Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 mars 2022

De Rikas informationskrig 2 + nyliberalismens globala start

"Redan de gamla kineserna" förstod att
Naturen arbetar genom ontologisk dualism.
Allt polariseras vid utträdet ur
Den Ene och inträdet i tid och rum (syndafallet).
Gott och Ont existerar från dag 1, men
ofta inbäddade i varandra. "Följ tinget
till dess rot och känn dess hemvist."
 

"I stället för att vidga [den svenska] yttrandefriheten kringskärs den. En rad begränsningar infördes i grundlagarna 2015 och 2019. Fler väntar 1 januari 2023. Allra allvarligast är förslaget att införa ett nytt brott, utlandsspionage, som kommer att försvåra bevakningen av internationella insatser där Sverige medverkar.

Lägg därtill att regeringen med det nya mediestödet gillrat en honungsfälla genom att införa en myndighetsgranskning av innehållet i massmedier som söker bidrag öppnas möjligheten att ställa krav i händelse av krig och kris."

https://www.expressen.se/kultur/regeringen-har-public-service-i-ett-jarngrepp/

Jag stjäl slutdundret från en viktig artikel av tryckfrihetsexperten Nils Funcke, men syftet är vällovligt. Minns Sverigehoroskopet, som i en atomiserad nybörjartydning har både goda och onda planeter. Till de välgörande hör kommunikationsplaneten Merkurius. 

Men enskilda positioner måste vägas samman efter allsköns regler och mindre bra blir då det umgänge Merkurius håller sig med. Synbarligen korrumperas medier av sina vänner, så att den enbart basunerar ut Övermaktens syn på vad saken än gäller. Har aldrig varit med ett land så befriat från alternativa teorier inom vetenskap - i Sverige förklarar SVT och tant Bojs i DN vad allt handlar om.

Indisk astrologi talar om en belägrad planet när t.ex. mediernas Merkurius står i ett tecken och granntecknen båda innehåller en dålig planet. Men egentligen är det bistrare än så, även inom medlemmarna i ett hushåll (ett tecken/hus) kan vidriga psykologiska förhållanden råda och det gäller definitivt för Eliten i Sveriges horoskop. 

Å ena sidan permanent påtryckning mot Merkurius från den verksamt onda Solen (ledarskap) och på andra sidan stor de verkligt stora ekonomiska intressenas Jupiter, också verksamt onda. 

Sveriges goda Merkurius är t.o.m. mer påverkbar än Månen och kvicksilvret antar snabbt den falskhet som Överheten representerar. Om bloggen trycks trotsig i fråga om Rysslands pågående försök att införliva Ukraina i sitt territorium, beror det bara på att ingen vaken människa kan stå ut med den bisarra och ensidiga rapportering man får i svenska medier. Ytterst låter det väl exakt likadant i hela Väst, och det går tillbaka på vad de dummaste av svenska åsiktsmaskiner förnekar eller förklarar vara barnsagor: att Ljuset och Mörkret, eller Godheten och Ondskan skuile äga någon som helst verklighet.

Ändå ser vi livets dualitet i precis allting, som i Öst- och Västblockets rapidsnabba återuppvaknande. Det faktum att västerlänningen degraderat sig så länge i  hedonistisk självtillfredsställelse ("kriget mot den lojala socialismen över, låt oss nu bygga våra ego-varumärken") förklarar varför västmedierna för tillfället saknar allt rimlig balans i sin rapportering och bakgrundsberättelser om Rysslands. Som redan noterat.

Det är nu Jupiters eller Lagens expansion i Sverige som exakt motsvarar expansiva - men onda - Jupiter att sluka Sverigehoroskopets Merkurius.

Funcke-citatet nämner en lagändring 2015, det var då Sverige genomgick en flerårig cykel av "ond demon" som bloggen tjatade om. Demonen Rahu låg i Jupiterägda 3e medie- och kommunikationshuset! Samma cykel gällde även 2019 och 2023 års ytterligare försämring av svenskars möjlighet att yttra sig eller höra det fria ordet inträffar förstås under den bluff till framgångsrik Jupiter-cykel landet just nu genomgår. Den svenska Överhetens jupiteriska men falska "vinnarskalle"  går helt överstyr dessa år och spricker slutgiltigt 2036 då lägligt nog armodets Saturnus tar över som landets nya melodi.

(Det är som bekant värre! Sveriges Saturnus är skadad av lunära demonen Ketu och klarar inte att dra gränser och skapa goda och sanningsenliga definitioner ("hen"). Nationens intellekt har förlorat sitt ankare och driver planlöst.)

Det mesta talar för att Sverige upphör att existera som stat runt 2036. Gränsövertrampen har pågått under hela det moderna Sveriges liv, även om den globala Kapitalismen exploderade nästan exakt sju år efter landets födelse 1974. 


Ta USA:s installationstal av president Reagan den 20 januari 1981 som start för den Globala Rovkapitalismen som snabbt blev riktigt ful och ett problem för hela världen! (Enligt en etymologi kommer sig latinets augur ur det antika bruket att tyda fåglar flykt som omen, dvs presidenten "spår" i sitt första tal vad som förväntas att hända under hans flygtur/mandat!)

Kommunisthataren Reagan illustreras väl av detta otroligt problematiska horoskop som bär stora likheter med socialisthataren Ebba Busch, bara tio resor värre, till följd av den ohyggligt egoistiska Vädursascendenten vars härskare tronar högt i det 10e makthuset och den kapitalstarka Stenbocken. (Notera halshuggande Ketu här uppe - Reagan skulle under sin tid utsättas för ett mordförsök och sluta som bokstavligen huvudlös: som alltmer senil.) 

Väduren ser sig gärna som hjälten och personligshetshärskaren Mars lyckas också knipa atma karaka-titeln ("detta är presidenten genom talet visar sig vilja"):

"We have every right to dream heroic dreams."

Här låser sig berättelsen  eftersom Väduren är Eld medan Mars befinner sig i Jord, visserligen stark att hävda sitt i Stenbocken, men elementen är helt låsta i förhållande till varandra.

Missa för all del inte det skitomen som bildas för 2a ekonomihuset av en fastfrusen Jupiter i greppet på en illa placerad Saturnus i 6e olyckshuset. Här är en god del av nyliberalismen som helt oduglig: likt Fredrik Reinfeldts socialisthatiska Saturnus-i-Vattenbäraren i 6e fiende- och olyckshuset, tyder horoskopet för Reagans tal på att Saturnus är fienden, att alla restriktioner på Den Rike Mannens rätt att växa ytterligare (Jupiter) är en olycka för Reagan och hans stormrika tillskyndare bland USA:s forna rövarbaroner. 

Missa heller inte Månen i Krabban, det enkla folket som förlitar sig på att smulor ska falla till dem från den Rika Överheten på toppen. Horoskopet visar allt som är fel med den nuvarande världsordningen som bygger på konkurrens mellan människor och rovdrift på natur och dem längre ner i hackordningen. Reagans tal påminner kort sagt om exakt den träldomens kretslopp som hinduismen ålägger var själ att söka befria sig från.

Amerikanerna, kanske mer godtrogna än t.o.m. svenskarna, älskade att få en vilda västern-skådis som president, någon som i slutändan förslavade dem ytterligare och gjorde dem till medicinknarkare när nyliberalismen började sjunga på sista versen. USA har bara inbördeskrig att vänta. Är det här ett väl valt horoskop för nyliberalismen kommer det att sluta med förskräckelse för USA, inte minst för problemen i 6e olyckshuset.

"But great as our tax burden is, it has not kept pace with public spending."

Jupiters oförmåga att expandera befintlig rikedom är inte enbart Reagans subjektiva ogillande av Saturnus "femårsplaner" och skattetryck (Saturnus långa aspekt mot hus 2). Denna låsning i sjätte olyckshuset ser ut som ett domedagsomen för USA:s hela ekonomiska system. Saturnus indikerar en kronisk låsning. 

Av alla de horoskop man skulle kunna anföra i försöken att förstå hur Nya Världen gick så fel, har detta en viss udd: det kan göra anspråk på att teckna starten på den globala rovkapitalismen. Om inte USA hade plockat upp idéerna från det perverst ekonomistiska England, hade det kanske inte sett så illa ut för världen som det nu gör.

*****

Sverigehoroskopet ser ut att prefigurera det nya onda Sverige som likt Ukraina favoriserar den Rike Mannen och naglar fast Underklassen hårdare än någonsin i "skitjobb" särskilt skapade för att trälbinda folket och förhindra inbördeskrig. I västvärldens lönsamhetstänkande ingår inte medborgarens mänskliga självförverkligande och har inte gjort det så längre Överhet existerat.)

Äldre inlägg har redan beskrivit hoten mot det fria ordets Merkurius via ytterligare kringfaktorer, främst femte husets egen karaktär samt de lyckligt lottades beroende av nionde utlandshuset. Funcke-citatet ovan visar att t.o.m. denna subtila utlandsaspekt av Sverigehoroskopet och dess kommunikationsorgan Merkurius nu inkluderats i det allt mer polisstatsliknande Sveriges lagstiftning!

"En svensk tiger": en permanentad nationell mardröm.

 

Inga kommentarer: