Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 mars 2022

Kallakgruvan och ond svensk närighet

Littorin i sin skandalartade återkomst till tidningsrubrikerna borde här på bloggen ha samkörts med en annan mörkerman, näringsminister Thorwaldsson. Men bloggen var för snabbt ute om Littorin och den suspekta högersosseregeringen hade för övrigt ännu inte hunnit säga ja till den nya gruvdrift Littorin har intressen i.

Sverige har en om inte namnlös offentlighet så åtminstone bestående av folk utan födelsetid. Sverige saknar kultur och tradition som ser en mening med Tiden som meningsfull bärare av det som sker. Och det är nog tur eftersom många, många makthavare inte skulle klara en psykologisk "kvalitetssäkring"!

I tidlösa Sverige är istället människan en groteskt upplåst gud. "Individualism" är vad vi dyrkar. Separata ting lär sig redan barnet urskilja, och där tar också landets tankeutveckling slut... Tänk om lika mycket energi och resurser lades på holistisk forskning som på att pusha för individens ansvar för att överleva ("konstnärer bära sin egen ekonomiska börda") medan landets politiker och tjänstemän inget personligt ansvar alls har!

Givet landets brist på verkligt värdefull data kör bloggen ideliga specialvarianter som normalt inte används i astrologin. Som t.ex. att närstudera hur de tre kvaliteterna fungerar. Det enkla schemat Ljus, Passion, Mörker, räcker inte så långt men antika tankar om makro- och mikrokosmiska paralleller gör att man kan vrida ur systemet till sista droppen och utvinna ”omen” ur det.

Exkurs. Naturens eget sätt att jobba med fraktaler, upprepningar av geometrier som upptäcktes av Mandelbrot. Detta verifierar till del tankarna hos antikens begåvade tänkare. Naturen jobbar intelligent och ekonomiskt. Ingen behöver haka upp sig på astrologin var och är geocentrisk, det påverkar inte astrologins teser det minsta. Läran befattar sig trots allt med Alltets inverkan på jordiska förhållanden.

Med bara födelsedygnet som data kan man ändå förbättra den oriktiga klichén om mörkermän (ointelligenta) och ljushuvudet (kunskapssökare) och dess emellan de passionerade som vacklar hit och dit. Dvs, klichén är inte oriktig men det som tycks svart i ett sammanhang blir plötsligt rekommendabelt ur ett annat perspektiv.

Om Littorin och Thorwaldsson klassas som mörkermän av obehaglig typ, är det naturligtvis ur det perspektiv medierna redan anlagt. T.o.m. under tiden som LO-ledare kunde visserligen T ses som en Etablissemangets tjänare eftersom facken agerar som buffert från folkets välgrundade åsikter och mjukar upp konflikten mellan arbetande människor deras arbetsgivare och staten som har sitt vinstintresse att premiera.

I vissa horoskop är dygnet närmast perfekt och ett sådant exempel sågs hos författaren Per Wirtén, vars debattartikel i Expressen mördades (bokstavligen)  av tidningens kulturjournalist Jens Liljestrand som lät det sämsta i sitt horoskop ta kontroll över sitt tänkande i den sågningen

Bloggkommentaren provade där en mer djupgående analys av Ljus och Mörker än schablonskissen "gott och ont" - detta eftersom kulturjournalisten kunde uppfattas som en ljusbärare också han, tills man såg vilken dårskapens styrka Mörkrets kvalitet förmedlade i just det horoskopet.


LITTORIN (igen):


THORWALDSSON (igen):

 

Det förtjänar att påminnas om varför bloggens kartor så ofta har olikfärgade klickar i sig. Teorin är att tecknets planetära härskare "återrapporterar" tillbaka till sitt hemmatecken om ambiensen i tecknet den gästar. En god planet kan "smittas" av ett element varken den eller dess värdtecknet samverkar med. Denna fördjupning av t.o.m. den simplaste formen av astrologi öppnar för mängder av tolkningsmöjligheter. 

Ett tecken i Ljuset kvalitet (gult) kan t.ex. ha sin härskare i ett Mörkt tecken (grått) och det BETINGAR plötsligt kunskapssökandet, kapar eller korrumperar kunskapsdriften i Ljuset att bara söka bland Etablissemangets eller Traditionens lösningar. 

RENA VISIONÄRER (många VIKTIGA planeter i sattviska tecken och deras disponenter också i Ljusa tecken) är ovanliga, och faktum är att vissa Traditioner ter sig som konservativt eller instinktivt Mörker men i själva verket en gång var Ljust och alltjämt är det för den som går djupare in i frågorna. Astrologin skulle de flesta ses som ett uttryckt för ignorans eller Mörkrets kvalitet och ändå lyser den ljusare för än den pseudokunskap som moderniteten lyfter fram men som är fejk för den som skrapar ytan. Därbakom kan verkligt svarta former av Mörkrets kvalitet dölja sig...

Tanken är aktuell i Ukrainakrigets tid eftersom alla svenska medier per automatik gick in i läget "västpropaganda" i vilket ingår avsiktlig demonisering av precis allt om Putin och Ryssland (och snart nog censur i Väst av alla ryska nyhetskällor - medborgaren ges inte ens rätt att bedöma själv!) För egen del väljer jag att inte lyssna på ett enda ord någon säger längre. Världen har förlorat vettet och trovärdigheten i Väst är noll. 

*****

Ingen av Littorin och Thorwaldsson är simpla "mörkermän" även om den senare har ett stort kors i Tamas guna som är rätt illavarslande. I synnerhet tycks sinnelaget i skenbart ljusa och öppna Jungfrun (ett intellektuellt tecken) mörka vissa omständigheter... Han är nu också KU-anmäld, och den lägre formen av Jungfru, en vanelögnare, påstår han sig " se fram emot att svara på ytterligare frågor". Jungfrun som slavens och tjänarens eviga symbol har förmågan att alltid låta trevlig och tillmötesgående - se vidare om Will Smith om varför jag aldrig kunnat köpa den mannens övertrevlighet. Hans ofta totalt uppfuckade filmroller säger nog mer om honom än hans professionellt slickade person han alltid visar upp i det offentliga...

Drakhuvudet/Rahu klassas i Indien som aktiv och ges därför en aktiv roll i Thorwaldssons stora mörkerkors. Girighetens demon står dessutom i pengarnas tecken Oxen och Oxens Venus bildar från Skorpionen den "sataniska axeln" (alltid en del av det stora korset i Mörker men här en ovanligt tydlig pengafixering). Denna tendens mot Satans tomma glitter har "mörkt stöd" från Mars i Lejonet/Arbetsgivaren (som del av samma mörklagda verklighet) .

Som sagt om LO-åren: han var en buffert Arbetsgivarna använde sig av. Knegarna förstod aldrig vilken svikare de överlåtit att sköta förhandlingarna med Arbetsgivaren. Att låta sig utnyttjas har uppenbarligen gagnat Thorwaldsson väl. Solen är inte helt renhårigt Ljus utan drivs av välmågans Jupiter i den egointresserade Väduren, där rikemansplaneten Jupiter möjligen i detta fall tappat bort sin nobless och högre kvalitet. Korset i Mörkret är närmast övermäktigt detta dygn och det har setts i åtskilliga svenska politiker under bloggens tretton år. Det tycks som om makthunger är ovanligt framträdande i Sverige, på duglighetens bekostnad...

Littorin är visserligen en pengagirig Oxe, men drivs av många lätta, sattviska kvaliteter, som förmodligen skulle göra honom till en rätt kul prick att umgås med. Men, nymånen i Pengarnas tecken talar samtidigt sitt tydliga språk och Oxens härskare Venus delar tecken med materialistiska Saturnus som är inne på samma linje. Och detta även fast Fiskarna är ett dåligt tecken för Saturnus. Littorin har mig veterligen inte lyckats särskilt väl i något affärsmässigt han företagit sig och det beror på att han svikit den livsväg som för mot Ljuset.

Hans födelsedag indikerar ett klassiskt kluvet livsöde där lustigt nog nymånen i Mörker bara väntar på att Ljuset från Venus i den materiella försakelsens Fiskarna skulle nå honom som ett befriande budskap. Istället har han förblivit fånge hela sitt liv och för att bättre förstå det, räcker inte enbart en månascendent. Gissningsvis är detta ett sånt dygn som skapar vitt skilda livsöden beroende på vilket tecken som stiger i öster. Några faller för Oxens enkla materiella fixering, andra svarar mer på Ljusets kvalitet...


Inga kommentarer: