Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 januari 2022

SvD-Nato:s lobbykampanj för svenska stridsvapen

Högerns hökar gnuggar händerna över USA:s framryckningar i Europa! Inget smörjer ekonomin som lite krig, även om Sverige i vanlig ordning ljuger och kallar det behov av "försvar"...

Det mest sorglustiga i SvD:s till historia förklädda propagandatext för vapentillverkaren SAAB är att texten avslöjar att det är si och så med ingenjörstalangen i landet. 

Flygplanet "Flygande tunnan" hade naziteknologi att tacka för att det såg dagens ljus. Efterföljaren "Lansen", med samma vingkonstruktion delar föregångarens pinsamma öde: en tredjedel av båda modellerna ramlade ner ur luften och gick förlorade. Och bemärk att Sverige ådrog sig dessa kraftiga förluster utan att ens vara i krig!

För att inspektera svensk ingenjörskonst på 1950- och 60-talet måste man ta fram 1809 års horoskop (gällde fram till 1974) och identifiera gällande planetär cykel. Garanterat regerade en illa placerad planet under dessa ljuva år av efterkrigstidens aningslösa teknikdyrkan och nationella tillväxt i Sverige.


Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Sat:  1928-05-12  -  1947-05-13
 Mer:  1947-05-13  -  1964-05-12
 Ket:  1964-05-12  -  1971-05-13
 Ven:  1971-05-13  -  1991-05-13
 Sun:  1991-05-13  -  1997-05-13
 Moo:  1997-05-13  -  2007-05-13
 Mar:  2007-05-13  -  2014-05-13
 Rah:  2014-05-13  -  2032-05-13
 Jup:  2032-05-13  -  2048-05-13

(1809 års horoskop var i kraft så länge att dasha-cykeln här har startat om på nytt)

Minsann! Snart efter slutet på Andra världskriget går Sverige in i en teknikcykel, vilken Lyrans konstruktör och allmänt intellektuella smartskallen Hermes/Merkurius ligger bakom. Perioden från maj 1947 till maj 1964 omfattar tiden då båda flygplanstyperna gick från skrivbord till flygande dödsfällor.

En blick på det gamla nationalhoroskopet visar att det svenska intellektet på den tiden visserligen representerades som en utmärkt Merkurius-i-Tvillingarna (planeten i sitt positiva härskartecken), men att denna renodlade logiker och ingenjör hamnat helt fel: i sjätte fiende- och olyckshuset! 

Mer allmänt kan sägas att "gamla Sverige" hade fruktansvärt svårt att tänka klart och se nyktert på VILKA som utgjorde ett hot för landet, vilka eller vad som var dess fiende. Av alla husplaceringar för intellektets planet måste 6e huset vara bland de allra sämsta!

Den dumheten tycks ha gått i arv till den nya nationalhoroskopet som ser en Merkurius hårt perverterad mellan ledarna Solen och Jupiter, så att vi får den evigt oärliga handelsmannen eller köpta kommunikatören. Bara två exempel: Telias mutaffärer och den årliga kvällstidningsfavoriten under mellandagarna (och numera också Black Friday): falskskyltade REA-varor. 

Naturligtvis är det gamla fosterlandet redan i grund sjukt (det är detta horoskop som ligger bakom fattigdom och utvandringen till ett bättre liv i USA). Den kognitiva förmågan ges av Solen och borde vara på topp i det naturligt solära 5e huset för samhällets Elit (och de lyckligt lottade). 

Bloggen har tidigare pekat på 1809-kartans många egenheter, på att Sol-Oxens disponent, det materiellt goda fundamentet Venus, är sataniskt angripen via konjunktion med den onda stjärnan Algol. Det indikerar någon slags distorsion i synsättet som utmärkande för den gamla svenskheten på elitnivå. Budskapet kring Solen och dess disponent förbättrar knappast den "oturliga" intellektualiteten. 

Dagens svenska historieskrivning ger oss självbilden av ett smart, upptäckande folk. Horoskopet säger något annat: ett folk lika benäget som det nu helt galna USA att omtolka fakta som att det talar för dem! Korttänka lösningar som fungerar illa i praktiken (hur ofta ligger inte Swish - svenskarnas PayPal - nere? Jag brukade samla på tidningsklipp för alla betalsystemets haverier men har slutat med det. Det är inte roligt längre.) [Tillägg den 10e: två dagar efter detta inlägg meddelar morgonradion P1 att Swish ligger nere till följd av tekniska problem. Som sagt...]

Äldre svensk galenskap, som Olof Rudbecks (den äldre) teori att det var Sverige Platon avsett i sin historia om det högteknologiska Atlantis som försvann, tillhör dock ett än tidigare svenskt nationalhoroskop vars födelsedata jag aldrig eftersökt. Men det verkar som den svenska Elitens hybris sträcker sig långt bak i tiden.

*****

Innan bloggen skärpte resonemanget tycktes det gå en linje mellan 1800- och 1900-talets  djävulskt materialistiska (och nationalistiska) Överhet i Sverige och dagens svenska folk. "Det Överheten gör sipprar nedåt och blir till sist folkskick."

Med alltför generös gradavvikelse mellan Algol och planet såg det moderna Sverigehoroskopet ut att ha övertagit Överhetens självtjänande materialism, men nu på folklig nivå: Månens disponent drabbad av Algol på samma sätt som gårdagens landfädrer var Djäuvulens mellanhänder.

Men bloggens senaste vändning var upptäckten att "De gråtande systrarna" (eller närmare bestämt sjärnan Alcyone) ligger närmare det underliggande sentimentet hos dagens svenska folk. Svenska folket (Månen) har anledning att begråta sig självt och sina insatser i riksdag och regering! Månen äger nuvarande horoskopets 10e officiella makthus. De verkliga makthavarna i Sverige har lärt sig sköta viktiga affärer på ett utomparlamentariskt sätt, vilket hundra och ett tidigare inlägg om det aktuella nationalhoroskopet understrukit.

*****


DN skriver också om den ryska protesten mot USA:s NATO och svenskarnas gamla vikingahunger att få delta i expansionen i österled. I den svenska skandaltidningen är det överbefälhavare Micael Bydén som begråter sitt karriärval och att hans födkrok skulle bli lidande om han inte längre fick leka krig med USA på europeisk mark. 

Militärbasens horoskop är naturligtvis en bedrövelse i fråga om överförenklad världsbild. Med nationalistiskt orienterade Månen i Krabban följer en mjuk och instinktiv typ som går på maggropsreflexer. Finns inte betydligt starkare budskap i horoskopet kan en sådan människa innebära en fara för sin omgivning och inte ett stöd. Krabban är Trygghetsprincipen men den har en remarkabel förmåga att i själva verket skapa konflikter genom att Krabban står för det av de med existensen givna axiom som verkar genom "revirinstinkten".


Eftersom bloggen börjar titta på fler fixstjärnor framtvingade det som sagt en större precision och insikten att Sverige inte längre är direkt drivet av Djävulen (Algol) utan av sorgens Sjustjärna (det svenska vemodet!) 

Men ÖB:s fall lever Djävulen och har hälsan. Den onda stjärnan Algol har gräddfil rakt in i krigarplaneten Mars! Här är avvikelsen minimal. Just så illa som man kunde befara av en militär som underblåser ryssmyten i ett Överhetens ständigt pågående falskspel villigt spritt av svenska medier (Merkurius klämd mellan de verksamt onda Solen och Jupiter i det  moderna horoskopet).

Exakt konjunktion i zodiaken mellan Mars
i Oxen och högt belägna Algol.
(Kartans koordinater är inte Bydéns)

 

Nu är uppkomsten av en av Djävulen förledd stridis bara en del av budskapet. Månen i Krabban har en sällsam förmåga att "vara vän med alla" så den här yrkesmilitären är ett under av mottaglighet och servilitet. Och dåliga budskap haglar över kartan. Vad om den på enkelt socialt realistisk nivå så folkliga Saturnus hemma i sociala Vattenbäraren MEN utestängd från psyket via 8e korruptions- och dödshuset? I denna isolering kan vilka som helst galna helhetsbilder resultera - och alla ledda av Krabbans rädsla och försvarsinstinkt!

Även det onda 12e huset (bokstavligen svartmålat i kartan) innehåller en olycklig placering. Om Solen i Oxen (som i 1809 års nationalhoroskop) är primitivt och territorialt orienterat är det knappast lyckosamt att den kognitiva kapacitetens Sol disponeras av en Venus i 12e huset för "världsliga förluster". Yrkesmilitärens hela livshandling roterar patologiskt kring "förlusten av hemterritoriet".

Visst heter det "rätt man på rätt plats" men förstå skadan att sätta en själ som traumatiserats i ett tidigare liv i en position där hela folkets väl står på spel. Den här mannen ser sedan det olyckliga tidigare livet nu bara fiender och hot överallt! Han är som Peter Hultqvists maka (för den som minns, var försvarsministern ett olyckligt fall av Eld-elementet i friktion med blockerande Jord-elementet).

En sista observation om överbefälhavarens  horoskop är den primitiva synen på frihet som röjs av den här födelsedagen. Med romantiserande psyket-i-Krabban ståtar friheten i barnets tecken Väduren högst på himmelen. Och missa inte egocentriska Vädurens fundament för denna frihet: sataniska Mars! 

Modern (Krabban) har framfött och fröjdar sig i det egocentriska barnets definition av en frihet som bygger på Satans lögner! ÖB påminner lite om en annan märkligt förklädd varelse: Jimmie Åkesson. Denna Jupiter i 10e husets maktposition representerar alltså en självisk och oren frihet (som i detta fall överförs på landet Sverige) och som helt saknar den världspolitiska blicken.

Den avsaknaden är till del följd av att såväl Väduren som Oxen är "personalister" i zodiaken och att den enda vidsynta placeringen, "universalisten" Saturnus-i-Vattenbäraren burats in i 8e ur sinnelagets perspektiv.

(Och här märks månhoroskopens begränsning: det exakta klockslaget skulle kunna förbättra den allmänna bilden något. Ändå är psykhoroskopet förbluffande träffsäkert, i vetskapen att det tillhör ÖB. Kanske är befolkningen bara "utfyllnadsjälar" utan röst eller verklig vilja - spelet på Jorden tillhör ett fåtal Aktörer som småsjälarna fäster sig vid, allt beroende på vilka psykiska brister de lider av. "Håll på Bydén och hans anhang och känn dig Stor.")

Det är nu visserligen inte nödvändigt för en Överbefälhavare att ha ett global känsla. Han är ändå en lakej, en ordertagare som dirigerar sina tennsoldater i pojkarnas krigslek. Men om man påminner sig att svenska folkets horoskop i dess folkliga del står under den gråtande Sjustjärnans inflytande har vi här en perfekt man att bringa sorg och inte seger till Sverige. Detta är mannen som lätt skickar unga fotsoldater till en tidig död. Satan, den stora förledaren, förnekar sig aldrig.

Den dag viktiga positioner besätts av utvalda själar vars horoskop befinner sig stadier bortom den här kartan, då har mänskligheten börjat hitta sin väg. Men detta...

PS. Se också Nato-figuren Stollenbergs mollstämda horoskop (tre inlägg).

Samt inlägget från den 10 jan 2022 om Nato:s förrädiska horoskop baserat på känd födelsetid - ett tungt horoskop!


Inga kommentarer: