Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 december 2020

Politkern och en slirig Merkurius

Expressen avslutar en ledare med "frågan är inte om utan när Centerpartiet tar sin hand från Federley". Kan man tänka sig att den maskerade aktören har något av vikt i 12e huset, frågar jag mig. Hinduerna placerar ju "exil" som en av den här sektorns möjliga uttryckssätt. 

Vid närmare beskådan är det ett uselt hus: halshuggningens Ketu står här med Merkurius intellektualitet, som i Fiskarna anses vara "fallen" från strikt intellekt till drömlikt flum (vars värde dock Einstein - en Merkurius-Fisk - har bevisat, även om det tog honom oerhört länge att få till sina relativitetsteorier).


Men Federleys verkliga problem är större än så: detta är ett sällan sett problemår (särskilt under de veckor Merkurius ligger i Fiskarna). Skälet är att Fiskarnas härskare Jupiter under cirka 12 månader befinner sig i Lufttecknet Tvillingarna och därför utlöser en normlöshet och brist på vett. En del kan nyttja sig av "dissociationen" och blir falska tungor eller "kreativa". Andra blir rena hönshjärnorna! Vanligt folk förblir vanligt folk - kunde ha varit födda med vilket horoskop som helst men är i slutändan mest produkter av samhällsindoktrinering.

Jupiter i Luft och Merkurius i Vatten skapar nu en slirig rundgång eftersom de står i varandras hemmatecken, och för varje varv en tanke går runt dras den ner i ett mytomatiskt Vattentöcken för att sedan dyka upp igen i rationaliserande Luft. Dessa är svårbotade, människorna som saknar all intellektuell redbarhet! Slingriga typer.

En sökning på andra celebriteter bekräftar detta. PR-chefen för H&M var bara en kylig typ som "rationellt" sökte hantera företagsproblemet med butiksrasismen. Sökningen efter snarlika horoskopstrukturer gav inget spektakulärt. 

När jag även här väljer 3 faktorer (sagda "reception" + år med Ketu i Fiskarna) uppstår dels många fler träffar. Det är dessutom en hoper dubiösa typer. Federleys perversioner och onda andar spelar i samma division som moderata slösmajan/snåljåpen Jerlemyr som håller på att driva Stockholms stad åt helvete och den remarkabla DN-ledaren Wolodarski som driver sin egen lilla fantasicirkus från ledarplats! Och naturligtvis lite homo och andra perversioner som tydligt placerar Federley i "rätt" viktklass.

Nej, alla själar kommer inte jämlikt till Jorden, men alla är de här för att rätta till sin dåliga karma. Den här astrologiska signaturen tycks vara smått problematisk. Federley verkar ha fortsatt från ett belastad "ingångsvärde" ner mot helvetets kyligaste regioner genom att dra nytta av Sveriges perversa normalisering av allt mellan himmel och jord - så länge det finns pengar att dra in på "vidsyntheten".

  • Edvard Wavrinsky;12.4.1848;12:00 - (s)-märkt pacifist och (!) rasbiolog
  • Lisa Warn;10.3.1978;12:00 - mindre (c)-skandal: pressekreteraren som bedrägligt chattade i Maud Olofssons namn, så partiledaren kunde ägna sig åt annat. Ett harmlöst fall, men notera Fiskarna och identitetsförväxlingen, typiskt tecknet invid Väduren och på visst sätt anti-ego-positionen.
  • Mladen Zarubica;11.3.1978;12:00 - heroinsmugglare
  • Pingis Hadenius;13.3.1978;12:00 - civilekonom, avskedad efter avslöjat plagiat
  • Mattias Bernwall;18.3.1978;12:00 - musiker (Dr Matt Destruction i Hives)
  • Lenka Kripac;19.3.1978;12:00;+10 - australisk singer-songwriter som aldrig blir stor. Hon tycks ha påfallande dödsskräck. Detta är småflickspop men jag har kollat upp texterna sedan jag hörde något tralligt och förbluffades över hur svart texten var relativt den simplistiska musiken. I en annan text förnekar hon tvärtom helt döden i en ännu mer karamellfärgad popsång. Här finns troligen samma förmåga att dikta upp något för stunden som i Federleys fall kallas lögner. Tio minuter har Lenkas humör skiftat och då skriver hon det rakt motsatta. En fjäril.)
  • Amanda Brihed;20.3.1978;12:00 - IT-konsult med uppdrag att "leverera folkrörelse" mot FRA. Glömt detaljerna, men notera att det handlar om att vränga sanningen, som så ofta numer. Stämmer bra med planeterna.
  • Charmaine Dragun;21.3.1978;12:00 - nyhetsuppläsare, begick självmord
  • Simon Gärdenfors;23.3.1978;12:00 - hånfull rappare
  • Perez Hilton;23.3.1978;12:00 - homo skvallerskribent, se hur temat "lös tunga" löper genom listan...
  • Colleen Shannon;14.4.1978;12:00 - nakenutvik i Playboy
  • Peter Wolodarski;15.4.1978;12:00 - tja...
  • Buffy Tyler;18.4.1978;12:00 - Playbok nakenutvik även vid Wållos andra sida (vad tänker han egentligen på, utöver politik...)
  • James Franco;19.4.1978;12:00 - skådespelare och episkt usel regissör, kör så mycket på sex och bromance-kramigt i sina filmer att man kan tänka sig en homo vän till Federley
  • Rasmus Fleischer;19.4.1978;12:00 - medgrundare till nedlagda Piratbyrån
  • Umar Islam;23.4.1978;12:00 - en av terroristerna från Londonbomberna 2005
  • Steven Hill;26.4.1978;12:00 - homosexuell porrskådespelare, mördade den homo medaktören på scen med samurajsvärd. Federleys gäng och våldet i homosexuella kretsar...
  • Stana Katic;26.04.1978;12:00 - skådespelerska, långt ner på Hollywoods ranking (noterad i lågbudgetfilmen "The Librarian 3")
  • Malin Gramer;26.04.1978;12:00 - tv-presentatör i skit-tv
  • Fredrik Neij;27.4.1978;12:00 - brottsdömd datahacker, Pirate Bay
  • Lina Thomsgård;3.5.1978;12:00 - PR-konsult, radiopratare, feminist
  • Fredrick Federley;6.5.1978;12:00 - jämförelseobjektet
  • Josie Maran;8.5.1978;12:00 - skådespelerska, mindre roller i Hollywood (två aktriser som inte lyckats blir några stora namn - fast Hollywood är kniven på strupen...)
  • Anna König Jerlmyr;9.5.1978;12:00 - Stockholms moderata finansborgarråd, hönsmamma för beslutsfattare, den ena dummare än den andra
  • Jimmy Jansson;9.5.1978;12:00  - (s)-kommunalborgarråd, godkände nazidemonstration 1 maj och blev rundligt kritiserad för sin omdömeslöshet

Som synes har det sällsynta mötet med Ketu och Jupiter/Merkurius 1978 producerat en rik skörd svenska skandalrubriker. Men också en handfull skötsamma PR-människor, om det nu finns något som en skötsam PR-nisse. Nio av tio av dem har ju när allt kommer omkring abdikerat sitt intellekt (Merkurius) för att prata andras ord.

Det är otippat många sex-kopplingar här, och för det måste man gå till hinduisk astrologi. 12e huset är "sängkammarens hemliga nöjen" och uppenbarligen finns en korrespondens mellan husets signfikationer och dess "naturliga" ägare Fiskarna - för övrigt det tecken där Venus anses "upphöjd". Venus har här en ren njutningsposition. Mars har inget med saken att göra, den står för våld och sexualitet som obeveklig drivkraft för artens fortlevnad.

 

6 kommentarer:

Susanne sa...

"Otippat många sexkopplingar" - jag kan bidra med en till - porrskådis och nakenmodell Anette Dawn f. 9/5 1978 - lustigt nog samma dag som de båda borgarråden i Stockholm. Samma dag föddes även den homosexuelle skådespelaren Daniel Franzese. Ovanligt många skådespelare också, verkar det. Men det passar ju bra med vatten/luftblandningen. Politiker måste nog också vara lite av skådisar ibland, tror jag...

Havsörnen sa...

Samma dag som Federley föddes en trefaldig OS-guldmedaljör i kanotslalom, Tony Estanguet.

Sporten går ut på att paddla en kanadensare längs en bana av portar som hänger i luften. I en kajak befinner man sig ju precis mellan luft och vatten...

"Paris 2024 President Tony Estanguet has signed a lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT+) engagement charter on behalf of the Olympic and Paralympic Games in the French capital."

https://www.insidethegames.biz/articles/1068170/paris-2024-president-estanguet-signs-lgbt-charter

Seaward sa...

Ja ett par snitslade banor tycks snitslade för vissa! Just läst att de för mig så förkastliga Ulf Kristersson och Jerlmyr tidigare jobbade på ett av detta fiaskoartade it-företag vid millenieskiftet. Då när alla hade ögonen fyllda av dollarsedlar. IT/kommunikation har allt i världen med den här grön-blåa röran (eller snarare kommunikationens eller den kortsiktiga planeringens snabba sammanbrott - Fiskarna ändrar och bryter ned Tvillingarnas storslagna planer)

Tryckte ut inlägget halvfärdigt: Tvillingarna är också ett av de amorösa (och t.o.m. lösaktiga) tecknen, har Venus som sin ENDA välgörare som ascendenttecken. Så det är en ömsesidig reception mellan planeter vars tecken båda lutar mot lösa relationer (gärna av sexuell art). Att så många homo visar sig kanske har med skådespelarbranschen som en trygg zon för lösaktigt runthoppande...

Med dina två tillskott en av de tydligaste "signaturer" bloggen stött på. Att utlösande faktor var ett extremt fall, är typiskt. Bloggen började på alltför enkel nivå - planet X i tecknet Y är. Den här sökningen omfattar 5 variabler, ett rejält "psykologiskt komplex".

Seaward sa...

Kanotslalom är ett bra exempel på "kortsiktiga planer" (se min replik med it-bubblan ovan), bara det att kanotisten själv ändrar riktningen hela tiden genom manövrer. Det är en kusligt bra beskrivning av kopplingen Tvilling/Fisk!

Eftersom han delar Federleys action-orienterade nymåne i Väduren behövs heller ingen reflektion eller fördröjd medvetenhet, en måne som speglar med distans skulle slöa ner många idrotters krav på omedelbar reaktion ... En reaktionsförmåga Federley dock skulle behövt i sina göranden!

Havsörnen sa...

Enligt nättabloiden Stoppa Pressarna, som var först med att avslöja historien om Federley, kan nu politikern kopplas till en tredje pedofil, som också har avtjänat fängelsestraff för sexövergrepp och våldtäkter. De ska ha träffats i en mellansvensk stad. Nr 2 var en norsk företrädare för Senterpartiet, som Federley träffade i Bryssel. Denne sitter just nu inne för barnpornografibrott.

Seaward sa...

Helt klart var Federley född i en "hotspot" där omdömesbrist är ett stående tema och diffust förhållande till sexualiteten ett annat.

Också typiskt av ordinära medier hålla politikern så separerat från den misär han vältrat sig i. Allt annat vore att erkänna att svenska politikerskrået, som medierna existerar för att stötta, kan vara ganska ruttet.