Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 mars 2022

Will Smith och det bedrägliga leendet

Efter tretton år har den här bloggen inte ägnat en av Hollywoods största skådisar en enda kommentar. Det har sin förklaring: jag har aldrig litat på Will Smiths överprofessionellt slickade jämnmod och trevlighet och hans och Jadas "öppna äktenskap" där den ene tillåter den andra snedsprång och otrohheter - vad är det för mänsklig dekadens? 

Gårdagens "incident" under Oscarsgalan tycks bekräfta att något inte är helt friskt hos denna rappare som bytte till skådespelaryrket.

Astro.com innehåller ett intressant fall av "reverse engineering" - där en hinduisk astrolog räknar baklänges utifrån känd fakta och identifierar vilken födelseminut Smiths horoskop har. 

(Obs. detta var inte de alltid osäkra "rektifikationerna" utifrån viktiga händelser i livet, bröllop, första barnet etc. Här var utgångspunkten starten på de hinduiska dasha-cyklerna vilka med matematisk exakthet leder tillbaka till cyklernas startögonblick - födelseminuten.)

 


Enligt Expressen citerade Smith vännen Denzel Washington efter att först ha klappat till komikern och sedan själv vunnit sin första Oscar (bästa manliga huvudroll) "När du står på toppen, det är då djävulen kommer efter dig" - den kristna Washington alluderar förstås till Bibeln och historien om när Jesus efter 30 dagars fasta från bergets topp förevisas alla kungariken som kunde bli hans av Djävulen, bara han "sålde sin själ" till denna världens herre.

Höjden av koincidens skulle ha varit om Satanshuvudet Algol i Oxens 3e grad koinciderat med Smiths ascendent men OXEN kan som helhet tjäna som sinnebild för denna världens undertryckta vrede. Oxens tecken har inte ens Venus som en tillgång när den stiger i öster, och påminner om "tjurrusningar i momentant förlorad mental balans" - just den vredesattack Smith uppvisade.

Att de finns problem i botten understryks av att Venus, fastän i sitt positiva härskarläge i Vågen befinner sig i Olyckans eller Fiendskapens 6e hus. Smiths personliga ascendenthärskare gör honom således till sin egen värsta fiende, vilket han nu gav prov på.

Intressent är också den kristne gentlemannen Washingtons allusion till Djävulen som attackerar dem som på olika sätt nått toppen av sin profession. I Smiths horoskop ägs karriärtoppens 10e hus av Saturnus, som i sin tur kidnappats av den onda demonen (12e huset och dess ägare våldets Mars, som inte heller gör Ox-ascendenten något gott).

När man ser de dåliga omina rada upp sig blir det allt klarare hur Smith gjort så många plågade och härjade rollfigurer i sitt liv: ännu en skådis som levt ut sina "inre demoner" via det legitimerande skådespelaryrket. Mars, här "den onda demonen" står faktiskt i Lejonet i 4e huset för verksamhet inom skyddade och privata väggar, sådana liv som skådespelare lever. Men det är också ett extremt revirhus som världen fick se. Kräftans försvarsbenägenhet och Lejonets dominanta alfahanne kombinerades där på sämsta sätt.

I närheten av Mars ligger där också Jupiter, lyckoplaneten som delar ut lagerkransar och Oscarsstatyetter och välkomnar till den "högsta kasten". 

Will Smith - eller Djävulen - ställde sannerligen till det för sig och mest, av horoskopet att döma, för att han sköter sina partnerskapsfrågor så illa. Axeln Väduren/Vågen, "Jag och Du", placerar sig i dåliga eller olycksbringande hus där särskilt 12e för "sängkammarens hemliga nöjen" indikerar att Will Smith är den systematiskt otrogna kvinnokarlen. Saturnus indikerar något kroniskt och disponenten som förklarar mer är sexualitetens Mars förvärrad av Jupiter.

Jupiter som kronisk sexmissbrukare sågs, minns jag, hos proffsgolfaren Tiger Woods, som hade den i 7e allianshuset. Pluralistiska Jupiter i den sektorn indikerar ofta flera äktenskap, så Woods sätt att lösa sin sex-konsumism var förvisso lite udda: svenska hustrun och därutöver ständiga besök hos hans Madame som portionerade ut nya kvinnor åt honom.

Djävulen som satte tänderna i Will Smith under det som borde ha varit hans karriärs bästa kväll syns också på hans Sol i 5e lek- och kreativitetshus (ännu en skådespelarindikation förutom en given plats på solsidan, i den amerikanska Eliten). Den sublunära demonens ögonblick att halshuggas (Ketu-aspekten) just invid Solen som milstolpe för en höjdpunkt stämde här sorgligt väl.  

Här måste nästan gårdagens himmel granskas lite snabbt. Transiterna kan inte ha varit på Smiths sida...

 

Det är uppenbarligen att världshärskaren Stenbocken är massiv för tillfället (Putin!) och när galan gick igång 20.00 står maktsymbolen uselt jämfört med vad principen representerar: i det maktlösa 4e huset.

Vågascendenten befinner sig bara 2 grader från Smiths lilla planetklump i Fiendens eller Oyckans 6e hus. Dessutom är Vågascendentens Venus i samma blåsväder som i Will Smiths horoskop: konjunktionen med BÅDA naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus är inte bra för balanssinnet. 

Och Solen - evenemanget som sådant, dess identitet, kommer för evigt att bli hågkommet som kvällen med Olyckan (6e huset), trots att tanken om att dela ut lagerkransar (Jupiter) till de kreativa (hus 5) också är tydlig. Så dåliga varsel!

Jag har ett anonymt horoskop för en kvinna som pucklade på sina män istället för att föra intelligent konversation och där gällde också Saturnus trekvartsvarv från maktlösa 4e och till ascendenten. Det här kan vara ett tecken på inre neuros som sitter kroniskt så att individen alltid känner fruktan - en slags internaliserad polis som skapar stelhet och klassiskt patriarkala våldstendenser i det egna rollspelet. 

Det fallet hade dock även halshuggna/halshuggande Ketu/Draksvansen nära Saturnus (precis som i Sverigehoroskopet). Normalt sägs formella Stenbocken och förbindliga Vågen ge "diplomatbeteende" och det är troligt att dåliga exemplar förklaras av sekundära störningar mot Saturnus.

Stenbocken på latin är, som tidigare nämnt, Capricornus eller det "nyckfullt stångande hornet", en markering för det godtyckliga våld staten eller en envåldshärskare tror sig ha rätt till. Det var något av den överhetsarrogansen som "låg i luften" när den här Oscarsutdelningen gick av stapeln.

Expressen nämner Will Smiths egendomliga kommentar i medierna timmarna innan, att han och hustrun de ska släppa loss kaos. Se återigen Saturnus och dess position i Smiths 12e hus, ägd av Mars, och hur samma två planeter som transiter slår ut jämviktens Venus!


Inga kommentarer: