Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 januari 2022

Fallet Joe Rogan: svensk media skyddar vår falska självbild

 

Joe Rogan - perfekt exempel på nutidsmänniskan:
drogbejakare, homokramare, vapenfetischist
och extremsportfanatiker. En 21a århundradets
narr i den västerländska tragedin. Typiskt nog
kontrakterad av svenska it-fascisten Spotify i hopp
om en kassako. Rogan har Kossans ascendent.

Svenska medier berättar att Neil Young och nu också Joni Mitchell dragit tillbaka sina låtar från Spotify till följd av den svenska "uppfinningens" rekorddyra licens för ensamrätten till en amerikansk sportkommentators pladdriga podcast.

DN betonar Spotify-protesten men ett mer korrekt fokus hade istället varit att ägna helsidor åt den nya svenska libertarianismen (statshatande pseudo-individualist som tycker sig ha rätt till det mesta - tänk ungmoderat). Denna urspårade människotyp i Sverige förefaller i allt väsentligt bygga på att landet som älskar att plagiera USA tagit till sig det sämsta av den amerikanska högern.

I sakfrågan, mediala kanaler för desinformation om corona, är förstås den verkliga nyheten inte att Spotifys musikutbud krympt marginellt. Det är den kritik som 260 vetenskapsmän och hälsovårdare i januari riktade mot det svenska företaget, att "omedelbart  etablera en klar och tydlig policy för att moderera desinformation". Spotify har uppenbarligen varit lite slapp - och "libertariansk" - på den punkten, i linje med Zuckerbergs Facebook ("it-stöd" till ett pseudoliv, om något).

Den skyldiga pladdermakaren Joe Rogan, som redan gjort en avbön i covid-frågor men sedan fortsätt läcka skit ur sitt förorenade psyke (trots intressen i medvetandehöjande praktiker!), har en AA-rankad (säker) födelsetid hos astro.com. Givet hans många järn i elden (Wikipedia), måste den här figuren granskas. 

Som vanligt med en nedbantad version av hinduisk astrologi, även om det kan finnas skäl att återkomma till hans horoskop när väl den senantika västerländska läran om "den personliga daimonen" diskuterats (f.n. ett halvfärdigt inlägg).

 

Till skillnad från mängder av spekulativa horoskop utan känd födelsetid är här ett tvättäkta exempel på Satans stjärna (al-Ghul, eller Algol, även känd som Medusas huvud). Den ligger närmast exakt på ascendentgraden, förutsatt att födelseminuten är korrekt, vilket den verkar vara av det raseri hans Vatten-pladdriga intellekt i 3e kommunikationshuset har utlöst i USA.

Satans förvrängande inflytande kan här liknas vid stjärnan inflytande på Jimmie Åkessons Sol i pengarnas och den goda matens Oxe: det var ju några luncher med näringslivshöjdare som fick Åkesson att sälja sin själ (Solen = själen)! Och SD-ledarens exempel var ändå inte lika exakt som detta, där ascendentgraden hela tiden flyttar sig. Man kan därför tala om att denna födelse var UTVALD för att härbärgera Förvillelser och Lögner. En sann förledare.

Faktum är att övriga kartan är så usel att det egentligen inte finns någon lösning på den härva av ogenomtänkthet som antyds. Han har varit sportkommentator och alla vet hur de låter. SENSATIONALISM (visuell Eld i olika typer av känslosamt Vatten) betecknar dem som ser något, hetsar upp sig och låter munnen pladdra fritt utan inblandning från intellektet. Här syns den sub-typen genom att Solen i sublunära Krabban är basen för Rogans instinktiva vilja att harmoniera (Venus) med föremålet för de visuella intrycken: Solen är alltså disponent för Venus i Lejonet, och Merkurius pratighet i 3e sjunker alltså till den lägsta tänkbara nivån (Krabban är känd för låg trivialitet bortom gräns när inget intellektuellt alls finns i  horoskopet).

Samtidigt tyder Jupiter i 3e huset på att just kommunikation är en väg till framgång (och stora pengar). 2a ekonomihuset ägs av kommunikativa Merkurius nära rikedomens Jupiter i 3e så budskapet är tydligt. Jämför gärna den genomkorrupta svenska handelsmannakåren i vårt nationalhoroskop, även där Jupiter med krämaren Merkurius. 

Men Sveriges handelsman skulle kunna varit så mycket bättre om inte Jupiter (stor förmögenhet) varit en  VERKSAM ILLGÖRARE för den svenska personligheten (Vågascendenten). Alla vill bli en ICA-Stig och tjäna multum eller falskskylta på mellandagsrean. Sveriges informationsplanet BLIR falsk och lögnaktig just genom närheten till Jupiter, överklassplaneten. I dagarna beskrev någon Stockholmstidning alla de obildade härmapor i övre mellanklassen som fyllt den populäraste av stadsdelarna. Dessa är också offer för landets falska rikemansideal.

För Joe Rogen är läget än mer kritiskt. Hans Merkurius är inte ens en verksam välgörare (som Sveriges, vilket åtminstone ger svenskarna en potential att tänka logiskt). Amerikanens kommunikationsplanet är "verksamt neutral" och hönshjärnan följer lätt och ledigt dåliga omvärldsinfluenser och blir språkrör för dem. Noll förmåga till utvärdering men uppblåst som Jupiter. Merkurius i Krabban är redan i sig en lättpåverkad position men här skadas han verkligen av ett fett licensavtal (stora Jupiter-pengar) med Spotify. 

Ett tidigare intresse för "extremsport" visar också att horoskopet tillhör mänsklighetens bottenskrap.  Det är Eld/Vatten-sensationalismen igen, och naturligtvis Ox-ascendenten (stabila kroppar) som här råkar i krigisk konflikt med omvärlden eftersom ascendenthärskaren Venus hamnat i Eld. Och Jord och Eld tål inte varandra. Typiskt att den här kombinationen av element söker sig till sport eller hårdföra sammanhang - de söker friktionen och strid, annars tycks de inte känna sig levande. 

Rogen har tydligen en vattentank hemma där han kan ligga timtals i mörker för att "sensitivisera" sig själv, och givet en sådan vattenskalle som Merkurius i Vatten i 3 intellektshuset, ser man att han har problem med sitt förstånd och provar alla sätt (inklusive droger) för att få sitt psyko-fysiska väsen att dra jämnt.

Och då har ännu inte Månen (psyket) avhandlats! Detta horoskop är en värre version av den snåla och själviska mardrömspolitikern Fredrik Reinfeldt, som också hade Solen nedsjunken i näriga Vattenelementet medan näringsrelaterade Månen "efterrationaliserade" hans dunkla instinkter via intellektuella Luft-elementet. (Tittar man noga på bilden ovan, finns faktiskt en liten ansiktslikhet mellan Reinfeldt och Rogen) 

Men civilekonomen Reinfeldt var en simpel räknenisse (Månen i 2a penninghuset) och Joe Rogen har större problem med Månen i 6e ohälso- och fiendehuset. Hans eget psyke är en källa till problem och nu också fiendskap. Det är typiskt att denna akilleshäl gjorde sig förmärkt i samband med sjukdom/covid-19. Det ser faktiskt så illa ut i 6e huset (halshuggningens Draksvans och olyckans Mars) att Rogens kontrakt med Spotify skulle kunna vara slutet på hans karriär, men för det krävs en djupare analys än den här.

Hur som helst, de svenska grundarna till Spotify har tydligen en sällsamt dålig näsa för bra samarbetspartners, om de ens är intresserade av annat än Pengar (Satans huvud i kartan ovan).

*****

Fristående uppföljare om Spotifys produktchef.

Tidigare inlägg om Spotify:

https://siderisk.blogspot.com/2018/01/svensk-ohederlighet-pa-export-via.html

Analys av Spotifys "ekonomiska" tänkande när de hellre släppte Neil Young än västerlandets senaste lågvattenmärke:

"Detta är en kritisk vändpunkt i Spotifys berättelse om vilka de är. Det är inte längre ett företag som handlar om musik utan ett hängivet podcasting till den grad att den komprometterar artistrelationer för att säkra företagets framgång..."

https://www.theverge.com/2022/1/27/22904463/joe-rogan-spotify-neil-young-decision-moderation-podcasts


Inga kommentarer: