Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 mars 2022

Skådespelaren som företräder Väst - vänskapskorruption och allt - för Ukrainas folk

Den här bloggen var redan före Ukraina-kriget politiskt inkorrekt med - gud bevare oss! - astrologiska snabbporträtt av politiska tilldragelser. Än mer så efter Putins start på en ny ekonomisk världsordning (för den som ännu inte anat varför västmedier skriker sig hesa om folkrättsbrott för att dölja de verkliga skeendena). 

Det är delvis därför, tänker jag mig, bloggkommentarerna numera är få. Jämfört med de första årens kommentarnivå står det också klart att bloggen egentligen inte har i Sverige att göra. Landet var tills modern tid ett fattigt land och dagens befolkning på tio miljoner har grundligt lärt sig att här jobbar man och låter lönen gå tillbaka till producenterna i formen av enkla helgnöjen. Det nationella tankeklimat är således inte det bästa för smala ämnen, befolkningsunderlaget räcker inte. 

Ändå finns en del läsare och jag är glad att era besök ändå räcker till en topp 10-plats i en smal nischkategori hos Bloggportalen. Som noterat tidigare är svensken så förvirrad i frågan om vad som utgör en livsåskådning att under lång tid alla toppositionerna fylldes av ekonomibloggar! En Djävulens livsåskådning kanske men sannerligen inte en del av Humaniora. Nu verkar dessa pengabloggar alla ha självdött och överlägsen etta är "hjälp till självhjälp" - vilket låter oroväckande om det är sånt material svensken rusar till. Landet är tydligen rejält trasigt.

Hur som helst landade en kommentar nyligen i något inlägg och jag måste bara använda den (tack, kommentator!). Här summeras koncist turnera kring det remarkabla skådebröd till låtsaspolitiker Väst installerade i Ukraina för att ytterligare flytta fram sina positioner och omintetgöra Röda faran eller hur USA nu föreställer sig dagens Ryssland.

Informationen är välskriven och komplicerar bilden av skådisen Zelenskyi som "råkade" väljas till president av ett folk som uppenbarligen saknar förmåga att utvärdera kvalifikationerna hos sina presidentkandidater (varken bättre eller sämre än i Sverige med andra ord).

Mannen bakom Zelenskyj är oligarken Ihor Kolomojskyj, som äger Ukrainas största bank, PrivatBank. Han utsågs till guvernör 2014, men avsattes ett år senare av president Porosjenko, som även såg till att nationalisera PrivatBank. Då såg Kolomojskyj, som också äger mediebolag, till att komikern Zelenskyj fick huvudrollen i TV-serien Folkets Tjänare, där han spelade en högstadielärare som efter kritik av korruptionen i Ukraina väljs till landets president.

Senare blev Zelenskyj president i verkligheten i valet 2019, med 73 procent av rösterna. Zelenskyj (fem dagar yngre än premiärministern Volodomyr Hrojsman) satte direkt igång med reverseringen av nationaliseringen av PrivatBank, som åter tillföll Kolomojskyj.

Pandorapapperen i höstas visade att Zelenskyj och hans medarbetare fått 40 miljoner dollar via offshore-fonder som kopplats till Kolomojskyj. Och nu står hela EU-parlamentet upp och applåderar Zelenskyj, ett veritabelt moraliskt föredöme.


Kolomojskyj (med bl a israeliskt medborgarskap) är jude på fädernet och samtidigt en av finansiärerna av den nynazistiska Azovbataljonen. Det kan man ju förstå om Ukrainarna välkomnade tyskarnas invasion av Sovjet, efter det att Stalin lät sju miljoner ukrainare svälta ihjäl 1932-33. Nazisterna i Ukraina är alltså antiryska, snarare än antisemitiska. En komplicerad historia.

Se även bloggens 1 mars-inlägg: Ukrainas fejk-demokrati döljer det rika fåmansväldet.

Citatet ger förvisso en annan berättelse än den sarkasm Aftonbladet försöker sig på. Ett är klart, AB-skribenten vill uppenbarligen inte röra vid Zelenskyjs intressanta penningaffärer utan tjatar vidare om motsatsen mellan demokrati och diktatur som om han verkligen trodde folket styr den svenska skutan. (Pst. Det är därför han uppbär lön, för att producera text som stärker illusionen av demokrati i det oligarkiska Sverige.)

En betydligt bättre text än AB:s hittas samtidigt i Expressen där en norsk dramatiker diskuterar styrkan i en berättelse och späckar sin text med nästan ängsligt många citat.

*****

Det är särskilt en detalj i Zelenskyjs karta som är av intresse apropå summeringen, men det är inte den tomma maktpretendentens eller rent av posörens axel, dvs. Stenbockens rollspel opposit Krabbans (folkets) fantasifulla inlevelse. 

Denna axel med krigets Mars i hemmets Måne i opposition med maktpositionen Sol-Stenbock visar tydligt vilken bräcklig frontfigur det är i verkliga livet (Mars i Krabban ger en febrig fantasi som säkert är en tillgång vid skådespeleri för att inte tala om att befolkningen tände på fantasin att ha en tv-kändis som verklig ledare). Det är helt enkelt en så skakig maktaxel att Putin förr eller senare kommer att undanröja honom. Att basera solen på en instabil Mars-Måne är som att be om att bli om strax bli avsatt, särskilt som fullmånen alltid är överspänd.

Nej, det intressanta är att skissen här ovan perfekt matchar den penningkorruption som löper rakt genom kartan för Västerlandets senaste älskling:


Andra huset för egen ekonomi och 8e huset för "andras pengar" (eller arv, pengar som övergår från annan till en själv) dominerar här Zelenskyjs karta. Detta är den gamla fula axeln från romarrikets dagar bloggaren omedvetet aktualiserade men gav ett nytt namn: Satans axel (romerskt namn: monstret Tyfon).

Jag har enstaka gånger alluderat till att bankvärlden hör hemma i 8e huset och det förefaller stämma här, givet fejkpresidentens nära kontakt med bankägaren Kolomojskyj.

Med de nyss introducerade punkterna för den personliga daimonen (den Rationella Själen) och Lyckans lott, ser man hur Lyckan här riktar in sig på de dolda pengar som finns i 8e huset. Samtidigt pågår en transferering av enorma summor till eller från glidarens eget 2a hus: åttonde husets ägare Jupiter (stora pengar) ligger i andra, medan en ömsesidig reception bildas när 2a husets räknenisse Merkurius placerar sig i 8e. Receptionens ömsesidighet kan förklara kommentaren ovan, om hur pengarna gått fram och tillbaka beroende på skådespelarens skiftande öde.

Här saknar alltså den monetära korruptionen all gräns,  är precis densamma som medier pekar mot Ryssland för och ondgör sig över! Och så oförblommerat och uppenbart för alla utom svenska journalister. Men deras agenda är som sagt bestämd av arbetsgivaren och ytterst av Nato-USA som kan ses arbeta för fullt i Europa för närvarande utan att direkt kliva in och riskera ett Tredje världskrig.

Zelenskys klättraraxel (från Krabbans litenhet till makthavaren Stenbocken) visar sig sällsynt när jag söker 10.000 kartor. Inte ens den nedbantade Mån/Mars och solpositionen ger mer än två ytterligare träffar (ingen av dem med känd födelsetid). Dessa är båda svenska, författaren och poeten Göran Palm (f. 1931) och politikern Hans Backman (f. 1963 - tidigare kommenterad 2012). 

Den senare noterade jag medan Liberalerna ännu kallade sig Folkpartiet och han fångade mitt ogillande intresse eftersom han pläderade för Arbetsgivarens rätt att kringgå turordningsreglerna, försämra det arbetande svenska folkets rättigheter.

[Tillägg 220317: som om det var en tanke tittade Hans Backman fram ur datasamlingens anonymitet dygnet före kollektivavtalets dag!]


När man tittar närmare på honom syns direkt vad som skiljer svensken från den mjuka fejkpolitikern. Den senares skådespelande eller konstnärliga sida är tydlig via Solen + Venus. Den hårda svenska politikern har istället Putins iskalla Solen med Saturnus i snålt restriktiv attityd mot de sargade undersåtarna/ arbetstagarna (Mars/Månen). Här syns brutal socialdarwinism på botten: låt krabborna slåss för jobbet, och låt oss välja och vraka bland dessa mjukdjur. Den svenska modellen som en mardröm för alla som arbetar och inte har pengar som arbetar åt dem!

Det är träffsäkert för en riktigt svag människotyp att båda de naturliga illgörarna Saturnus och Mars förstör kvaliteten på såväl Sol som Måne (som dessutom är överspända till följd av fullmånen i Passionens kvalitet). Skulle kontroller införas i Sverige för att höja kvaliteten på politikerna skulle Hans Backman genast sorteras bort.

Man jag kallade honom svag. Detta kan anas genom att södra månnoden - demonens halshuggna svansparti - står med den iskalla Sol/Stenbocks-kombinationen. Detta illustrerar därför i själva verket en värre version än Putin eftersom den undertryckta diktatorsmentaliteten illustrerar en rädd arbetsgivare eller ledare och dessa är de värsta då de alltid begår övervåld! (Saturnus nära Solen ger alltid ett mått av fruktan eftersom Saturnus stryper den livskraft Solen representerar. Men här är eländet maximalt.)

Samma brist på Sol/Saturnus ger förstås att Månen (den ansiktslösa massan) upplevs som norra månnoden eller det demoniskt uppåtsträvande Drakhuvudet, mer demonisk än massan kanske egentligen är. En svag ledare tror alltid det sämsta om folk. Fascinerande hur LAS som nu genomförts av svekfulla borgare och svekfulla sossar kan ses så tydligt i den här astrologiska signaturen. Förstå vad den här himmelen kunde ha blivit om Sverige varit ännu mer bananrepublik än det är. Vissa horoskop är så svaga att det är Landet som håller dem på bana. Det är därför vissa astrologer hävdar att man inte kan säga något utan att titta på horoskopet för nästa yttre hölje i de ryska gummor som vi är, existenser inom andra existenser.

*****

 

Bonusspaning

Ukrainas fejkpresident meddelar att han inser att hans land inte kommer att bli Nato-medlem inom överskådlig framtid. Därmed besannas den här bloggens januari-rubrik om Ukrainas horoskop, att stjärnhimlen signalerar parodisk frihetsfanatism. Särskild mycket parodi var det förstås inte när striderna började, men jag har likväl sökt genom 2000 personhoroskop med känd födelsetid efter de med  äregiriga Rahu stigande i öster. Det är just denna måttlöst inbilska demon som Zelensky nu distanserar sig från i insikten att Nato inte vill ha denna landmassa som medlemsstat, priset skulle bli oöverblickbart.

Nu innehåller Ukrainas karta ytterligare faktorer som indikerar något orealistiskt, men 2000 kartor är inte så många och en sökning på enbart Rahu i hus 1 och Solen i sturska Lejonet kan eventuellt bekräfta ordalydelsen. Jag väljer dessa två kriterier eftersom Solen i härskarläge i Lejonet I SIG är en gräns (och Lejon ibland tangerar övermod eller hybris). När därför akuta ambitionens Rahu placeras i öster blir kombinationen definitivt en hädelse mot universums lagar om om måttfullhet och öppnar för ett katastrofalt livsöde

11 träffar resulterar, eminent överblickbara:

  1. Anthony Damiani;24.8.1922;10:42
  2. Buddy Holly;7.9.1936;15:30
  3. Kenny Rogers;21.8.1938;11:29
  4. Neale Donald Walsch;10.9.1943; 4:19
  5. Van Morrison;31.8.1945;23:59
  6. Tommy Lee Jones;15.9.1946;22:00
  7. Gene Simmons;25.8.1949;20:55
  8. David Koresh;17.8.1959; 8:49
  9. Mylène Farmer;12.9.1961; 5:17
  10. Charlie Sheen;3.9.1965;22:48
  11. Amy Winehouse;14.9.1983;22:25

Faktum är att påfallande många här är extremister eller missanpasslingar.

  1. Damiani, eklektisk filosof som rätt vilt blandade buddhism, nyplatonism och västerländsk astrologi (det senare i mina ögon en fadäs eftersom den tropiska zodiaken alls inte var västerlandets självklara norm under nyplatonismens storhetstid och definitivt inte under den äldre buddhismen). Han dog väl ung av sjukdom vid 62.
  2. Holly, rockmusiker som dog vid betydligt yngre år, 22, i en av rockhistoriens mer kända flygkrascher. Maniskt produktiv, som om han kände på sig att tiden var kort.
  3. Rogers, ingen otimlig död men väl en av countrymusikens största namn.
  4. Walsch, andlig författare som uthärdade en serie allvarliga personliga olyckor och senare skrev "Konversationer med Gud" (en modern variant på bibelboken Job vars huvudfigur på samma sätt prövas till det yttersta av Satan - efter Guds medgivande).
  5. Morrison, nyckfull och lättirriterad men skicklig musikartist. Kristen tro.
  6. Jones - gruffig och smågirig landägare men mer känd som koppärrad tuff snut i många Hollywoodfilmer
  7. Simmons, grundare av sminkrockarna KISS. Egentligen en tragisk figur som förföll till västerländsk hedonism och sexmissbruk. Han var en fattig östeuropeisk jude som kom till Amerika med sin mor och i det läget slutade mogna mentalt. Hans "serietidningskarriär" med KISS-prylar motsvarar svenska Lasse Åberg och hans livslånga fixering vid en fattig barndom (hade eller har en kompensatorisk jättesamling Disney-leksaker)
  8. Koresch, sektledaren i Waco som drog sin församling i döden efter FBI:s klantiga försök att belägra sektgården.
  9. Farmer, producent och fd. popartist med lesbisk förkärlek till unga kvinnliga artister.
  10. Sheen, en av Hollywoods alla bad boys, en kort tid USA:s högst betalda tv-artist.
  11. Winehouse, sångerska, svårt alkoholiserad redan som ung och död redan vid 27.

Tror aldrig jag gjort en sådan här sökning tidigare där så få träffar innehållit så många fall av alltför tidig död eller påfallande extremism (Kiss, Waco-kulten mm). Det bekräftar faktiskt misstanken att Ukraina inte var mer än ett patetiskt litet krumsprång efter Sovjetunionens upplösning och en Gene Simmons-liknande fixering hos den fattiga människan vid USA:s illusoriska bling-bling.

Minns också att Ukrainas horoskop har en friktion mellan Sol och Måne och den senare nedtyngd av armodets Saturnus och dessutom i Stenbocken. Rika och korrupta "demokratiska" ledare (Salongslejon) och, som vanligt, ett enkelt och fattigt folk. Ukraina är som ett dödfött barn och absolut ingenting har svenska medier förstått eftersom de bara bygger på sekulära fakta och missar hela den större bilden. 

Men verkligheten har en tendens att bit för bit tränga igenom även i den låga verklighet dit Ateisterna förpassat sig själva. Nytt ämne i medierna är nu den fattigdom som Ukrainas folk väntar på efter kriget, men Sideriska siktet konstaterade redan 21 januari folkets omen i det unga nationalhoroskopet. Att svårmodets Saturnus f.n. passerar genom Stenbocken och berör landets medfödda Måne/Saturnus är väl en så tydlig indikation om umbäranden man kan kräva.

 

"Bilaga"

I bloggens begynnelse noterade jag roat att ett inlägg då och då verkade ge upphov till texter i slaskpressen, fast ämnet alltid omvinklat och givetvis utan astrologiskt perspektiv. 

Här verkar det hända igen och som vanligt är det Kapitalisten som alltid hittar ting att profitera på. Bara ett par timmar efter den korta diskussionen om klassisk västkorruption (densamma som i öst) i fejkpresidentens ekonomisektor ("sataniska axeln") ser det plötsligt ut så här på AB:s förstasida:


Det kan förstås vara tidernas sammanträffande men jag tror inte på slumpen längre. Som AB:s "fria" artikel säger har informationen funnits en tid, och det intressanta är närheten i tid till detta blogginlägg som (som publicerades av misstag cirka 07.30 på morgonen - det var avsett för fredagen).



5 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag ska bara tillägga att Kolomojskyj tydligen inte längre är ägare till PrivatBank. Jag vet inte hur långt reverseringen gick, då det resulterade i hundratals stämningar. Men det spelar ju ingen roll, Zelensky utförde sitt uppdrag och fick betalt för det. Sedan har han förstås satts under press från andra håll att agera åtminstone något litet som den moralens väktare han framställdes som i tv-serien.

PrivatBank förstatligades efter att centralbanken upptäckte att det saknades motsvarande 5,5 miljarder dollar i balansräkningen (naturligtvis plundrat av Kolomojsky och hans kompanjoner). Banken ska också ha haft fingrarna med i det kievbaserade energibolaget Burisma, där Joe Biden en gång placerade sin son i styrelsen, efter att denne fått sparken från Marinkåren p g a narkotikamissbruk. Arvode tre miljoner dollar. Burisma ägs av oligarken Mykola Zlochevsky, f d minister för ekologi och naturresurser. Han arresterades i sin frånvaro häromåret, efter misstänkt muta på sex miljoner dollar till en antikorruptionsmyndighet.

Havsörnen sa...

Till sist, den föraktlige gangstern, paramilitära sponsorn och rysshataren Kolomojskyj handplockade hela den politiskt ointresserade skådisen Zelenskys kabinett. I tv-serien, som K skapade genom sin mediegrupp 1 + 1 Media, såg han också till att den fiktive presidenten lät landet ansluta sig till både EU pch NATO! Om Kolomojskyj tappar greppet nu under sin Saturnusretur så bryr han sig väl föga, då han sedan över tio år är bosatt i Genève.

Ukrainas rikaste oligark heter Rinat Achmetov. Liksom Zelensky och Kolomojskyj har han fallna Mars i Kräftan, men till skillnad från Kolomojskyj kan jag erbjuda ett klockslag. Snubblade nämligen över denna intervju med en ukrainsk astrolog av den skrävliga sorten, enligt egen utsago själv med dominant Jupiter. Han säger sig ha haft 20-30 politiker som kunder och att Achmetov uppgett sin födelsetid.

https://www.archynetys.com/forecast-by-astrologer-vlad-ross-what-is-the-future-of-ukraine-russia-and-the-whole-world/

Rinat Achmetov
1966-09-21, 15:00
Donetsk, Ukraina

AC och Månen i Skytten, med horoskophärskaren Jupiter i 8e (med fallna Mars). Sol-Jungfru med Merkurius och Daimonens Lott även de i räknenissens tecken i 10e karriärhuset. En inkonjunkt ömsesidig reception mellan Månen och Mars i dolda åttonde?

Astrologen Ross säger att Zelensky ser ut att få ett bra 2024 och att Putin är på väg bort och att det nya ledarskiktet inte kommer att vara dylika KGB-gubbar. Stolpe ut på den förutsägelsen, säger jag!

Seaward sa...

Vi har ju nått informationskriget, ingången till Harmageddon enligt siaren Edgar Cayce, och dina gräv ger en så spektakulärt annorlunda än svenska mediers presentation av "the good guy" Ukraina att jag rimligen borde faktachecka. Vem vet vilken trollverkstad som döljer sig bakom aliaset Havsörnen! :-)

Men informationen du redovisar rimmar väl med den större filmbilden av östeuropeiska gangsters i höga positioner (vilket en och annan svensk journalist kallar Putin eftersom de just börjar ana att demokratin är på väg ut ur historien, åtminstone för den här gången).

Även om Ross verkar vara en festlig typ med noll insikt i klientintegritet avstår jag från forska i fler slaviska skumrask. Det måste rimligen hända något mer på Jorden för tillfället än denna kris. Men jag tror inte heller Putin är på väg ut, han är en lurig rackare.

Nästa bloggämne ligger och väntar på publicering, ett exempel på Europas kolonialförflutna, apropå rådande uppbragdhet över Putins omänskliga manövrer.

Havsörnen sa...

Ja, likriktningen är helt otrolig. Kom just hem från jobbet och i lokaltidningen (som kommer gratis en gång i veckan) avhandlar förstasidans största rubrik att boende i ett område med "Ryss" som en del i ortnamnet vill att det döps om, och det fort. "Känns mycket stötande och varför vi nu vill byta namn behöver nog inte förklaras."

Är det något i vaccinen som gjort folk galnare än vanligt?

Seaward sa...

Vaccingalenskap, en utmärkt konspirationsteori!