Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 mars 2022

Svenska robotpolitiker, svensk version av diktatur

"Man kanske borde ge kulturministern en chans att bli varm i rocken", tänkte jag apropå negativa kommentarer efter en intervju i SvD i februari. Jag läste dock aldrig intervjun, men svenskarna är ju benägna att döma förhastat och utan att bottna tillräckligt i frågan.

(Själv har snabbt hoprafsade spaningar flera gånger kompletterats av läsare med ett större mått av envetenhet i jakten på celebritetens födelsedag. Därmed inte sagt att spekulativa gissningar inte kan ge enstaka fullträffar, som med Ericsson-chefen, men de flesta upplever det mer betryggande med fakta än induktionsslut oavsett om intuitivt ledda...)  

Att DN strax tryckte ut att Jeanette Gustafsdotter "låter som en robot" var visserligen väntat, tidningen ägnar sig åt propaganda dagen lång och inte bara mot Ryssland. Det är en lam mediesport hos medierna att de till höger svartmålar t.ex. Aftonbladet, "obundet socialdemokratisk" - en paroll som förr kunde läsas på förstasidan men nu gömts undan på en sida få tittar på. Den gömda parollen understryker att tidningen idag står för 91% ren högerpropaganda. 

Not. 91% är NATO-norska Schibsteds ägarandel och tidningen är i hög grad skyldig till att åsnorna bland svenska folket nu vill ha NATO-medlemskap. Tänk att folk i allmänhet inte fattar när de utsätts för drev och manipulation - det är som om Sverige bara låtsas demokrati men i själva verket är en statsdiktatur, precis som Ryssland, bara så mycket värre eftersom dess ekonomiska system är en bedragares - se vidare horoskopet för Stockholms fondbörs - där startade en gång kapitaljakt som ny svensk folkreligion.

Värre när jag nu fick se tryckfrihetsexperten Nils Funcke i Expressen för andra gången på kort tid visa att det faktiskt finns begåvat folk i Sverige och som någon gång ibland kommer till tals i gammelmedierna. Förutom att Funcke påpekar det grundlagsvidriga Gustafsdotter och regeringen givit sig in på i censuren (i Sverige!) av ryska statsmedier, visar sig ministern inte ens behärska svenska språket hjälpligt. Funcke citerar två tankefel som i min mening är rätt horribla.

Här ska vi se hur det står till astrologiskt med f.d. VD:n för Tidningsutgivarna, enligt DN en producent av "tomma fraser". Är detta en helt okunnig zombie som så många andra i den lilla Elit som kunnat förse sig med makt och privilegier eftersom Sverige i många avseenden alltjämt är de analfabetiska idioternas hemort i det rika västerlandet? Strebrarna förefaller lika obildade som någon, och skiljer sig bara i det att de har drivet att lätt komma upp sig i ett så mörklagt land att ingen finns att upplysa dem om deras kriminella klättrarinstinkt. 

Zodiaken innehåller naturligtvis symbolik för klättrarinstinkten men den hinduiska traditionen påminner samtidigt om att bara störda själar ägnar sig på sådant och markerar 10e klättrande bergsgetens hus som något som kan "förbättras". Det vill säga, hinduismen ger diskret makthungrare ett underbetyg för de drifter som styr dem i detta liv. Stengeten är stark i den här Gustafsdotter, som vi ska se.

Sanningen är att kulturministers födelse är ännu en dålig dag att ställa ens ett generellt horoskop för. Flera kartor som skiftar grundläggande karaktär under dygnets lopp har noterats nyligen. Månen ingår i en nymåne vid lunch men som vid senaste omvärderingarna av Ebba Busch och Morgan Johansson blir kartan tydligare om man antar en födelse under dygnets sista fjärdedel. 

I det här fallet separerar Gustafsdotters Måne från Solen och byter tecken från Skytten till Stenbocken. Och något säger mig att det kan stämma, för nu uppstår en karta märkbart lika moderata politikern Tobias Billström som också svarade som en dåligt medietränad papegoja, med "tomma fraser", i början av sin rikspolitiska gärning:


Gustafsdotter i inre kretsen, Billström i yttre. Detta betyder nu inte alla födda med Solen i Skytten och Månen i Stenbocken alla är tomma frasspottare. Men båda tecknen har som lägre uttryck liknande problem. Skytten är en optimist och ur balans producerar detta tecken tomma överord! Stenbocken är tvärtom pessimisten (en del skulle säga realisten) och producerar i dåliga exemplar en fullständigt vedervärdig formalism, klyschor och åter klyschor. 

Faktum är att det rätt låga oddset 4:1 ger Gustafsdotter en god chans att ha fötts med Månen i Stenbocken. Att hon varit VD säger att personliga begränsningar av sinnelagets Måne inte är ett problem för dem som ändå rör sig bland formalister, karriärister eller de Burgna. Solen i tursamma Skytten opposit turens planet Jupiter är en gynnsam opposition som tyder på att hon haft framgång på sin karriärväg (Solen) helt oavsett personliga förmågor. Kvalifikation och karriär har mycket lite att göra med varandra i det genomkorrupta Sverige där "sociala nätverk" är allt (= vänskapskorruptionens förstadium).

Varför blev steget ut i verkligheten via ministerutnämningen så smärtsam för en som gömt sig som karriäristisk VD? (Månen i Stenbocken har fördelen att den avslöjar en makthungrig streber, vilket inte Månen i Skytten gör på samma sätt.)

Att hon revs i bitar i samma ögonblick hon exponerade sig genom att öppna munnen, syns av en annan detalj i horoskopet, och som inte är avhängig av en födelse sent under dygnet. Det är "den sociala utstötningens syndrom" som ligger kvar hela dygnet (flera dygn faktiskt). 

Om den mobbing-tendensen märks eller inte, beror förstås även den på exakt klockslag. Hamnar aningen Folket som helhet (Vattenbäraren) eller den svartmålade (Skorpionen) i ett av horoskopets fyra hörn är syndromet höggradigt aktivt och skapar nästa problem för teckentydaren: tecknar himmelen en mobbare eller en mobbad eller kanske något som enbart befattar sig med frågor om individens integration (eller ej) i det omgivande samhället? 

Eftersom "kulturministern" inte bara var ett oprövat kort utan uppenbarligen förklarats helt inkompetent i sin position SPEKULERAR bloggen ännu en gång kring ett horoskop som verkligen behövt ett klockslag och föreslår att "det sociala utstötnings-syndromet" är aktivt via hörnplacering där 10e huset för officiell position är ett av dem. Då kan det se ut så här:


Kartan ger en illusion om att dygnet delas i två lika stora hälfter, från soluppgången (öster/ascendenten) till dess nedgång i väster. Men under den korta tiden solen är uppe i  december i födelseorten Göteborg tar det bara Vattenbärarens ascendent 37 minuter att spela ut sitt kort (11.16-11.53). Det gör sannolikheten för en Vattenbärarascendent långt mindre än en födelse med Månen i Stenbocken. 

Men visst ser Vattenbärarascendenten frestande ut på flera sätt: Saturnus stiger i öster dessa minuter, en maktsökarplanet som sämst lämpad att söka makt från 1a husets begränsade ego-perspektiv. "Jag och makten" eller "Jag och tomma fraser". Saturnus LUFT har med organisation av ord att göra, det är en manusförfattare även om placeringen i öster - Saturnus svagaste världsliga placering - inte tyder på någon högre författartalang, och när hämmaren Saturnus grabbar tag i talets gåva (Merkurius) via 270-gradersvinkeln och Merkurius dessutom är skadad av "halshuggna" Draksvansen, så uppstår exakt de frågetecken om människans förmåga att säga något vettigt som fått många att fråga om valet av minister var rätt.

OND rikemans-Jupiter i 5e huset för de privilegierade har vi sett i Sverigehoroskopet, det är de tursamma i detta land som drar OND KARMA över sig själva och dessutom hela befolkningen. 

Men Jupiter i 5e lycko- och elithuset indikerar förstås tumme med makthavare. Det förvånar inte att i Gustafsdotters resumé hitta en tid som kommunikationschef hos Fastighetsägarna - dessa mänsklighetens vidrigaste typer som profiterar på människodjurets sårbarhet och behov av skydd mot väder och vind? Sosseregeringen är verkligen så högervriden den kan bli utan att byta namn till De Skäligen Besuttnas Parti. Det finns knappt någon mätbar socialism kvar i det partiet, åtminstone inte på ledningsnivå. Arbetsgivaren har tagit tillbaka allt den äldre socialdemokratin vann åt folket.

Trots att den hypotetiska kartan är osannolik ger den upphov kring tankar kring ett land som alltmer handlar om hur av minoriteten välbeställda sparkar en annan minoritet allt längre ner i skit och lidande, ett Sverige som helt tappat lusten att ens spela Vågens rollspel (jämlikhet) som nationalhoroskopet antyder.

Förklaringen till landets löst sittande teatermask har den här bloggen gradvis lyckats koppla till hinduismens lära om planeternas ödescyklar (dasha|s). Födelsehoroskopets planeter turas om att spela förstafiolen och gradvis förvandlas landets öde och attityder beroende på konfigurationen i födelsehoroskopet. I Sverige kretsar så mycket kring 5e Elithuset, ominat involverar så många av planeterna, att nästan varenda planetperiod river sönder landet mer och mer!

Sverige (i denna version) fyllde 48 i januari och kommer inte att bli långlivat, givet den takt det under många år trasats sönder av vampyrer och gamar. Och ingen folklig resning mot sina folkvaldas val av sängkompanjoner i sikte. Tvärtom, var och varannan försöker numera bete sig som de själva var någon att räkna med. En tragedi värre än Ukrainas väntar Sverige, men den har utspelat sig i slow-motion så att ingen reagerar på hur förgiftningen sjönk in i deras sinnen och vettiga värderingar manipulerades, en efter en. Den lilla människan i nationalhoroskopet håller emot men kan inte utveckla sig med så mycket rävgift i medierna!

Månen - "vanligt folk"

Den vanlige svensken - som inte drabbats av inbilskhet eller det skapade behovet att "bygga sitt varumärke" är dubbelt felfördelad genom blotta födelsen till detta land.

Dels står den anonyma folkmassans Måne i Väduren vilket symboliserar en nybörjare eller debutant. Ser man zodiaken som en karta över evolutionen (som dock fortskrider på fyra nivåer samtidigt - de fyra elementen). Jämfört med den svenska Eliten (Solen/Jupiter i Vattenbäraren) har inte den stora massan en chans att någonsin komma någonstans eftersom Väduren är så påverkbar i de allra enklaste av frågor, sådana som berör egot. 

Landets Vattenbärar-härskare och ekonomiska Elit kan därför pinsamt lätt manipulera de personliga och enkla medborgarna. Vattenbäraren har till sin hjälp medierna (Merkurius), så folket har faktiskt inte en sportslig chans att utveckla ett stort och korrekt tänkande. De senaste årens "alternativa medier" är verkligen ingen lösning eftersom de också desinformerar, fast med andra baktankar.

Förutom att vara naiv och självcentrerad har den enkla svensken ännu ett problem och ett som verkligen hindrar från att någonsin komma ur startblocken i den livets tävling Överheten enkelt övertygar Vädurspsyket om att allt handlar om. 

Det andra stora problemet är att Månen står avskuren från sina rötter: fastän Vädurens härskare Mars - folkets fundament - står precis intill finns ingen kontakt mellan Månen och dess disponent. Intilliggande horoskophus har ingen överhörning genom väggarna (till skillnad från de lyhörda skräp till flerfamiljshus den vinstlystna Husägaren bygger). 

Överlag är svenska folkets sinnen dissocierade / avskurna från sina fundament, sina rötter. (Allt vill flytta till storstan och glömma sitt förflutna! Vilken djävul har fått dem att tänka på detta sätt?) 

Det är denna historielöshet som fått folket att i stort antal sedan runt 1980 torska på nyliberalismens ("den nya friheten") lögner. (Se den nyliberala ekonomen ovan och lägg själv klart pusslet!)

Ihåligheten i den sena västkapitalismen är påfallande. Som tur är kommer Klimatkatastrofen allt närmare och lär drabba även de länder som är de mest skyldiga (men inte förrän miljoner av den ansiktslösa massan på global nivå strukit med, inte för att deras liv var mycket mer än armod). Kapitalismen brydde sig inte, till skillnad från dagens rika Kina, åt att hjälpa Afrika på fötter, en kontinent Europa enbart sög ut under en kolonialism som via kontrakterade underbolag  till de hajpade stora Varumärkena alltjämt pågår - smarta telefoner bygger på västerlänningarnas slaveri-fasoner, slavar i afrikanska gruvor, slavar i monteringsfabriker i Kina skapade av amerikanskt kapital. Allt detta har medierna skrivit om men det påverkar inte den breda massan som blivit fjättrade på ego-nivån och vill ha dessa ting som bevis för att de är nån, de med).

Sveriges folkliga Måne har sitt fundament Mars avskild i angränsande 8e huset, den dåliga karmans hus. Ytterst - av skäl astrologin inget kan uttala sig om - har folket förtjänat sin dåliga karma att hamna i ett land designat enbart för Eliten. 

Bara ett exempel! Från Suhonens indignerade krönika över den svenska höger som nu ondgör sig över Putin hämtade jag ett namn på Carl Bilds polare, den nyliberala ekonomen som likt den f.d. statsministern berikade sig tack vare att denna ekonomi lobbade hårt för nyliberala privatiseringar just när Sovjet fallit. Se hur sjukt väl högerekonomen Anders Åslunds horoskop matchar Sveriges:




Men kan mycket väl föreställa sig att Åslunds omoraliska (Mars) sinnelag GRADEXAKT vidrör Sveriges spelade Balans-persona, även om 2-gradersskillnaden vid lunchtid inte är mycket att bråka om. Ekonomens Sol i Elitens lyckliga 5e hus - placerar honom dubbelt svensk med tonvikt på den  svenska gräddan. Det är allt man behöver veta här.

Det går att spekulera kring Sverige som en medveten design av den Onde Rike Mannen (här: verksamt ond Sol/Jupiter i Elitens hus) som att Månen eller den breda massan till stor del utgörs av "utfyllnadssjälar" - miljoner och åter miljoner själar som ännu i sina besök på Jorden inte tagit vara på de vägskäl som bjuder en möjlighet att starta INDIVIDUATIONSPROCESSEN. Människan är förvisso ett flockdjur och flertalet fegar inför utsikten om äkta frihet och inte bara Överhetens falska "nya frihet", en ideologisk produkt lätt att ta till sig men utan något värde för det stora flertalet. 

Zodiaken indikerar de personliga slit-och-släng-ödena med tecknen 1-4, varpå Lejonet inleder akt 2 där individualitet dominerar men även den måste dö (i Skorpionens symbol) för att akt 3 ska ägna sig åt UNIVERSALISMEN - själar som arbetar för helhetens goda. 

"Vanligt folk" - Månen - är som synes fast i den första akten (Väduren, Oxen, Tvillingarna, Krabban) av personlig omsorg. Medierna förgiftar och låser folket med sitt eviga pladder om mode, kroppshälsa och privatekonomi - Överhetens sätt att hålla medvetanden fast på det vuxna barnets nivå. 

Men trots att Överheten själv sorterar under Vattenbäraren, del av den tredje universalistiska akten av liv på Jorden, är Sverigehoroskopet kortslutet: denna allomfattande Vattenbäraren - verkligen det sociologiska tecknet för ett samhälle som helhet - har tagit plats i 5e huset för salongslejonen och den njutningslystna Eliten. 

Vattenbäraren är alltså universell men har skohornats in i 5e tursamma huset som bara håller individualistisk nivå (likt Lejonet) och sysslar med "självförverkligande". 

Nationens goda intellekt kläms och korrumperas
från två håll av den "verksamt onda" Eliten -
en intern förbannelse på landets solsida.


Tecken och hus har grupperat sig på ett mindre än optimalt sätt för landet Sverige och även om man ser spår av Vattenbärarens "gemensamma välfärd" i kartan har den mer kritiska läsning bloggen ägnat år att i detalj sondera blivit allt sannare. 

Inte minst för att de planetära dasha-cyklerna vanställer landet allt mer, dvs. den Onde Rike Mannen (verksamt ond Jupiter) har ett finger med i spelet vart man än vänder sig och en dålig Jupiter är en tom tunna som skramlar högt men producerar väldigt lite av värde för den ansiktslösa massan, låst som den är i egocentricitet och helt rotlös i en ny värld designad för en Elit folket efter bästa förmåga söker kopiera i sina egna liv och för att klara det belånar sig galet (Elitens onda Jupiter kan här få illustrera banksektorn som väntar på att binda upp fler dårar).

*****

PS. Noterat: kulturministern och före detta propagandisten för Fastighetsägarna är trots diskussionen om Månen i Stenbocken troligast född som en variant på Svenskt Näringslivs nuvarande vd Jan-Olof Jacke: nymåne i Skytten och Saturnus i Vattenbäraren (2 jan 1965). Det, om något, bör placera den här kulturellt omedvetna "socialdemokraten" på en vänster/högerskala...

PS2.  Jämför din egen produktivitet: den här texten tog exakt 3 timmar att hacka ner och illustrera. Det innefattar ett varv i programmet Microsoft Words tvivelaktiga stavningskontroll. 

Det är när jag glömmer att köra ett tillagt textstycke i Word läsaren tvingas utstå horribelt usel stavning... Det är inte bara dålig syn och sämre koordination (åldern!). Även tangentbord tar numera slut stup i kvarten om man mer än petar fåordigt på dem. På mitt drygt årsgamla glappar åter flera knappar. De tycks byggda för att hålla bara kort tid, för det vita trycket på knapparna försvinner från vanliga tangenter ungefär samtidigt som de blir mekaniskt sämre. Den onda slit & släng-kapitalismen avslöjas direkt när man verkligen använder dess produkter...

PS3. Eftersom Vattenbäraren är symbol för den IDEALA MÄNSKLIGHETEN står det helt klart att symbolen APROPRIERATS av Sverige (om än omedvetet) och i detta land representerar en defekt form av kollektivism ("drevmentalitet"), baserad på envägspropganda och missrepresenation.

Jag trodde länge att socialdemokratin stod för en god version av Vattenbäraren men nationalhoroskopet visar något annat. Fanns en god socialdemokrati var den död 1974 när nuvarande horoskop började gälla.



Inga kommentarer: