Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 januari 2022

Pöbelns stormning av Kapitolium

Dagens Nyheter summerar några böcker om Trump-anhängarnas förehavanden tiden innan pöbeln stormar in i kongressbyggnaden den 6 januari 2021. 

Jag gjorde vid tiden en karta för klockan nio, tidpunkten för stadens tillstånd till demonstration. Jag var länge osäker på om kl 9 eller Trumps tal kl. 12 var det bästa. DN innehåller nu också uppgiften att två misstänkta medkonspiratörer till upproret mot demokratin höll sina respektive tal med början cirka 10.55. 

Pöbeln är som alltid den lättledda förloraren och skälet till att också demokratin är dödsdömd, så längre de styrande avsiktligt håller befolkningen på en låg kunskapsnivå för att överklassen och den inbilska medelklassen lättare ska kunna profitera på dem långt ner i hierarkin. 

Därför måste ledartrojkan Guiliani, Eastman och Trumps respektive tal tillsammans tas som startskottet på ännu en av USA:s många bevis på att världens supermakt i själva verket representerar en nu genomkorrupt västcivilisation. Och nu närmare ett land lierar sig med USA, dess större dess del i den kollektiva karma USA släpar på. (Sverige, Sverige, varför kunde du inte välja dina vänner med bättre förstånd?)

Lämpligt nog faller de tre männens tal alla inom en dryg timma då Fiskarnas tecken stiger över Washington DC så förenklad kan exakt samma horoskop användas som grundplan händelsen.

Pöbeln här lämpligt skidrad av Månen med Satans
(onda Algol) viskningar i örat (2° från exaktitud).


Här finns två konjunktioner mellan planeter och fixstjärnor och speciellt den nordliga Vega (en gång för många tusen år sedan den tidens polstjärna) står gradexakt konjunkt den för ledarskap så viktiga Solen, fast givetvis mycket högre upp på himmelen.

Det skrevs tydligen mycket böcker om fixstjärnorna i början av 1900-talet, och sajten Constellation of Words har klippt och klistrat ymnigt ur dem. En hel del slarvfel på sajten - såg just en intryckt referens till nätet, som om länken ingår i en text från sena 1800-talet! Men citaten verkar inte ändrade på något sätt. Således om Vega och Vega konjunkt Solen:

High success is promised if Vega is positioned on the Asc or MC.

One can find Vega in corresponding aspects in birth charts of statesmen, politicians, persons of importance and influential persons with adequate aspects.

In connection with the Moon or Neptune a tendency for occult and mysticism may be given.


[Fixed Stars and Their Interpretation, Elsbeth Ebertin, 1928, p.75-76.]


Vega with Sun:

Critical, abrupt, reserved, unpopular, fleeting honors, influential position, insincere friends.

If with Mars also, above the earth, and the Moon be with Procyon, death from the bite of a mad dog.


[The Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian Robson, 1923, p.217.]


https://www.constellationsofwords.com/vega/

Eftersom bloggen inte använder MC ("Medium Coeli" eller Mitthimlen) tjänar tionde makthuset som motsvarighet till punkten för Karriäristens strävan. Eftersom 10e huset är "överdeterminerat" - fullsmockat av planeter - kan man kanske hävda att Vega med Solen varken gör till eller ifrån. Det är redan så uppenbart att horoskopet beskriver en strid om makten.

Den manlige bibliotekarien Vivian Robsons kommentar om Mars över horisonten stämmer på ett symboliskt sätt. Han beskriver visserligen en närmast hinduiskt komplex "yoga" (kombination") som också kräver Månens konjunktion med en stjärna. Men hur frestande är det inte att se Pöbelstormningen som att den var "död till följd av bettet från en galen hund" - den galna hunden naturligtvis Trump!

Extremt intressant är att Månen efter att demonstrationstillståndet börjat gälla och innan de tre talarna säger sitt, lämnar Vädurens tecken och går in i sitt sämsta läge ("fallen" i Skorpionen). Därmed börjar folkets eller pöbelns planet att resonera med Trumps egen Måne, förutom att den här vanärans dag för USA utvecklar DEN SATANISKA AXELN exakt när trion håller sina tal. I det här fallet är det förstås Månen/Folket som triggas till självdestruktion via oppositionen till det egna fundamentet Mars som står i "den högsta goda saken", hus 9.

Notera med vilken elegans gammal astrologi är konstruerad: när Fiskarna stiger i öster är temat självförsakelser, offer, martyrium eller helt enkelt "världslig förlust". Sämsta tänkbara tecken att påbörja en politisk kupp om planen är någon annan än självmordsbombning! Det är nämligen det ultimata offret av sig själv som i 9e huset tecknar dödens mest renodlade symbol som "det högsta goda". (Mars hemma i sitt negativa, inåtvända härskarläge = självmord, eller fixering i en attityd intill döden = oförbätterlighet.) 

Notera att ascendenten tillhör det förgängliga VATTEN-elementet och därtill i dess slutliga fas av Upplösning - därav tanken på ett martyrium. (Krabban = Passion, Skorpionen = den förhärdade syndaren som dör till följd av förstockning, Fiskarna = insikt som upplöser och förlöser från den låga hunger som är ett uttryck för det naturrelaterade Vattenelementet.)

En dubiös planet i 9e huset anger någon som likt Fredrik Reinfeldt är förutbestämd till en rent negativ uppgift i den kosmiska ordningen (9e = Sanatana Dharma). Reinfeldt ("ond" Jupiter i 9e) rev snabbt ner Sverige och skapade demonernas våta dröm om de Fattiga som betjänar de Rika. Extremhögern som Trumps svans hade en snarlik destruktiv uppgift, helt enkelt för att USA har ett så ont öde att tiden nu kommit för världens allmänhet att förstå vad en del länge vetat om kriminaliteten i djupet av det som en tid var världens enda återstående supermakt. 

Det är intressant att den naturliga illgöraren Mars tillsammans med den neutrala Månen är Fiskascendentens enda "verksamma välgörare". Men det gör inte Mars till en bussig typ! Bara att den agerar krigiskt och effektivt för något den tror på. Men resultatet är ändå "Mars", dvs, hatiskt, krigiskt, destruktivt och splittrande.

Faktum är att den sataniska axeln mellan pöbeln/Mars omvittnar en självmordspredikant som leder hela församlingen till kollektiv giftdöd (USA har ett och annat exempel på dessa galna sektledare och hit räknas nu också Trump). Men sett ur Fiskascendentens perspektiv är alltså detta helt toxiska folk (Månen-Mars) ett gott kollektivt självmord. För Fiskarna (Jupiter) vet att den här fasen är över men att livet måste gå vidare (ett liv utan Trump). 

Därför kan kartan ses som en skiss över ett nederlag i maktfrågan (anhopningen i 10e). Men kan också se att Saturnus härskar här. Den traditionalistiska och gränsdragande är hela horoskopets atma karaka, själens åtrå. (Not. Både Saturnus och Venus har nått 28e graden i varsitt tecken men Saturnus vinner det planetära kriget genom att ha högre nordlig latitud. Saturnus ligger nästan exakt längsmed solekliptikan medan Venus vid denna tid befinner sig på drygt en grad sydlig latitud).

Atma karaka används egentligen inte i världslig astrologi men i överförd bemärkelse kan man tala om att pöbelstormingens själ är att saturniskt stanna tiden och avbryta bytet av president. Men, och här är nyckeln tror jag, atma karaka är en VERKSAM ILLGÖRARE för pöbelstormningen. Detta gör nu inte Saturnus till en skarpare Skarprättare eller vattentät Gränsdragare, nej som "verksam illgörare" blir den dålig på sin uppgift. Pöbeln, fastän uppviglad, gör inte jobbet att bromsa utvecklingen särskilt väl. (Socialt indikerar Saturnus också underklassen, dem för vilka alla gränser satts snävt.)

Ett annat sätt att beskriva samma sak, är att tumultet ägde rum en tid när framgångens Jupiter var "halshuggen" till följd av den gradexakta konjunktionen med södra månnoden/Ketu. Inte ett bra omen för en politisk makthavare (hus 10) med förväntningar på fortsatt flyt i hög position.

Eftersom Jupiter också är ascendenthärskaren binder händelsens "kropp" direkt till 10e makthuset och halshuggna Ketu. I backspegeln tycker man sig tydligt se att ascendenten beskriver en politisk händelse som halshuggs eller bestraffas för sitt demoniska begär (Trumps makthunger). Horoskopet bjuder alltså på problem nästan var man än granskar det. Både stormningen och dess misslyckande tecknas således av den negerande Ketu, så vitt jag förstår.

Den andra fixstjärnan av intresse är Murzim i Tvillingarnas 14e grad (jag ignorerar den näraliggande Alhena). Murzim (ibland Mirzam) betecknar "Kungöraren" eller "Härolden" i arabisk astrologi (oklart hur mycket av denna som egentligen är antika traditioner). Betydelsen passar väl i Tvillingarna eftersom härskaren Merkurius ju har exakt samma innebörd, en kommunikatör eller gudarnas budbärare. I detta horoskop är budskapets avsändare inte en planet (eller vad den står för) utan äregirighetens demon Rahu. 

Förvisso förstärker Rahu primärt Tvillingarnas härskare Merkurius, som själv befinner sig mittöver i 10e makthuset. Dunkelt tycker man sig här se hur den uppviglade pöbeln (som naturligt månhus kan även 4e beteckna den ansiktslösa folkmassan)  agerar från det maktlösa 4e huset (Trump själv är i det här läget en maktlös ex-härskare när han basunerar ut sin uppvigling). Roten till "häroldens överdrift" är således Merkurius vars position visar att det är en maktfråga, en tiondehusfråga. Eller som DN-texten säger: vad konspirerade Trump och hans nära egentligen om de dagar som föregick 6 januari?


Klicka för full storlek. Bilden visar hur långt norrut på himlen Vega
i Lyrans stjärnbild befinner sig visavi zodiakbältet/solekliptikan.


Inga kommentarer: