Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 mars 2022

1930-talet: amerikanske siaren ser Ryssland och Kina som världens hopp

Aftonbladet måste ha en telepatiker på redaktionen, någon som spionerar på distans och på söndagen förekommer detta inlägg, redan skrivet men tänkt för nästa vecka! (För att ge Dold Daimon del 3 tillräcklig exponeringstid på topp.) 

Typiskt nog söker det demoniska sinnelaget en "profetia" som svartmålar ytterligare i Rysslandsfrågan medan Sideriska siktet bjuder på en verklig profet som tycks ha sett något annat än "geopolitikens" fader. Vem som helst fattar också att artikeln är en ful-vinkling av Väst på Sidenvägen och fruktan av Ryssland/Kina som en ny dominant. 


Sidenvägen behöver ingen profetera om, den var fordom en huvudled för kommersen och var på tapeten för bara några år sedan i samband med Peter Frankopans bok "The Silk Roads", men AB utgår från läsare som inte kan tänka mer än några timmar bakåt. Sidenvägen HAR dessutom i praktiken redan återuppstått (och nu i förgrenad form), så loppet är kört för Väst, för den som kan se världsförloppet som mer än ett maktspel. Tiden är Herren.

(Jag har inte läst AB:s förekommande artikel: tidningen vill ha betalt för att svensken ska kunna självindoktrinera sig om Ryssens hemskhet. Vem supportar sånt? Följande text är som vanligt skriven utan vinstmotiv.)  

*****

Flera gånger har bloggen nämnt amerikanske Edgar Cayce (1877-1945) och hur han i trans kunde besvara frågor som han överhuvudtaget inte behärskade i vaket tillstånd. Verkligt konkret kunde det bli när han i trans lokaliserade en "omöjlig" reservdel till en farmares gamla traktor - på en adress flera delstater bort från den "sovande" Cayce i sitt hem. Och där långt borta låg den, reservdelen.

Cayce gjorde en del flagranta misstag också, misslyckades lokalisera kändisen Charles Lindberghs kidnappade son. Och hans prognoser om en värld i geologiskt tumult med start under 1900-talets andra hälft, tycks vara rejält försenad. Det är NU människor märker att kritiska gränser redan har överskridits. Men även frågor om öde och hur det "tajmas" i jordens tideräkning besvarade han i hypnos, och det tycks som att människan har förmåga att ändra en fastslagen Plan en del. 

Det gamla Kina såg också människan som en lika aktiv del som Himmelens och Jordens krafter. Det är möjligt att detta bara var ett prosaiskt konstaterande att människan som jordbrukande civilisationsskapare inverkat och fortsätter inverka på sin miljö. Men kinesisk kosmologi viskar djupare ting om människan och liknar mer romaren Plotinus som tusen år senare deklarerade människosläktets själ vara av samma dignitet som Världssjälen.

I en väl utforskad men knappast storsäljande bok från 1970-talets slut - med många historiska, politiska och sociologiska sidoblickar - ägnade Lytle Robinson (amerikan men boken enbart utgiven i England) ett kapitel åt Cayces bevarade transföreläsningar i ämnet internationella affärer. Från ett längre resonemang har jag tidigare nämnt Cayces profetia om att den Nya Världsordningen kommer att rullas ut just efter millennieskiftet (han valde det udda - fast jämna! - året 1998 som någon slags vändpunkt).

Och det är nu, otänkbart på 1930-talet, han ser ett nytt och andligare Ryssland och Kina ta det ansvar för världen (Västs misslyckande är underförstått). Ja, han går så långt som att förutspå en ny revolution i USA om inte skillnaden mellan rika och fattiga åtgärdades. Det sade han för snart 100 år sedan och inget har blivit bättre för den lilla människan i USA. Revolutionen eller inbördeskriget ligger nu i luften och Demokraterna börjar bli ångerfulla och inse att de tappat verklighetskontakten i sina elitistiska liv i New York och Kalifornien...

Här är två citat som Robinson återger. De passar att reprisera nu när Ryssland vaknar just efter millennieskiftet - som Cayce förutspådde (Sovjetunionens sammanbrott och nya Rysslands inledningsvis klena start - jämför gärna med 1991 års Rysslandshoroskops nationella daimon i 9e andliga huset):

"På Rysslands andliga utveckling kommer världens större hopp att följa."

Från: Lytle W. Robinson - Is It True What They Say About Edgar Cayce? (Neville Spearman, 1979, s. 162-3)

 "Ur Ryssland kommer ånyo världens hopp [efter kommunismen]." Implicit i transuttalandet är att kommunismen bara kommer att vara en mycket begränsad tid i Rysslands historia - ett tämligen osannolikt påstående vid den tiden, men som alltså har besannats.

Edgar Cayce var själv kristen och hade stora problem med mycket av transinformationen. Den berättade saker hans kristna tro svårligen kunde omfatta. Värst var alla psykologiska transläsningar där han tycktes se personernas tidigare liv. Vartefter han övervann sina tvivel uppstod intresse av att låta anhöriga  guida den "sovande" Cayce till informationen om vem han själv var och hur han fått sin gåva. Långt efter siarens död samlades 1984 Cayces transrapporter om sina egna liv i en bok från Harper & Row. Nästan 40 år efter mirakelmannens död lockade fenomenet alltjämt de stora förlagen. (Har tidigare kommenterat USA-horoskopets underliga tendens i hus 9 att göra religion av vad som helst, och skapa sig hjältar.)

*****

Vänskapspakt mellan Ryssland och USA, där är inte världen än. Cayce förefaller dock utesluta atomkrig som vattendelare mellan den Gamla och den Nya Ordningen. Däremot är hans prognoser för Jordens kommande omvälvningar extremt hotfulla, om de slår in. Många Cayceianer är besvikna och trodde skulle komma i det tidsfönster han angav som upprinnelsen till vändpunkten 1998, men det är möjligt att hans hypnotiserade medvetande inte fick siffrorna rätt...

Det är också möjligt att hans psyke länkade till ett annat desinformerat psyke (andar!) under trans. Cayce namngav ett antal kunskapsvägar som öppnades för hans hypnotiserade medvetande och den sämsta källan var utfrågaren själv, om denne hade ett tjockt ego - då kunde Cayce inte komma längre utan tappade denna på i princip hans/hennes eget låga medvetande. Cayces märkliga talang reducerades till ingenting och fungerade i princip bara som en spegel åt utfrågaren. 

Risken för egots störningar är inte okänd. I det gamla Kina förväntades spådomspräster fasta i tre dagar för att inte stå i vägen för oraklen sända från förfadersandarna, via prästen, till frågeställaren (ofta kejsaren).

*****

Skeptiker är ivriga på att se till att deras desinformation finns representerad på Wikipedia. Så sent som 2021 kunde man läsa den direkta lögnen från den nu döda homosexuella trollkarlen Randi (en psykisk avvikelse kommer sällan ensam). Han var i sin tid känd förnekare av det övernaturliga: 

"James Randi commented that "Cayce was fond of expressions like 'I feel that' and 'perhaps'—qualifying words used to avoid positive declarations."

Sanningen är den motsatta! Cayce under trans lät extremt fast och närmast auktoritär, så långt ifrån Randis beskrivning man kan komma. Nu när "den personliga daimonen" diskuterats på bloggen slår det mig att daimonen kanske tar över kommunikationen om detta alter ego är ett starkt väsen.

Tyvärr är Cayces födelsetid oklar. Alla biografier är eniga om 15:00-15:20 men själv gav Cayce under trans en avvikande tid men kvalifierade den med att det var "själen som trätt in kroppen" vid denna tid. Därmed var han i linje med sina tidigare uttalanden (i trans) att bebisens förlossning inte nödvändigtvis innebär att det finns någon själ i kroppen än! Själar kan såväl ta plats i fostret månader i förväg men också dröja till en tid efter barnet fötts. Barnet lever även utan själ eftersom kroppen bara är ett motoriskt system, ett fordon själen "väljer" för en upplevelse på jorden.

Om man vidhåller den konventionella metoden att ställa horoskopet för värdkroppens ankomst till världen (ingen vet hur andesjälen far och flyger), uppstår tyvärr en kritisk osäkerhet med sideriska zodiaken. Klockan tre är det ännu Krabban i öster men vid tjugo över har Lejonet börjat stiga. 

Men det finns flera biografiska data som talar för Lejonet: Cayce var fotograf, vilket distinkt anknyter till ögat (Solen/Lejonet) och på helgerna ledde han barnens söndagsskola på hemorten. Återigen Solen/Lejonet och kopplingen till barn som resultatet av den kreativa principens utflöde (den kreativa principen typiskt visualiserad som Solen). Och inte minst att han blev föremål för extrem uppståndelse i USA i sin tid - Lejonet som estradören. Missa inte den rubrikskapande "sensationalismen" (Eld + Vatten) i kartan: Eld-ascendent och ascendenthärskare i ett Vattentecken.

 

Med Lejonascendent hamnar Daimonens Lott i den sektor som kallades just "den goda daimonen" under hellenismen (ett sammanträffande förstås, om man menar att det är två traditioner som sökt beskriva samma sak). Och i Tvillingarnas tecken aktiveras omedelbart tanken om Merkurius som "gudarnas budbärare" eller kommunikatören. En perfekt beskrivning av Cayces livsgärning. 

Frågan om en "stark daimon" är tydlig: Merkurius är "bärare" av daimonens signatur och Luftelementet passar perfekt, för att inte tala om Merkurius konjunktion med den i högsta grad auktoritativa (i dåliga fall bara auktoritära) Saturnus i sin mest prominenta placering i väster. Skeptikern Randi framstår som en liten skit i jämförelse med denna magnifika karta..

Rahu förstärker allt i Vattenbäraren, men trots klassifikationen som en dålig faktor neutraliseras dess natur möjligen av att det är Saturnus som är dess fundament/disponent. (Rahu vill upp ur det sublunära men Saturnus i sjunde himmelen lider inte skada av en så futtig demonisk ambition - själv är Saturnus i antiken den ultimata gränsen för all inomkosmisk strävan.)

Jfr. (även om det är sorgligt) Sverigehoroskopet där motsatta Ketu trasar sönder landets förmåga att Saturnus-tänka stort och rätt i 9e huset. Sverige blir Ateisten, Cayce den Andliga Perfektionen och möjligen kan man kalla Cayces förmåga att sticka huvudet in i Himmelen för "Rahu-hybris"! Men jag röstar för maximal flexibilitet när det kommer till ett så här extremt livsöde och ett extremt horoskop. Rahu har onekligen en viktig roll i många horoskop för extremt ambitiösa och framgångsrika människor. (Som Solen i 8e visar hade även Cayce kvarvarande karma att bearbeta, han var inte IDEL himmelsk perfektion.)

Ketu, Draksvansen (som fått sitt huvud kapat) i 1a huset tar sig här en lustig vändning eftersom den uppenbart matchar en människa som huvudlöst tillbringade flera timmar om dagen i egolös trans i syfte att hjälpa människor med problem (merparten av transinformationen rörde hälsofrågor). 

Här är alltså Ketu inte ett psykologiskt mindervärdeskomplex utan ett självvalt undertryckande av det "störande egot". Även Lejonascendentens härskare, Solen, indikerar i undanskymda 8e dödshuset något mystiskt med Cayces "huvud" eller sinnesnärvaro. 

Men naturligtvis är det den ELD-triangeln (Plotinos: "elementet som är närmast det gudomliga") och den massiva koncentrationen i LUFT / Världsrymden - Vattenbäraren - som bidrar till hans till synes obegränsade förmåga att tala om ting bortom horisonten. (Frågan om hur astrologins LUFT ställer sig till antikens "rymd" eller AITHER förbigås här.) 

Speciellt intressant är hur ego-indikatorn (här: Solen) ligger i mörklagda åttonde men är totalt upplyst genom elden från Jupiter - det högre vetandets symbol. Horoskopet är verkligen i särklass lämpat för en mystiker eller siare.


Han gästades i sitt liv och tappades på information av åtskilliga ingenjörer, bl.a. en av uppfinnarna till transistorn (som verkligen revolutionerat världen) och ingen mindre än en åldrig Nikola Tesla. Detta förklarar varför både Tesla lanserar sin "dödsstråle" (vilken amerikanska försvaret avböjde att utveckla) efter att Cayces transdialoger beskriver denna teknik som ursprungligen utvecklad av högcivilisationen på det sjunkna Atlantis för cirka 26.000 år sedan!. Medierna kallade som synes "Teslas idé" för "beam" medan Cayce-akterna använder ordet "ray". Sak samma. 

Cayces "kunder" anonymiserades i stiftelsens akter (stiftelse för att komma runt kvacksalverilagen), men det är inte omöjligt att koden till filerna med frågor om atlantiernas dödsstråle skulle vara den anonymiserade Teslas "kundnummer". (Vilket förstås öppnar för att se även vilka andra frågor han kan ha ställt den sovande Cayces informationskälla...)


Källor:

  • Thomas Sugrue - There Is a River (1943) - storsäljande biografi i USA, författaren var en krympling som tillfrisknade genom Cayces udda kurer.
  • Joseph Millard - Man of Miracles (1961) - ny biografi, intervjuer med ännu levande anhöriga.
  • Harmon Bro - Edgar Cayce on Religion and Psychic Experience (1970) - kristen präst som misstänksam tog kontakt med Cayce och häpnade över vad han bjöds in för att bevittna. Var sedan inneboende en längre tid hos den gästfria familjen Cayce och studerade transfenomenet. Efter Cayces död bytte Bro karriär och gick från kyrkan till att bli tv-psykolog. Denna bok från 1970 är en av några han skrev och tar ett djupt perspektiv på fenomenet synskhet.
  • Sidney Kirkpatrick - Edgar Cayce, An American Prophet (2000) - den ultimata biografin som avslöjar nya ting efter att alla inblandade avlidit.


7 kommentarer:

Susanne sa...

Det som sägs om Ryssland av Cayce påminner om ett parti av profetian av ett vittne till händelserna i Fatima 1917, som du säkert känner till. Där talas om en hotande händelse som kommit att antas handla om Andra världskriget och hur det kunde undvikas: To prevent this, I shall come to ask for the Consecration of Russia to my Immaculate Heart, and the Communion of reparation on the First Saturdays. If my requests are heeded, Russia will be converted, and there will be peace; if not, she will spread her errors throughout the world, causing wars and persecutions of the Church. The good will be martyred; the Holy Father will have much to suffer; various nations will be annihilated. In the end, my Immaculate Heart will triumph. The Holy Father will consecrate Russia to me, and she shall be converted, and a period of peace will be granted to the world.
Detta ska ha framförts av vittnet redan 1929 men blev inte nedskrivet förrän 1941, så är man kritisk kan man ju säga att det var en efterhandskonstruktion då kriget var ett faktum. Men det intressanta här är vad som sägs om Ryssland i framtiden.
Kommer också ihåg att jag läst något profetiskt uttalande om att man skulle ge akt på vad som hände i Ryssland, för "Det ryska folkets öde blir hela mänsklighetens öde", men jag kommer inte ihåg vem som ska ha sagt det.

Seaward sa...

Barnen och madonnans uppenbarelse minns jag, även om detaljerna bleknat. Minns att det var ett av de tre barnen som inte förnam något alls, så naturlig synskhet tycks inte "jämlikt" fördelad.

Om detta kom i tryck först 1941 är Cayces 30-talscitat distinkt ingen läsefrukt. Han hade fotografiskt minne sedan barndomen och det har föreslagits som förklaring: att hans undermedvetna "bara" kokade ihop kreativa historier eftersom han satt inne med så mycket registrerad data.

Men samtidigt hade han kunskaper som inte fanns i samtiden, som när han föreskrev medikament X till en sjuklig hjälpsökande. Frågeställaren hittade inte produkten någonstans men en transuppföljning förtydligade med tillverkarens namn. Kontaktad trodde företagaren att han utsatts för industrispionage. Medicin X var färdig men hade ännu inte börjat marknadsföras. (Ett känt fall som mer än en bok om Cayce nämner.)

Susanne sa...

Whitley Strieber skriver i Närkontakt att fenomenet varade i tre månader och att "Dess uppseeendeväckande kulmen bevittnades av tusentals människor och orsakade ett norrskensliknande ljusfenomen i ett stort område". Detta sågs alltså även av de som inte såg själva huvudhändelsen, som var en massiv skiva som visade sig på himlavalvet. "Man trodde det var solen som dansade på himlen". Hur som helst: Varelsen som visade sig presenterade sig aldrig som Jungfru Maria, bara att hon "kom från himlen". Men eftersom vittnena var katoliker uppfattade de henne som Jungfru Maria.
Allt kring hur profetiorna kom till finns detaljerat beskrivet på engelska Wikipedia.

Det där med norrsken i områden där det normalt inte finns, finns det flera historier om. Bl a ett över England före WW 2. Och på senare tid har man läst om norrsken ovanligt långt söderut...

Seaward sa...

Det stämmer och nu minns jag mer. Det var var det sista av barnens ev. tre möten med madonnan, efter att ryktet spritt sig. Det var det första mötet jag refererade till och där en flicka var huvudvittne och en pojke inte alls märkte av "uppenbarelsen". Minns inte vilken bok som i detalj beskrev händelsen. Var det i Portugal?

Susanne sa...

Det var i Portugal ja, så om det var norrsken var det verkligen långt söderut.

Apropå profetior kan jag inte låta bli att nämna denna som också står i Striebers bok: Betty Andreasson, en amerikanska med finsk-engelskt ursprung ska ha blivit bortförd av utomjordingar 1967. Tio år senare är hon i hypnos och yttrar något på ett språk som senare har befunnits vara gaeliska: "De nordiska folkslagens levande ättlingar trevar sig fram i idel mörker. Deras (Min) moder sörjer. En mörk händele förebådar en tid när svaghet på högre ort kommer att orsaka höga levnadskostnader; en period av misstag på högre ort; en period då det inträffar sorgliga händelser." (Idel mörker: Tamas guna?)
En forskare vid namn Leonard Keane har funnit att flera med liknande erfarenheter under hypnos talat just gaeliska, detta språk som så få numera behärskar. Tydligen är det enligt honom ovanligt många med liknande erfarenheter som hon som har keltisk bakgrund. Det har dock inte Andreasson. Här står mer detaljerat att läsa om "The Andreasson affair", dock inte om utsagan på gaeliska.

Susanne sa...

Glömde länken: https://www.encyclopedia.com/science/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/andreasson-betty

Seaward sa...

Kanske gruppkarma, som fyndet doktor Guirdham gjorde (tidigare nämnd) med otippade band mellan hans patenter på engelska landsbygden (alla var fd. franska katharer).

Kanske gaelisk-talande irländare som praktiserat någon sinneshöjande religion så att det sidojaget ligger nära ytan i senare liv... Bara en gissning.

"Tamas guna" är en riktig gummikonstruktion, kan användas på allt från konsservatism till psykologisk omedvetenhet! :-)