Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 december 2020

"Socialisera hela skiten"

Som i rubriken har bloggaren utbrustit flera gånger, uttråkad av våra yttersta dagar. Senast följde strax en bokanmälan i AB som också lovordar den planekonomi som de svenska Överherrarna skrämt småfolket med alltsedan Sovjettiden:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/mBMgOl/walmart-visar-att-planekonomi-fungerar

Så vad här det här, astrologiskt? Jo, inget annat än den Stora Illgöraren Saturnus som dock också är planeringsförmågans planet. Ju längre man studerat verkliga människors horoskop, desto tydligare blir det att astrologins konventionella klassificeringar av sina byggbitar bara är för nybörjaren. 

I praktiken måste man dock först ha en grundläggande föreställning innan verkligheten själv får börja arbeta med det lilla intellekt naturen nu delat ut den enskilda kroppen! Naturligtvis är Saturnus "stor illgörare" som man ser materialistiskt på livet: den är i sin sista uppenbarelse Liemannen. Det är så läran om planeternas styrkor i olika väderstrecken kommit till: Saturnus sägs som starkast i väster, som i sin tur symboliserar Solens eller dagens slut - döden. Omvänt kommer den komplementära motpolen Jupiter inte alls till sin rätt i väster som när den stiger i öster.

Men som Döden själv blir Planen en rent metafysisk princip som står över små livstörstiga och ofta korttänkta varelser - de som tror på oändlig ekonomisk tillväxt: nyliberaler, marknadsförespråkare. De här jönsarna och drömmarna har många namn men tänker verkligt gör de inte! (Bokrecensionen ordar lite om saken.)

Saturnus är tidens gång, men den Gud, tidens herre, som döljer sig bakom processen att födas, leva och dö, är själv utanför tiden och har alltid full kontroll. Det är därför bloggen sökt slå ett slag för astrologins filosofiska anknytningar (fast besöksantalet efter 5-6 inledande goda år sjunkit till den nivå att troligen mest en och annan skribent tittar hit för att se om något går att återanvända eller sätta annat spinn på). 

Det är Saturnus som får representera platonismens Rationella Själ, och tack vare människans delaktighet i denna får de som vill evigt liv. De som bara jobbat och shoppar sig genom livet skördas vid döden men Skördemannen har inte mycket att ta med från en sådan växtcykel. Det som en dag återföds som en ny människa kommer att innehålla försumbara delar av det liv som under svensk rollmask ägnade ett helt liv åt just ingenting. 

Detsamma gäller förvisso de flesta liv på jorden. Människans lott har under nästan hela artens levnad bara handlat om att överleva, farsoter och fientliga stammar. Inte konstigt att vi nu BYGGT ett kapitalistiskt samhällssystem på samma grunder. Snacka om en fantasilös art som inte mer än tar sig ur helvetet förrän de bygger sig ett samhällssystem på samma principer ("äta eller ätas").

Eftersom corona omvittnar att tiden nu är kort, kommer de länder vars nationalhoroskop innehåller en välgörande och stark Saturnusplacering att ha lättare att överleva Naturens hämnddrama på den arroganta människa som föddes i Väst tillsammans med ångmaskinen och effektivitetsjakten. 

Mänskligheten hade oturen att lösa lite för många gåtor under kort tid och det är stressen och farten i Jupiter som här tog överhand mot den långsamma men robust planerande Saturnus. Det är därför jag inte tror mycket på mediernas lovsånger till hur Big Pharma och världens regeringar plus "nya metoder" på så kort tid fått fram vaccin. Det här stinker Jupiters lycksökande så det förslår. Tiden/Saturnus kommer att utvisa den här framstressade produktens värde.

Bortom Naturens försök att skaka förstånd i mänskligheten (Saturnus = förnuft), kommer vår art i nästa version att Planera en global ekonomi. "Fair Trade" är knappt ens början eftersom den här handeln ännu i boten handlar om handel med pengar som yttersta värde. Morgondagens mått kommer att vara helt annorlunda designat och det kommer inte finns någon grogrund i det globala samhället för den egoism som hittills drivit fram mer smutsiga framsteg än hållbara. 

Kort sagt: inga fler datafascister som bygger trasiga applikationer som sedan måste repareras ändå till produktens livscykel är över. Allt kommer att gå långsammare men vara mer intelligent och lustfullt. Amazons teknologiska tidsstudiemän kommer att skrotas. Alla som tänkt sig en gratis lunch på andra bekostnad får tänka om. Människan kommer för sin egen överlevnad att tvingas införa diktatur, men så länge man som nu är någotsånär realistisk, kommer den rocken inte att sitta sämre än nuvarande. Tvärtom.

Följande nationalhoroskop är med två undantag redan kommenterats. Här bara några ord om Saturnus styrka i vart och ett av dem.

Sveriges Saturnus:

Saturnus i mentala men löst informerade och rätt hoppiga Tvillingarna betyder landet åtminstone har några halvinformerade medborgare som garanti för landets överlevnad. (Som Bibelns Gud lovade skona homostäderna Sodom och Gomorra bara de lyckades uppbringa åtminstone några som stått emot perversionens masspåverkan - tyvärr var Lot med fru får alltför få, och änglar varnade dem att lämna platsen innan eld från himlen jämnade städerna med marken.)

Men pga. ringdansen mellan Saturnus och räknenissen Merkurius och under påverkan från inhemsk och självisk Elit ser inte denna Saturnus fullt så frisk ut som först verkar. Möjligen kan man säga att Sverige hade alla förutsättningar med en jämlikhetssträvande Vågascendent och en typiskt mental Saturnus, men Elitens 5e hus kväste de goda förutsättningarna. 

Vårt partiella uppgående i EU är inte nog för att utsläcka gällande horoskop. Sverige måste i grunden ändras och den här sandlådan ersättas. Det lär inte hända förrän världen dikterar för vårt land, som vad vi än inbillar oss, är 100% "svansa efter". Saturnus/Ödet får dock en tid redan om 15-16 år, och då kommer något avgörande i omvärlden att ske som sätter Sverige på, som bäst, svältkur.

USA:s Saturnus:

Mammas kjol som Sverige länge nog klängt i är på nedgång, så det kan vara nästa amerikanska inbördeskrig som återverkar på Sveriges kyla och uteslutning från världen (som sker via Saturnus i vårt horoskop). USA:s egen Saturnus är inte en reell dominant, den står bara i 11e huset för ideal och förutsättningar. Kanske därför USA:s världsdominans har varit som blodig och dödlig. Starka krigare tar bara i så mycket som behövs, det är svaga nationer som ägnar sig åt "overkill".

USA anklagas ofta för att vara arrogant och inte ens lyssna uppmärksamt på sina allierade. Det är också mitt intryck av människor som har Saturnus i sitt 11e idealhus och därmed i en hämmande eller blockerande 60-gradare mot ascendenten. Saturnus har med dövhet att göra och USA är helt enkelt alltför självupptaget för att vara en god lyssnare. 

Bekräftelse kommer genom 7e allianshuset som för en nation förstås är länder den ingått olika avtal med. USA är en mycket mycket dålig vän, eftersom dess 7e husägare Venus är instängd i 8e korruptions- och dödshuset, en fas i en varelses liv där det inte finns mycket ork att utföra något.

Det är faktiskt lite av en gåta hur USA kunnat bli så dominant, men 11e idealhuset ägs av Merkurius och den står i hybrisskapande demonen Rahus närhet och dessutom i hinduismens "bästa hus", det 9e för Gud. "In God We Trust" som det står på amerikanska dollarsedeln. 9e huset har med det kosmiska eller åtminstone globala ödet att göra (dharma, här: "världsödets gång"), så de som tidigt flydde Europas repression tycks ha haft en välsignelse med sig. 

Men så mycket i 8e dödshuset motverkar den solida Saturnus - som dessutom inte lyssnar på andra - att det är tveksamt om USA, mer än Sverige, kommer att bejaka den kommande globala socialismen. USA har haft sitt roliga på världsarenan.

Rysslands Saturnus:

Not/tillägg feb. 2020. Något mer otursförföljt än Rysslands horoskop har bloggen aldrig publicerat. Två gånger har det blivit fel, vid ett tillfälle har tidzonerna i det på denna punkt illa konstruerade astrologiprogrammet trasslat och en gång gjorde jag fel och använde istället för 17:19 förmiddagens 5:19 (missade PM).

Eftersom Väst i februari 2020 verkligen vill att Ryssland ska anfalla Ukraina så att USA får skäl att flytta fram sina positioner i Europa och åtminstone bli kvitt en av sina nya Fiender (USA lever tack vare förmågan att hitta Fiender överallt), kommer Ryssland att få ett nytt och hoppfullt korrekt horoskop på bloggen.

Kinas Saturnus:

Tidigare har påpekats att Stenbocken stiger i öster och det gör ryssen till en potentiell framtida bundsförvant. Båda länderna har "materiell planering" i sina genar, dvs. exakt vad Framtiden kommer att begära av människosläktet. Dessutom föddes Folkrepubliken Kina med en likaledes "avställd" Saturnus i det 8e huset gör gammal dålig karma. Kina har nyss meddelat att de just avskaffat svår fattigdom i sina sista delstater och det är förstås det så mycket i Kinas väldigt jordbruna horoskop handlar om: folkets materiella levnadsstandard. 

Saturnus i 8e kan vara förklaringen till att Väst nu ägnar sig åt barnens mobbning av varandra i sandlådan: alla ondgör sig över Kina dess senfärdighet (här borde det svenska kommentariatet minnas Sveriges senfärdiga och förvirrade reaktion på pandemin). Saturnus är systematisk och planerande och därmed per definition långsammare än en 100-meterssprinter. 

Men att Saturnus ligger i Kinas 8e korruptionshus, ett syndens hus, innebär kanske att landet reserverar sig för att ta skulden för hela pandemin (de italienska fallen är flera månader tidigare än de första kinesiska, så i skrivande stund är det helt poänglöst att hålla på som kommentariatet gör. Det finns viktigare frågor att reda ut).

Kinas Saturnus anses illa placerad i Lejonet eftersom detta är Solens och det gränslösa utflödets tecken. Saturnus blir som en fläck på solens yta, en fluga i soppan, eller en dysterkvist på festen. Men astrologins spelregler överdramatiserar. Saturnus kan visst göra ett gott jobb i sin planetära fiendes tecken, det upptäckte jag nyligen vid granskning av bayerske småkungen Albrecht IV som förenade de splittrade bayerska småstaterna tidigt på 1500-talet. Saturnus i Lejonet där också. 

Kanske ännu viktigare än enandet av alla hertigar under en kung, var hans beslut om förstfödslorätt för att få slut på de tyska småkungarnas eviga kivande om territorium. Saturnus står för makt, koncentration eller begränsning, och Lejonet representerar barn. Sätt ihop symbolerna om man kommer rysligt nära primogenitur! Jämför nu det med den kinesiska begränsningen om ett barn per familj under de många år landet genom PLANERING byggde upp sitt nu tydligt växande välstånd, alltmedan de korkade västländerna har konkurrerat sönder varandra och sig själva!

Irans Saturnus:

Innan världen blir hel under Vattenbärarens tidsålder och den globala socialismen kanske det blir ett storkrig i Mellanöstern (som USA pga. sin inrotade vilja till billiga råvaror kommer att blanda sig i eller utlösa). Jag kan absolut inget om Iran, men tittar ändå på dess Saturnus.



 

(Texten justerad 14 januari 2024. Månkartan bytt mot en komplett med Tvillingascendent. Irans officiella födelsetid noterad på astrotheme.fr)

Kartan är fånigt nog den bästa av dem alla (både före och efter justeringen). Och det säger jag inte i barnsligt trots mot västvärlden utan baserat på astrologins spelregler.

Det är uppenbart att ännu en Saturnus-i-Lejonet representerar den maktkoncentration, den teokrati - Allah är den Högste/Ende - som följde kort efter republikens grundande. 

Saturnus, den Gamle och Vise, finns med från första början och nu tänker västerlandets förfallna hedonister och vänner av vår skendemokrati genast på ayatollor med vita skägg - verkliga glädjedödare och slutet på den amerikaniserade Shahens lyxliv för vissa iranier. Så frågan är vilka av iranierna som hatade nyordningen: alla eller bara de som redan fått Satan i sina blodomlopp och tappat tankehöjd till följd av Frestaren?

Att iranska revolutionen var en kalldusch syns av Saturnus 270-gradare som träffar folket Måne i njutningslystna Oxen. Iranierna under shahen var inte det dugg bättre än svenskarna, men där skedde en ändring av dagordningen. Månen i 12e huset är en ny situation där landets inre och dess hushåll är fördolda.

Se också Oxens härskare Venus och dess belägenhet. Nionde huset för filosofi och högre medvetenhet och Venus kopplad till undertryckandets Ketu (södra månnod). Ska detta tolkas som försöket att rehabilitera folket/Månen i andligt avseende?

Ketus enda fördel är att den frigör från världslig besatthet och att symboliken därför är ytterst misshaglig för alla kvinnor (Venus) som redan anammat västdekadensen.

Visst tecknas överdriven hårdhet och på motsatt sida visar Lejonhärskaren med Saturnus och Rahus världsliga ambition att Iran har det i sig att gå till överdrift i stränghet. Lejonet och Vattenbäraren är två extremt rigida tecken och påminner starkt om den strikta islam. Det är en halvt fanatisk principfasthet i denna Saturnus som inte medelmåttiga människosjälar klarar av, de är för djupt fallna i synd. Därmed blir regimen kontraproduktiv, människor är i huvudsak skräp och djupt fallna under den Irrationella Själens inflytande.

Månen i 12e lovar dock att iranierna överlag har en högre själslig nivå än folk i allmänhet, men detta är ett nationalhoroskop som inte kan tolkas av en sekulär/västerländsk mentalitet. Detta budskap ligger på en högre nivå. Att de karmiska månnoderna Rahu och Ketu placerar sig längs 3e/9e-husaxeln är ett övertydligt besked på att här händer saker bakom pannbenen. Intellektet och det högre medvetandet - det nya Iran brottas med världsproblemen på en helt annan nivå än det blott industri- och maktfixerade Väst.

Detta är som sagt var det gamla Persien, en kulturnation. Även om islam är dess religion traderar även denna religion insikter i den mänskliga naturen Väst inte längre vill höra om eftersom Profiten är vår gud. Vi dyrkar med andra ord Satan eller lägre värden än de högsta. Ur ett andligt perspektiv är Irans Venus och Ketu i 9e huset oslagbart för den som nått den andliga evolution där den universella kärleken, kärleken till Människan, prioriteras före Penningen. Detta är obegripligt för en genomsnittlig västerlänning som befinner sig "tusentals år" efter i utvecklingen. Jorden är en spelplats för flera samtidiga evolutioner, om någon missat det.

Med en månascendent ligger Irans framtid ligger i Solen som hamnar i martyrens tecken (Fiskarna) och dessutom i lyckosamma 5e huset. Med känd födelsetid gäller inte längre månkartans omen, särskilt inte husplaceringarna. Nu seglar ascendenthärskaren Merkurius upp som en dominant i 10e makthuset. Merkurius är en intellektuell och kommunikativ planet och påminner om Irans förunderliga tradition av poeter och dess innerliga andliga traditioner. Men här står Merkurius med Mars och ger en mer krigisk profil. Ominat passar väl för Iran efter störtandet av den USA-stödda shahen.

Går man vidare är Solen stark i detta horoskop eftersom den stöttas av filosofins och religionens Jupiter som till skillnad från t.ex. Sverigekartan verkligen är den Stora Välgöraren för detta urgamla persiska folk. Uråldriga familjetraditioner aktiveras när detta Iran föds och för den sekulärt begivna kvinnan är det förstås ett svagt omen. Månen/Hemmet i 12e introverta huset och Jupiters rikedomar och vänlighet orienterat till 2a huset som för hinduer representerar inte bara landets ekonomi utan den nära familjen i allmänhet. Således ett land där man vårdar familjebanden och inte som i sekulära Sverige där alla egotrippat rusar åt olika håll i inbillat "självförverkligande".)

Kartan baserad på faktisk födelse vid tolvslaget är svår att greppa och kräver insikt i läran om de tre kvaliteterna. Iran är starkt orienterad mot Ljusets Kvalitet, vilket mörkermänniskor aldrig kommer att förstå till fullo eftersom Ljuset upplöser Mörkrets själva fundament! Tionde makthuset sägs ibland beskriva ett spelat sceniskt-politiskt-jag och inte landets ärligare insida. Men det gäller inte här eftersom det skyddade inre (4e huset) ägs av Merkurius, som både är ascendenthärskare och tiondehusägare. Tvärtemot västmedier är Iran ett land med heder och det man säger är sant. Lögnaktiga västerlänningar kan inte längre avgöra vad som är sant och falskt och därför låter det som det gör i våra medier.

Tvillingarna i öster är normalt strikt mentala men modifieras här av Merkurius i Fiskarnas Vatten. En poetisk sensibilitet som bäst, men med Mars och Solen också en martyrisk (självuppoffrande) krigare om det kommer till kritan. Denna justerade text pekar mot ett Iran just som Väst vill se det: en fiende som står för helt andra värderingar. Och vad det gäller att sända Väst dunkla signaler kan det ligga något i det. Mixen av Luft och Vatten innebär ibland exceptionell subtilitet i kommunikationen. (När Sideriska var en ny blogg pekade jag på mental förvirring som en effekt, men det var en överdriven farhåga. Däremot tycks Luft/Vatten av primitivt slag ha svårt att att redogöra för sig och kan glida mellan rationella och emotionella argument. Men detta är bara intellektuell oträning.)

Ett problem är att Irans karta spelar på en högre nivå än Västerlandets sekulära frälsningsfilosofi och har man inte lite österland i sig kan det bli svårt att föreställa sig vad kartan söker säga. Det återstår att se vilken kultur som finns kvar när Vattenbärarens tidsålder börjar bli tydligare i konturerna.

Det kända klockslaget ger Tvillingarna i öster och den ascendenten har fått lite extra exponering på Sideriska eftersom bloggaren har den och ofta använt det egna horoskopet för att börja förstå hinduiska tolkningsregler. Därför är jag nu förtrogen med hinduernas "bästa hus", det nionde, och detta specialfall där Saturnus tar över ägarskapet. Bara Ox- och Tvillingascendenter kan ha den sjunde himmelen direktkopplad till det egna jaget. 

I fallet med Tvillingarna (Merkurius, budbäraren) är en direktkoppling mellan kanal och Himmelen begriplig, men Oxen i öster som ger Saturnus-Stenbocken är mer gåtfull, så jordnära och sinnlig tänkas kan. Eftersom Saturnus betraktas som "upphöjd" i venusianska Vågen, pågår helt klart en inbäddad historia här och Saturnus regerade i en svunnen mytologisk guldålder. Det var den tidens högsta goda och kanske är söker Ox-ascendenten framkalla minnet av en yngre skapelse när allt var mycket gott och mänsklighet ännu inte förbrutit sig och konsumerat frukten från trädet som gav kunskap om gott och ont, dvs det hårklyvande intellektet som på det materiella planet skadat den moderna människan så. (På simplast nivå en missriktad kräsenhet som väljer petnoga bland varumärken och läser drivor av prestandaredovisningar och slutar som ett rent offer för marknadskrafterna. Ett djupt missbruk av den intellektuella gåva Merkurius representerar.)

Man kan påminna sig att Venus "faller" i samma faktabitartecken som är känt för sitt överutnyttjande ar hårklyvande kritisk analys, Jungfrun. Här "upphöjs" Merkurius och möjligen ser man kokade ekon av "syndafallet" här. När Venus tappat rättrådigheten och balansen återstår bara att söka lappa ihop förlusten genom data till förbannelse. Vår tid av data och ändå bara osammanhang. Nu ska AI rädda det som redan från början var en urspårning.

Merkurius i Tvillingarna har inte fallit till att skilja mellan gott och ont eftersom den har sin hemvist i Luftelementet och inte i det kroppsliga (Jord). I Luft interagerar allt och situationerna för den intellektuella är långt mer komplexa än för faktabitaren. Men ändå finns en släktskap mellan tecknen, förbundna av Merkurius om än med skilda orienteringar. Luft kan blicka ned, är tillbakakompatibel. Jord är det lägsta elementet och den drabbade tror bara på det praktik kan påvisa. "Evidensbaserad" bräker dessa trosvissa men osjälvständiga unga lamm som ännu inte känner sig hemmastadda i potentialens Luft.

Den jordbundna vill ha en så liten värld som möjligt eftersom Luft får den fallna själen att famla i förfäran inför det Paradis den förlorat och inte längre förstår. Med Tvillingarna i öster ligger det nära till hands att se Vattenbäraren i 9e som den kollektiva mänskligheten och den fullständigt öronbedövande mängd tankar alla dessa väsen producerar, för att inte tala om deras idéproduktion genom historien. (Obs, det finns ingen objektiv tidslinje och själen kontaktar sitt innehåll som det levande väsen det är. 

Inte ens Einsteins relativa tidsåtgång har något med den andliga verklighetens struktur att göra. Den synske amerikanen Edgar Cayce sökte i trans likna den information han hämtade ur "etern" för "trasselhärvor". Men dessa ting ligger bortom människorasens "pay grade" så det är inte konstigt att allt kring själen eller Världssjälen blir nebulöst och dunkelt.)

Bara en ren Luft-varelse (en ande, en daimon) skulle trivas i vetskapen att den ingår i detta gudomliga Intellekt. Men det här också här Fallet startar, eller som nyplatonisten Plotinos sade på 200-talet: Den Enes överflödande rikedom spillde över och allt mörkare och insiktslösa världar uppstod (för att ha varit hätsk mot gnostikernas labyrintartade världar låter Plotinos själv som en orientalisk gnostiker!). 

Långt ner i Varats oändliga kedja finner sig människosjälarna anlända till jorden och i länder och familjer som representerar vilt skilda fattningsgåvor. Enstaka själar bryter med den nationella förbannelse och det sociala arvet, men för de flesta är detta KARMAs realitet. Detta är det liv de format åt sig genom många föregående.

Denna utläggning skulle en genomsnittlig iranier lätt förstå som en process överinsedd av den Allsmäktige, i Väst bara den krympande andelen högutbildade och merparten inte alls. Det pågår många skilda projekt på jorden samtidigt och ytterst är varje själ ett "projekt under utveckling".


Inga kommentarer: