Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 december 2020

H&M behövde 7 veckors betänketid för lite ordbajs

Det är de småaktiga beteendemönstren i Sverige att Aftonbladet är den som avslöjar att rasismen frodas i H&M-butikerna men när väl ansvariga Helena Helmersson tänkt hårt i 7 veckor väljer hon istället att kommentera i, kan misstänkas att hon upplever, mer marknadsvänliga Dagens Nyheter.

AB får nöja sig med att referera svaret i konkurrenttidningen och även om rubriken till vänster förenklar är den trogen det Helmersson säger. Notera den klassiska psykopatens vägran att ta något som helst ansvar genom att använda ordet "man". Att vi har med en ganska obegåvad (men ambitiös) människa avslöjas av formuleringen som försöker ta udden genom att använda presens: "visst kan man få..." när kritiken redan är ett faktum. Det som sedan sägs i AB:s avskrift är idel floskler och tomma ord och hjälper inte företaget ett dugg om det är återupprätta köparnas förtroende de vill.

Jag har ett horoskop för en människa som aldrig förmår göra ett enda medgivande och det barnalika trotset och försöken att spela hård är så underhållande att jag ibland muckar ett litet bråk på skoj i något ämne bara för att se hur tafatt försvaret eller förnekandet blir den här gången. När jag nu upptäcker att exakt samma planeter står i samma tecken som hos Helmersson, blir det plötsligt högintressant. Men som vanligt har bloggen redan gått igenom typen mer än väl - det är mötet mellan Eld och Jord, som när Väduren och Stenbocken är involverad ger tydlig "egenmäktighet! När jag muckar brukar ibland mina egna argument komma tillbaka efter några meningsbyten men först sedan den "egenmäktige" införlivat dem och nu tror han själv tänkt ut det. Det är en mild form av galenskap.

Det var bloggens 1½ år av vila som fick många käpphästar att försvinna ur bloggarens huvud. Det går inte att hålla 20.000 sidor text aktivt i minnet om det inte är ens enda och rätt tragiska livsuppgift - som i muntliga kulturer där vissa offrade sin egen utveckling genom att bara fungera som mänskliga hårddiskar. Inte olika de otaliga mänskliga slavar H & M använder i fjärran land för att dag in och ut sy samma billiga klädesplagg åt västerlänningar. 

Senast Helmersson var på tapeten när ett rangligt höghus rasat samman över sömmerskor och hon raskt var ute och skademinimerade med samma sorts försäkranden att företaget tog allvarligt på den frågan också. Helt klart är H&M bara ett svenskt och väldigt uselt företag av nykolonial typ. Rasism MÅSTE frodas inom ett sådant företag. 

Det är också sociopatens iskyla som syns den här typen som vägrar ta ansvar eller medge något och istället söker avleda uppmärksamheten eller minimera. I den meningen är Helmersson verkligen rätt person på rätt plats. Företaget behöver Lögnens ande som de gamla judarna kallade tankar som inte kom från det högsta goda (Sanningens ande). Per definition kan inte det högsta goda existera i ett kapitalistiskt företag, så med tvåtusen år gammal terminologi kan hela västerlandets ekonomiska system beskrivas som rutten lögn och bedrägeri mot de många som uppenbarligen gått på modellen med hull och hår.

De 3 gunas inkl. "läckage" via teckenägarnas position i ett tecken av
ibland annan guna / kvalitet. En subtil grundnivå i horoskopet
som dock inte kommenteras i det här inlägget.

Här är byggbitarna som tycks kunna ge den här samvetslösa typen som finner det viktigare att spela stark och osårbar än intelligent och sanningsenlig. Faktum är intelligensen krymper i samma utsträckning man satsar allt på den hårda pansarhuden. Jämför medeltidens hopplöst otympliga riddare i sina rustningar mot mordiskt effektiva ninja-krigare från Asien. Planetpositionerna tagna ur Helmerssons horoskop.

1. Psyket svarar positivt i Stenbocken på idén om ett bepansrat yttre. Ja, mode är också ett sorts pansar, ett skytt mot att bli utstött bara genom att man har fel årsmodell på sitt pansar! Detta är den lägsta nivå en människa kan skänka till - passion för de starka prylarna, men också den västvärldens Elit behöver makten över invånarna genom att få dem att tro på. Om ny modet sägs tillhöra gårdagen byter Eliten bara morot - för ovuxna män har det länge varit smartphonen som jag faktiskt sett så gamla människor som 30-åringar ägna hela diskussioner åt.

2. Astrologins minst pyskologiska position måste vara Mars i härskarläge i Barnets tecken Väduren. Perfekt för en soloidrott men värdelös i sociala situationer eftersom reaktionen är subjektiv och onyanserad. Detta är folk som generalen väljer ut som kanonmat, det är enda nyttan med så mycket och så oslipad aggression. Mars härskar i Väduren för att symbolerna överensstämmer. I en envägskommunikation eller hos en "skadebegränsare" är den prima och tycker egentligen att "anfall är bästa försvar".

Att just Helmersson producerade ett svar så långsamt kan tyda på att hon är trög eller också på att hon haft svårt att sätta sig in i det problem som uppstod. Bortom den sociopatiska typ som punkt 1 och 2 bidrar till, finns i det här sinnelagshoroskopet också ett tredje problem, nämligen att Månen eller psyket har svårt att förstå principen bakom ett uppkommet problem. Månens disponent är principplaneten Saturnus och den lirar inte väl med Månens föreställningsförmåga när den står i 6e fiendehuset. 

Ingen vettig människa skulle väl släppa fienden eller olyckan nära sig? Månens 1-6-relation till sin egen disponent kan beskrivas som "bortträngning". Och Helmersson har t.o.m. sökt distansera sig i tid, kanske först helt enkelt tränga bort frågan (Olyckan/Fienden) under 7 veckor. Hon har totalt fel, enligt Sun Tzü, den kinesiske krigsstrategen som rådde alla som ville lyckas att hålla fienden/olyckan t.o.m. närmare sig än sina vänner!

Samma råd syns också i furstespegeln I-Ching (vars rötter gör tillbaka före generalens 500-tal fvt). Men här är det egentligen väldigt enkla rådet gåtfullt formulerat:

När ett stillestånd ger vika, är det bara den Nobla Människan som vinner seger. "Jag dör! Jag dör!" Sålunda binder han [framgången] till ett kluster av mullbärsträdets skott. (Kapitel 12 Stilleståndet, 5e fasen)

Småaktiga och profitlystna människor övervinner aldrig ett längre stillestånd (en lång tid som oppositionsparti t.ex.). Skälet är att den "ringa människan" (kineserna hade ord för de som misslyckats skaffa sig filosofi!) aldrig ens föreställt sig att bejaka sin egen död, gå in och känna på det ultimata slutet. De förblir halvdana i tanke och handling, precis som Helmersson som inget släpper innanför Stenbocks-psykets pansarhud. 

Bara den som faktiskt dött "återuppstår" med en större och djupare förståelse (kan vara något av detta som avses med Jesus död på korset och återuppståndelse). Orden om "mullbärsträdets skott" tycks vara en metafor som förklaras att de skurna mullbärsträdets nya skott skjuter ut med osedvanlig kraft och att "binda sig" till dessa, är att ta del av denna nya energi som kommer istället för det gamla som man låter "dö".

Här är alltså rätt proaktivitet i ett låst och blockerat läge: omfamna den ultimata förlusten och se hur du återigen hittar kontakt med Tao, den stora Vägen, som leder vidare. Sun Tzü kunde sin furstespegel innan och utantill, för att känna fienden på djupet är att hitta Vägen.


Bonusspaning


Finns det fler med Mån-Stenbocken i osynk med Saturnus-Tvillingarna och därmed en stridslysten och egenmäktig Mars-Vädur? En sökning med tiotusen kartor ger ytterligare 12 träffar:

  • Wilhelm I;22.3.1797;12:00, kanske trivialt, men kungligheter ägnar liksom H&M utstyrseln en oproportionerligt stor del av tid.
  • Clarence Darrow;18.4.1857;12:00, jurist, sparat datum pga. ateistisk grundsyn, inga övriga data.
  • Norris Clarke;1.6.1915;12:00, katolsk teolog, sparad pga. motsatt grundsyn! Även för katolska präster är utstyrsel viktigt, bara betydligt dyrare än H&M-kollektionen! Kul sak: Eftersom prästen ser Gud som det som inte kan förstås med sinnena, gör det ev. inget att Stenbockens-Månens principiella bas Saturnus står i svårkontaktat sjättehusläge ur sinnelagets perspektiv. Kyrkan handlar ändå bara om formalia runt det som går bortom förnuftet. För "Övernaturen" bör snarare Solen inspekteras om födelsetid saknas (med tid kan 9e religionshuset granskas med bättre precision).
  • Bart Howard;1.6.1915;12:00, kompositör av "Fly me to the moon" som Frank Sinatra populariserade. Månen är övre gränsen för fallna själar, de som snart vill ta på sig en ny "klädedräkt" till kropp igen.
  • Cecilia Widegren;10.9.1973;12:00, moderat politiker med hård knarklinje.
  • Cedric Villani;5.10.1973;12:00, matematiker, kantkommentar: excentrisk modemänniska - ännu en anknytning till H&M och YTA.
  • Samantha Torres;6.10.1973;12:00, Playboy, nakenmodell, naturligt YTA.
  • Helena Helmersson;6.10.1973;12:00, jämförelseobjektet fast med både kläder och tjock pansarhud på.
  • Ryan Giggs;29.11.1973;12:00, fotbollsspelare som var otrogen mot sin bror med dennes fru under åtta (!) år. Kroniskt tappat kontakt med principplaneten Saturnus... Syns brodern av Saturnus i TVILLINGARNAS TECKEN? (två närstående men inte nödvändigtvis bröder eller av samma kön)
  • Tobias Billström;27.12.1973;12:00, moderat papegoja, tidigt ute med svensk invandrarfobi.
  • Camilla Lindberg;28.12.1973;12:00, liberal politiker ej omvald pga. alltför stor insiktsfull för borgerligheten: hon var motståndare till mer övervakning av folket. Ja herregud, borgarna vill ha spionappar i sina telefoner - fän känner sig trygga av att vara instängda och ringmärkta. Frihet är ett ord de inte förstår annat än när turistbyråerna brukade annonsera med exotiska resmål...
  • Anders Hansen;24.01.1974;12:00, populistisk politiker, med misstänkt stråk av det sociopoatiska, Sveriges egen Dr Phil, fast som svensk auktoritet naturligtvis allvetande. (Kanske ett ämne för en egen studie: Solen, Månen, Merkurius, Venus och Jupiter i Stenbocken! Hela horoskopet samlas alltså inom sökningens tre zodiaktecken).
  • Tobey Maguire;27.6.1975; 8:20 - skådis som troligen fick sin framtida skådespelarkarriär förstörd den dagen han iklädde sig Spindelmantrikåer. Från H&M?


Eftersom jämförelseobjektet inte var någon superskurk är det rätt harmlösa  figurer i träfflistan, och total avsaknad av perverter och mördare. Värst här är väl den egoistiske (Mars-Väduren) och svekfulle fotbollsspelaren.


Inga kommentarer: