Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 december 2020

Bara vikingar och andra primitiva folk låter de egna dö i skarpt läge

 


Bodde du på fel adress - ett äldreboende - kunde plötsligt palliativ vård för döende sättas in utan att du fått någon individuell diagnos. Det svenska samhällets spontana reaktion var alltså att börja avrätta sina egna!

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/mBM64E/gamla-sorterades-bort--nu-maste-vi-fa-svar

AB återger ur den myndighetsrapport som många redan tagit del av genom medierapporteringen. Detta var under coronans tidiga skede, när den mest dödliga punkten i Sveriges horoskop var aktiverad enligt läran om hur planeterna cykliskt turas om att kontrollera en nations öde.

Varje resignerat eller argt ord jag skrivit om landet för denna födelse förmår inte fånga in vidrigheten i det beteende som lurade under den jämnmodiga svenska ytan! Har var han igen, den gamla vikingen som jagade "resurser" så till den grad att han missunnade sin hustru att leva vidare - hon dödades och fick följa med honom ner i graven.

Svenskarna har inte lyckats förbättra sitt onda karma nämnvärt, när det hettar till.

I backspegeln tycks det här blogginlägget (juni 2020) mest handla om Stockholms kriminella framfart under en rad år, fram till det att sjukvårdsdistriktet var så nyliberalt nedmonterat att det stod hjälplöst inför corona:

Svenska eliten dödar de gamla för att rädda sina resurser

https://siderisk.blogspot.com/2020/06/svenska-eliten-dodar-de-gamla-for-att.html

Men den kosmiska symbolen avhandlades i ett inlägg i maj:

Under Sveriges många år under demonen Rahu (allt tydligare en pestindikator) tillstötte en undercykel med allmänna olycksplaneten Mars, september 2019 till början av oktober 2020:

https://siderisk.blogspot.com/2020/05/kapitlet-som-foll-bort-herren-over.html

I genomgången ser jag att vaccinet utlovades för januari 2021 redan i augusti och månader av mediedramaturgi är därför helt onödig, ack dessa tidningsägares förväntan att redaktörerna ska spela på känslosträngarna hos vanligt folk. Jag säger "ironiskt" som Trump-advokaten: skjut dem som profiterar på andra människor. Mänskligheten måste nollställas så att Naturen kan famla fram en ny och hoppfullt bättre väg för den här blinda arten. Nollsummespel är allt Naturen begär.

De gamla grekerna hade hopp om att människan själv kunde höja sig till en guds nivå, men de talade bara om individen. I Väst har istället ett värre flockbeteende än nånsin i historien drivits fram av de härskande, behjälpta av medierna. Och ingenstans i Europa är bristen på individualitet så stark som i Sverige. Redan en skeptisk tonåring kan konstatera att alla ser precis likadana ut trots att de jobbar ihjäl sig för att kunna köpa den där sista detaljer som ska göra det individualiserande jobbet åt dem - de substanslösa. Det har med vår sorgsna historia som en ödemark utanför det kontinentala Europa att göra. 

Det var ett efterblivet folk som stressbyggde för att komma ifatt, och offrade sin friska själ. Nu är vi bara ytliga plagiatörer och t.o.m. i de enstaka fall här kreeras (Spotify), så är det utifrån existerande förlagor. Har då Sverige inte åstadkommit något sedan propellern eller dynamiten. Ja, t.o.m. den svenska propellern hade en föregångare (låt vara att det patentet erhölls bara ett år tidigare):

https://www.scientificamerican.com/article/the-inventors-of-propellers/

Tiden sedan friskoleprofitörerna började ifrågasättas av alla utom politikerna har varit en enda lång uppenbarelse för undertecknad. (Åren då bloggen diskuterat girighetens demon Rahu 2002-2020 i det svenska Ödet). Så fort medborgaren kuggar i det svenska klättrarsystemet börjar korruptionens och likformighetens krafter verka på individen och reducerar honom/henne till en Djävul (fisken inne i akvariet märker inte sin belägenhet. Samhället har sett till att normalisera Djävulen så att ondskan är identisk med hela vår livsstil, kort sagt osynlig som vattnet för fisken). 

Sverige är det enda Västeuropeiska land som officiellt saknar varje anstymmelse till intellektualitet. Det är som hela befolkningen blivit tråkiga, spekulerande affärsmän som låtsas umgås lite väluppfostrat medan man i ögonen ser att de hela tiden räknar på vad det kostar deras låga och irrationella njutningssjäl att tvingas stå här och konversera. Nationens särdrag är att spela balanserad men egentligen bara jaga sin egen njutning/vinst. Och när det sker både på det politiska planet och i folkets inre, då faller ett land snart ur topplistorna i alla avseenden. 

Eftersom all intellektuell överbyggnad desarmerats eller rivits bort, finns inget sätt att snabbt aktivera Folket längre - det är alltför stort glapp mellan överhetens diskurs och vanliga människor. Så vem skriver jag det här för? Inte en svensk läsekrets i vilket fall! Kanske de dödas andar - de svenskar som dött och ännu inte reinkarnerat i något land som passar det de omformats till efter "den svenska upplevelsen". De ser och hör mer än de levande svenskarna gör, och kan således lära sig mer om det liv de redan levt klart.

*****

Det färgglada Sverigehoroskopet överst beskriver inte homokulturens lobbyister som intagit maktpositionen i 10e makt- och regeringshuset, även om tanken ligger nära till hands. Färgerna sammanfattar bara den olyckliga kedja av symboler som anknyter de folkvalda till det folk som inget folk är alls utan enligt Månen i Väduren bara 10 miljoner egocentriska människokroppar som var och en tänker på sin egen mun att mätta. 

Att detta FORTFARANDE är det gamla Fattigsveriges själar i materiell nöd fast nu som låst, dålig karma (8e huset) visar Månens disponent som just ligger i munnen att mätta, den orala och födoämnesrelaterade Oxen. 

Oxen har i modern tid översatts till "pengar" men det handlar inte om den rike mannens överdåd utan just bara "hand till mun". Hela Sveriges politik sedan 1974 - oavsett partifärg, handlar om en tillfredsställande del av kakan för landet (se Sveriges själviska arbete i EU) och en politik som ger (mycket basal) grundtrygghet för medborgarna.

Men kartan visar den medborgerliga grundtryggheten 1974, och under giriga demonen Rahu 2002-20 slog rovkapitalismen / nyliberalismen till med besked inom de tidigare fredade välfärdsområdena sjukvård och skola. Från 2020 - helt enligt Ödets styrning - kollapsade Sverige totalt (samma år corona nådde världen) och nu ar arbetstagarna totalt lurats in i "ensam är svag"-fällan som Arbetsgivarna gillrat och genomdrivit genom många år av ÄNNU SVAGARE sammanhållning mellan medborgarna. 

Reinfeldts och Borgs chockhöjda fackavgifter under Rahu-perioden fick till följd att svenskarna som mask drog sig samman när man petade med något vasst på dem. Nu var det förberett på Arbetsgivarens hämnd för att arbetarna genom socialdemokratin skaffat sig lite väl drägliga levnadsförhållanden i Sverige. Ja, så långt tänker inte chefen, hans intresse är riktat enbart mot kvartalsrapporten, mot pengarna. Men om konkurrensen i världen hårdnar, då måste de svenska lönearbetarnas livskvalitet sänkas ner till den låga nivå som många andra länder stått och stampat på.

Bara en Djävul verkar dessa ting, och det är i den politiska maktens 10e hus det skymtar en spegling av den onda stjärnan Algol i jordbruna Oxen, förmedlad genom sinnelagets Eld och det som får Vattnet och begärets i Maktens hus att värja sig eller åtminstone reagera på den Satan som finns i den svenska kroppens cirkulation.

Algol var känd för judarna som Satanshuvudet, men hade traderats flera hundra år av arabernas matematiker (astrologer). (Al-Ghul, The Ghoul på engelska.) Traditionen verkar aldrig ha fått något riktigt fotfäste i väst, men att "nätforska" ger naturligtvis bara ytlig information i många ämnen, så även detta. Bristen på bruk av stjärnorna i västastrologin visar dock att ämnet förenklats med tiden och samtidigt dragit på sig nya och dubiösa läror. 

Bågen är solekliptikan med Oxen. Pilen visar
Algol i Perseus konstellation.

Stjärnan ligger på högre altitud än Oxens stjärnbild men faller inom Oxens zodiaktecken som en stjärna som "infiltrerar" Oxen som en högre parallell. Planeten i Oxen bör då ligga ganska exakt under Algol, men jag misstänker att man kan tillåta mer än den traditionella mycket snäva avvikelsen ±1°. 

För Sverigehoroskopet accepterar jag hela 4° avvikelse från det svenska sinnelagets måndisponent Mars, helt enkelt för att landet så sydligt visar att Algol som Satan eller Åklagaren ställer landet till svars för gammal dålig karma. Notera att detta är 1974 så det är felsteg dessförinnan som ligger och kryper som gamla och oavslutade affärer. Man kan här se Satans i sin roll som Frestaren, att själviskt vilja se om sitt eget hus så fort det luktar nödtider. 

Det är Satans stjärna som förklarar det svenska flockbeteendet som faktiskt är extremt. Först var det toapapper och nu har svenskarna tömt alla lager på D-vitamin. Översätt denna tanklösa tjurrusning (Oxen!) på allt som verkar ligga i luften till den politiska arenan (hus 10) och vi får ett gäng imbeciller - av folket - som styr det här landet. Som nyligen sagt finns dock en annan maktsfär - kapitalisterna som skrattar hela vägen till banken åt det här ostyriga folket. Morgonradion förklarar högtidligt att Big Pharma jobbar åt mänskligheten, men låt mig se Sveriges slutnota på alla miljoner vaccindoser! 

Symboliken talar för att Djävulen - ontologisk Ondska, en slags parasitintelliegns - ligger bakom både folkets - den gamla fattigsvenskens - tanklöshet och den del av samma mentalitet som sitter i regeringsställning. Byt (s) mot (m) och det blir samma resultat. Satan djävlas med det här landet, och bibliskt så är det Gud som låter demonerna härja runt för att ge landet en sista chans att visa att det har något gott kvar i sig.

Varför journalister älskat att förfasa sig över Nordstans, Göteborg, och Stockholm Citys shoppande horder, kan återföras till samma sub-psykologiska satansinfluens. Den blommar upp närhelst möjligheten ges och eftersom Sveriges regering, som ständigt upprepat, är sååå beroende av handel med omvärlden är det i princip Djävulen själv som styr landets politik.

Men vad gör det svenskarna, de har ju slutat tro på högre makter och fogligt inrättat sig i den skokartong till boyta varifrån deras livscykel utgår. Arbete och konsumtion. I Sverige förväntas medborgaren kulminera på det idisslande kreaturets nivå. Den som vill annat måste lära sig hur Korruptionens väg i Sverige fungerar. Och det räcker inte längre att bara flytta till Storstan. Det är fortfarande att vara ett kreatur som försöker se ut. 

Korruption kräver kunskap om den lilla Eliten och hur man arbetar sig in i den, för att tjänster och gentjänster för nykomlingarna ska börjar flyta. Sverige är ännu samma Fattig-Sverige som förr och därför försöker svensken sköta så mycket som möjligt utanför statens och skattmasens försorg som möjligt.

Stora delar av dem som lever det svenska livet med lite guldkant gör så i formen av maskerad byteshandel. Hela idén om en nation och gemensamma lösningar fungerar illa i Sverigehoroskopet där Månen inte lirar boll med Solen. Vem började denna separatism? Solen så klart, månen imiterar alltid. Faktum är att 10e makthuset bara är en chimär och att den verkliga regimen sitter i lyckligt lottade 5e huset där Solen befinner sig. 

Femte huset brukade vara Konungens plats i astrologin, men efter Regeringsformen 1974 där det sägs att "makten utgår från folket", har i själva verket onda rika familjer tagit kontroll över landet, ekonomister men även kulturarbetare som klämts allt hårdare ju mer megafonernas påbud om att vara lönsam dånat över gator och torg. 

Denna ekonomistiska Elit är landets nya Kung, inte den tillfälliga regeringen i hus 10. Det tionde korrumperas av Djävulen så att det intelligenshämmas av det gamla svenska karmat från Fattigåren. Så binds svensk politik 2020 totalt av fruktan att bli ställt på backe. Politikerna är rättdhågsna små fattighjon som inte vågar stå upp mot dem med Pengar. 

Det är ett tragiskt natiionalhoroskop, men garanterat inte unikt, bara med sin lilla särprägel. Folket här är verkligen mer passivt än i t.ex. det koleriska Franska nationalhoroskopet eller det brittiska. På sådant som en folksjäls utveckling, finns inga snabba lösningar, särskilt inte som nysvenskar genast dummas ner till de gamla svenska idealmåtten. Se bara hur svenskar skildras i reklamfilmen, och även de utländska skådisarna anammar samma karikerade Åsa-Nissse-gubbar. Våldet och gängbildningarna i förorterna är inget problem utan bara en naturlig följd av att det svenska klanteri (se Stockholms stad) inte attraherar nästa generation blandsvenskar.

Om 5e huset har det skrivits mycket redan, mestadels taggat "Sverige", men en del har säkert hamnat under taggen "svenskhet" (som från början var tänkt för betraktelser relaterade till Månen) .


Inga kommentarer: