Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 11 december 2020

Perfekt rasisthoroskop: dagen då H&M-beteendet blev världsvid nyhet


Är Europa längre värt att använda som referens i något sammanhang? 

Ta t.ex. den 9/12 2020 då Aftonbladet belåtet meddelar att deras avslöjande om diskriminering mot mörkhyade i H&M-butiker blivit världsnyhet. (De visar visserligen ett tyskt tidningsklipp daterat redan tidig kväll den 8/12.)

Kan man fortfarande utan att bli stämplad som västchauvinist använda gamla Greenwich Mean Time (sedan länge omdöpt till Universal Time) för ett horoskop för denna globala nyhet? 

Om så, ger det här dygnet ett horoskop som perfekt bekräftar vad den här bloggen har sett små antydningar till under många år: att diskriminering och rasism är problem som tillhör antikens "lägre verklighetsnivå" och hur den som smittats därnere börjar döma efter sina yttre sinnen. Dessa stugsittande empiriker har aldrig nått så långt som att skifta till den högre, rationella själen som hanterar livet med förnuft och därför automatiskt kan rätta till fel som begås av den låga sinnesbundna själen.

I synnerhet Månen i Jungfrun opposit Mars i Fiskarna är en typiskt riskabel position eftersom Jungfrun är byggd att alltid känna sig hotad och ensam och har en vass tunga till försvar. Här finns ett hot (Mars) mittöver och i blickfånget, så det är ett ovanligt elakt, kanske direkt diskriminerande sinnelag som tecknas av denna Måne.

Astrologiskt är tecknas den högre och lägre själen som de Passiva resp. de Aktiva tecknen. Grekisk filosofi hade mycket tidigt dessa namn för zodiakens polarisering, och orden användes särskilt i den stoiska filosofin som också tog till sig babylonisk astrologi på ett tidigt stadium.

Trots att det finns mycket gåpåaranda även i livet under Luna (den sublunära sfären) är det Jord- och Vattentecknen som beskrivs som Passiva. Och då i förhållande till de skapande impulser som utgår från den supralunära eller solära världen, tecknad av Eld- och Lufttecknen.

Rasism innebär med andra ord sublunära kräldjur som tittar på andra livsformer utan intelligens, utan den Sol som krävs för att se allas enhet i Livet. Sublunära typer föredrar att titta på alla som skiljer en art från en annan och därefter bygga upp diskriminerande synsätt. 

Det är inte så enkelt som en fråga om bristande intelligens, det visade bloggen mycket enkelt genom att bara räkna Nobelpristagare i zodiaktecknen. Solen som intelligensens primära planet fördelade sig jämt på den sub- och supralunära sfären. (Nu krävs visserligen klockslag för att definitivt avgöra intelligensen, men mitt grovkorniga test ger ändå en antydan om att det finns smarthet bland så väl Passiva konsumenter av materiella produkter som de Aktiva tillverkarna av dem.)

Världshoroskopet har Lejonet  i öster, tecknet som ägs av intelligensens Sol. Det intressanta här är att detta transparenta filter perfekt släpper igenom vad som i övrigt utmärker den här himlen: särskild Solens egen position i den förnekande Skorpionen. Kombinerat med Jord och Vatten så långt man kan se är det alltså förnekandet (Skorpionen strider hellre MOT något än FÖR något!) av någons identitet pga. yttre materiella höljen (Jord och Vatten) som är vad världsnyheten handlar om.

Mitt i allt står en ensam Venus-i-härskarläge-i-Vågen som inte tycks ha mycket med den här historien att göra. Det är väl H&M-butiken som säljer kvartalets mode som tecknas av de alltid fräscha och medvetna esteten Venus. Men här står detta budskap märkligt ensam i den lerflod som väller igenom horoskopet, och med några verkligt, verkligt fula placeringar. Se onda karmans 8e hus eller 6e fiende- och olyckshuset.

Nu har hon lite att göra den där PR-kvinnan som blev chef! Den som tittar på hennes horoskop i länken ser att Jupiter kortsluter sig mot Saturnus just nu (planeterna vill diametralt olika ting, så deras konjunktion är knappast idealisk). Eftersom hon har Månen med framgångens Jupiter i Stenbocken är det tvärbroms för framgångens stjärna just nu! Saturnus kommer och håller upp spegeln: "här är vad du sysslat med en tid nu".


PS. Här är för övrigt ännu ett horoskop med en befolkad triangel (i Jord). "Problem till följd av att flätat in sig för mycket i andras öden" - är det en varning som går att utfärda till den som odlar rasistiska åsikter? Men har tappat bort sig själv i fördömandet av andra? Den här triangeln har dock en öppning via Oxen som släpper in modeklädernas Venus-Luft. 

Om bara butikerna slutar titta snett på vissa och tar sitt uppdrag att sälja mode till alla, så kan alla se likadana ut och därför har H&M gjort åminstone något för att stävja diskrimineringen mellan ungdom - åren när kläderna ÄR identiteten för utom för Överklassen där alltid intellektuell träning har varit lika viktig som yttre markörer. 

För vad är poängen med fina kläder om det låter som sju svåra år så fort man öppnar munnen för att kommentera något. Som svenska folket låter! Vi, de mest kläd och inredningsfixerade i världen men som glömde allt det andra. Kanske för att Staten och Tillverkarna inte vill ha alltför medvetna medborgare...


Inga kommentarer: