). Uppenbarligen ville Lindhs eviga daimon/högre själsaspekt leka med maktmänniskorna. Men Merkurius (och Solen) är inte starka i 7e huset för "den Andre". Helt klart var hon en spelbricka för Socialdemokraterna och hon var fåfäng nog att låta sig duperas.

*****

Det har duggat 6/8-relationer på bloggen nyligen, typen av förhållanden är så vanliga i horoskop. Men det förtjänar att påminnas om att Fredrik Reinfeldt var det kanske första horoskop där just den här illasinnade vinkeln dök upp i formen av hans ego-hat mot den överlägsna socialistiska samhällsformen. Mars (verksamt ond men prominent) i Jungfrun i egohuset leder till ett vakuum och fiendskap med Samhällsarkitekten Saturnus-i-härskarläge-i-Vattenbäraren i 6e fiendehuset.

Reinfeldt kunde ha nöjt sig med att hata den svenska socialdemokratins variant av grundtanken om ett socialt samhälle, men borgare är i allmänhet som bäst normalbegåvade ego-strebers, så ogillandet sprids urskillningslöst ut över allt som går att identifiera (med rätt eller orätt) med gamla Sovjetstaten. 

Astrologin kommer här till hjälp eftersom varje symbol kan graderas via horoskopets samtliga budskap. Ibland leder kringbudskapen till att Vattenbärarens symbol tycks underprestera, ibland är den neutral och i vissa fall antar den rent "daimoniska" eller övernaturliga nivåer.  (Stryk det senaste för Sverige, där taket sätts vid den socialrealistiska nivån. Landet har Ekonomin som sin gud, dvs. ett besatt tänkande runt omkring Ting.)

Utvikning. I inlägget DN:s historielektion kallade jag socialismen ett typiskt uttryck för Ljusets kvalitet, men både Vattenbäraren och dess härskare Saturnus tillhör Mörkrets kvalitet. Motsättningen är skenbar: alla "-ismer" är per definition av Mörkret, dvs de representerar ett skenbart beständigt eller fixerat tillstånd. Stadsmuren inom man lever hela sitt liv.

Ser man istället till innehållet hos t.ex. en borgare och en socialist finner man att den förra alltigenom lever i habituerat mörker, medan socialisten i bästa fall förstår varför han/hon valt sitt samhälle eller ideologi: därför att den den ontologiskt tillhör en högre utvecklad samhällstyp. I Ljuset tappar äganderätten sin tjusning eftersom intellektuell rikedom är så ojämförligt mycket större: den avslöjar MAYA - illusionens spel med människors sinnen.

Eftersom hinduerna med rätta grovklassar mänskligheten som "bara" Passion, som art placerad nivån under Ljuset, förstår man varför socialismen svårligen låter sig förverkligas i en värld där människorna i stort ännu bara är vrålapor. Passionen dippar lätt nedåt mot Mörkret och reaktionära stämningar så fort minsta oro uppstår i världen. 



Inga kommentarer: