Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 januari 2022

Det politiska kommentariatets typ

Ett tredje NATO-inlägg eller snarare än spinoff på ämnet, en ministudie i maktens lakejer. 

Men först en sista kommentar om horoskopet för NATO:s födelse. Det är så problematiskt att det slog mig att kartan naturligtvis inte beskriver en tillnärmelsevis civiliserad situation utan ger inblick i den sinnessjukdom som följer på förryckta maktmänniskors världskrig. Fatta aldrig viktiga beslut förrän sinnet blivit spegelblankt. Ibland går det på en minut, ibland tar nollställningen hundratals år. Är men ännu störd av sitt förflutna i viktiga beslut blir den korresponderande stjärnhimmelen förstås inte bra, som NATO-horoskopet snart efter Andra världskriget. 

Psykiska avvikelser ses förstås även utan astrologi: här skissade politiker skissar på ett samarbetslöfte mot en fiende man redan bestämt sig för! Det är inte friskt.

USA-horoskopet har en till NATO:s bildande snarlik och kraftfull mörk fläck i 8e dödshuset och som tydligt berör nationens intellekt "under vatten" eller en attitydlåsning som hämmar förmågan att tänka rent och etiskt, men är desto bättre på att nära vanföreställningar! ("Hela världen hatar oss.") 

 

USA och NATO - samma psykiska låsning i onda karmans 8e

Som indikation på dålig karma skulle det kunna vara det tidiga inflödet av förföljda och i sin egen uppfattning förtrycka européer som sitter kvar som en ond punkt i den nordamerikanska folksjälen. Från själva begynnelsen bar USA ett problem i åttonde huset för karmiska ärr, detta tycks ha flyttat över i deras NATO-plan. De förtryckta i Gamla världen blir nu Förtryckarna och får med sig några svaga bundsförvanter i Europa.

*****

Det tog tid för Expressen att kommentera Putin-utspelet. Tidningen har uppenbarligen inte har mycket till världspolitisk kompetens. Efter en text snart efter Putins tal den 21a och en anonym ledare den 27 december, dröjde det två veckor innan vad som förefaller vara en livsstilsreporter med ambition tillförde världen åsikter som redan skrivits på många på andra ställen. [Tillägg: Efter att det här skrivits klart inkom Expressen med ännu en rätt generisk text.]

Det var startskottet jag väntat på, för Aftonbladets två NATO-sympatisörer, båda äldre män som behöver känna virilitet via association, kändes som en ofullständig grupp. Det behövdes en röst från den marginellt mer högervridna Expressen för att påvisa vad jag misstänkte var en astrologisk trend. 

Linda Jerneck passade perfekt in på den astrologiska tendens jag börjat skönja. Efternamnet låter f.ö. som en flyktingfamilj med brinnande kommunisthat i familjen alltsedan 60-talet, så hur klichéartade och buffliga hennes texter än är, så anas intresset att ta sig an uppgiften att säga något om Ryssen.

AB-gubbsen är förstås Wolfgang Hansson som jag nämnde i både del 1 och del 2 av min analys av NATO-horoskopet. Men Peder Kadhammar föll snart in i me too-beteendet och ville också han uttrycka sin åsikt om Putin och NATO :



Min hypotes här kommer att förarga en och annan men minns att astrologi på en så "pre-kosmisk nivå" som att diskutera PROTO-UNIVERSUMS TRE KVALITETER inte har med mänskligt gott eller ont att göra. Kvaliteterna eller hinduismens gunas är förstadiet till vår existens, även om hinduisk astrologi pekar ut dessa tidiga skiljelinjer genom astrologins tre kvaliteter. Vem kan idag säga vilket som kom först: den hinduiska kosmologin eller den astrologiska modellen? Kanske är de helt enkelt samma doktrin men där bara hinduismen behållit minnet av deras djupare enhet.

Ljusets kvalitet är förstås urbilden till andlighet och strävan efter högre medvetandet (kunskap, skulle en oandlig människa säga) och Mörkrets kvalitet urbilden för en så invand slentrian att någon medvetenhet inte längre bor i byggnaden. Varje tanke tänks på rutin eller utifrån ett redan uppgjort schema, som om världsbilden var självklar och inte från tid till annan behövde ifrågasättas. Detta "mörker" är inte ont  - det är just accepterande folk som inte är överdrivet nyfikna ett samhälle behöver som stabila pelare, lojalt folk som upprätthåller den rådande ordningen. 

För mycket Ljus skulle knäcka samhället, som bygger på att hålla massorna hjärntvättade och fixerade i förutsägbara (lättkontrollerade) mönster. Därför stöter samhällen ofta ut de smartaste eftersom medelmåttorna håller samman och binder varandras tankemönster - anpassligheten är total i Mörkrets kvalitet (men också den totala oförmågan att anpassa sig - med Tamas kvalitet i förgrunden gäller det att tidigt böja det som krokigt ska bli).

Därför förvånar det inte att samtliga dessa tre exempel på kommentariatet i de svenska kvällsmedierna (med direkt uppgift att styra folkets tankar och värderingar) PRIMÄRT SORTERAR UNDER MÖRKRETS KVALITET. 

Jag säger inte att de är hjärntvättade, men det är inte långt ifrån. De är nyttiga arbetare för någon annans sak. Jag kan t.ex. tänka mig att Kadhammar egentligen vet bättre än att böla ut sin önskan om ett svenskt medlemskap i NATO, men han är väl mån om sin fortsatta och privilegierade funktion hos tidningsägaren Schibsted - i princip NATO:s förlängda arm.

Ja, låt oss också i följande exposé inkludera den norska NATO-chefen Stoltenberg som extra tecken på att Tamas guna (Mörkrets kvalitet) gör sig bäst som nyttiga kugghjul i ett Maskineri. En varelse i den vacklande mellankvaliteten Passion eller en i Ljuset skulle inte utan avsevärt illamående låna sig till detta.

Men varför inte börja med Putin och följa upp med Trump (som även om han nu är ex-president visar det sämsta tänkbara utfallet av Mörkrets kvalitet). Notera att alla horskop är ritade som "naturlig zodiak" även om födelseklockslag är kända för politikerna:

PUTIN med födelsetid: Den hemlighetsfulla ascendenten lurar ingen. Ascendenthärskaren står i Ljuset och SATTVA markeras också via soltecknets placering. Den smartaste och mest förutseende i hela högen:

 


Wolfgang Hansson, i en senare text än skärmdumpen ovan, begränsar sig till att kommentera och har troligen helt rätt: Putin tänker flera steg före den genomsnittlige politikern. Sattvas kvalitet med stöd från trygghetssökande Månen i Oxen (Tamas kvalitet). Alltid falla tillbaka på behovet av stabilitet.

TRUMP, "ryssvännen" med TAMAS dominant. En märklig individ, korkad och sataniskt listig samtidigt:

STOLTENBERG, NATO-chef. Mörkrets kvalitet "vinner" eftersom "den sataniska axeln" (Oxen/Skorpionen) innefattar psyket/Månen och drar så hårt ned mot materialismen och dess inneboende tröghet.

Det finns minst lika mycket av den skräckslagna människans behov av makt och en statisk (stillastående) och förutsägbar värld här som i någon karta med det stora korset i Tamas guna:

Som synes har Stoltenberg t.o.m. 3 placeringar i SATTVA, men jag skulle inte vilja sitta med den här sataniska axeln som tynger ner och söker begränsa intelligensen till ett grovt, materialistiskt synsätt.

KOMMENTARIATET 1, Hansson:


KOMMENTARITATET 2, Kadhammar:


KOMMENTARIATET 3, Jerneck:

 

Expressens Jerneck sist i raden är osäker utan exakt tid. Klockan 12 har psyket tagit första steget i Jungfrun men hela morgonen gäller ett sinne i det fixerade och ibland rätt storhetsvansinniga Lejonet (25-30). Och den Månen matchar väl det olyckliga mötet mellan fria Solen med "tvångets" Saturnus i kolsvarta Skorpionen. Snacka om ångest inför varje pålaga ett samhället kan tvingas pålägga styvnackade och oregerliga själar som Jernecks!

Både Sol och Måne i den fixerade eller envisa kvaliteten Tamas förklarar också perfekt varför hon stompar runt som i betongstövlar i sina texter. Den förfinade Vågen i samma horoskop tycks inte kunna åtgärda de grova och manierade schablonerna som styr kommentarerna. Jernickes bildbyline visar dock att den esteticerande Vågen att bra jobb i valet av kläder och look. Lite retro 60-tal, vilket förklaras av historieplaneten Saturnus invid uppenbarelsens eller manifestationens Sol.

*****

För BRA exemplar av Tamas guna behöver man bara tänka alla de människor som satts i noga inrutade arbetsuppgifter och tålmodigt släpar fram frukt och grönt till livsmedelsbutikens hyllor, eller tjänstemän som dag efter dag upprepar samma rutinuppgifter bakom skrivbordet. Kort sagt samhällets alla små kugghjul. Men ju mer "mission critical" eller närmare samhällstoppen Mörkrets kvalitet kryper, desto säkrare kan man vara att horoskopet tillhör skurkstater, sociopatiska stater eller liknande. Rigida och maktfullkomliga. (Astrologin har förstår fler och mer nyanserade sätt än de tre kvaliteterna att gestalta typen.)

Västastrologin brukar beskriva jobbtypen som Ödet driver en mot via 10e huset, dess tecken och ev. planeter däri. Hinduisk astrologi är så komplex och fylld av regler att den här lilla "kommentariatspaningen" får räcka  för ögonblicket. 

 

Tillägg.

Utanför mitt synfält publicerar DN på tisdagen en text som berättar att majoriteten av svenskarna vill att journalister avhåller sig från att vinkla nyheter efter sina egna åsikter. Inte lätt om den här spaningen håller måttet: dvs. kåren domineras av medlöpare till den överordnade rådande ordningen...


Inga kommentarer: