Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 januari 2022

Inferens: Satan byggde USA:s välstånd

 

Cornelius Vanderbild -
den giriga amerikanska kapitalismen
personifierad

En nyhet i AB gav bloggaren ett uppslag som måste redovisas trots att dagens dos redan lagts ut och därtill var närbesläktad: Sverige och dess penningfixering. Småtramsig diskurs älskar att namndroppa stormrika Vanderbilts, men jag har aldrig anat hur mycket som låg i den här billiga personifikationen av USA:s samlade onda!

Tidningstexten nämner en amerikansk nyhetsreporter som beskriver sin avsky över att tillhöra USA:s mest hatade familjenamn Vanderbilt. Grundaren Cornelius, av holländsk härkomst, byggde upp en massiv förmögenhet genom sluga investeringar först i båtfrakt och sedan i det växande amerikanska järnvägsnätet.

Nyckelord här är pengar via logistik. Det senare kan brytas ned till rationell planläggning av kommunikationen. Se nu grundarens horoskop ställt som "naturlig karta" (okänd födelsetimma) och hur det naturliga 2a huset för pengar är smockfullt av arbets-Oxens typiska aktivitet (dog enligt uppgift av att vid 82 ha slitit ut sig, oförmögen att dra ner på arbetstakten i säkrandet av meer pengar).


Intressant är att kommunikationens (även färdmedlens) Merkurius och pengarnas Venus bildar en ömsesidig reception genom deras placering i den andres hemmatecken. I den naturliga zodiaken knyts därmed pengar och 3e husets kommunikativa ärenden samman. 

Se vidare hur logistikens krav på planering perfekt motsvarar Organisatören Saturnus som lägger beslag på färdmedlens Merkurius i början av Oxen, men därmed helt faller under Satansstjärnans kontroll.

Det judiska samfund som var världshistoriens första kända organiserade form av egendomsgemenskap (kommunism) och tillika fostrade en viss Jesus (eller åtminstone dem som skrev vad som blev de fyra evangelierna om hans liv), gav Satan, eller en variant av Den Onde, det nedsättande epitetet "Den Värdelöse", för att markera hur mammon (pengar) springer ur korruption och inte klarsyn.

Den här judiska gruppen hade sett grekernas orgier, homosexuella bruk och imperialisten Rom som likt ett land med dålig självkänsla sög i sig allt grekiskt som en svamp (jämför Sveriges val av USA som förebild i allt). Att dessa judiska esséer ändå uppskattade ett och annat grekiskt märks av Dödahavsrullarna där små trasiga bitar av filosofen Platon hittats. 

Gruppen var således inte någon inskränkt nationalistisk skock enbart (som en populär nidbild numera hävdar), de var inte sin tids Sverigedemokrater utan ägde en uppenbar intellektuell öppenhet men valde ändå kommunismen och prioriterandet av det nationella arvet i en blandkulturens tid. Insikten om att rikedomar korrumperar släppte de inte efter att deras förfäder suttit av 70 år i den babyloniska fångenskapen. När nu Rom tågade in i Palestina och påstod sig äga provinsen var måttet rågat och det blev till sist ett blodigt men misslyckat uppror mot Rom. Jesus lillebror Jakob ledde det! (Läs Jakobsbrevet i Nya testamentet - hur det nu lyckades komma med bland de "godkända" texterna. I det hörs det esséiska och antimaterialistiska temperamentet.)

Cornelius Vanderbilts karta har ett sinnelag som antingen är egocentriska Väduren (jag mig själv närmast) eller från cirka halvfyra på eftermiddagen också hamnar under Satans viskningar i innerörat. Det spelar mindre roll vilket måntecknet är eftersom Solen (den aktiva livsgärningen) sker på samma bas som det gamla verkligt onda Sverige (se 1809 års karta) där samma fysiskt orienterade Oxe, ägd av välbehagets Venus, i princip är Satans rike på Jorden.

Hur rätt har därför inte alla de arabstater som i en intuitiv fullträff kommit att kalla dagens USA för "Den Store Satan". I en av de viktigaste landsfädernas födelsehoroskop bekräftas exakt denna instinktiva fixering som inte kan sluta expandera och lägga allt mer under sig! Se bara det naturliga horoskopets "högsta goda": tillväxtplaneten Jupiter i positivt härskarläge i Skytten. 

Men detta är inte ett omen om filosofi, religion eller ens universitetsutbildning (typiska uttryck för 9e sektorn). Jupiters motpol och den allmänna lågheten i materietecknet Oxen drar ner möjligheten att ge ett gott betyg åt Jupiter i nionde, trots att det i komplett astrologi (med känd födelsetid) betecknar "det bästa huset". 

Vid Cornelius Vanderbilt ligger betoningen för tidigt i zodiaken och Jupiter blir därför inte mycket mer än "materialistisk tillväxtfilosofi" - filosofi möjligen, men på en så ofärdig nivå att den mest genererar dess anhängare. Deras smala lycka är att de inte kan se sig själva ur ett högre perspektiv. Då skulle de höra upp med allt de gör med mindre de är verkliga djävlar som tagit boning i människokroppar! 

Sistnämnda sort lär finnas, men kanske är det bara bildligt menat. Oaktat vilket ger Cornelius karta flera pusselbitar. Det enda som fattas skulle troligen vara att Algol, krämaren Merkurius, och organisatören Saturnus alla samlas vid den fysiska kroppen, vid ascendentgraden. 

Ett sådant horoskop har bloggaren aldrig hittat, kanske för att ominats destruktivitet gör det svårt för någon att lyckas i världen - det kan vara ett omen för personlig "återbetalning" för svåra skulder från tidigare liv som nu betalas tillbaka i det somatiska, som fysiska kanske intellektuella handikapp...

 

PS. Aftonbladets publicering av Vanderbilt-ättlingens erfarenheter framstår mest som en propagandatext för att påminna tidningens läsare om den "svenska arbetslinjen" och dess förträfflighet!


Inga kommentarer: