Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 mars 2022

Ukrainas fejk-demokrati döljer det rika fåmansväldet

Rövarbaronerna tycks omöjliga att utrota.
Materialism och djurisk åtrå är en dödlig brygd.

När jag börjar skriva detta inlägg och när jag sätter punkt för det, har P1 Morgonradion OUPPPHÖRLIGT talat om korrupta ryssar som nu ska mobbas bort ur Västerlandet via olika ekonomiska åtgärder. Men är älsklingen Ukraina så mycket bättre?

I kommentaren till horoskopet för Ukraina, ett land jag inte brytt mig om intill Putins "vakna upp, världen" nyligen, trodde jag på gammelmediernas propaganda om att folket med glädje omfattade den nya demokratin. Public service tryckte in i min försvarslösa hjärna att 70% av folket demokratiskt röstat på sittande ledare.

I själva verket visar sig Ukraina vara samma korrupta fåmansvälde av rika Översittare som överallt där en fri marknad uppstått och låga rovkapitalister vuxit upp som ogräs över en natt (klipparmentalitet). 

Det räcker med att läsa Wikipedias korta artikel i ämnet för att inse hur vinklad den fanatiska och pågående pro-ukrainska nyhetsförmedlingen är. (Naturligtvis lider Ryssland av samma problem efter att gamla Sovjets tillgångar slumpades ut till de nya västvänliga rövarkapitalisterna.)

Nationens horoskop behöver helt klart synas en gång till, och jag vet redan innan var problemet förmodligen ligger, i den pompösa individualisten Lejonet som var upphöjd till "högsta goda" (hus 9) i det unga landets horoskop. Rahu i öster förvärrar naturligtvis allt vad kartan innehåller och avslöjar en brottslig extremist. Väst har som vanligt satsat på fel häst.

Extremt fall av "egenmäktighetssyndromet" - enbart
Eld och Jord (=livsoduglighet i ett nationalhoroskop)

Hade inte allt fokus legat på den frihetsfanatiska demonen Rahu i Ukrainas "revolutionshoroskop", hade jag kanske sett hur penningfixerat landet är. Bara ELD och JORD - bitter konflikt om vad det animala  ögat ser och åtrår och JORD som alltid sätter materiella gränser för den obegränsade ELDEN. 

Eld som ögats förmåga att registrera - viktig del av vår kognitiva apparat - ser i det här horoskop INGEN LUFT - inga osynliga tankar eller högre medvetandenivåer. ELD fastnar istället på det brutalt fysiska, i JORD och den nivåns materialism. Elden ser och åtrår det materiella som samtidigt bjuder på motstånd och därmed binder Elden till en furiös kamp för att lägga beslag på tingen (och förtära dem).

Djuppsykologiskt är detta "psykopatologi" och en själ kan inte gå vidare förrän den kämpat klart med JORDEN den så hett ville lägga beslag på.

Denna SOL i härskarläge i LEJONET är ännu inte framme vid homo sapiens nivå, detta är ett rovdjur i nationell dräkt. Naturligtvis finns det snälla Lejon också men här sticker 150-gradersvinkeln mellan sol- och måntecknet i ögonen. Det finns inget samband alls mellan Ukrainas ledare (Solen) och folket (Månen). ELD och JORD hade på sikt lett till ett inbördeskrig i Ukraina så det kanske var väl att Putin intervenerade...

Oligarkin och plutokratin är tydlig i kartan: "det högsta goda" i 9e huset för Guden (hellenistisk astrologi) SER UT att beskriva Gud - så många ting talar för detta hus: Den eldiga Skyttascendenten gör både Solen och Jupiter (ascendenthärskaren) till "goda krafter". Men Lejonet är ett individualistiskt djur (låt vara ibland nobelt) och 9e huset tillhör zodiakens universella tredje sektor. Gud är universell eller allmänt utbredd men faller nivån på 9e. 

Här görs RIKA INDIVIDER (Jupiter + Solen ) till landets högsta goda. Detta är en urspårning jämfört med "idealzodiaken" men möjligen begripligt om man ser det fattiga folket (Månen + armodets Saturnus i karga Stenbocken). Uppenbarligen lever de rika Lejonet ljuva livet medan folket inte får del av denna "demokrati". Horoskopet tecknar tydligt det rika fåtalets välde.

Ukrainas karta beskriver samma urspårade dyrkan av individuell rikedom som Sverige, så det är inte undra på hur det låter i medierna. Det är en form av degenererad andlig släktskap mellan länderna. Sveriges skendemokrati döljer dock Solen + Jupiter på ett annat sätt och landets övre medelklass som duperat hela underklassen att sträva åt samma håll, är en destruktiv rörelse vars topp utgörs av den Elit som via makten över medierna håller sig utanför rampljuset. Namnen nämns bara i ekonomiska artiklar som ingen vanlig människa läser. Det är finansjättar och en och annan skapare eller förvaltade av kända konsumentvarumärken.

Under Sveriges rövarbaroner (en gång modifierade i socialt ansvarstagande riktning - "den svenska modellen" som nu allvarligt eroderats), hittar vi de nyrika, praktskitar som grundarna av Spotify, och under dessa "innovatörer" ännu mindre parasiter, dagens så kallade "influencers", det skiktet som gör sig orimliga pengar på att helt enkelt prostituera sin sociala roll som kändisbarn i syfte att dra in reklampengar från dem lite högre upp i den här anti-demokratiska hierarki. 

Det handlar alltså om ett utsnitt av landets ekonomiska struktur, men som till skillnad från Ukraina inte uppvisar den vulgär-vräkiga lyx man känner från de välbeställda bland de f.d. sovjeterna. I Sverige gäller ju gudbevars stil och estetik (Sverige har Vågen som rollmask, en ypperlig estet.)

 

Noterat 12.40: Publiceringen tidstämplades 8.12, hopslängd över morgonkaffet. 11.03 har någon obetydlig på Expressen hunnit knacka ner en "premiumtext" (betalspärr) som naturligtvis fortsätter morgonradions haranger mot de ryska oligarkerna. De 11 ryska oligarkerna är mycket sannolikt bara en "rewrite" av  Wikipedias ryska motsvarighet till artikeln om de ukrainska jag nämnde... T.o.m. för betalande serverar Bonnier-gruppen fattigmansinformation eller halvplagiat. Sådant är kapitalismens väsen, att dess unika idéer är få. Lönsamhet måste säkras på andra sätt.

Inte mycket mer att säga om landets enkelspåriga styrning av informationen, men jag ska ändå ta en vända till. I nästa inlägg hittas dessutom ett horoskop som kan fungera som start på den nyliberala helvetesperiod som förklarar alla dessa fulvinklingar om Ryssen och Ukraina i svenska medier.


Inga kommentarer: