Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 januari 2022

NATO:s förrädiska födelsehoroskop

 

NATO - formaliserad roll som Lejon, djurens konung,
men dunkla drifter ligger dolda i 8e huset...


Krigshetsare i Sverige och USA försöker just nu piska upp mer antirysk stämning än på länge. Det kräver nästan en kontroll av NATO:s horoskop. Är detta en frisk organisation såsom meningen var, eller är det något annat? Kanske en täckmantel för västerlandets ständigt krypande imperialistiska drömmar? (Vad är egentligen EU om inte Europas dödsryckning?)

NATO grundades genom att med Ryssen redan uttryckligen demoniserats (pga. Sovjetunionens kapitalismfientliga sätt att konstruera ett samhälle och därmed en skräck för USA och andra kapitalkramare). Skälet till NATO vara att Ryssen redan pekats ut som nästa makt USA skulle "tvingas kriga mot" och USA ville hellre att länderna i Europa övertog USA:s egna demoner. 

Om barnen från det gamla Europa i deras Nya Värld i Väst kunde man säga:

"O ye, o ye of little faith, you reach river Jordan and then you turn back..."

(Textrad av musikern Neville "Bunny" Livingstone i Bright Soul, 1978. "Bunny Wailer" var grundare av gruppen The Wailers som genom västerlandets ständiga historieförfalskning och fulspel blev kända som Bob Marley & The Wailers - både Bunny och originalmedlemmen Peter Tosh (ursprungligen en gettots gatunge) hoppade av gruppen inför det vita skivbolagets frisering av originalkonceptet. Vita människor - den tilltänkta nya publiken - är ju så korkade att de inte fattar så många som en trio, de klarar bara att idolisera en enstaka individ.
     Textraden används också av Twinkle Brothers i Jah Army 1977, och har förmodligen en äldre historia, kanske en kristen sång om fega själar som inte fullföljer hjärtats längtan att återvända till sitt sanna hem = "korsa floden".)

Efter mycket googlande lyckades jag gräva fram klockslaget för NATO:s födelse. Wikípedia hade bara datumet, men märkligare var att trumanlibrary.gov inte heller lyckades producera mer än foton på några statsmän just som de signerar avtalet - ett avtal som kom till mest för att USA var krigstrött och inte i onödan ville repetera insatsen efter att de inavlade européerna startat ett världskrig. 

Inte heller en europeisk resurs, cvce.eu, kunde bidra med en närmare uppgift. Jag var nära att välja midnattstimman för NATO:s födelse när jag hittade en arkivartikel från utmärkta röda tidningen The Guardian. Redan på 40-talet hade den hög precision (än idag ett språkbruk på det hela taget skämmer ut svensk media). Guardians utrikesreporter på plats i Washington DC kunde berätta att medlemsländernas ministrar satte sig till bords klockan tre på eftermiddagen (lokal tid).

Mer än så kan man inte begära! Att börja kalkylera hur många minuter var och en talade innan det var dags för signeringen visar bara att man inte förstått astrologin, och att den handlar om bilder. Lite räknenissementalitet krävs förstås, men det räcker så väl med att hitta fram till ascendenttecknet. 

Här är det "när man är Stor måste man vara snäll"-figuren Lejonet. Att treslaget fungerar chockerande bra ses i kartan ovan: legalistiska Saturnus stiger i Lejonet klockan tre. I detta sammanhang passar Saturnus som "Begränsaren" (som ska få Europas länder att hålla ihop mot Ryssen och bara ropa på USA i nödfall). Men naturligtvis också som den "Legalist" Saturnus är. Ascendentinformationen berättar alltså att något formellt  och nästan tvingande händer denna timma.

****

Såväl Saturnus i Lejonet som Månen i Tvillingarna är intressanta eftersom båda står konjunkta med fixstjärnor. Kungastjärnan Regulus i Lejonet är bekant men Alnilam i början av Tvillingarna är ännu en för bloggen ny fixstjärna. Den poppar upp i bild sedan jag ställt in datorprogrammet att inledningsvis visa konjunktioner mellan planet och stjärna. Kul sätt att gradvis läsa på lite och lära sig något nytt...

https://www.constellationsofwords.com/alnilam/

Jag noterar här bara att fula ting väntar NATO-nationerna om Mars (olyckor, krig) skulle vara en anfäktad i horoskopet. Och Mars är verkligen otrevlig här, låt vara på ett annat sätt än det som anges i Constellations korta citat.

Sajten lyfter också några rader från romaren Manilius, 1a århundradet. Detta påminner om att ELD-tecknen kan ses på flera nivåer. Visst är ELD det mest gudomliga elementet, närmast Anda sidan, men det finns också en låg typ, djuret som enbart är besjälat men saknar människans högre själsnivå. Och naturalistisk eld är förtärande. Kanske är det den primitiva nivån NATO-avtalets Saturnus söker binda:

Vem kan betvivla naturen hos det monstruösa Lejonet och de strävanden han föreskriver för dem födda under hans tecken? Lejonet hittar ständigt på nya strider och nytt bekrigande av andra djur. Lejonet lever på krigsbyten och rov från flockdjuren.

https://www.constellationsofwords.com/regulus/

Härligt med zodiaktecken - de kan vara vad som helst, allt beroende på den Helhet horoskopet tecknar. Och den förråande Saturnus i diktatorns position (hus 1 = makt på ego-basis) drar verkligen ner betyget på detta NATO-avtal. Det är en lömsk maktorganisation som ämnar krig men låtsas vilja säkra fred! (Man kan förstås projicera all synd på Ryssen och hävda att den onda karman dold i 8e huset, inte minst Mars krigsattack mot Månens medlemsländer, ÄR Ryssen, men meditera över kartan en stund, så går sanningen om NATO upp!)

***** 

När bara Algol och Regulus granskades på bloggen, hade jag mina dubier kring kungastjärnans bidrag när "relästationen" var Saturnus (en blockerare!) i Lejonet. Nog för att Saturnus och Lejonets härskare Solen är fiender, men dessutom, spekulerade jag, är Saturnus en snål samlare som lägger på eget lager istället för att förmedla Regulus välsignelser vidare. Nu börjar bilden av Lejonet som krigiskt rovdjur bli riktigt usel - NATO-USA utgår från att det är Ryssen som är aggressorn, men vad har USA gjort i världen sedan Andra världskrigets slut? "Lejonet hittar ständigt på nya strider och bekrigande av andra djur..."

Min tanke om att Saturnus är så främmande i Lejonet att den omintetgör det kungavärdiga hos Regulus var nog inte helt fel, trots att en annan sajt med korta notiser om stjärnorna inte verkar stödja en sådan tanke. Den här sajten kan mycket också vara ett hopkok av "lån" från de flera böcker i ämnet som kom ut i Väst i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet:

Saturnus konjunkt Regulus: Sjyst, vänner inom prästerskapet, framgång inom Kyrkan eller juridiken. Skolastisk, förmögen, vinst genom spekulation, företag eller vänner. Uppburen position, stolt över hem och familj. God hälsa, men hjärtproblem mot livets slut. Om i hörnhus och speciellt om stigande i öster eller kulminerande (MC, medium coeli): offentliga ärebetygelser och kredd. Men om Mars samtidigt står med Plejaderna: våldsam död i ett tumult.

https://astrologyking.com/regulus-star/

Den här tolkningen är definitivt inte hinduisk utan liknar en kristet-brittisk astrologi som den William Lilly producerade just före "Upplysningen" rullade igång i Europa. I Indien (och även i Väst) står Saturnus annars för armod och arbetarklassen. Saturnus har ingenting med spekulation att göra. Saturnus representerar hårt arbete utan gräddfil eller favörer.

Däremot är Lejonet som naturlig match till femte lek- och spekulationshuset en möjlig förklaring till de underliga omdömena i citatet. Om därför Saturnus står för materiell ackumulation skulle  läsarten "rikedom via Lejon-spekulation" vara en möjlighet. Men ändå rätt sökt - chanstagare och gamblers hör ihop med Jupiter (lätt rikedom utan saturnisk "arbetarliknande" ansträngning). 

Om något skulle Regulus och Saturnus i mina ögon kunna betyda något i stil med "kungavärdighet tack vara en frugal och sparsam natur" - i de fall förstås inte Saturnus spelar ut sin värsta sida och blir en korrupt blockering som snor allt åt sig själv (jämför Saturnus som Ägaren av alla resurser, en tiondehusfigur, en arbetsgivarorganisation).

Så vem är det som tar alla Regulus fördelar och presenterar sig som en falsk kung på en lägre nivå än den himmelska? Jag måste tro horoskopet beskriver USA, som presenterade hela avtalet färdigskrivet och bara för de europeiska ledarna att skriva under. 

Dessutom hopar sig, som noterat, fruktansvärt ond karma i NATO:s 8e hus. Det är nedärvd synd eller korruption som bor i detta avtal och som kommer att utlösas som DÖD en mindre vacker dag. Redan planethopen i sig stämmer till eftertanke, men här ligger alltså en lömsk krigare/Mars och skjuter in sig på Månen i Tvillingarna. 

Månen är alltid Mottagaren, här medlemsstaterna, och Solen - också i onda karmans 8e - är Givaren, dvs. USA!

Kartan beskriver - EXAKT som Förenta staternas horoskop - ett aktivt 8e hus ("dålig karma" i väntan på att spricka loss), en latent ström av oförlösta problem som påverkar nationalpsyket inifrån. 

Kanske denna dåliga karma är gamle fattigeuropéns utvandring till nya världen, en latitudinell förflyttning som löste lika lite som när människor i psykotiska kulturer byter kön och sedan fortsätter vara olyckliga. 

Med de förtrycka européernas utvandring hamnade det onda på amerikansk mark och bakom avtalet om ömsesidigt stöd mot Ryssen ligger alltså gammalt undertryckt maktbegär som i USA:s form blommat ut totalt.

Detta beklämmande och föråldrade medvetandetillstånd söker nu stridisarna i Väst stimulera i Gamla världen när nu Ryssen satt ner foten och inte vill ha fler amerikanska raketbaser runt sina gränser. Och varenda svensk tidning presenterar detta som ett ryskt problem! 

Europa förtjänar nog ett atomkrig. Det kanske är det som beskrivs när man slår ihop USA:s och Sveriges kommande, usla planetära cykler som drar igång med bara ett par års mellanrum (runt mitten av 2030-talet). Helt klart kommer Sverige att "nackas" på något sätt om 14 år och det ganska snart efter att stor dårskap drabbat USA.

*****

I föreställningen att livet ska ägnas åt viktigare ting än pampar och deras politik, har bloggaren tacksamt tagit del av många summeringar signerade Wolfgang Hansson i Aftonbladet. Goda översiktsbilder. Men som f.d. USA-korrespondent (på den tiden medierna hade pengar) stannade jag tvärt i hans extremt USA-favoriserande text om Putin:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/bGolJ3/putins-hot-mot-sverige-riskerar-sla-tillbaka

Han talar helt enkelt inte sanning, eller snarare, han talar den version av sanning som enbart är möjlig för den som valt kapitalismens sida och sitter fast i den gamla rysskräcken. Han har mage att likna Putin vid Trump: "Etablera en egen verklighet och håll dig stenhårt till den oavsett vad fakta säger". Och vem blir imponerad av dubbelgarderingar? "Det är Ryssland som är den aggressiva parten. Även om Nato inte är helt oskyldigt."

Men det är inte Putins "egen verklighet" (eller snarare fantasi) att USA strategiskt omringar Ryssland genom att infiltrera och placera raketramper i land efter land i Europa. Jag såg för bara några år sedan en dokumentär som i detalj beskrev den här processen och hur den utvecklats genom åren.

Texten är sedvanligt informativ men vem vet hur många fler partsinlagor ligger insmugna i denna ryssfientliga text? Jag har hört samma grundhistoria sedan barnsben i svensk tv och nyhetssändningar. Hansson är en lojal lagarbetare som kränger den gamla kommunistskräcken nu omstöpt till faran med Putins maktambitioner och vilja att vrida klockan tillbaka. (Rysslands nuvarande svaga horoskop kommenterades kort här.)

Mot slutet av texten utbrister Hansson: "Utvecklingen kunde ha sett väldigt annorlunda ut om Putin inte plötsligt 2005 bestämt sig för att Sovjetunionens kollaps ”var århundradets största geopolitiska katastrof”." Men inte ett ord till förklaring varför! T.o.m. en politisk dumbom som jag fattar att Putin kommenterar den fullständigt vidriga värld som uppstått efter USA och allierades misslyckade dagdröm om införande av demokrati i Iran! Putin inser efter detta Irakkrig att USA inte ensam förmår vara världsledare. Kanske Putin insåg att en spänning mellan två poler krävs och dessutom är naturens eget tillstånd. T.o.m. astrologin utgår från tanken om kompletterande polariteter.

Inför Hanssons skamlösa desinformation till sina läsare var jag tvungen att lägga till en kontroll av hans födelsehoroskop. Födelsedagen har ibland inte mycket att säga, det finns överladdade dagar och det finns insignifikanta dagar då bara den rådande ordningens tjänare föds. Hanssons dag är av det senare slaget och det syns redan i "universums tidiga förstadium", i hinduismens tre kvaliteter eller gunas, ofta visualiserade som trådar eller t.o.m. rep av olika grovlek. (Strängteorin, någon?) 

Det grövsta repets dominans här, Mörkrets Kvalitet, tecknar exakt universums och ett samhällets trotjänare som enbart tänker utifrån det rådande läget och hjälper till att upprätthålla såväl goda som ruttna samhällsskick. Tamas guna har den viljan att göra beständigt.

 

Utan födelseklockslag är det sista man vill se är en Måne som Hanssons, det passar min tes om en Överhetens trotjänare väl (och således ingen verklig journalist) att Månen hunnit in i Sverigetecknet Vattenbäraren (där krigets Mars stimulerar sinnet att tänka i termer av inklusion/bortstötning. Vattenbärarens härskare Saturnus kunde inte stå sämre än i Skorpionen eftersom det ger samma mentalitet som Aftonbladets Lena Mellin, också en extremt politiserad högermentalitet bakom en spelat omdömesgill röst.

Men sannolikheten är hög att Hansson har Månen i föregående Stenbocken och det reducerar i någon mån den Mörka kvalitetens partiska "whitewashing" istället för neutral journalistik. Dock kvarstår det stora korset i Mörkret, men den orange Passionens kvalitet ökar: sinnet är passionerat troget Mörkläggningen som tjänar Sveriges Elit.

Varför jag ändå uppskattat många texter av Hansson framgår av Solen i Jungfrun. Detta är det ena av de två merkuriska faktatecknen och naturligtvis i Ljusets kvalitet. Hanssons texter är en utmärkt orientering för den som inte råkar få syn på "fel" text, som jag just gjorde, och inser att han är en Överhetens lakej, närmast legio i den lilla skendemokratin Sverige där krafter arbetar natt och dag på att strömlinjeforma medborgarnas världsbild.

 

Bonusspaning

Vad har det blivit av andra med ett krigsinfekterat, möjligen vitalt sinne (Månen) i Vattenbäraren (om vi beslutar oss för den placeringen) och Solen i faktaorienterade underhuggaren/tjänaren Jungfrun? 

Jag hade en släkting (nu död) med enbart sol-/månkombinationen och det var en sval och saklig människan men otroligt negativ och kritisk. Borgerlig som få i sina konventionella uppfattningar och fylld av beredskap att försvara högervärderingar (bloggaren var en uppkäftig släkting i tonåren!) Lyckligtvis var han ingen arbetsledare utan en trotjänande skrivbordsslav i en på sin tid stor svensk butikskedja, skötte inköp inom vissa varuområden, vill jag minnas. Det passar detaljkunskapen i Jungfrun väl och Vattenbärarens välkända bredd i utblicken. Säkert en utmärkt inköpare som hittade russinen (Jungfrun) i det totala utbudet (Vattenbäraren).

Det visar sig, likt släktingen, att sammansättningen inte gynnar framgång i det offentliga. Trots drygt tiotusen horoskop hittar jag bara Hansson och en till med sagda tre placeringar. (De har dessutom högre sannolikhet för sig än många kombinationer av tre faktorer: solen är "årlig" i sin färd genom zodiaken och Mars lite långsammare. Men månen ilar på och hinner avlägga många besök i tecknen under samma tidsperiod.)

Så här facit: Wolfgang Hanssons enda astrologiska snarlikhet är en massmördare. Inte konstigt att journalisten resonerar mot tryggheten i Mörkrets Rådande Ordning. Dessutom kommer mördaren från det USA vars framtid Hansson verkar uppenbart bekymrad över (enligt nylig AB-text om Kapitolium-mobben och vanvettet som etablerat sig som "mittlinjen" inom Republikanerna).

Massmördaren är George Hennard och han sköt ihjäl 24 personer i ett café i Texas 1991. Eftersom Hennard är född mindre än två dygn före Hansson (skilda tidzoner närmar datumen till varandra), har han och Hansson exakt samma karta och misstankarna nu måste rimligen falla på "det sociala utstötningssyndromet" som kan innebära att en människa kallsinnigt stöter ut någon annan ur gemenskapen, som Hansson och hans likar stöter bort Ryssland pga. djupt sittande neuroser som värdlandet Sverige odlat i trohet mot sitt älskade USA. Orsakerna är förstås historiska. Sverige har dåligt samvete.


Wikipedias artikel berättar: "Hennard beskrevs som skygg och stridslysten, med ett explosivt temperament". Skyggheten går ofta hand i hand med Mörkrets kvalitet och stridslystnaden förklaras i hög grad av Mars och psyket/Månen i samma tecken.

Astrologin kan faktiskt avslöja att psykisk sjukdom är något större än den enskilda individens problem. Det handlar om Världssjälens psykiska skov av vanvett. Allt som sker under ett sådant skov bär med sig signaturen så att smittan sprids vidare. Sen kommer individer att uttrycka sig olika beroende på förutsättningar i livet och samhället. Ett fåtal kan helt sublimera problemet. Skriv under på att Hansson måste ha haft en överlägset mer privilegierat utgångsläge än massmördaren Hennard. 

Den senare var visserligen född välbärgad men hade genom livet hasat nedåt, var vid tiden för massmordet en arbetslös sjöman. Låter som en lång process av "utstötningssyndromet" från barndomshem till massmordet som han krönte genom att skjuta sig själv. Dessförinnan uppvisade han tydligen flera av "sociala utanförskapssyndromets" många möjliga uttryck: han var rasist och kvinnohatare.

Den ena av sökningens två träffar har kunnat sublimera sitt uttryck för viljan att mobba och stöta bort det icke-kapitalistiska (läs: Ryssen) medan cafémördaren (till sist) bara hade okända människor att agera ut sin onde böjelse mot. Samma resonemang förde jag tidigare om AB:s Lena Mellin i samband med hennes uppenbara hat 2021 mot Vänsterpartiets heroiska Nooshi Dadgostar, och pekade även då på "utanförskapets syndrom". 

Syndromet är svårt: Skorpionen/syndaren går inte att integrera i Vattenbäraren/folket/ideologin etc. Den ena representerar irrationellt-känslosamt Vatten i ett fixerat tillstånd, den andra rationell-intellektuell Luft, också fixerad till ett dogmatiskt tankesätt.

I fallet Mellin antog jag att homosexualitet låg bakom det märkliga hatet mot en annan kvinna som hon tog tillfälle att uttrycka i Sveriges största kvällstidning - Mellin brukar annars kunna vara både fyndig och skarp. Hos Hansson är mobbingtendensen mycket enklare att förstå. Den kommer av Sol-Jungfrun som är riktningsangivare. Jungfrun är en konventionell tjänare som supportar sin arbetsgivare och dennes världsbild i vått och torrt.

*****


PS. Efter tillägget om Hansson upptäcker jag ett äldre inlägg om samma horoskop, så när som på en vecka 7 år gammalt. 

https://siderisk.blogspot.com/2015/01/terrorskracken-och-11-september.html

Sjuårskrisen är en lös approximation av Saturnus kvartsvarv runt zodiaken. Det tyder på att aningen bloggaren eller Wolfgang Hansson (eller båda) reagerar på den obevekliga Saturnus rörelse, Ödesplaneten som driver fram förändringar genom sitt medium: tiden.

PS2. Sökte foton på massmördaren Hennard och Hansson (för att överväga ev. fysionomisk parallellism) och landade på en insomnad blogg som sedan länge sett jag det nu på allvar fick upp ögonen för: Hanssons fulvinklade rapportering och historieskrivning. Skönt att upptäcka att fler i Sverige kan se.

http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.com/2017/04/dags-for-wolfgang-hansson-att-lamna-in.html

Kanske baserade sig "Old Wolf" på en tidningsartikel som ifrågasätter Hanssons vederhäftighet, delad i vargens kommentarränna:

https://proletaren.se/utrikes-mellanostern/kemgasattacken-i-syrien-och-journalistikens-kollaps



TILLÄGG

Se också en fristående andra text om det remarkabelt ofärdiga NATO-horoskopet.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bilden på Hennard får mig direkt att tänka på Bradley Cooper. Dock är den enda gemensamma nämnaren samma nodaxel. Sedan Månen (i stället för Solen) i Jungfrun, Jupiter i Vattumannen nära gradexakt opposit Hennards/Hanssons Jupiter samt Venus i Stenbocken i stället för Kräftan.

Å andra sidan ser Hennards ungdomsbild ut som Dustin Hoffman och hans mugshot (från ett tidigare tillfälle än massakern, där han ju sköt sig själv) liknar Javier Bardem!

Seaward sa...

Den härvan får jag nog lämna dig att närmare reda ut själv! :-)
Utseendelikheter och astrologin förblir en gäckande sidogren, svårare att greppa än Natos horribla diktatorspersona i 1a huset...

Saturnus i Lejonet i 1a är lika usel som ascendenthärskaren Solen är onda ting som väntar på sin tid i åttonde.

En uppföljare till detta makalöst dåliga horoskop följer vad det lider... Varför så mycket "ond karma" i denna "försvarspakt" t.ex.? Det verkar lura något odeklarerat som är mer än bara "krigströtthet" som jag skrev.

Kan det vara USA:s beredvilligheten att suga upp naziforskning som förklarar denna ondska som bor i USA-NATO:s födelse? En ond ande som osynligt förflyttat sig från en kropp till en annan...