Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 mars 2022

ICA-härvan och Sveriges korrupta välfärds-Jupiter

 

"Ett misslyckande för svensk värdepappersmarknad"
säger åklagare Jonas Myrdal om de svenska
"femtehusfifflarna" (se huvudtext)

Sveriges kanske mest välkända inrikes varumärke drar sig ner i skiten genom att vissa aktieägare begått insiderbrott och falskeligen berikat sig.

https://www.dn.se/ekonomi/aklagare-stort-antal-personer-kan-bli-misstankta-i-ica-harvan/

Nyheterna om Sveriges absoluta förfall duggar nu tätt. Bloggaren hinner inte med i nyhetsflödet. Det otäcka är att man inte behöver vinkla eller piffa upp skandalerna ett dugg, de faller helt naturligt in under astrologins enkla men tydliga klassificering som avslöjar den korrupta rikedomsjakt som utmärkt det här landet sedan länge. Gudars skymning vilka underlägsenhetskomplext detta gamla land av illiterata fattiglappar lider av! Svensken hinner knappast kravla sig upp i medelklassen förrän brackigheten uppstår och man vill ha egna slavar och cykelbud som levererar maten åt en. Snart den väl vara färdigtuggad också.

ICA-härvan är ett solklart fall av Sveriges cykel 2020-36 av den stora välgöraren  ("den rike mannen") Jupiter när den korrumperats i nationalsjälen och blivit en verksamt ond lycksökare! Femte sektorn är inte bara lek och kreativitet utan också en tummelplats för klippare och chanstagare som aktiespekulanter. 

Eller ta regeringens aktuella ja till gruvbrytning på samernas traditionella mark! Har man någonsin sett en OND JUPITER så tydligt som här? Var det inte givet att Stora Pengar skulle bli rådande till sist? Som jag tidigare raljerat: nu gör vi en enda stor batterifabrik av hela Sverige!

Som tidigare utrett gäller Jupiter inte hela svenska folket utan bara dem på solsidan, gräddfilen, eliten ("det lyckligt lottade hus 5" innehåller ett helt vansinnigt övertryck, Sverige är den ultimata oligarkin vilket alla journalister sökt döma under Putins krig förutom AB-journalisten Zina al-Dewani som noterade att Sverige t.o.m. ligger före hyperkapitalistiska USA i fråga om hur få som äger mest. Man alla i Sverige är nu effektivt amerikaniserade och tror på "den amerikanska drömmen" i svenskt utförande. När man uppnått denna (medelklassliv) byts den ut mot USA-originalet och plötsligt gäller lägenhet i New York som svenskens mått på framgång. Putin, snälla, bomba sönder detta infantila land - det gör absolut ingen nytta på Jorden!

Även i det här fallet (Ericsson är ett notabelt tidigare exempel) uppdagas den korrupta klipparmentaliteten när Sverige inte bara genomgår sin planetära Jupiter-cykel utan även Jupiter i rörelse på himmelen råkar ha återvänt till startpunkten vid moderna Sveriges födelse. 

Detta är verkligen en uppenbarelsernas tid med så mycket "jupiter i luften"! Det ser vara ut att vara i denna tid den falska myten om "relativt korruptionsförskonade Sverige" slutligen kan krossas så att hela folket ser vilken myglande och falskspelande Elit som bor i landet. Och Sverige, det är vi - Landet är en KORRUPTIONSMASKIN så att var och en som ens tänker tanken "social statusklättring för egen del" redan smittats av sjukdomen och tillhör den verksamt onda sidan - de som bygger ett helvete för sina barn i den näraliggande framtiden.


Allt ser så lyckosamt och enkelt ut om man bara "tittar" på horoskopet utan att förstå tankarna som medföljer. Men egentligen är kartan komplicerad eftersom sjukdomen berör så många planeter och därmed många sidor av ett liv i Sverige.

Sverige klarade sig helskinnat ur Andra världskriget och hade ett försprång eftersom idet inte låg i sönderbombade ruiner. Visserligen startar gällande horoskop en Saturnuscykel senare (Sveriges Saturnus-i-Tvillingarna gällde även vid krigsslutet 2/9 1945), men den initiala tursamheten - tjuvstarten är man frestad att säga - syns alltjämt i det överhört överladdade 5e huset för de tursamma, för de starkt individualistiska ledartyperna. 

I Sverige gäller verkligen "lyckan står en djärve bi" förutom att mannamod är just det som saknas. Nationalhoroskopet innehåller en tautologi: Lyckan står den tursamme bi, Solen för ledarskap står i det 5e naturligt solära huset och stöttas av lyckans eller den stora rikedomens Jupiter. 

En massiv rikedomsansamling i huset för dem som fötts till rikedom. Problemet är att Sverige var menat att gå i Vågens tecken (ascendenten) och 5e lyckohuset är allt annat än jämlikt och rättvist, särskilt om man jämför Solen med den breda massans Måne som visserligen är framträdande placerad just i väster (hörnen visar det världsligt dominanta). 

Men Folket har det inte bra i Sverige, till följd av Månens svagt placerade fundament (Mars i 8e huset, ett "låst" hus som inte utvecklas). Finns i Sverige verkligen en doktrin som utlovar "evig tillväxt" tillfaller den verkligen inte den stora massan, det är helt ett självberikande som Eliten i 5e huset sysslar med.

Handelsmannen, ICA och alla andra, representeras av Merkurius, dödssynden Girighet har kopplats till denna räknenisse bland planeterna. För Vågens personlighetstyp är Merkurius dock en verksam välgörare, utan intellektuell förmåga kan man inte beräkna och se om jämvikt råder mellan vågskålarnas motvikt och den vägda produkten. Ja, man kan t.o.m. säga att det är den jämnt vägande Vågen som GÖR Merkurius till ett hederligt intellekt som väger och räknar rätt.

Men i Sverigehoroskopet sysslar Merkurius med fuskkalkyler och falsk vägning av produkterna (se Aftonbladets samma gamla trötta artikel om fusk i prismärkning inför mellandagsrean, år efter år. Varför håller tidningen på så här? Jo för att arga medborgare ska avreagera sig istället för att gå till handgriplig handling mot det falska System de lever sina utnyttjade liv inom). 

Skälet är det på bloggen ofta anförda: för Vågskålarna är Solens dominans inte av godo, är det demokrati ska inte Ledarna skina starkare än landets befolkning i stort, men det gör de uppenbarligen här, starkt placerade i Elitens och tursamhetens 5e hus (perfekt placering för Solen). Dessa människor på solsidan, t.ex. alltid syns i medierna och skriver böcker och lanserar viner eller sminkmärken, har visserligen nått position tack vare god karma från tidigare liv, men de förstör allt för sig själva och blir nu bli smittbärare av "verksam ondska". 

Det gäller också den extremt lilla gruppen av verkligt rika (Jupiter) eller de som blivit plötsligt rika genom ett klipp eller någon enstaka framgångsrik uppfinning. Båda dessa dominanta planeter verkar MOT Sveriges allmänna välfärd och klämmer räknenissen Merkurius mellan sig. 

Astrologin vet att kvicksilvret Merkurius antar omgivningens temperatur så att tragiskt nog Sveriges alla intellekt blir förgiftade och tänker fram fiktioner att de också är rika och framgångsrika. Det är därför just ICA-handlarna seglat upp som en grupp nyrika svenskar fast de bara är krämare och tillhandahåller dagligvaror. En pinsam skock.

Men svensken överlag spelar över jämfört med sin verkliga position i livet - se bara hur de skuldsätter sig med "Zmarta" lån som om de aldrig hört om den amerikanska lånebubblan som knäckte USA för all framtid - nej just det, svenskar tittar bara på glammiga och falska program om coola New York...

(Se för övrigt med vilken eftertanke astrologin är konstruerad, just eftersom Vågen är tänkt att illustrera jämvikt och harmoni mellan människor blir Solen (Ledare) "verksamma illgörare" när Vågskålarna stiger i öster. Samma begåvade konstruktion kan anas även i fördelningen av planeterna på de 12 tecknen. Eftersom solär dominans är anatema för Vågen tycks det astrologiska systemet justera det genom att sänka Solens lyskraft i Vågens tecken, så att den inte hotar balansen. Solen sägs "fallen" i Vågen till skillnad från egoismens Vädur mittemot. I självhävdelsens tecken SKA Solen åbäka sig och föra väsen, Solen anses därför "upphöjd", dvs lämpad att gassa för fullt i detta tecken.)

Kartans dubbelriktade pil antyder rundgången mellan Eliten och Utlandet (hus 5 och 9). Elitens ledarskikt (Solen) baserar sig på Vattenbärarens härskare Saturnus som finns i utlandet. Sverige ser mest ut som en tråddocka som manipuleras av omständigheter utanför landet. Det är inte så konstigt med tanke på att hela landet verkar i LUFT - en intellektuell planläggare - räknenissen Sverige sysslar enbart med ekonomi och balansräkningar, med export och import (och drösvis av banala appar för att kontrollera privatekonomin - inskränktheten syns överallt). 

Detta är LUFT på en låg praktiskt nivå och inte LUFT som höjer tanken till metafysiska frågor som de 9e huset (Gudens hus) normalt sysselsätter sig med. Sverige är som bekant sekulärt och har bytt religion mot handelsbalans och smygsjälviskhet. I stödet till fattiga länder ser Sverige till att skapa fula avtal som tvingar de fattiga att använda pengarna till att köpa svenska vapen och maskiner och på  så sätt får Sverige tillbaka utflödet till Utlandet (hus 9). Det är ett otäckt land.

Pilen tillbaka från Saturnus i hus 9 till Merkurius påminner om att räknenissen Merkurius i Elitens 5e hus faktiskt är ägaren till hus 9, därav det jag just sade om Sveriges skamligt baksluga tankesätt när det kommer till bistånd.

Denna ömsesidiga reception mellan härskarna till Vattenbäraren och Tvillingarna gör därför att även Saturnus, normalt en rättrådig planet när Vågskålarna stiger i öster, drabbas av Elitens eller Solens och Jupiters tvivelaktiga affärsetik. Det är därför inte så konstigt att Ericssons öde och framtida värde nu kommer att avgöras i USA, landet som närapå ensamt förkroppsligar vad Sverige menar med sitt 9e utlandshus.

Nu går det inte att göra revolution i Sverige, för ett revolutionshoroskop skulle bara bära med sig allt det onda som föranledde revolutionen. Horoskopet för stormningen av Kristallpalatset (kommunistrevolutionen i gamla Ryssland) är ett bra exempel som dels påminner om Tsarens onda styre men samtidigt blir ett blueprint för det nya förtryckarsamhället.

Man måste - enligt astrologin - tillåta en tid av kaos och anarkis förlöpa och starta om landet (eller köpa ny bil efter att den förra gått sönder) under ett bättre horoskop än det för sammanbrottets timma. Just nu är Sverige så i skiten att den ena skandalen efter den andra kommer att gå i dagen. Att gå med i NATO vore ett perfekt exempel på det dummaste beslut man kan fatta. 

Jag tycker mig ha hört signaler att regeringen Andersson faktiskt förstås dessa "kosmiska regler" (fatta inga beslut mitt i affekterat vansinne), men det är så snurrigt i landet just nu att jag tappat intresse för vad Sverige företar sig. Detta är en tummelplats för den sekulära idiotin som gjort människan till alltings mått och inte längre tycks veta att kosmos själv signalerar viktiga ting.


Minispaning, ryska revolutionen 1917



Horoskopet för stormningen av Kristallpalatset har flera intressanta omen där jag bara vill peka på några. T.ex. slutet för tsarfamiljen: 12 huset för världsliga förlorare rymmer just rojallistiska Lejonet och angreppet (Mars) på en mycket tillbakadragen och privat familj (Månen). Liemannen i Krabban, Månens tecken, bidrar till nyssnämnda symbolik som går ut på att döda de gamla makthavarna.

"Det nya" skulle kunna avläsas av maktaxeln 4e/10e som lyser gult - naturligt färgval för Sattva guna eller medvetenhetens kvalitet, Den som alltid strävar framåt, bortom Mörkrets trygga konservatism. (Även en vänstermänniska kan vara konservativ i sitt slag, de tre kvaliteterna har en viss men väldigt liten koppling till den politiska realiteten, inte minst för att en människa starkt i Ljuset kan välja att använda sin höga medvetenhet till att tjäna Mörkrets intressen. Sataner förklädda till ljusänglar - se föregående inlägg och kommentaren till producenten av amerikansk propagandafilm, Jerry Bruckheimer.)

Men det är något suspekt och överdrivet över revolutions-Venus som här står med den hybrisskapande demonens Drakhuvud. Det är en orealistisk ambition om maktrörelse uppåt (mot 10e huset) i avsikt att skapa välfärd. Axeln drivs till lika delar av Passion och av samma gamla Mörker som tsarväldet representerade. Passionen är okej, Merkurius och Solen i Vågen i 2a ekonomihuset visar att det handlar om en passion för ny ekonomisk jämlikhet - detta som alla borgare och högerpolitiker är så rädda för eftersom de VILL ha de bra på andra bekostnad. 

Men kommunistrevolutionens stora problem syns av den mörka smutsfläcken i Skytten: drivande här är den filosofiska Jupiter som tyvärr är placerad i Mörkrets kvalitet så att Oxen - materialism i 9e filosofihuset blir den ideologiska överbyggnaden. "Vetenskaplig materialism" som är Ateism och satte tankehöjden lika lågt i Sovjetunionen som i dagens sekulära Sverige, vars horoskop också är ett rent skämt när man tittar på 9e huset för högre medvetenhet. Se senaste årets inlägg om hur girighetens demon bytts ut mot likgiltighetens eller halshuggna draksvansen så att Sverige idag saknar såväl religion, som filosofi och förmågan att tänka högt och rätt.

I revolutionshoroskopet kan man läsa halshuggna Draksvansen i 10e makthuset som ännu ett omen om att ögonblicket handlar om ett maktskifte, och problemet blir nu att kommunismen själv tar över denna dödliga halshuggartendens som sätt att utöva makt!

Allt detta iakttagelser nedknackade mellan bloggaren vilade blicken på kartan och allt inte frukten av veckor av fundering. Horoskop tycks så självförklarande när man redan har facit i hand!


Inga kommentarer: