Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 december 2020

Sveriges avskydda skolprofitörer

Det tog sin lilla tid för de här två dygnshoroskopen att dyka upp. Men här är de i vilket fall, huvudägaren av Sveriges första skattemedelssvindlare Academia, Rune Andersson, samt som god tvåa "Barbara" Bergström, grundare av Internationella Engelska Skolan. 

Både är lastade med utmärkelser från det svenska Etablissemanget: när du gjort din första miljard på skattebetalarnas bekostnad blir du "Årets företagare" enligt logiken hos Sveriges Överherrar. In i själen förvridna medvetanden som premierar andra som, utöver privilegierad födelse hittat på något smart sätt att utnyttja det svenska systemet och folket. Rena landsförrädare med andra ord, men i nyckelpositioner som inte gör det helt lätt att skicka dem i exil. Det skulle bara tyskfödda Barbara" då, som tyskarna gärna kan ta tillbaka. På tal om "smart" ser jag att Rune Andersson också äger SmartEyes, glasögonkedjan till vilken Sveriges tredje Bondbrud mot förmodligen rejäl kompensation lånat sitt ansikte i så många år redan.

Rune Andersson, innan han också villa vara med och mjölka Staten på skattemedel och blev majoritetsägare i Academedia, Sveriges största skolprofitsystem (utbildning för nästa generation som bäst en sekundär prioritet), är i botten civilingenjör liksom gamle Fredrik Reinfeldt och så många andra läskiga svenskar. Det syns genom det tekniska soltecknet Jungfrun men framförallt genom "horbockssignaturen" att vilja ligga runt lite varstans (vilket kan ses i hans heterogena satsningar med så lite gemensamt att det uppenbart bara är vinstmotivet som hägrar). 


"Horbocken", som någon läsaren minns, är samgåendet i ett tecken av den blinda sexualdriftens Mars med amorösa Venus. Här sker det på Venus hemmaplan som också skulle kunna beskrivas som kvinnans hemmaplan (med Oxen) eftersom kvinnoplaneten Venus härskar här och representerar kvinnans bättre balanssinne och omdöme än Mars-drivna män står för. Andersson har i okänd utsträckning bytt ut bokstavligt hor mot ännu en annan överaktivitet: han är hängiven sportsupporter. Det senare passar perfekt till det överdrivna libido som utspelar sig på Luftnivån och i anslutning till lagsporter: Mars/Venus i Vågen älskar att mentalt följa med i rörelsen på spelplanen, se lagens strategier och så vidare. 

Detta är en himmelsvitt annorlunda energi-Mars jämfört med t.ex. dess härskarläge i Väduren. Där handlar allt om ett enda ego och man får sprinterlöpare, apor som klänger i berg, och liknande prestationsidrotter där det bara är jaget och den egna kroppen som gäller. Jag kommenterade för åratal sedan kampsportmästaren Bruce Lee och hans myckna Luft, det sociala elementet, och det är mer i linje med Rune Andersson. Bruce Lee sysslade med mental koreografi vilken kroppen tränades att lyda, men mer än så. Det var asiatisk pardans och således typiskt Vågens tecken.

Visserligen har Academia-ägaren en osäker placering för psyket i denna månascendent-karta, men håll med om att det lutar åt Månen i ledarskapets Lejon eftersom framgångens Jupiter definitivt befinner sig i Lejonet!

Självklart är horoskopet bra, fin spridning av planeterna och flera starka och dugliga indikationer kan ses trots bristen på födelsetid inte tillåter några verkliga resonemang om de 12 husen. Utifrån sinnet är det uppenbart att Solen i 2a huset tyder på en som bara griper in och engagerar sig där det finns lätta pengar att hämta, och stora pengar dessutom eftersom Månen med stora rikedomens Jupiter knappast bryr sig om korvören: Således bjussar den här kapitalisten sitt favoritlag på lite billig utrustning och känner sig därmed som en hyvens Stor Välgörare. Självbilden med Månen + Jupiter är inget annat än grandios och fast Solen i Jungfrun är känd som en ekonomisk gränsande till snål typ, förvandlar Andersson sig själv i sin fantasi till en fantastisk välgörare i det kapitalistiska systemet, trots att han tar mångfalt mer än han ger tillbaka.

*****

Vad gäller Engelska Skolans grundare ser det värre ut. Jag sökte på henne först efter en kommentar i AB om Barbara Bergströms make som arg som ett bi skrivit ett försvarstal till frugans och andra otäcka profitörers rätt till sin livsstil. Wikipedia rapporterar bara att hon förlorade ett barn i spädbarnsdöd en gång och sedan fladdrade runt rejält i världen innan hon kom hit - blev MISSNÖJD över den svenska skolan och stack till USA fyra år med make och barn. 

Texten framställer det som att det var för att ge avkomman dräglig kvalitet sina högre studier - inget uselt svenskt universitet här inte, jag har minsann bott i USA och sett Stora Världen! - men eftersom samma text nämner att maken forskare på amerikanskt universitet under samma period tycks texten förljugen. Det var makens möjlighet att forska som var det vägande skälet - det där om usel svensk skola är bara så typiskt en falsk och fanatisk partsinlaga! Så här låter människor med dålig självkänsla som söker förringa med hänvisning till något så mycket bättre utomlands. "Barbara" är en missnöjesmänniska och hade säker varken då eller nu hört det kinesiska ordspråket: "i en mästarens händer är inget material otjänligt". 

Jag såg också begränsningar i universitets kurslitteratur en gång, men istället för att klaga på skolan köpte jag till extra böcker för att bli nöjd. Visserligen kom inga frågor på tentamina men misslyckandet i Barbaras liv är att hon bara är en ekokammare och aldrig nått in till sin egen själ. Den vet vad den behöver och har kreativitet nog att lösa problem förorsakade av en ofullkomlig omvärld. Själen vet nämligen att det är dess egna tillkortakommanden som projiceras på omvärlden, "Barbaras" till synes oändliga brister som hon väljer att tillskriva den svenska skolan istället för att fundera rejält över fem hon är och hur hon kom att bli sådan...

När jag studerar grundarens horoskop inser jag att det mycket väl kan vara hon själv som skrivit den svenska Wikipedia-artikeln. Det är en ung och rotlös hoppjerkas liv som många år senare beskrivs opersonligt och distanserat. Har mött typen förr, de har inte alls bearbetat sina liv utan spelar bara likgiltiga eller neutrala. Det är för övrigt en dålig text vilket påminner om att "Barbara" först senare i livet lärde in svenska efter att i ungdomen sugit i sig amerikansk engelska som en svamp och långt senare skapat "Internationella Engelska Skolan" som en hyllning till sin egen kringelkrokiga vandringsväg. 


Både Sol och Måne i Vatten antyder dock en språklig läraktighet som stämmer med att hon snabbt blev talför borta i Amerika. Jag har en bekant, också med både Sol och Måne i Vatten, som återvände efter knappa året med stora minnesluckor i svenska språket och en grotesk, bred Kaliforniendialekt. Astrologins Vattenelement tycks faktiskt bete sig som den antikt förklarades: dessa är omedvetna människor och just därför perfekta svampar och speglare - de blir lika välartade eller vanartiga som miljön signalerar som normaltillståndet. Vatten ger i hög grad produkter av miljön.

Sätt en tydlig Vattenmänniska i en kapitalistisk miljö eller stadsdel och du får ett girigt, ideologiskt monster! De kan inte tänka runtomkring sin ståndpunkt eftersom de är fast inuti sitt akvarium men de har hunger och begär som få, och kommer ofta långt på bara dessa "kvaliteter" (som egentligen bara är naturens egen överlevnadsinstinkt och inget att lovorda mer än vem som helst med vett nog att äta när kroppen signalerar behovet att fylla på).

Utvikning. Eld har samma problem att distansera sig medan både Jord och Luft förmår detta, Luft mest så. Här gäller förstås att elementen är "rena" eftersom blandningar ger många märkliga underarter, Luft/Vatten kan ge en total känsloröra som rationaliseras så orealistiskt att alla utom individen ser det, Eld/Luft kan begränsa Luftens objektivitet, en slags psykisk gränslöshet eller storhetsvansinne. Eld är alltid gränslös men med begränsande Jord uppstår hårda hinder som för Elden furiös men i bästa fall leder till "verklighetsanpassning". Det går att skriva sida efter sida om kombinationerna. Bäst är nog de båda rationella Jord och Luft - se t.ex. 400-talsfilosofen Proklos.

Det verkar som att Vattenvarelser som råkar ut för trauman till följd av elementets instinktivitet kan få en livslång störning om den inte löses ut. Kartan för Engelska profitskolans grundare uppvisar samma problem som vidlåter de för bl.a. Ebba Busch, Annie Lööf och definitivt tidigare bankchefen Annika Falkengren (hon som emigrerade till Schweiz för att "mycket vill ha mer" och att kritiken i Sverige mot alla dessa fallskärmsjägare inom Eliten kanske fått henne att trötta på "oginheten" i det här landet).

Det är lätt att se missnöjesmänniskan och det varaktiga traumat i "Barbaras" psyket: Månen i sitt härskarläge i moders- och miljöprincipen Krabban (Klimat-Greta har typiskt nog den Stora Välgöraren Jupiter i miljöns eget tecken). Men här står Månen med "miljöföroreningens" eller Olyckas eller spädbarnsdödens Mars. Krigaren Mars här i sitt "fallna" tillstånd kanske inte har spädbarnsdöd som sitt "normala uttryck" (definitivt inte för män, annat att möjligen som meddrabbad fader till barnet vars själ ångrade sig i sista stund).

Men bloggen har noterat t.ex. kapten Känning (sexbrottsling och polisman i ett), vår egen kung, vars fallna Mars-Krabba startar redan i barndomen med fadern som förolyckades. Tittar jag i min samling mördarhoroskop hittar jag två som både har psyket och Mars i Krabban: befälhavaren Lother von Trotha som i en "förövning" till Nazitysklands judeutrotning begick ett folkmord i Namibia. Den andra mördaren med "Barbaras" signatur är från hennes älskade och såå mycket bättre USA: Russell Williams som våldtog och mördade två gånger och hade egenheten att stjäla och bära kvinnors underkläder.

Finns det då något himmelen "Barbaras" dag som kan reducera risken får att Sverige fått sig en verkligt patologisk företagare på halsen? Det går inte att säga. Jag måste åter understryka att sinnelagsascendenten är hur subjektet själv upplever sig och sin värld. Att därför hitta Solen i "det bästa huset", för filosofi och religion men även högre studier i allmänhet, stämmer bra med en neurotisk orosande, missnöjd med allt. Nionde huset står ju på ett rent prosaiskt plan för "långväga resor" och att denna person flyttat sig från land till land och adress till adress är uppenbar (även bytt make). Att hon startat Engelska Skolan som nu INTE är högre studier kan också vara ett uttryck för en Sol som hela tiden söker sig vidare, så fort ömhudade Törnrosa tycker sängmadrassen är för knölig.

Ja, en felfinnande Törnrosa av nåde är vad detta är - utan att för den skull vara en prinsessa - för Solen i Fiskarna i 9e, hur hon subjektivt (via Månen) ser på "långväga framfart" som en slags flykt från sin psykologiska lättstördhet, baserar sig på lycksökaren Jupiter. Och här sluts cirkeln till Rune Andersson och hans profiterande på skolbarn. "Barbara" har inte Solen, men väl rikedomens Jupiter i den vinstintresserade Jungfrun (jordbrukaren, skörd=stor utväxling på nedlagd kapital eller arbete). Solen och Jupiter till del likvärdiga, bara att Solen är stadig och konstant medan Jupiter lätt torskar på löften om lätta rikedomar och gärna gör så lite arbeta som möjligt för att förtjäna dem, tänk värdepappershandlare och dess mindre begåvade syskon, folket som köper lotter.

I "Barbaras" subjektiva karta ligger stor rikedom i 3e huset för grundläggande skolgång - häpnadsväckande träffsäkert. Denna kvinna, en gång moder, har nu blivit en Ond och Förtärande Moder som fyller Krabbans oändliga trygghetsbehov med skattemedel på sin slimmade och undermåliga skolverksamhet. Varför kunde hon, så begåvad i språk, inte nöjd sig med att vara en god människa och bli lärare?

Svar på den frågan är svårt att klämma ut ur en karta som dock bara beskriver himmelen för ett helt dygn. I fallet Annika "Fallskärm" Falkengren pekade jag på att Månen i trygghetstörstande Krabban stod med demonen Rahu (girighet, prestation, gudalikhet). Hela två dygn öppnades för karriäristiska strebers och tydligen föddes Falkengren i en MILJÖ som uppmuntrade till personlig degeneration. Det kan mycket väl ha räckt med att hon som vuxen började arbeta på bank och med åren insöp allt mer av dess toxiska värderingar.

För "Barbara" är sinnet inte fylld av demoni och Mars är dessutom en VERKSAM VÄLGÖRARE för Krabban (Mars har via Skorpionen en vattensida). Men det gör inte Mars vänlig och venusiansk, bara ovanligt krigisk när det kommer att skydda sin trygghet. Att den anses "fallen" i trygghetens hägn eller den skyddade zonen (Harem) avslöjar att Olyckan redan trängt sig in i psyket tidigt. Så tidigt att det t.o.m. kan handla om en "krigsskada" från själens föregående liv. Dvs. själen inte bara återföds spattig och neurotisk utan naturligtvis också väljer en familj - här nazitysk och som dessutom splittras direkt efter krigsslutet och katapultslungar barnet som senare tog sig namnet "Barbara" på Vattenelementets välkänt ryggradslösa och anpassliga sätt. 

Man skulle kunna spekulera i att universum öppnar dörrarna under några dygn till mängder av dödsoffer från Andra världskriget, så sargade själar att deras livsbanor i det nya livet fortsätter att kränga och ha sig. Åtminstone stämmer det för "Barbara".

Missa inte en extra funktion hos denna tvetydiga Mars som spelar så stor roll för hennes sinnelag och kommande renommé som vampyrmamma som suger ut de dumma föräldrar som trodde Engelska Skolan var extra fint och en garanti för att barnens försprång. Förutom att göra människan lynnig och svår att ha att göra med, ÄGER Mars också kärlekens Venus som ingen annan älskar än sig själv i ego-principen Väduren. Redan från barndomen känner alltså "Barbara" att mitt i denna lidande värld (Mars + Månen i sorgens Vatten) gäller det att först och främst se om sin egen välfärd och komfort. (10e huset = högsta världsliga prioritering) Och sen utvecklades inte Kärleksbegreppet längre än så. I detta liv som skolprofitör. 

Tillfället gör tjuven, heter det ju. Och horoskopet är sannerligen opportunistiskt. Moralplaneten och förmågan att sätta sig själv gränser ges av Saturnus, men den är behändigt undangömd i 12e huset varifrån den inte väger värst tungt för detta sinnelag. Dessutom ligger Saturnus på Luftens nivå och den nivå förstår inte alls Vatten. Det hindrar inte att individen kan lära in t.ex. engelsk grammatik (som Wikipedia-artikeln säger att "Barbara" gjorde på en skoltermin).

Men ligger någon verklig talang på himmelen, någon signatur som håller för hela dygnet? Ja, kvinnan var kanske språkbegåvad eftersom grammatik och all struktur sorterar under Saturnus. Fastän närmast omedveten startar livet med även Rahu i språkliga Tvillingarna, så ur "förlustens" 12e hus finns en extrem vilja att revanschera sig kommunikationsmässigt. Man får i fantasin gå tillbaka och föreställa sig hur ett nazityskt barn med landets skamfilade rykte känt inför bagaget hon tog med sig till USA vid flytten just som tonåren med behovet att "höra till" satte in. Kvinnan har varit en förklädnadskonstnär hela livet, en anpassling och har egentligen ingen äkta identitet. Så klart det faller sig enkelt för en maskerad psykopat att ge sig in profitjaktsdansen där ingen frågar vem du eller kommer från. Det är egentligen ett sorgligt livsöde, en människa som aldrig fick växa upp stabilt/normalt och där Vattenelementet inte alls var till någon hjälp för den verkliga människan inom oss - själen. 

Men till sist, missa inte den ömsesidiga receptionen mellan en "fallen" Merkurius och löftet om lycka och rikedom i distinkt språkliga Jungfrun. Den här rundgången mellan hennes subjektiva fantasi om "det högsta goda" (9e) huset och kommunikation (3e) visar hur effektivt hon korrumperat 9e husets högre mening: samvete och istället ersatt med ångesten över att lära sig engelska för att höra till de amerikanska tonåringarna. Här är personliga pusselbitar som i just "Barbaras" fall ger nycklar till varför hon inte kunde komma på något bättre än Engelska skolan (och troligen inte ens den, hade inte den onda regeringen Bildt öppnat dörrarna till det helvete Sverige föll ner i och nu tappat en generation av svagpresterande svenskar genom att inte velat stänga igen). 

Varför månkartan stämmer så bra på Barbara Bergström, är ett bra exempel på franske statistikern Michel Gauquelins rön. (Det är några år sedan jag nämnde detta senast.) Han lyckades bara verifiera några astrologiska sanningar om han nöjde sig med toppnivån inom ett visst yrke. "Mars-effekten" försvann t.ex. helt när han gick ner från de mest kända franska läkarna till allmänpraktiserande smådoktorer. Med svenska mått är definitivt Barbara Bergström en av landets framgångsrika i konsten att parasitera på medborgarna och samhället, på det sätt som en psykopat som aldrig riktigt känt sig varken svensk, amerikansk eller tysk kan göra.

Jag har ägnat Engelska Skolans grundare mer utrymme eftersom kartan är extrem. Rune Andersson har ett mycket bredare register men här tycks profitbehovet springa ur åtminstone två årtionden av dysfunktionellt liv och en allmänt skakig livslinje.

Och nu har en fly förbannad skollärarinnas skriverier i Expressen äntligen fått det sovande folket att mer än pliktskyldigt svara på alla dessa opinionsundersökningar. De verkar faktiskt tillkomna för att hålla befolkningen passiv genom att låta dem lätta lite på trycket och ha en åsikt om alla de ogentligheter det här landets Etablissemang sysslar med dag som natt.


3 kommentarer:

Susanne sa...

Här är en rejäl smocka mot paret Bergström: https://www.aftonbladet.se/ledare/a/41E7a6/friskolor-skapar-lata-foretagare
De verkar lida av svåra vanföreställningar- ett land som tillåter detta system - det enda i världen - skulle alltså vara ett "kommu nistvälde". Kommentarer överflödiga.
Men vad som sällan påpekas i debatten är att deras skolor också implementerar anglo-saxiska traditioner och värderingar, för att inte tala om att all undervisning utom i svenska och SO är på engelska. Ett veritabelt språk- och kulturbyte som pådyvlas eleverna, med stöd av skattemedel.

Mot Hans Bergström finns för övrigt mängder av anklagelser om sextrakasserier från hans tid som chefredaktör på DN. Men eftersom det var en chef inom just media så var det rätt tyst om det: http://josefsson.net/arkiv/010608_bergstrom_censur_i_dn.html
Bergström är född 13/5 1948, alltså en dag före statens Israels bildande. Eventuellt har han samma kräftmåne som både hans fru och Israel har.

Susanne sa...

Ha ha, nu först ser jag att du redan länkat till AB-krönikan. Jag trodde att den skulle leda till Hans Bergströms "försvarstal", som du nämner i sammanhanget.

Seaward sa...

Bra journalistisk även när via Karin Pettersson strax gör en uppföljare: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/AlRPXj/slaget-om-friskolorna-kommer-att-bli-brutalt

Kopplingen till Israels horoskop tänkte jag aldrig på! Det är förstås mest en slump, men den med orkenskulle ju kunna börja här och forska i om man via astrologis språk kan se ett "civilisationssystemens krig" där viktiga krigare ansluter sig till antingen USA- eller Isarel-typen (beroende på eget kynne)!

En Kräft-Måne är mycket sannolik med tanke på manne Bergströms svada (har inte tittat på den kartan). Kräftan blir som galen när den känner hot mot sin trygga födkrok eller annat som sugit sig fast vid och betraktar som sitt (den "förtärande modern").

Jag är förtrogen med säkert 3-4 fall som t.o.m. i debatt tenderar mot "totalkrig": all logik sviker dem. Ämnessmitningar och förvrängningar blir Kräftans vapen för att skydda sitt.

En olustig sida för den som föredrar Merkurius/Logik eller Luftelemenets allmänt genomtänkta repliker... Vatten under upplevt hot är istället, så att säga, "reptilhjärnan" som knyter an direkt till språkcentret.

Detta är en perfekt illustration av de gamla grekerna såg i kontrasten mellan "den rationella själen" och "den irrationella".