Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 mars 2022

Putins senaste tv-tal hotar lässvaga och partiska

Aftonbladet klarar inte ens att översätta Bildt förrädiska ord om Putins svavelosande och skickliga tal - knivskarpt formulerat och med tydliga syftningar för den med kunskap nog att höra vad som faktiskt sägs. Bildts engelskspråkiga tweet som avfärdar Putins tal som "rambling" blir i AB "svamligt tv-tal", dvs. "rambly speech". Som normalt numer kan inte svenskar grammatik.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x8EGJ8/putins-tal-om-avskum-jamfors-med-stalin

Samma tidning producerar fler språkliga bottennapp i ämnet:

"Ukraina ska vara militärt neutralt och får inte gå med i Nato, något Zelenskyj häromdagen medgav blir omöjligt."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L5G89R/putin-ringde-erdogan-stallde-sju-krav

En vägran att tillmötesgå ställda krav är inte att "medge" att man vägrar.

*****

Viktigare i tv-talet än de svenska referatens grammatik är kanske att Putin i sak inte säger annat än en demokrati när den lovar att "sätta hårt mot brottsligheten" eller vilket ämne som nu gäller för timman. Västmediernas fulvinklingar ser Putin, som nyligen kommenterade dem genom att stänga av BBC - ett sant informationskrig pågår.

Det är därför typiskt att en brittisk röst i den första AB-länken avsiktligt feltolkar Putin:

Han är uppenbart arg, känslosam och känner att han behöver tala i den här mycket aggressiva tonen.

Det till att spela dum och fejka brittisk självbehärskning. Putin var lurar återigen de korkade västerländska bedömarna! (Horoskopet visar en så ofattbart koncentrerad själ - Solen med Saturnus - att Väst inte tycks fatta hur en perfekt skådespelare är konstruerad: han framför vad som helst med saturnierns saklighet, även nervdallret är spel.)

Om detta informationskrig siade förstås bloggens residenta siare Edgar Cayce, åtminstone om man minns att hans tal om krigföring i etervågorna syftar på det tidiga 1900-talets och för många år framåt gällande namnet på radioutsändningar, dvs. medier som trådlöst eller markburet ännu i vår tid passar in på beskrivningen "etermedier".

För att bespara läsaren ytterligare länkläsning, kopierar jag (på nytt) det viktiga stycket:

Kriget i "luftrummet" är speciellt intressant. Det nämns i det här stycket:

"And, as there is the wavering of those that would enter as emissaries, as teachers, from the throne of life, the throne of light, the throne of immortality, and wage war in the air with those of darkness, then know ye the Armageddon is at hand."

De som BORDE ha agerat som budbärare för Sanningen vacklar och hamnar istället i krig med Mörkrets demoner. De skulle ha ignorerat Mörkret! Det här låter ungefär som Internet av idag, ett "luftmedium" om något. I detta medium utkämpar miljoner imbecilla men engagerade människor dagligen strider av ideologisk eller politisk natur, se bara de två lägren i frågan om växthuseffekten. Den ena sidan har fel, men den andra sidan begår KARDINALSYNDEN att ens bry sig! Därmed KORTSLUTS KANALEN TILL LJUSET och Armageddon anländer.

http://ockult.blogspot.com/2009/11/2012-och-profetian-fran-1934.html

Även:

http://ockult.blogspot.com/2011/02/kriget-i-de-nya-medierna-harmageddons.html

Läs gärna sanningens budbärare som journalisterna som helt misslyckas representera den verkliga bilden och därför blir medansvariga till det Harmageddon som kommer att följa. Avabonnera snarast på din favorittidning och känn hur du gradvist blir avgiftad och börjar se klart igen.

Cayce i hypnos verkar inte se något kärnvapenkrig men eterkriget är så pass allvarligt och en markör för den gamla Världsordningens död, att han använder ordet Harmageddon. Troligen för att han hade kristna i åhörarskaran som fattade digniteten i den kamp han såg komma.

*****

Som tidigare noterat har Putin ingen lycklig tid utifrån det hinduiska systemet med planetära cykler (som dock förutsätter en korrekt födelsetid). Bloggens upptäckt av en verifikation (eller två) stöder dock den valda födelsetiden.

Det är strax efter att kommunikatören Merkurius period 2021-2038 startat som världspressen roade sig (en vecka eller så)  med korkade skrän eller spelat intresserade frågor om Putin förlorat vettet (Merkurius).

Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2021-07-11  -  2038-07-11

  Antardasas in this MD:

  Mer:  2021-07-11  -  2023-12-08
  Ket:  2023-12-08  -  2024-12-05
  Ven:  2024-12-05  -  2027-10-06
  Sun:  2027-10-06  -  2028-08-11
  Moo:  2028-08-11  -  2030-01-09
  Mar:  2030-01-09  -  2031-01-06
  Rah:  2031-01-06  -  2033-07-27
  Jup:  2033-07-27  -  2035-11-03
  Sat:  2035-11-03  -  2038-07-11


Tidigare kommentar här.

Jag kallade perioden pissig, men vill ändå backa och titta en gång till på den faktiska cykelhärskaren Merkurius:


Med Merkurius och goda Venus i 12e huset hade Putin varit perfekt som en from munk i kloster! Kanske har religionsprofessorn Halldorf mer rätt än någon kan föreställa sig om att hans mors religiositet färgat av sig, även om den varit fördold i 12e huset och sällan setts i hans "starka" framtoning. Tolfte huset för "världsliga förluster" låter illa men här är ägaren Venus stark i sitt eget positiva tecken och därmed alls inte den sämsta förvaltaren av Putins intellektuella Merkurius. 

Framför allt slipper det rena intellektet (LUFT) olika blandningar med de andra elementen, så ofta ger mystiska effekter. 12e indikerar i själva verket en bra intellektualitet, men dold bakom ridåerna. Och Venus som "kvinnan" skulle kunna vara just det goda inflytandet hans mor hade på honom och hans tankestil (Merkurius). Men detta visar förstås inte den skorpioniska macho-mannen utåt!

Läser man 12e som de grekisk-romerska hellenisterna gjorde, blir huset ingen god daimon men ändå gott nog för att ta udden av "den onda demonens" värsta sidor. (Jag talar nu utifrån perspektiv av innehavare av mycket stor makt, inte minst över liv och död.) 

Nu kan man argumentera för att en ascendent i VATTEN alltid håller individen nere på ett instinktivt plan så att detta tolftebudskap inte förändrar värst mycket, men några av de bästa vänner jag haft, själv ren LUFT-typ har haft VATTEN-ascendent som INTE låst eller blockerat viktiga inslag i LUFT, så tolkningen av "spretiga" horoskop kräver både tid och kanske jämförelsematerial...

Även Horoskopets lyckopunkt visar att 9e husets religion och filosofi är en källa till lycka för Putin inte minst som Månen (folket) ligger stabil i Oxen och prominent (ett framstående hörnhus) och visar att han och folket delar samma tro på de viktiga livsvärdena som likt sekulära staten Israels horoskop lägger stor vikt vid Oxen - vid moderlandets fysiska jord. 

Det är detta hemtraktens synsätt som dekadenta globalister som flyttar sina pengar i mellan länderna i osynliga transfereringar står kallsinniga inför, och även, syns det, de fattiga grobianer västerländska mediehus knutit till sig för att driva antiryska drev eller vadhelst de Globalisterna i Väst behöver undanröja.

Tidningsredaktionerna måste jäsa av undertryckta konflikter mellan de som försöker göra ett opartiskt jobb och de som i fantasin är mer i New York än i sin faktiska verklighet - just den typ av landsförrädare Putin med precision ringar in i sitt smutskastade tal som jag finner mycket väl hopsnickrat med tanke på vad det söker uppnå.

Beträffande Putins 12e-husägare Venus, spekulerade jag tidigare i ett sensualistiskt drag världen aldrig får se. 12e är dock "sängkammarens nöjen" i lika hög grad som det kan teckna ett avsides kloster! Människans komplexitet är nu sådan att även religion och sex kan förenas, se bara tantrisk sex, som likt allt annat i Sverige importerats och degraderats till en simpel ursäkt att ha sex  med lite "orientalisk krydda". Den ursprungliga intentionen var som bekant att begagna kroppen och sexualiteten för att nå ett högre gudsmedvetande. Mycket tveksam om det var aktuellt på de "Kiviks sexmarknader" som före corona anordnades i Sverige och som jag hörde om från den enda rejält fallna kvinna jag umgåtts med.

(En kolsvart satanisk axel mellan egohuset och 7e allianshuset - där gällde kvantitet framför kvalitet! På sikt kunde jag inte ens ha människan som väninna eftersom Mörkrets kvalitet höll henne i ett skruvstäd och stängde ute förmågan att se på sitt eget liv i perspektiv.)

Putins horoskop är inte lätt att hitta nivån hos, som så ofta spretar det åt olika håll, men 12e huset har visat sig vara mindre dåligt än man kunde tro. Aggressorn Mars är heller inte värst framhävd, men knyter från 2a närings- och förnödenhetshuset ett band till hans kropp och ego. Mars är en VÄLGÖRARE för Skorpionascendenten och det tyder på att Putin är spartansk i sitt 2a hus och ingen dekadent vällevnadsmänniskan. Det kan vara ett tecken på att hans karta sorterar bland de högre utvecklade och det i sin tur påverkar förståelsen av 12e huset som "hemliga livsnjutare" eller asketisk munk! Detta påverkar i sin tur om man har rätt att se hans 9e hus som en aktiv del i hans liv. Att  hans 9e överensstämmer med Rysslands ascendent är ett tacken på att han ser sig som en gåva till landet, vilket han mycket väl kan visa sig vara.

Men 9e innehåller som sagt Ketu, markör för det skede där en hybrisartad ambition (från Ketu-fasen) bestraffas. Draksvansen verkar kunna visa sig både godartad och svårare, men givet att dess disponent Venus i 12e redan är inställd för att döden eller förlusten är allt den här världen ytterst har att ge, förstår man hur olika han är en fel sekularist som inte längre har några högre värden än individen och att rädda skinnet på individen. I jämförelse med inavlade sekularister i Väst måste  Putin framstå som rena monstret, men problemet ligger inte hos Putin utan hos den inavlade som inte längre kan följa de större rörelserna i ett Öde den inavlade inte ens "tror" finns.

I Putins fall tror jag därför att Ketu i 9e kan läsas, inte som självrepression eller vaghet (som i Sverigehoroskopets Ketu i 9e) utan som en viss avmätthet, den som verkligen förfogar över en färdighet gör lätt av den, bara de ambitiösa Rahu-typerna, klättrare, strebers, makthungrare sticker i ögonen på omgivningen.

Putin har å sin sida aldrig behövt göra någon nummer av sin religiösa eller filosofiska sida, men man hör att den finns där i t.ex. det vassa tv-talet som tydligt visar snarlika grundvärderingar som t.ex. den här bloggen i sin åtskillnad mellan massornas breda väg som leder till förstörelse och den smala vägen bara de verkliga individer tar som befinner sig på "vägen upp" och värdesätter kunskap och medvetenhet högre än lyxjakter.

Eller, på tal om vräkiga båtar, amerikanska militärskepp i hamn i Stockholm, och där, pinsamheters pinsamhet, två flottister knappt hann gå i land förrän snuten arresterade dem för sexbrott med - hör och häpna - ukrainska horor. 

Den Store Satan utnyttjar individer från det folk de skulle skydda! Den nyheten blev inte långlivad på Expressens förstasida. Den sade väl mycket om det taskspel som pågår just nu, när "Lill-Satan" Stollenborg erbjuder Sverige snabbanslutning till NATO...

 



1 kommentar:

Havsörnen sa...

Bashar al-Assad gav också ett skarpt västkritiskt tal i torsdags. På sitt sedvanligt lågmälda vis anlägger han ett historiskt perspektiv på situationen i Ukraina. 15 min med engelsk text:

https://odysee.com/@SyrianaAnalysis:4/president-bashar-al-assad-on-the-ukraine:f