Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 mars 2022

NATO-plan dödskraschar i Norge: omen om NATO:s duglighet

Den hinduiska sublunära demonen
visualiserad som farkost,
först går den upp, sen faller den ner
 

Med tanke på förstörelsen av materiel och liv i Ukraina just nu kanske ett amerikanskt NATO-plan som drullar sig under övning i Nordnorge inte är mycket att orda om. 

Men om NATO förintar sig själv utan att ens vara i krig, man kan kanske fundera över händelsen som ett omen om framtida ting... Bloggen har redan i krisens början noterat hur uselt NATO:s eget horoskop är, och kartan för flygkraschen är inte bättre...

Planet kraschar av allt att döma närmast exakt med solnedgången (ett omen i sig) och det är dessutom fullmåne (ett annat omen)!

 

Fullmåne JORD/VATTEN i obestämda tecken

Flygplanets elektronik tycks ha havererat: Jungfrun stigande i öster ger Merkurius som ascendenthärskare men denna tekniska planet ligger i Olyckans 6e sektor och har som fundament Saturnus som dessvärre här minglar i spekulation kring krig (Mars+Venus i "krigslekens" 5e hus). 

Venus som balanskonstnär för Jungfruascendenten är förvisso en god influens, men Mars är värdelös för Jungfrun (Fredrik Reinfeldts "stridshingst" - Mars i Jungfrun i 1a är en obetalbar påminnelse om ondskan och elakheten i Räknenissens sätt att värdera människor som tillgångar). Venus minglar här med båda de NATURLIGA illgörarna Saturnus och Mars, så det är svårt att ge ett gott betyg åt detta materialistiska horoskop. Femte huset som "tursamhet" lever inte upp till dess löfte till följd av planetblandningen.

Förlusten av fyra amerikaners liv ses i den världsliga uppoffringens tecken Fiskarna just när det solära livet slocknar i väster och även här instämmer ett fundament: Solens bas är Jupiter, också denna i Olyckans 6e sektor.

Ett perfekt omen om NATO som Olyckan eller t.o.m. den verkliga Fienden (6e husets andra primära betydelse).

Det är helt enkelt NATO:s oärliga uppsåt som straffade sig själv i denna dödskrasch.

*****

NATO:s planetära ödescykler listades här, och det är typiskt att organisationen befinner sig i slutet av Merkurius cykel när det här lilla missödet slår till som en första varning och påminnelse om vad redan USA vet, att NATO inte längre garanterar fred utan snarare löftet om ett Tredje Världskrig. Snyggt manövrerat där av Putin som uppenbarligen har Tiden på sin sida. Vattenbärarens och den Nya Ekonomins era närmar sig.

I den första granskningen av NATO:s horoskop, noterades speciellt hur illa den världsliga uppoffringens tecken Fiskarna stod, och att flygkraschen påminner om denna ineffektiva kärna i organisationen är kanske mer än bara en slump... Antikens människor hade i allmänhet inte förfallit till Räknenissarnas nivå utan förmådde ännu se återkommande indikationer för vad de är: omen. Idag har denna uråldriga förmåga suddats ut av matematiker och deras skenbart vetenskapliga sätt att diskutera om sammanträffanden är "slump" eller i ett statistiskt kontext - i en modern värld utan sanningar - säger något signifikant. Antiken såg ALLT som signifikant eftersom de inte förhöll sig som döda zombies till Livet. Det som krävdes på den tiden var, som den kristna missionären Paulus sade, förmåga att skilja mellan andarna.

Bloggaren har själv en överbetoning av LUFT i sitt horoskop och skulle kunna dra mot luftslottsbyggaren eller statistikern (konstruerade datoralgoritmer under några år), men föddes lyckligtvis med en viktig korrektion i Lejonet och Livets eld. Hinduisk astrologi kallas som bekant Jyotisha (a:et på slutet stumt) vilket betyder LÄRAN OM DE SYNLIGA LJUSEN. Historielösa indier som inte förstår sin tradition har på senare år börjat importera de osynliga ljusen (Uranus, Neptunus, Pluto) från astronomin. De krossar därmed hela systemet i sitt försök att skohorna in nykomlingarna i en väl genomtänkt kosmisk rebus. Alla system är som vägkartor men alla går inte att blanda med varandra.

Västerlänningarna har redan på samma sätt förstört sin variant av systemet och har nu två dödsplaneter, Saturnus och Pluto och två rebeller, Mars och Uranus och två drömmare, Månen och Neptunus! 

Jag har nämnt det tidigare och det är värt att upprepa att mänsklighetens jakt på omväxling och nymodighet inte bara leder till framsteg utan också aktiverar korruptionens och dödens väg. När själen förfaller djupast har den inte ens tillgång till en övergripande konception utan går helt vilse i ögonblickets impulser och sinnesdata. Det är dit Överheten alltid velat driva befolkningen eftersom det är lättare att härska över simpla sinneskonsumenter. Det lämnar fältet fritt för Överheten att själva konstruera "berättelsen, som alltid byggs i det astrologin kallar LUFT. Den ursprungliga och normativa berättelsen, universell Dharma eller Lagen, kan alltjämt skymtas av det fåtal som flitigt studerar astrologin.


PS. Möjligen är tidigare nämnd Ketu-transit (södra månnoden) över Oxens tidigaste grader en del i horoskopets drama. Här saknar båda månnoderna varje form att stöttande aspekt och den ormliknande sublunära demonen sägs därför vara speciellt oredlig. Ambitionens norra nod ägs här av Venus och hur den mår i horoskopet har redan beskrivits. Den södra noden där halshuggningen sker (straffet för norra nodens hybris) ägs av Mars och pekar således också i samma riktning. "Bumerangkarma"


Tillägg


Snart nog kommer motpropagandan från NATO-landet England. Som vill tala om Ryssens "gamla vapen" med "dålig precision" hellre än att amerikansk HI-TECH av senaste snitt bara ramlar ner ur luften... 

Får man påminna om att Ryssen var först ut i rymden och helt tog amerikanerna på sängen? Eller att saker inte automatiskt blir oanvändbara bara för att de inte är årets modell? Dessutom ska man vara bra urblåst i skallen för att inte åtminstone svagt minnas en och annan amerikansk "precisionsbomb" som gått käpprätt fel och dödat civila. Väst röjer här sin fulla inskränkthet. Eller räknar Likriktarna med att västmedborgaren redan är så dum att han lätt köper att årets modell är allt som räknas?

(De två teknikrelaterade nyheterna ska naturligtvis inte sammanblandas, hotet om omoderna ryska vapen har enbart som avsikt att skrämma västerlänningar och spä på deras avsky. Medierna söker avsiktligt skapa monster av hela befolkningar genom att publicera material med onda baktankar.)

Inga kommentarer: