Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 mars 2022

Vattumannens era och Putin

Många gånger tar Gud en negativ form för att orsaka förstörelse, enbart för att påbörja skapelseprocessen på nytt. Också detta anses vara ett av hans mirakler.

(hinduisk föreställning) 

Flygteknikern, uppfinnaren och metafysikern Arthur Young uttalar sig om mänsklighetens nästa mognadsstadium i klipp 14 från en längre intervju mot slutet av hans liv:

https://arthuryoung.com/video/books-behind-interview/

Frågeställaren frågar om han trodde att mänskligheten stod på randen till Vattumannens tidsålder, men Young undanber sig ordet "tro" - han menar sig ha kunskapen om framtiden via astrologins fasta regelverk. Tiden kommer men det är en tid som kanske inte faller alla i smaken.

Minnet av klippet kom tillbaka när nu covid misslyckats styra mänskligheten bort från profittänkande och inte ens en inkastad Putin (Gud via "negativa form") får västvärlden att förnimma den större processen: operation upprepad mörbultning av mänskligheten tills den fattar att det är tid att byta ideologi och spelplan. Arthur Young visualiserar uppenbarligen (utifrån astrologiska spelregler) något inte helt olikt förutsägelserna från sin landsman, siaren Edgar Cayce på 1930- och 40-talet.

Vattumannens härskare Saturnus har högst i sitt spektrum av betydelser som människan kan fatta en andlig betydelse. Socialt ansvar och samhällen som inte låter ett fåtal superrika och deras horder av inbillningssjuka anhängare få förtrycka mänskligheten i stort - det är ett mycket konkret uttryck för andlighet eller socialism. 

Det socialistiska samhället är faktiskt en approximation av livet efter döden, i "himmelen" där äganderätten bara kan studeras på distans, av de änglalika väsenden som råkar stirra ner i helvetet och där ser vad "de andra" fick för lön för sitt slit på Jorden: ännu mer av samma sak och ännu värre. Sisyfosarbete som ingenstans leder eftersom spelet är riggat.

I ett annat inlägg om den stundande Vattenbärarens era nämnde jag hinduiska traditioner som avviker från dagens västerländska astrologi och beskriver vårdagjämningens precession som kortare än vetenskapens interpolation av mätning av ett begränsat tidssegment. 

Hittade en webbsida som enkelt och tydligt förklarar varifrån det kortare "storåret" om 24.000 år kommer. Det är inte så simpelt som att vart zodiaktecken får 2.000 år var att agera förstafiol vid vårdagjämningen. 

I själva verket rör sig tiden ojämnt enligt gamla hinduiska källor. De fyra Yuga-perioderna gör att människor i vissa tider av världens historia lever kortare eller längre beroende på i vilken av de gigantiska tidsåldrarna man befinner sig. 

Tyvärr går texten inte in på huruvida tiden mäts inifrån varje lång epok och därför är en subjektiv villa inne i Kretsloppet. Ta det som vissar håller för att vara nuvarande period, Kali Yuga, och sägs vara den mörkaste och mest materialistiska (rent av fördummande) perioden. Är den relativt korta perioden förkrympt bara för att människorna däri är förkrympta materialister? Skulle denna period vara lika lång som övriga Yugas om man stod utanför kretsloppet, som en fri andesjäl?

Tänk: Platon och den perfekta cirkeln som bara finns i hans Idévärld (andesjälen är en levande Idé). Detta är i sig lite av en villa eftersom han understryker att mänskliga sinnen inte förstår vad en formlös form är. Men den perfekta cirkeln är åtminstone en SINNEBILD jordmänskligheten kan ta till sig.

Det förefaller som att tiden saktar in och snabbar upp inom en Yuga, som den kolsvarta perioden Kali vi genomlever (trots mänsklighetens tekniska jättesprång under bara 200 år är detta bara en liten bit av Kali Yuga, som producerar den lägsta intelligens som är möjlig inom den universella cykeln. Idag ser inte längre arten de övriga och högre släkten som bor mitt ibland oss och ytterst få kan ens förnimma spöken av hädangångna jordbor.).

Följande citat är från en text skriven av en indisk lärarinna, enkel och lättfattlig. Hon känner uppenbarligen väl sin kulturs föreställningar:

Enligt Manus lag, den äldsta kända text som i detalj beskriver de fyra yugas, är deras längd som följer:

4800 år + 3600 år + 2400 år + 1200 år = 12 000 år

Detta är en halvcykel så att hela varvet omfattar 24 000 år ... och motsvarar en hel precession av vårdagjämningen.

https://www.dollsofindia.com/library/hindu-yugas/

Problemet är osäkerheten var i yuga-cykeln mänskligheten befinner sig. Många västastrologer menar att de oerhörda vetenskapliga framstegen sedan 1800-talet är tecknet på att mänskligheten (särskilt dess insikt i materiens innersta komponenter) nu distinkt är på väg. Tilläggas kan då att den onda kapitalism som ännu råder är en hybrid som kommer att rensas ut ju större distansen blir till den utgående Fiskarnas tidsålder, en tid under Vatten och en ohelig allians mellan mänsklig tankeförmåga och djurets instinktiva jakt efter rikedom (=trygghet). 

Ju mer VattenBÄRAREN framträder desto mer kommer den instinktiva och sårbara naturen att träda tillbaka. Framtidsmänniskan kommer att vara skrämmande rationell jämfört med dagens mänsklighet, och alla som sett något vetenskapsprogram i tv från tid till annan vet var det bär hän. Än är egentligen inte mänskligheten mogen att hantera sin gensax men när girigheten likväl genmodifierats, genom den dagens globala härskare, blir det annat ljud i skällan på arten. Vattenbäraren föder sig en ny sorts individ, mänskligheten 2.0.

Jämför bloggens två tidigare inlägg om de fyra tidsåldrarna, mycket troligt förlagan som greken Hesiodos på 700-talet fvt fått nys om, men bara kunde beskriva i väldigt förenklad form... Bloggartikeln ansluter sig till samma datum jag återgav från en fransk orientalist i länken från 2011 här nedan, och som innehåller ett horoskop för en nymåne 5000 år tillbaka. Många hinduer tar det för den mörka tidsålderns början. 

Jämfört med starten på Kali Yuga bör då tiden gå snabbare i vår tid och hets och fördumning tilltar a/ tills cykelns mitt eller b/ acceleration/deceleration är märkbar först där två tidsåldrar överlappar. Allt detta är förstås antik spekulation:

2011-inlägget:

https://siderisk.blogspot.com/2011/10/kali-yuga-var-svarta-tidsalder.html

NOT. Det gamla inlägget har kortats. Ett onödigt stycke avhandlade diverse datorprogram och deras svårigheter att beräkna ett tidigt horoskop. Eftersom jag alltjämt använder ett av programmen, har jag undersökt det ytterligare och funnit ett nytt problem: det är inte programmet som räknar fel, men när man låter det bolla över beräkningen till den Windows-drivna datorn slutar tidzonsjusteringen för gamla datum att fungera. Låter man programmet sköta allt själv och använder LOCAL MEAN DATE (här för Bombay, för att åtminstone beräkna från rätt land) lyckas jag få fram samma karta som matematikern Richard L. Thompson i ord redovisar i sin Vedic Cosmograpy and Astronomy (s. 19).

Det vill säga, bara om man väljer tropisk (väst-) zodiak och den moderna astronomins bruk av "sanna månnoder" motsvarar programmets karta vad Thompson beskriver i ord. Detta var otippat eftersom jag tog för givet att han använde den sideriska zodiaken i diskussionen av indiska ting. Upptäckten rensar ytterligare oklarheter i det tio år gamla inlägget. Med västzodiak och sanna noder hamnar Rahu/Drakhuvudet i början på Vågen om man tar hinduernas "rot" Zeta Piscium (en stjärnhop och inte en enstaka stjärna) som bas för positionsberäkningar.

Zeta Piscium i hinduiska konstellationen Revati befinner sig i 25°30' Fiskarna enligt den tropiska zodiaken, beräknad av programmet ZET medan Thompson med professionell utrustning uppgav 25°49'. Obetydlig skillnad.

De 27 månpalatsen eller Nakshatras är kopplar Revati nakshatra till Fiskarna:

Revati, som nakshatra, anses ge näring och bringa blomstring, tillväxt och vitalitet. Revati är utmärkt för att påbörja en ny resa, äktenskapsceremonier, alstra ett barn (ha sex), eller köpa nya kläder. Nakhatran representeras av fiskar, vilka beskriver lärdom och rörelse.

https://www.ganeshaspeaks.com/astrology/nakshatras-constellations/revati/

Från Fiskarnas naturliga koppling till 12e huset känner man genast igen sex som hinduisk astrologi placerar här. "Påbörja resor" matchar perfekt den grekiska traditionen om att Zeus Soterios, Gud Frälsaren skyddar handelsfartyg - och visst är Zeus eller Jupiter härskare över Fiskarna. Ju mer man gräver i ämnet, desto mer märks vilket inflytande väst måste ha haft på den indiska astrologin efter Alexander den Store. Landet blev en smältdegel av egna traditioner, den ursprungliga babyloniska astrologin och ett ännu ett importerat lager, den babylonisk-influerade grekisk-egyptiska versionen. Jag tror det är säkrast att lämna ämnet här innan sidoanmärkningen växer till ett helt inlägg! 

Nedanstående karta ritas till skillnad från Thompsons utläggningar utifrån SIDERISK ZODIAK och ersätter även den som förekom i 2011-inlägget. Som extra ornamentation några få av fixstjärnorna bloggaren valt i dataprogrammets stjärnkatalog, helt enkelt för att de ofta nämns i astrologiska diskussioner. Till detta subjektiva urval adderas nu hinduernas "rotstjärna" Zeta Piscium: 

OBS. 2024 noteras att månnoderna ligger annorlunda i denna karta än i ett annat inlägg om tidsåldrarna. När jag kontrollerar med astroprogrammet ges en tredje variant med noderna knutna till nymånen, och ett helt annat ascendenttecken! Antingen saknar gratisprogrammet vissa efemerider (uppslagstabeller) som går tillräckligt långt tillbaka eller också finns ett inbyggt beräkningsfel för avlägsna datum. De sju klassiska planeterna ligger dock på samma ställe vid samtliga tre beräkningar.

Intressant med denna viktiga himmel för starten på en större tidsålder är förlossningens Jupiter som enligt den sideriska zodiaken ersätter den position Thompson såg för Drakhuvudet/Rahu enligt tropisk zodiak. Den sideriska zodiaken är på ett sätt mer fascinerande eftersom Jupiter står för tankehöjd eller en filosofisk-religiös läggning. Denna markör kollapsar denna viktiga nymåne vilket rimmar väl med starten på en lång tid av andligt mörker. Skyll lilla illgöraren Mars i sitt egocentriska hemmatecken Väduren på denna åverkan mot Jupiter. 

Ett annat perspektiv är förstås att dessa är årtusenden när mänskligheten förvärvar ett ego (den moderna människan och hennes om-sig-och-kring-sig-livsprojekt började ta form för 5.000 år sedan). Därmed skadades den större allians (Jupiter-Vågen) som rådde i en tidigare Yuga. Det är fritt fram att spekulera vad detta "projektstartshoroskop" kan ha signalerat för långsiktiga effekter eftersom astrologin med dessa väldiga tidrymder är som att pussla med rejäla LEGO-bitar!

Talar man om Kali Yuga som ett mörkrets och materialismens tidssegment, passar det förstås perfekt att giriga demonen Rahu nu har en ny position i konjunktion med tidsherren Saturnus i fundamentalt materiella Oxen.

Kala, tiden och dess gud i hinduismen får Saturnus som Kronos se ut som ett en ringa gudom, men det är olika traditioner så ingen anledning att söka harmoniera dem. Båda refererar till Platons oändliga "inträde och utträde ur halvexistensen" - det hinduerna kallar Maya, den skenbara verkligheten. Mayas mörker tecknas som en demoniskt girighet och varaktig (Saturnus) aspekt i detta nymånehoroskop. 

Eftersom Saturnus förutom tiden också signifierar döden, är det verkligen en hemsk period som skissas, med demonen mer girig än någonsin att döda för att föda den materialistiska tidsandan. Kanske därför tiden har bråttom i Kali Yuga? Den dödande principen dominerar inom mänskligheten vilket de muromgärdade stadsstaternas uppkomst runt 3.000 fvt indikerar. Konventionell historieskrivning förlägger städer med skyddsmurar runt denna tid, men konventionaliteten ("pk") under Kali Yuga bygger på mörker och okunskap, så säker kan man aldrig vara.

*****

En skenbart annan temporal positionsbestämmelse för mänskligheten inom ramen för de fyra Yugas gavs i illustrationen i detta inlägg från 2014:

https://siderisk.blogspot.com/2014/02/bekampa-entreprenorerna-yuga-laran-om.html

Men i själva verket är den helt trogen mot Manis gamla lag, Kali Yugas totalt 2400 år är redan genomlidna. Av ren slentrian, verkar det, har båda jag och många andra källor fortsatt tala om den mörka tidsåldern trots att världen redan tagit några stapplande steg in följande (och bättre) Yuga, Dwapara! Samtidigt kan man betvivla exaktheten i denna åldrig modell. Det var under 1900-talet västerlänningen blev mer mordisk än någonsin i mänsklighetens dokumenterade historia! För denna insikt inkluderade MIT-matematikern David Berlinski alla ateistiska/teknokratiska västländer, även Sovjetunionen. Det är möjligt att mörkret framhärdar en bra bit in i nästa Yuga så att den här typen av segmentering inte duger för dagsaktualiteter och deras flyktiga natur. Graden av upphetsning över händelserna i Ukraina avslöjar hur flyktig och ogrundad den egna nationen är.

*****

Vad gäller det stora precessionsvarvets delning i 12 zodiakala tidsåldrar skulle det kunna vara så att Vattenbäraren inte alls ligger hundratals år framför oss (vilket Arthur Young antog, baserad på den västerländska vetenskapens antagande). 

Men Manus lag gör det uppenbart att vi nått övergången utan att någon överhuvudtaget (förutom astrologerna) förstått vad som pågår eftersom tidsålderssystemet anses vara en antikverad "myt"? Men det är typiskt för ett system som snart kommer att kollapsa att dess förfäktare blir alltmer hätska och våldsamma.

Ett bra exempel var det varaktiga drevet i Väst mot Ryssen. Det är inte invasionen av Ukraina som egentligen utlöser alla dessa kräkreflexer utan utsikten om att iakttagbara ting alla pekar mot ett skifte av Världssystem. 

Lärarinnans länk nämner egenskaper tydliga för härskare som angripits av Kali Yugas förfall, och det sagda stämmer förstås lika bra in på Putin som någon annan västledare. Vår indoktrinering (socialisering) och detta kollektiva överhäng från Kali Yuga gör att vi inte ser hur förruttnat det allmänt accepterade tänkandet är. Ingen som sett lite mer kan någonsin säga: "demokrati är inte perfekt men det är det bästa vi har") Så låter en som ingenting sett eller lärt under sitt liv på Jorden. 

Det är för övrigt lustigt att Dwapara Yuga startar med 1700-talet, den tid västerlänningen berömmer sig över såsom Upplysningens tidevarv. Lustig "upplysning" som dödförklarar allt gammalt som sagor och myter fast det omoderna faktiskt visste att en ny attityd skulle födas någonstans vid denna tid... Frågan är om det är västerlänningar som modifierat Yuga-läran för att passa sig själva? Franska orientalisten Daniélou - se 2011-inlägget - noterade också exakta korrespondenser med västerlandets sentida historia. En dubbelkoll är egentligen behövlig här.

Mindre viktigt än att känna året "det börjar" är att inse att detta är en längre och smärtfylld övergång som antytts, där borgare kommer att gråta mest eftersom deras privilegierade liv inte kommer att räcka hela sträckan. Och de har naturligtvis inte förberedd sig, inte läst en enda filosofibok. Varför inte den romerska slaven Epiktetos stoiska levnadsregler, han som tog välfärd och ofärd med samma upphöjda jämnmod?

De snuskigt rika kommer att rädda sitt genom att kapa solidariteten med övre medelklassen (och medelklassen och underklassen kan glömma allt de känt till). Se hur de rika amerikanerna kommer att fly fältet och lämna landet åt sitt stundande inbördeskrig! Väst ger upp utan strid, så korrumperad var civilisationen! I detta scenario ser Kapitalismen ut att hålla stånd mot Tidens Herre själv, och det kommer att innebära att Naturens Vedergällning kommer med full kraft.

I ett annat scenario följs vendettan mot "ryska oligarker" (de senaste mediemonstren) - utestängandet från Europa och USA som de berikat sig på (men inte värre än västeliten). Denna skeva reaktion i Väst leder senare till en ny nykterhet om hur galet västerlandet självt kommit att bli. De med Allt och de med Inget kommer på tapeten på allvar, ju fler länder som hotas av inbördeskrig (USA lär kollapsa först) och återigen uppnås Vattenbärarens tid som en tid då jordens alla folk verkar som ett folk och förvärvar ett patos för egalitära lösningar - i allt. Naturens Vedergällning kommer även här att ramponera de västerlänningarnas slösaktiga leverne och driva fram en kvoterad konsumtion för var och en.

Det skulle kunna vara den mest smärtfria övergången till den socialistiska Vattenbärarens tidsålder där inga vetenskapsmän längre utvecklar kunskapen hur man får produkter att gå sönder efter x antal timmar, bara för att tvinga fram kapitalismens merkonsumtion. 

Människor bakom avsiktligt självförstörande designer bör beläggas med om inte dödsstraff så åtminstone en avancerad lobotomi så att dessa korrumperade produktchefer och tekniker - och deras överordnade (inte minst styrelsen och aktieägarna) återgår till den normala sömngångarmänniskans nivå. Det kommer att bli mycket att göra för morgondagens genetiker, nu i civilisationens tjänst snarare än läkemedelsföretagens.

Förmodligen har "innovationen" med mördande nanorobotar som äter upp människans celler och annat lömskt i vapenväg redan hunnit så långt att den mänskliga civilisationen borde utraderas helt. Amerikanska myndigheter verkar numera påfallande nervösa inför flygande tefat som ingen förstår vad de egentligen har här att göra. Hur intressant på en skala är egentligen denna galna mänsklighet? 

Kanske är ufonauterna här för att övervaka och se till att mänskligheten inte gör sig skyldig till galaktisk kriminalitet (att blåsa Jorden får följdverkningar på den universella intelligensen). Vi har destruktiviteten i oss. Hos många är den mörka kraften stark. 

Obs. Inte att sammanblanda - åtminstone inte helt - med den hinduiska kosmologins Tamas guna, Mörkrets kvalitet. "Kraft" och "kvalitet" är två skilda ting. Som vanligt hade kineserna rett åt även kraftbegreppet för 3.000 år sedan när furstespegeln och kosmologin I-Ching tog form (den justerades många gånger och texter ändrades med tidens gång).

Kapitel 34 innehåller kryptiska kommentarer till linjefigurens sex stadier (av Yin och Yang) och vilka tillsammans och ur ett högre synkroniskt perspektiv frammanar en holistisk insikt hos studenten om skillnaden mellan brutala sällar och de som korrekt använder "den stora kraften". 

"Vänta tills du ser Himmelens väg" tycks vara det stående beskedet när textsamlingen användes som furstespegel, dvs. exakt vad Magdalena Anderssons regering gör i frågan Ryssland/Ukraina, förutom misstaget att ta parti genom att skicka femtusen symboliska hagelskott till Ukraina. Även FN har tydligen valt den högre väg som svenska galna medier inte vet något om, om förbjuder sina medlemmar att vifta gul-blått eller på annat sätt riskera FN:s trovärdighet som opartisk.

TA CHUANG (äldre transkription):
Universums stora (och ena) kraft
- ljus  eller mörk beroende på vem
som filtrerar och kanaliserar den

 

Inga kommentarer: