Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 januari 2022

NATO-horoskopet - ett andra omdöme (eländets aktiva perioder)

Horoskopet för NATO:s bildande är frankt talat så gräsligt för världen att det inte är undra på att "produkten" måste säljas in med mördande reklam! (Se svenska tidningars sanslöst antiryska propagandaflöde alltsedan Putin satte ned foten "hit men inte längre".) Därför följer här, hack i häl, ett andra omdöme om kartan.

Förra inlägget nöjde sig med några svepande omdömen - ta t.ex. den dåliga karmans 8e hus så överfullt av planeter. Att bena upp den härvan är som att gå igenom hela Andra världskrigets faser och allianser på nytt. Så mycket mänsklig SKULD och vanartighet ligger nedpackad i denna planethop, och det är som sagt gammalt ont som NATO-barnet bär med sig och förmedlar dåliga minnen vidare till framtiden. Bäst hade varit om detta "barn" aldrig blivit fött och de ursprungliga medlemsländerna aldrig skrivit på.

Men det är bara en bråkdel av komplikationerna med denna "fredsbevarande" allians. Solen står i åttonde och är förbundets själva själ och hjärta (atma måste ses figurativt eftersom horoskopet inte rör en levande varelse). Som om inte det räckte är den här usla solplaceringen samtidigt halv ascendenthärskare eftersom Solens tecken Lejonet stiger i öster i Washington DC när alliansen bildas. Jag säger "halv" härskare eftersom Saturnus i öster är lika viktig och precis lika eländigt grotesk och förvriden som det massiva åttondehusbudskapet.

En indisk astrolog med sedvanligt ofärdig engelska visar sig ha många goda tankar på sin sajt och bloggaren med den särskilt svåra Saturnus-i-7e-huset tvingas erkänna att mycket i den hyfsat uttömmande beskrivningen stämde mitt i prick. I sektorn för allianser fungerar Gränsdragaren Saturnus inte bra, och som ägare till bloggarens 9e filosofi- och religionshus har alltid dessa ämnen varit min partner och jag har, inser jag senare i livet, låtit flickvänner glida iväg...

För Tvillingascendenter som bloggarens har Saturnus i 7e alltid haft en större kärlek: grekerna kallade 9e huset "Gudens hus" och för Tvillingarna äger Saturnus huset! Men Saturnus är också långsamheten personifierad, och det tog till runt 40 innan jag ens fattade att jag inte var ett bra äktenskapsmaterial (i detta liv), helt opåverkad av värdsamhällets "karriärpropaganda" som får nästan alla att falla in i ledet. Jag förstår bättre nu att Tvillingascendenten, om dess härskare Merkurius står "rätt", är mer lämpad som en heltidskommunikatör eller om värdlandet har högt i tanketaket t.o.m. som "gudarnas budbärare". Någon familjefar är Tvillingascendenten. Detta är i linje med den antika astrologins rön om de 12 tecknen.

https://vedicastrologervaibhavgupta.blogspot.com/2014/07/saturn-in-first-house.html

Den indiska bloggaren har en humanistisk vinkling som är väldigt otypisk den klassiska hinduismen, där livet såg som ett lidande varje människan med tillräcklig intelligens borde sträva att trassla sig ur (nå andesjälens befrielse). Likväl finns många insikter i bloggens texter och det är rent av smart att välja en mild ton eftersom många med extremt problematisk horoskop söker tröst och uppbyggelse i den här typen av sajter. Med dålig karma är helt enkelt prat om själens befrielse rena grekiskan; man kan inte ligga på minus och förväntas intressera sig för högre ting. 

Så vad sägs då om Saturnus sämsta läge i NATO-horoskopet, enligt Dig Bala-doktrinen stigande i 1a hörnet, där den pga. husets ego-perspektiv mest ser ut som en Diktators framstigande? Saturnus är inte bara signifikator för karma utan också döden och är enligt Dig Bala-parametern starkast vid dagens slut, i väster (nämnda 7e hörnhus). Jag översätter inledningen av sajtens haltande indiska engelska:

Saturnus i ascendenten (första huset) vid individens födelse betyder MOTSTÅND att anlöpa den fysiska verkligheten då själen redan är överlastad med karmisk skuld. Det är dock väl att minnas den omfattande justering av budskapet som Saturnus värdtecken kan medföra.

Dessvärre "justeras" inte Saturnus i positiv riktning av gästa Lejonets tecken! Lejonets Sol må ligga inspärrad i 8e huset för ond karma-som-står-på-tur (huset är mycket latent!) och därmed dölja sin sanna natur. Men Solen ÄR fiende till Saturnus (fritt flöde kontra restriktion) och kombinationen mellan tecken och planet ger det sämsta av både Djurens konung och den begränsande Saturnus. Givet att ego-hus 1 är som skygglappar på hästen, blir denna Saturnus en ytlig diktatorstyp - exakt som vi sedan NATO:s tillblivelse kommit att uppfatta USA:s arrogans mot andra länder. 

Den nu döende världspolisen har aldrig egentligen haft någon ärlig diskussion med andra länder, har alltid arrogant hållit sig själv för att vara viktigare. Det är exakt detta man ser i NATO-horoskopets ascendent, rena fingeravtrycket av USA (som egenhändigt skissade hop avtalet som de första medlemsländerna bara hade att skriva under).

Att detta inte är ett fredsbevarande horoskop är uppenbart! Det är snarare en typ av karta som fungerar som en tidsinställd bomb och när 8e husets onda karma mognat kommer att starta krig. Som första inlägget sade är det den ansiktslösa massan av medlemsländer (Månen) som direkt kommer att träffas av Solen med krigets Mars i 8e brister ut. Är NATO:s verkliga öde att utlösa ett krig i Europa? T.o.m. Tredje världskriget? Som vem som helst som inte är nöjd med de svenska mediernas falskpropaganda kan läsa sig till, skapades NATO helt och hållet utifrån demoniseringen av det kommunistiska Sovjetunionen och den som demoniserar istället för att kommunicera och söka förstå den Andre kommer snart att fungera som utlösande faktor i en konflikt. 

Det vill säga, exakt som NATO-USA betett sig genom sina expansionssträvanden i Europa. Aftonbladets Wolfgang Hansson skrev nyss en fulvinklad historia  (strax instängd bakom betaldörren när artikeln började få klick). Den texten nämner bara Rysslands senare försök att säkra sin närmaste värld, Ukraina och Georgien. Denna, som svensk i förväg perspektivskeva USA-vän, har förstås inget att vinna på att skriva en ärlig historia hela vägen tillbaka till slutet på 2a världskriget eller påminna sig hur Sovjet och USA för en tid tillsammans besegrade Nazityskland. 

Sant är att Sovjet bl.a. invaderat Tjeckoslovakien 1968, det minns t.o.m. jag från barndomen. Så det är, som mor brukade säga, aldrig den enes fel enbart när två träter. Världshärskare i denna döende tidsålder är nu psykopater så det jag reagerar på att svenska journalister inte förmår rapportera objektivt utan beter sig på statsmaktens verktyg med uppgift att övertyga (det redan lättlurade) folket hur viktigt det är för Sverige att närma sig NATO. 

Värst i hela bunten halvskurkar måste vara socialdemokratin som i samma andetag fortsätter bedyra att landet även i fortsättningen ska vara fritt från NATO-tillhörighet OCH fördjupa samarbetet ännu mer. USA har redan lurat på svenska Försvaret skrotfärdiga Patriot-robotar till ockerpris med löftet att de har år av användning kvar, bara man ger dem ny och bättre datormjukvara (som USA tillhandahåller). 

Det är lustigt att vanligt folk tvingas köpa nya datorer allt oftare vartefter mjukvarutillverkarna behöver nya inflöden av cash och levererar mjukvara med allt kortare supporttid. Vad säger att inte Försvaret blivit lurat av USA in i samma kostsamma konsumtionskarusell? Ja, de behöver inte bry sig om annat än få igenom sina äskanden, staten tar ju ut kostnaderna på folket via skattsedeln. I det här landet känner ingen till att befolkningens grad av medvetenhet och upplysning är en kraftsköld som skyddar mot yttre angrepp bättre än aldrig så många kamouflagemålade prylar!

NATO-horoskopet rör visserligen bara en "juridisk entitet" och inte en levande själ men man bör kunna använda DASHA-systemet med planetära ödescykler även på en organisation. När sover organisationen stilla, när åberopas klausulerna om att medlemsländerna ska aktiveras och komma till undsättning för någon söt liten prinsessa i trångmål. Jag noterade i någon text att USA:s aggression och invasion av Irak under den falska förespeglingen att Saddam hade atomvapen var första gången NATO-överenskommelsen om stöd åberopades  - av USA, för USA:s egna syfte: att "avnationalisera och marknadifiera" Iraks oljeresurser! Vem kan glömma krigsprofitören vice president Dick Cheney?

Detta Irakkrig borde om något vara en tid då horoskopets fruktansvärt fula karma frigjordes! Och vad om dasha-perioden som motsvarar Putins senaste varning till USA:s agerande i Europa? Låt oss se på båda perioderna:

Irakkriget II, USA inleder bombningarna i gryningen 20 mars 2003

Putin adresserar NATO-USA och kräver att de upphör blanda sig:

https://www.reuters.com/world/russias-putin-blames-west-tensions-europe-2021-12-21/

NATOS storcykler:

Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Mar:  1945-04-19  -  1952-04-19
 Rah:  1952-04-19  -  1970-04-19
 Jup:  1970-04-19  -  1986-04-19
 Sat:  1986-04-19  -  2005-04-19
 Mer:  2005-04-19  -  2022-04-20
 Ket:  2022-04-20  -  2029-04-19
 Ven:  2029-04-19  -  2049-04-20
 Sun:  2049-04-20  -  2055-04-20
 Moo:  2055-04-20  -  2065-04-20

Intressant detalj som jag inte kan fördjupa här, är att NATO föds i krigets tecken, mitt under den pågående Mars-cykeln.

USA:s invasion av Irak och åkallandet av NATO-förbundet (UK:s pinsamma premiärminister Tony Blair har riktigt usla kommande liv att utkvittera för hörsammandet) faller som synes under NATO:s kanske värsta planet: den egoistiska diktatorn Saturnus (våren 1986-våren 2005).

Men för att närmare se denna skitperiod där NATO-fenomenets usla karma för första gången visar sitt fula tryne, måste man gå ned i första sub-cykeln:


 Sat MD:  1986-04-19  -  2005-04-19

  Antardashas in this MD:

  Sat:  1986-04-19  -  1989-04-22
  Mer:  1989-04-22  -  1992-01-02
  Ket:  1992-01-02  -  1993-02-09
  Ven:  1993-02-09  -  1996-04-10
  Sun:  1996-04-10  -  1997-03-23
  Moo:  1997-03-23  -  1998-10-26
  Mar:  1998-10-26  -  1999-12-04
  Rah:  1999-12-04  -  2002-10-11
  Jup:  2002-10-11  -  2005-04-19


Invasionen sker under expansionsplaneten Jupiter man under förespeglingen att ge Irak "demokratisk frihet" (frihet är en annan av Jupiters primära innebörder). Men naturligtvis är "frihet" bara kampanjens beskrivning, i botten styr den Stora Cykelns despotiska vilja att egoistiskt bestämma.

Men notera hur "frihetens" Jupiter fungerar i NATO-kartan: Inte alls! Den står i Fiendens eller Olyckans 6e hus och i Stenbocken, det Saturnusägda tecknet. Ägaren till friheten är alltså Diktatorn i NATO:s första ego-hus. En diktator och förtryckare försöker påtvinga sina fiender sin definition av frihet, till elände för alla inblandade. NATO-kartan är den mest pinsamma och tragiska jag någonsin sett, Sverigehoroskopets och dess fixering vid sin Elit - rena änglarna i jämförelsen!

När Putin säger "nu får det räcka" den 21 december har NATO:s öde fortskridit till Merkurius storcykel och givet horoskopets kolsvarta dåliga karma i 8e huset är förstås ett stort antal cykler knutna till varandra på samma sätt som alla planeter i 8e är kombinerade i kraft av delat hus: korruptionens och dödens hus. NATO-horoskopet röjer faktiskt ett självförstörande förbund vars dagar är räknade!

Här är det värt att notera att Merkurius har sitt sämsta läge i Fiskarna, den är "fallen" här och den strikt logiska planeten kan mycket väl falla till föga för irrationella tankemönster och mordiska undertoner (8e dödshuset). Kort sagt: exakt som det låter från den propagandakören i svenska medier just nu.

Men givet att detta är NATO:s horoskop (dvs. USA) kan man betrakta perioden som en då omedveten information påverkar NATO inifrån - 8e huset anses ju rymma faktorer som inte entiteten (ascendenten) kan komma åt. Istället frodas sjuka fantasier i NATO:s inre, som det gör i bakhuvudet på varje psykotisk diktator (Saturnus i Lejonet i 1a huset)! Putin läser Väst rätt: vi är sjuka i huvudet för tillfället, kollektivt om inte nödvändigtvis individuellt!

Går man ner i första sub-cykeln preciseras NATO:s kanske mest desinformativa (riktigt dålig Merkurius) period i sitt korta liv av ... Saturnus! Den egna och rätt uppenbara Diktatorn igen - vilket får den verkliga diktatorn att projicera alla sina problem på Putin!


 Mer MD:  2005-04-19  -  2022-04-20

  Antardashas in this MD:

  Mer:  2005-04-19  -  2007-09-20
  Ket:  2007-09-20  -  2008-09-16
  Ven:  2008-09-16  -  2011-07-16
  Sun:  2011-07-16  -  2012-05-20
  Moo:  2012-05-20  -  2013-10-23
  Mar:  2013-10-23  -  2014-10-20
  Rah:  2014-10-20  -  2017-05-05
  Jup:  2017-05-05  -  2019-08-14
  Sat:  2019-08-14  -  2022-04-20


Notera att Saturnus period snart är över, vilket man antingen kan ta som att krisen kulminerar i vår - eller eskalerar!


Extraspaning

Putins tal om Västs aggression den 21/12 är märkt 14.30 hos officiella

http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/67402

...och den tiden får duga! Särskilt som den ger ordet "geopolitik" en ny innebörd - se kartans färgsättning nedan.

Väst, demonbesatt, förstår inte hur deras egen framryckning gjort Putin allvarligt bekymrad. Det är inte alls som Wolfgang Hansson skevt framställer saken (Putin som plutthärskare i sin del av världen). Putin ser den västliga expansionen och känner sig tvingad att kommentera. Svårare än så är det inte och horoskopet instämmer:


Ox-ascendenten bär på demoniska hungerns Rahu, så talets ämne (asc = sakfrågan) är förutsägbart nog Västs expansionshunger och försök att EU-fiera och den vägen kväva Ryssland. 

Övriga budskap i kartan är förstås den prominent placerade frihetsplaneten Jupiter i Vattenbäraren (detta är Putins Ryssland som kräver sin frihet att odla sin särart) och den hörnplacerade och framträdande aggressions- och krigsplaneten Mars som från Skorpionen och riktad mot den territoriella Ox-ascendenten representerar Västmakternas dödliga girighet. 

Undertryckaren Ketu döljer att USA är en mördarnation som är redo att gå över lika för att röja Putins värld ur vägen. Ja, det är i vilket fall vad denna karta för Putins tal söker säga. 

Men missa inte horoskopets ANDRA materialistiskt observanta opposition. Den visar faktiskt Putins KORREKTA bedömning av det geopolitiska läget. Månen är just ankommen till härskarläget i Krabban - INSTINKTEN ATT VÄRNA HEM OCH NÄRA HEMMILJÖ. Detta representerar Putins "bakgård" som en del kallar det och som Väst söker inkräkta på. 

Men Saturnus mittöver behåller överblicken och är den bästa tänkbara placering för Gränsdragaren. Saturnus är dels väl placerad i sitt hemmatecken Stenbocken och definitivt ett klokskapens och sanningens ord. Det 9e huset står odiskutabelt för Sanningen (och är i JORD-tecken alltid konkret), till skillnad från den smörja svenska journalister spyr upp för att säkra befolkningens fortsatta drömsömn om att Väst alltid har rätten på sin sida.

*****

Allt detta temporära gnissel är förstås bara en mellanperiod innan den gamla världen går i kras och Vattenbärarens tidsålder inträder med väldigt annorlunda och globala paradigm. 

USA och dess löss till anhängare - Sverige inte minst - kommer definitivt att ha tonat ner sina anspråk på andra sidan av Naturens Vedergällning medan Ryssland verkar smartare och odlar kontakter med Kina. 

Men allt detta har politiska framtidsskådare redan beskrivit bättre än jag kan. Att NATO-horoskopet är ett totalt fiasko är heller inget som egentligen är nödvändigt att känna till. Vem som helst med ögon att se, förstår hur skev världen i början av 2000-talet  blivit. 

Ödet kommer att redo ut det, vare sig det artikuleras som individuella Dasha-cykler, via annan metod, eller bara ses som den övergripande Sanatana Dharma/Tao, den universella Lag, en slags proto-moral. De kristna brukade kalla detta "Vägen" men som de nu glömt att de följde på den tiden kristendomen var kommunistisk och ett liv syftade till att bygga själen istället för att huvudlöst bara njuta livet och sen stå helt utan merit vid Dörren.


Inga kommentarer: