Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 11 mars 2022

Sveriges sätt att skydda behövande - impulsivt och planlöst

Den här nyheten är upprörande i sig eftersom delfiner både som symbol och i verkliga djurvärlden resonerar mot tanken på Det Goda. Kolmården skickar ut sina acklimatiserade 12 delfiner för omstart på ännu okänd destination, precis som Sverige excellerar i att sparka ut och ibland handgripligen deportera människor som tror de fått ett fotfäste och nytt liv här. 

När man läser den korta artikeln ser man att Kolmården beslöt detta redan 2018. Djurparken hade plötsligt börjat ömma mer för nya "hotade" djurarter. 2015 vällde det in flyktingar i landet och 2018 var säkert debatten i full gång och efterklokheten här, att man inte bara kan rädda "hotade arter" utan också måste ha resurserna att införliva dem i den lokala miljön. Det är lätt att misstänka att Kolmården var djupt indragen i den tidens galna Tidsanda när beslutet om delfinerna togs.

Hur fungerar det moderna Sveriges moders- eller skyddsinstinkt? För det är nämligen den som är aktiverad enligt det cykliska Dasha-systemet vid tiden. Övergripande cykelhärskare är dårskapens Rahu som bara vill mer och mer, medan beslutet att fimpa delfinerna troligen sker under subcykeln i skyddssinstinktens Måne (försåvitt inte beslutet fattades under årets första 2½ månad):

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05


Svaret på frågan om den svenska modersinstinkten är enkel för den som vet att Staten för längre sedan dödade den biologiska kvinnan och "befriade" henne genom att ställa ut henne på "arbetslinjen" (kanske också förklaring till landets extrema insjuknande i oförmåga att förstå sitt kön, därav HTBQ-förvirringen som verkar extrem i just Sverige). 

Dubbelt så många slavande producenter ger mer välstånd åt Staten och Överheten - och kanske, kanske några smulor till de lägre klasserna.

Unni Drougge häromdagen i Expressen är vild och otyglad i sitt bildspråk, men får in några fullträffar mot inte bara den svekfulla feminismen utan också Staten (patriarkatet):

https://www.expressen.se/debatt/darfor-gor-jag-slut-med-feminismen/

Och visst är den dödade modersinstinkten ett faktum och ligger i öppen dager redan i "nya" nationalhoroskopet från 1974:

MODERINSTINKTEN SOM ETT RÖTT SÅR
SOM MÄRKLIGT FÅ SVENSKAR ENS NOTERAR


Månen är så tydlig i det prominenta västra hörnhuset att man inte kan missa vad den står för.  Sverige som väsen "äktar" mödrarna eller Månen och införlivar deras funktion i stat och samhälle. Därefter är det Sverige som ÄGER alla nyfödda barn, som gör anspråk på att vara deras nya trygghet så att de biologiska mödrarna kan "avlastas" och tvingas in i lönsamhetskarusellen, exakt som Unni Drougge konstaterar. Sicken frigörelse att reduceras till en mjölkko för Räknenissarna!

Att Månen disponeras av en "infrusen" mars i 8e förbättrar inte situationen, denna Mars i Oxen är inte benägen till revolt utan knyter näven i byxfickan och lider i det tysta. Överheten har god kontroll över ett folk så passiviserat som det svenska.

Går man till modersprincipens hus, 4e sektorn, blir det ännu tydligare. Venus (kvinnan) i hemmet ser ut som en konventionell mor och hemmafru, men det är innan man väger in disponenten/fundamentet. Man bör aldrig dra någon slutsats enbart från planetens nominella teckenposition, det kan som här bli rent missvisande.

Venus i ekonomistiska Stenbocken tecknar visserligen en extremt prestigehungrande svensk kvinna med klasstänkande inbyggt i sig. Socialiseringen var 1974 lyckad och fullbordad. Den traditionella kvinnan i hemmet hade - som kartan illustrerar - fått blåfärgad livsluft inblåst i sig och hon var nu en levande och tänkande varelse.

Här slutar feminismen sin berättelse, utan att fatta att Patriarkatet har många ansikten. För patriarken Saturnus är förvisso kvar i bakgrunden, som fundament, men det är samma gamla förmögna Överhet som vanligt och så fruktansvärt väl dold eftersom Saturnus suddas ut av demonen Ketu, den huvudlösa som vanställer Saturnus normala strikthet och får hela Sverige (inklusive kvinnorna) att de uppnått en högre grad av frihet än andra folk (extremistisk sekularism).

I bakgrunden spelar även i kvinnosaksfrågan Sverigehoroskopets extremt olyckliga band mellan den förtäckta alternativt bortträngda Saturnus (patriarken i det gamla samhället) och den Onde Rike Mannen i 5e elithuset. För den ömsesidiga receptionen mellan ägarna till 9e och 5e huset döljer en osynlig (luftblå) tankestruktur som bl.a. handlar om att dölja klassåtskillnadens Saturnus och att lura i kvinnorna att de nu är fria och jämlika med männen. Dvs alla i Sverige slavar nu för Kapitalet och Eliten. Men dessa turer i nationalhoroskopet har redan beskrivits otaliga gånger...

*****

Delfinerna som offras till följd av Sveriges defekta ansvarsplanet Saturnus (som därmed ger fri lejd på ögonblickets trender såsom landets Sol- och Jupiterledare uppfattar dem  - kort sagt den bisarra svenska historielösheten), dessa fredliga och intelligenta djur svarar förstås mot Fiskarnas tecken.

Horoskopet innehåller inget i detta tecken men naturligtvis visar 12e huset en del om hur djuren utan händer att gripa med, har det i vårt land. Alla handikappade - människor eller fisk - har det svårt i Sverige. 12e ägs tillfälligtvis av Merkurius - händighetens planet - men den ligger helt tillplattad och ägd av landets verkliga härskare (som alls inte är Folket om någon trodde det). 

Klämd mellan de verksamt onda Jupiter och Solen anpassar sig Merkurius utan ett knyst till härskarnas vilja så långt de förmår. De, vars Merkurius inte fungerar gott nog enligt den i hög grad korrupta Solen och Jupiter, får det svårt. Merkurius som medier klarar sig fint eftersom denna Merkurius är Överhetens - Solens och Jupiters - villiga händer.  Även detta redan utrett, kanske till leda.

Sveriges allmänna välfärd är ett besynnerligt tveeggat svärd. Staten tror sig äga sina invånare men bjöd innan förborgerligandet samtidigt på sjukvård och andra välfärdssystem i världsklass. Med borgerligheten och själviskheten började dessa system i stället bli paranoida som en ond Joakim von Anka och skyddsnäten tunnades ut, ersattes av en misstro till befolkningens vilja att göra rätt för sig, samma misstro som alltid utmärkt den Onde Rike Mannen (vek Jupiter) som tror hans anställda bestjäl honom i smyg (vilket anställda tenderar att göra Solen eller Jupiter är verksamt onda, som i Sverige, där de rika per systematik alltid gynnas mer procentuellt än de enkla människorna).

Faktum är att Sverigehoroskopet är så hårt fokuserat på Elitens välmående (hus 5) att landet inte kommer att bli långlivat. Åtskilliga inlägg har fingrat på möjligheten att Sverige dör redan som medelålders av skäl som bara dunkelt kan förnimmas, men möjligen har att göra med dess positionering på USA:s sida i det geopolitiska spelet om vem av de Stora 3 att tillhöra. Med det valde Sverige förlorarens sida i maktspelet eftersom tiden drar åt socialism, just som det alltid lika nyhetsjagande Sverige trodde ha städat ut den modellen.


Tillägg 12/3

Upptäcker att AB bara trekvart före detta inlägg publicerat ett brandtal mot svenska statens sätt att skapa utslagna i samhället. Texten har så tydlig beröring med detta inlägg om "statens moderlighet" att det påminner om psykologen Carl Jungs synkronicitet. Blogginlägget hade skrivits dagen innan och ställts in för tidig morgonpublicering, den skrevs inte på den tid som återstod efter att ha läst brandtalet.

Inga kommentarer: