Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 mars 2022

"Upprepa tills det fastnar" / Nazimens bestickande astro-syndrom

Putins krig är olustigt men det är bara ytskrapet Därunder döljer sig en annan verklighet, Överhetens fruktan om att Västkapitalismens eget väsen ska avslöjas i dessa historiska tilldragelser. "Anfall är bästa försvar" och genast släpas ryska oligarker fram till kölhalning! 

Trots att dessa västkramande oligarker rent logiskt sorterar till västkapitalismen. Skarpa sinnen finns tydligen inte på tidningsredaktioner som bara behärskar drevteknik och känsloargument.

En bit in i Ukrainakriget träder trogna Nato-Schibsted-tjänaren och nuvarande chefredaktören för AB fram i skock. Som om vi levde i en enpartistat radar bildredaktören upp alla upptänkliga chefredaktörer (sådana som betyder något), ett maktspråk som säger läsaren: "Det är vi som representerar det du ska tro på, lille medborgare." 

När man sedan upptäcker att Expressen kör samma metod (men med mindre plottrig design), samma underskrifter och en publicering samma minut (3 mars 06:00), då undrar jag om inte Överheten gjort bort sig. Det är ju helt uppenbart att detta är det som de styrande beslutat att svenskar ska tro och tänka om landets officiella nyhetsförmedling.

Jag påminns om när Aftonbladet startade ett drev mot s-ledaren Juholt och ansvarig journalist sedan promenerade över till Bonnier-Expressen och uthämtade ett vänskapskorrupt pris för "excellent grävande journalistik". Det inavlade Sverige i ett nötskal.


I sin text söker sedan Samuelsson på känt hjärntvättningsmanér trycka in datumet 24 februari i läsarnas hjärnbark (datumet då bankrestriktioner mot Ryssland infördes). Datumet upprepas hela FYRA GÅNGER i en kort text (ej så i Expressens version). Det ser nästan ut att vara ett försök att sudda ut den här bloggens uppmärksammande av datumet 28 februari - Sveriges 48-årsdag med tillhörande diskussion om att överhetens (Solen) alla falsarier vid denna ålder spränger loss med full kraft. 

Visst kan en internationell sanktion sägas smälla högre (än vapnet Carl-Gustaf och Sveriges 48-årsdag) men 28 februari, om man gräver sig ner i VAD födelsedagen handlar om, förklarar och underminerar sanktionen. Den är ett försök från Västkapitalismen att sopa igen spåren efter sig själv i talet om folkrätt och allt annat som hörts till leda. Västsystemet har blivit eller låtsas vara blint för sin del i det krig som nu resulterat. Bortse från en humanitära aspekt alla medier använder för röra svenskarna till empati, och se de verkliga "konfliktlinjerna": Det handlar om huruvida Ryssland och Kina ska få påbörja en ny Världsordning, något som från åtminstone den svenska horisonten tycks vålla ren panik i medierna.

När jag såg den annalkande födelsedagen kunde jag aldrig föreställa mig det sjukliga Putin-hat svenska medier snart skulle börja häva över de svenska medborgarna. Den astrologiska prognosen måste sägas ha gått i uppfyllelse på värsta tänkbara sätt. Putins krig innebär lidande men för det goda med  sig att västerlänningen kommer att bli mer medveten om även sitt ansvar för att världen ser för jävlig ut får så många levande på Jorden. Och det är sannerligen inte det Samuelsson säger i sin standardiserade lovsång till mediernas trovärdighet.

*****

I rättvisans namn tyder chefredaktör Samuelssons horoskop på en genuin vilja till kunskap och förståelse, Ljusets kvalitet dominerar i mycket högre grad än hos några medarbetare som tidigare noterats apropå drevet om Nato-anslutning tidigare i år.

Frågan är bara: kunskap och förståelse för vem? Är det påfallande sattviska horoskopet bara ett eko från Samuelssons idealistiska ungdom? Är det en äldre version i chefsposition (Solen) som numer ger den bättre orienteringen?

Även om starkt Ljus-betonade horoskop kan kvaliteten användas i fel syften, vilket holländske rasistpolitikern Geert Wilders visade. (Wilders karta har ett kors i Ljuset enbart för att Rahu i ena korsarmen förmedlar Merkurius och den senare står också i Ljuset.)

Den geniala uppfinnaren Nikola Tesla är ett remarkabelt exempel på LJUS FRÅN BÖRJAN TILL SLUT. De två har nämnts flera gånger på bloggen och påminner om att de tre kvaliteterna och de fyra elementen bara är en grovskiss och inte pricken över i.


AB-redaktörens horoskop saknar tidpunkt men utifrån sinnelagets måne tycks chefredaktören omedveten om att arbetsgivaren (samhällseliten) är hennes - och folkets - fiende! Med en månascendent i Jungfrun uppstår samma symptom som hos sossehataren Fredrik Reinfeldt, vars födelsetidsbaserade Jungfruascendent också petade in det sociala, dvs. socialistiska samhällets allmänna välfärd i 6e fiende- och olyckshuset. 

Saturnus i Vattenbäraren representerar det alla medborgare innefattande samhället, och är i den naturliga zodiaken dessutom sinnebild för samhällets goda andeväsen - dagens enkelspåriga sekularister kan möjligen bejaka en urvattnad form som "samhällsanda". Men en ande, ett väsen, är vad det egentligen handlar om. Vi är alla mer eller mindre "besatta" och en verksam kraft i detta är förstås samhällets skolning eller indoktrinering av medborgarna, "socialiseringsprocessen". 

En fråga i samband med människor och deras låga grupptryck är om kan ska kalla energi, låt vara exceptionellt subtil, för ett andeväsen... I antiken fanns materialister som de grekiska stoikerna men också idealister som platonikerna. Deras syn på "ande" skilde sig. Finns något utom det energiska universum? Stoikerna sade nej. Platonikerna såg en högre form av andlig existens obunden av tid och rum och denna världens energier... 

Sedan fanns alltid problemet med hur en helt immateriell verklighet kan påverka energi... Romaren Plotinos löste saken med sin filosofiska idealism: ALLT äger rum i det gudomliga medvetandet. Till och med materia är bara en idé. Distinktionen mellan ande och energi är obehövlig. Att sedan inte alla ens är redo att bejaka den fulla verkligheten och enbart klamrar vid materien (som vore den verklig) är en annan sak och typisk för de nyfödda barnen. Se också kristne prästen Jeremy Bentham som nådde samma insikt långt senare i västerlandets historia.


Allt som faller utanför denna närmst omedvetna och instinktiva samhällsfostran som löper mellan generationerna betraktas som "asocialt" och stöts ut - därav bloggens "utstötningssyndrom" mellan Vattenbäraren och zodiakens "syndare", Skorpionen. Det förtjänar att fräscha upp minnet av hur välkonstruerad zodiaken är, denna gamla principskiss över mänsklighetens erfarenheter.

*****

Till saken hörde förstås att Reinfeldts karta indikerar Stor Rikedom som hans "högsta goda" i hus 9, och det är ett ofrånkomligt faktum att ett välmående samhälle kräver resurser från Jupiters enorma pengahög. Det finner en snål och självisk Jungfru i 1a huset outhärdligt (minns hans omoraliska Mars stigande i öster). Åtminstone blir sociala utgifter outhärdliga om Saturnus aktiverar 6e fiendehuset genom att i teorin stå perfekt i sitt positiva härskarläge i Vattenbäraren. 

Man kan faktiskt betygsätta insikten hos Jungfrun-som-ascendenttecken just genom att väga denna ensamma (själv-)tjänare mot kollektiva symboler i horoskopet. Reinfeldt och Samuelsson visar sig då vara "Public Enemy #1".

Inte illa inbäddat av Överheten att låta Samuelsson basa över Aftonbladet - inte bara Sveriges största tidningen utan tydligen i hela Skandinavien. Så positionerar sig Pengarna och Makten för att effektivt kunna stöpa och likrikta den behövliga kritiska massan hos en hel befolkning.

*****

Eftersom sinnelagskartan inte är sista ordet måste det förbli oklart i vad mån Samuelsson har jobbet som chefredaktör bara för att lönen är hög. Ingen människa kan sympatiserar med tidningens fulla innehåll (från enstaka perfekta texter till drösvis av skit) utan att vara akut schizofren, och det kan hon inte vara. Min slutsats blir därför att sinnelaget - trots väl placerad i kunskapshungerns kvalitet Sattva/Ljuset, inte förmår notera hur snett livslinjen dragit, framme vid solstadiet. 

Solen (i sitt  esse  runt 40) står visserligen precis som den lunära fantasin framgångsrikt placerad i elitens eller de tursammas 5e hus, men månen har inte tillgång den den djupare  insikten om var de som möjliggör denna framgång befinner sig: Solens disponent är Saturnus men i 6e huset och därmed dissocierad (150°) från medvetenheten om att basen till den egna framgången är Olyckan eller Fienden. 

Dissociationsfenomenet upprepas faktiskt mellan Solen själv och dess disponent Saturnus eftersom redan den grekisk-romerska astrologin höll planeter i intilliggande tecken från att vara totalt avstängda från varandra (hinduerna har samma åsikt). Här kan därför anas en karriärväg (Solen) som helt enkelt enkelt sakar moraliskt fundament (Saturnus är konventionell moral.) 

Det finns många tecken som visar att detta är ett smart och simpelt karriärhoroskop, ett som inte bar några problem med att kränga skitnyhter, propagande och en och annan läsvärd kulturartikel omvartannat. Precis som man kunde misstänka.

Man kan också säga att Samuelsson tjänat Schibsted många år utan att förstå den norska ägaren och dess självklart Nato-positiva inställning eller åtminstone skjutit de större sammanhangen från sig. Samuelssons lunära fantasi räcker inte för att förstå hur hennes karriärväg fört henne rakt i famnen på en stor mörkerman vars spelregler enbart är till olycka för det fenomenala Ljus hon kunnat sprida - hade hon bara haft ett lite annorlunda öde.

*****

Bonusspaning - fyndet av en "nazi-signatur"

Vid reiterationen av det "sociala utstötningssyndromet" här ovan, kom jag på idén att genomsöka 1900-talet och fram till godtyckligt valda 2026 efter den mest distinkta varianten: Saturnus i sitt positiva härskarläge i Vattenbäraren samtidigt som Mars har sitt negativa härskarläge i Skorpionen.

Ingen hypotes alls om ev. fynd, bara nyfikenhet om några perioder visar sig som korrelerar med synnerligt dåliga tider för mänskligheten. Tider när syndabockar utses,  när någon brutal härskare begår folkmord (vilket det inte handlar om i Putins nuvarande krig) eller scener där något avsnörs från helheten.

Range of search: 1.01.1900 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu & ma.sco
 
Realization intervals (begin - end):
13.03.1905 - 23.04.1905
 8.08.1905 - 27.09.1905
24.01.1907 - 17.03.1907
 6.09.1935 - 19.10.1935
22.02.1937 - 25.02.1937
25.09.1965 -  5.11.1965
11.11.1993 - 11.12.1993
13.10.1995 - 22.11.1995
17.11.2023 - 27.12.2023

De näraliggande träffarna beror på att antingen Mars eller Saturnus backar på himmelen och en tid återvänder till sina hemmalägen. I grund och botten handlar det här bara om de tillfällen när Saturnus fullbordat sitt cirka 28-29-åriga varv och Mars en kort tid passerar sitt negativa tecken.

1900-talet var Västerlandets bloddrypande århundrade och överträffar vida offren för Putins projekt, bara för att ha ett historiskt perspektiv på kontrahenterna "barbariska öst mot civiliserade väst".

Jag har gissat tiden för att Österrikisk-Ungerska imperiets upplösning och Första världskriget (1914) skulle trilla in här, men vid närmare eftertanke är ett sammanbrott inte detsamma som utstötning.

Däremot stämmer nästa Saturnus-retur väl med Hitlers väg till makt och utstötningen av judarna ur samhället. När den astrologiska signaturen har gjort sitt på himlarna (några få dagar i slutet av februari 1937) har visserligen inte Andra världskriget  brutit ut ännu, men öppna en historiebok och se vad judarna redan fått utstå i Tyskland. Koncentrationslägret Dachau för förvaring av judar och andra "underlägsna" som måste avskiljas från samhället öppnade t.ex. 1933 och inom några år hårdnade villkoren där. 

Den absoluta granatchocken är att de nazistiska Nürnberglagarna beslutades den 15 september 1935 - jämför med listan ovan!

Under samma tid har svensk rasbiologi ännu sina glansdagar, Herman Lundborgs efterträdare kritiserar rasbiologin 1935. (Förstöringen av tänder på förståndshandikappade ägde dock rum senare, på 1940-talet.) Varför jag noterar det oansenliga Sverige beror just på att det var impulsgivare för Nazitysklands obegripliga förbrytelser mot minoriteter. 

Den tidens svenska horoskop - det från 1809 - rymmer typiskt nog Saturnus - en rasrelaterad planet - i Skorpionen, dekadensens och dödens tecken. Kalla "utstötningssyndromet" en yoga, en länkning av två faktorer, och Sverige svarar därför på Saturnus transit eftersom syndromet är en helhet och det räcker att transiten berör en del av helheten. 

Svagheten i hypotesen är jag inte hittar någon särskild förhöjning/skandal de korta perioder när Mars befinner sig i Skorpionen. (Misstänker att samma brist på skärpa råder vid omvända figuren: Mars i Vattenbäraren och Saturnus i Skorpionen.) 

https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/dachau

Se även: https://siderisk.blogspot.com/search/label/Auschwitz

Och (bland många rasbiologiska horoskop): https://siderisk.blogspot.com/2014/04/antropologen-som-borjade-svamla-om.html

(Notera i antropologens horoskop att Saturnus i Vattenbäraren klämmer åt Merkurius i Skorpionen och inte Mars. Men också att jag 2014 använde alltför generösa gränser för stjärnan Algols räckvidd.)

Nästa Saturnus-retur, en kort månad 1993 och återigen en månad 1995 har jag inga intryck av och att nämna de serbiska krigen (1991-99) utan att ens kontrollera om dessa  månader innehöll någon etnisk rensning och helt lämna övriga världen utan en enda googling, är väl typiskt västerländskt och rentav slött... (Sanningen är att jag hade på känn att figuren gällde vid tiden för Hitlers växande inflytande och där mättades min kuriositet.)

Vad som händer under Mars passage genom Skorpionen nästa år, återstår att se. Kanske svenska regeringen stiftar någon ny exkluderande och hämmande lag åt sitt folk, kanske något land med problem i Skorpionen eller Vattenbäraren i sitt nationalhoroskop (USA har båda tecknen aktiva!) kommer att ställa till det...

Från många personliga horoskopet VET jag att "utstötningssyndromet" kan slå till på ibland oväntade sätt. Astrologiskt har jag svårt att skilja mellan en mobbare och en utstött och t.o.m. om särskiljandet sker på fysiologisk eller psykiska grunder. Men det är nog den astrologiska signatur som bloggen oftast noterat vid kontroller av dem som gjort sig tidningsrubriker. 

De här enkla "yogas" som uppstår vid förbindelser av två tecken är långt simplare än de hopplöst trassliga hinduiska yogas som kan ha 5-10 parametrar för att gälla, och här tror jag hinduisk astrologi gått vilse. Så sällsynta är sådana yogas att den traditionen förefaller upphöja anekdotiska observationer av kanske ett enda fall till allmänt giltiga tolkningsregler.


Inga kommentarer: