Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 december 2020

Gick västerlandet just under? (Jätte-hackingen mot USA och dess vänner)

Jag brukar titta till de svenska tidningsrubrikerna flera gånger om dagen men ändå tog det sex dagar efter Reuters troliga nyhet innan jag fick korn på den aldrig tidigare skådade hackerattacken, och då genom The Guardian och inte svensk press!

Jag kan förstå att svenska staten genast går ut med "locket på" till alla svenska medier för detta är stort. Det har pågått sedan mars och ingen har väl i coronafixeringen märkt något. Nu koncentrerar sig alla texter på den ofattbara attacken mot en mängd amerikanska myndigheter men också Microsoft (vars inloggningssäkerhet hackarna knäckt). Vad som ännu inte ordats om är att hela den USA-vänliga delen av världen har hackats, och ryssen misstänkts ligga bakom denna uppvisning i smarthet och styrka. 

Är USA dubbellurade? Först nästlar Trump in sig i problem med sina rysskontakter men bakom leende politiker och ett mindre fulspel vävdes ett större nät! 

Förstå då att hur mentalt efterblivna Sverige nu anar oråd eftersom USA var den mamma våra ledare höll i kjoltyget och satte sitt hopp till. Min gissning i början av december, att ryssen kommer att käka upp Sverige som en munsbit efter att den Stora Satan fallit samman, kanske inte var så "uppe i det blå", trots allt?

“This hack was so big in scope that even our cybersecurity experts don’t have a real sense yet in the terms of the breadth of the intrusion itself,” Stephen Lynch, the head of the House of Representatives’ oversight and reform committee, said after attending a classified briefing Friday.

https://www.theguardian.com/technology/2020/dec/18/orion-hack-solarwinds-explainer-us-government

Att göra horoskop för den händelse som kanske gör slut på USA utan behov av ett Tredje världskrig (tacknämligt), är inte lätt. Extraktionen av data påbörjades redan i mars i år och har pågått in i december.

Eftersom som många länder har hackats går detta som sagt inte att överblicka astrologiskt, men varför inte granska USA:s planetära cykler för att se om man kan urskilja två nivåer av problem (nationalhälsan/corona) och ett kommunikationsproblem av Guds nåde (gissningsvis "merkuriskt").

Men att Reuters blir först med nyheten dagen för NYMÅNEN I SKORPIONEN är i sig rätt talande. Den himmelen har redan kommenterats flera gånger den senaste veckan och jag gör här ett världshoroskop (Reuter, UK-tiden):


För en potentiell game changer i världsläget som innefattar stöld av kopiösa mängder information som kapitalismen behöver, passar det att nyheten publiceras när kommunikationstecknet Tvillingarna stiger över Greenwich/världstid.

Och se återigen hur förödande svart (för dem som drabbas) planeterna ställer sig. Fem faktorer i Fiendens och Olyckans onda 6e hus, olyckans Mars i 10e makthavarhuset och fundamentet för detta generande via  hackerattacken är Fiskarnas Jupiter, instängd i dåliga karmans och dödens 8e hus och belägrad av Liemannen Saturnus. 

Att Tvillingascendentens it- och kommunikationsplanet Merkurius är i Olyckshuset förklarar varför även ascendenten blivit svartmålad. Av försumlighet glömde jag svartmåla även 3e kommunikationshuset: dess tillfälliga härskare är Solen och också i onda 6e. Men jag tror poängen går fram.

Bloggarna egna exempel på den här nymånen förbleknar jämfört med vad som just har hänt i världen. Frågan, som någon expert sade, är om hackarna ännu efter några månader fattar vidden och i nästa steg MAKTEN de sitter på genom alla de hemligheter de nu fått tag på. Det går tydligen inte ens i dagsläget att överblicka hur lång tid det skulle ta att rensa Västerlandet på skadlig hackerkod från denna domedagsattack.

Nå, USA:s planetära cykler då? För den med nyvaknat intresse har tjugotalet inlägg redan hopat sig.

https://siderisk.blogspot.com/search/label/F%C3%B6renta%20staternas%20planet%C3%A4ra%20cykler

Men här en snabbtitt.

Inne på tredje varvet av sin storcykeln tillhör den övergripande berättelsen den megalomaniska demonen Rahu (Trump signalerar mer intresse av världen, men det är bara ljug det också, USA har blivit allt mer aggressiva sedan starten på denna cykel, samma år Trump tillträder):


 Mar:  2009-09-25  -  2016-09-25
 Rah:  2016-09-25  -  2034-09-25
 Jup:  2034-09-25  -  2050-09-25
 Sat:  2050-09-25  -  2069-09-25
 Mer:  2069-09-25  -  2086-09-26
 Ket:  2086-09-26  -  2093-09-25
 Ven:  2093-09-25  -  2113-09-27
 Sun:  2113-09-27  -  2119-09-27
 Moo:  2119-09-27  -  2129-09-27

Rahu gör inget gott i USA-horoskopet (utom att förhäva sig globalt - den ligger i 9e expansiva - bortom hemlandets gränser) och som synes finns it-planeten Merkurius invid Rahu. Eftersom tecknet Krabban står för protektionism och givande bara i så mån man själv får lika mycket eller mer på affären, är det lätt att här se klichén om en uppblåst och arrogant amerikan i kontakten med alla världens länder. Men blåser man upp sin försvarsbubbla så här omåttligt (Rahu-Krabban) så uppstår svaga punkter...


Jag undrade just varför ingen saftig nyhet kring nymånen kom, den föll ju i Skorpionen, i USA:s första hus. Men nu står vidden klar.

Zoomar man in på storcykelns första undercykel (det finns fler, men indisk kutym är att därefter studera transiterna), så visar sig dessa perioder:

 Rah MD:  2016-09-25  -  2034-09-25

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2016-09-25  -  2019-06-05
  Jup:  2019-06-05  -  2021-10-31
  Sat:  2021-10-31  -  2024-09-06
  Mer:  2024-09-06  -  2027-03-23
  Ket:  2027-03-23  -  2028-04-10
  Ven:  2028-04-10  -  2031-04-10
  Sun:  2031-04-10  -  2032-03-04
  Moo:  2032-03-04  -  2033-09-07
  Mar:  2033-09-07  -  2034-09-25

När celldelningens och expansionens Jupiter tar ledningen sommaren 2019 till hösten 2021, tycks den planeten inte ha med IT eller säkerhet att göra. Men så komplicerat (för att inte säga komplexfyllt) är USA:s horoskop att det visst är så. Och nu mörknar bilden definitivt. Jupiter är en av planeterna som befinner sig i 8e dödshuset och även en sektor för innestående dålig karma (att betalas av när "rätt tid" är inne). Och eftersom IT-planeten Merkurius (själv "utspädd" på hela världen utanför landets gränser) äger den onda karmans 8e hus (i kommunikativa Tvillingarna) är det lätt att förstå att detta är en usel sub-period. 

Och eftersom USA är ett modernt Rom, en ockupationsmakt och arrogant överherre, passar det utmärkt att landet faktiskt föds med ondska i sig och denna intima koppling mellan expansiva Krabban (allt ska bli MITT hem) och ondskan i 8e. Det är så många problem här inne i 8e att jag garanterat har skrivit om det tidigare. Men det har blivit 24 inlägg om USA generellt så jag kan inte på rak hand peka ut vilket av inläggen som sökt ta ett större grepp (de flesta kommenterar bara en aktualitet):

https://siderisk.blogspot.com/search/label/F%C3%B6renta%20staterna%20%28USA%29

Ett problem för USA (och allierade länder) att nu nästan MÅSTE starta ett Tredje Världskrig om hela deras övertag stulits via fiberoptiska ledningar. Men går det att starta storskaligt krig när man inte längre kan gardera att kommunikationen är säker?

Ty det skall bli ett lidande vars like inte har funnits från världens början till denna dag och inte heller kommer att finnas.

Och om inte den tiden förkortades skulle ingen människa bli räddad. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.

https://bibeln.se/visa?q=mat.24@b2k

("För de utvaldas skull" - författaren alluderar till historien om att de homopraktiserande horhusstäderna Lot och Gomorra var markerade för elimination. Men några änglar tog mänsklig form för att se om bara en handfull goda människor levde där, vilket skulle räcka för att väga upp lokalbefolkningens förfall. Men städerna var alltför besmittade av förvirrade levnadssätt och Lot med hustru - de enda goda - uppmanades ge sig av innan "vredeseldar" föll över städerna. Kort sagt: ögonblickets situation "återrapporteras" till de karmiska krafterna kontinuerligt och det är för de goda skulle ibland många depraverade  tycks komma undan.)

Bibelforskningen menar idag att de första kristna trodde Ändens Tid stod för dörren i deras egen tid eftersom väntade på Jesus återkomst. Den hatade ockupationsmakten Rom hade drivit upp överspänning. Men det bara halvt rätt. I Dödahavsrullarna har upptäckts drygt fragment av 10 olika kopior av Henoksboken som därmed tycks ha varit en populär skrift.

Bokens astronomiska del demonstrerar en primitiv babylonisk kalender med cirkelns 360 grader eller dagar plus ett inskjutet kors för en (inexakt) solkalender om 364 dagar. Det finns tydliga tecken på att man raderat ut den babyloniska betoningen på stjärnorna och stjärntydarkonsten - för att inte misshaga sin "svartsjuka" Gud. Ändå visar andra Dödahavsrullar att sekten sysslade med astrologi, så uppenbarligen förändrades synsättet. Den äldsta kalendertexten kan vara från 300 fvt (ytterst från judarnas fångenskap i Babylon 200 år tidigare) och således LÅNGT innan några apokalyptiska fantasier föddes till följd av romersk ockupation. 

Bokens övriga delar är inte fullt lika gamla, men sannolikt var samlingen komplett första århundradet före vår tid. Likväl finns apokalyptiska element i Henoks bok och här blir frågan akut: är det tillägg efter att landets vrede väckts mot sin tids Store Satan, eller kan det t.o.m. vara så sena tillägg att de första kristna som läste Henok gjort dem?

I den astronomiska texten finns ett uppenbart tillägg eftersom Uriel, Guds primära ängel och chef över himlarna lovar att de himmelska lagarna ska vara intill tidens ände. Bara några kapitel senare (i en usel redaktionell bearbetning) sägs att det  kommer att ske en internention, en rubbning av de kosmiska lagarna. Det är troligen den rubbningen Matteusevangeliet syftar på, världen kommer att avslutas förr än "intill evärdelig tid".

En gammal judisk apokalyptisk tradition dammades efter ledarens korsfästning, så varför inte damma av den igen? Två världskrig tycks ju inte ha fostrat den vite mannen i nämnvärd grad. Tiderna ser nu så onda ut med Naturens förestående hämnd å ena sidan och en ny världsledare som otåligt väntar på sin chans. Ryssen kanske har givit den onda gamla världen dess nådastöt.

*****

Intressant kan också vara att se på Världshoroskopet 2020 en gång till. Det var corona som väckte upp den här insomnade bloggen och det var bara pandemin jag tittade efter då:

https://siderisk.blogspot.com/2020/03/coronaspecial-varldshoroskopet-2020.html

Förrädiskt nog har ett smygande dataläckage kunnat försiggå sedan mars, och frågan är om det inte är samma symbolik som den för corona:

 

 

Två av USA-horoskopets tecken finns här den privata insidans Måne i Vattenbäraren som attackeras av Mars-Skorpionen (en illistig kraft som verkar försåtligt och osett).

Hade jag gått igenom världens alla landshoroskop kanske det ringt någon klocka om USA. Men frågan är hur många av USA:s så kallade vänner som också blivit angripna och hur mycket. Man kanske ska vara nöjd med att världshoroskopet så tydligt markerar ett frontalangrepp på USA (Skorpionascendenten är landets "front" som når ändå in till dess privata områden (hus 4/Månen - här snaraste nationens sårbara insida och inte Månen som "befolkningen").


Tillägg 15.30.

Medan det knackades på det här inlägget publiceras så en text i Expressen. Notera hur urvattnad och förminskande den är! Svensken ska fokusera på vaccinet, inte börja fundera över början på slutet.


Inga kommentarer: