Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 december 2020

"Låt de svaga dö." Har socialdarwinism infekterat Sverige?

"Ett är säkert, för Pinker finns inga dåliga idéer
från Upplysningen. En av finesserna med hans
barnboksversion av Upplysningen är att
den är oskyldig till allt ont."

Medan jag på nytt läser John Grays syrliga analys och sågning av ateismpredikanten Steven Pinker från 2018 i New Statesman, får jag en obetvinglig lust att återvända till horoskopet för Herbert Spencer, den första socialdarwinisten.

Sägas ska bara att det är samme pseudointellektuella Pinker som Sveriges Television gärna använder för att sprida vad de ansvariga tror är sund vetenskap till svenska folket och som DN vid tiden för hans senaste bok inte hade närheten till samma insiktsfulla analys att "bjuda" på...

Gray har just beskrivit Spencers program för samhällets självsanering och vitalisering i linje med Darwins "må bästa man vinna" på ett sätt man kunde tro att Folkhälsomyndigheten anammat till punkt och pricka under coronan! Minns att det aldrig handlar om enskilda utan om arten som helhet och i Spencers version att rätta samhällskonstruktionen, i det föga originella Sverige, oligarkin (rikemansväldet).

Gray:

"Det är inget nymodigt över [Pinkers] scientism. [Herbert] Spencer, den sociala evolutionens profet under den Viktorianska eran trodde att universum, livet, och samhället rörde sig från en odifferentierad enkelhet till ett högre tillstånd av komplex ordning. I politiken innebar detta en rörelse mot "låt det bli vad det blir-kapitalism".
     I social kontext betydde "survival of the fittest" (ett uttryck Spencer uppfann efter att ha läst Darwins "Om Arternas Uppkomst") att den som inte kunde hålla sig flytande i ett sådant samhälle fick sjunka och försvinna. Spencer välkomnade denna process eftersom han såg den som evolution i rörelse - rörelsen från lägre till högre former av liv."

Grundkurs, naturligtvis, men Gray berättar om den inbilske och substanslösa Steven Pinker med sådan spefullhet och sarkasm  (läs recensionen av Pinkers korkade propagandaskrift!) att man inte annat än kan beklaga att Sverige inte förtjänat sig en enda klarsynt kritiker med plattform att sticka hål på det absoluta dravel som bildar västerlandets ideologiska fundament.

Hade sådana röster existerat i Sverige hade kanske vår abnormt dåliga hantering av pandemin kanske varit lite bättre och framförallt befolkningen haft mer intelligens än att flockas i köpcentrum - vilket i och för sig staten under årtionden lärt dem, efter att först jobbat flitigt på "arbetslinjen".

Faktum var att bloggen tidigt avverkade många för vår tid viktiga figurer, och Spencer jämfördes med Fredrik Reinfeldt redan 2011:

https://siderisk.blogspot.com/2011/05/dodens-ideologi-signerad-spencer.html

Snart tio år senare ser jag att astro.com har en tvivelaktig födelsetid, baserad på en gammal astrologibok, "Hundred Horoscopes" skriven av en "Adams". Men detta måste vara den på sin tid hyllade Evangeline Adams, tydligen kusligt exakt i sina prognoser. Hon var verksam en bit in på 1900-talet. Nu verkar hon haft lite demoner för egen del, och gav titt som tätt falska födelseuppgifter. Men det är inte helt ovanligt för de som vet hur mycket som ett horoskop avslöjar om en människa!

När Adams horoskop för Herbert Spencer i siderisk version ger en mycket sen Skorpionascendent visar dock en så exakt beskrivning av en socialdarwinistisk grundsyn att jag var tvungen att välja just ovanstående citat från Grays intressanta artikel. Han använder "sjunka [i havet]" som en metafor för det genomcyniska kapitalistiska samhället och Elitens ointresse av allt annat än sin privilegierade tillvaro där slavar gör det möjligt för dem att leva sina dagar som om livet var en lek. Men en blick på hans horoskop visar att även där människor som sjunker i Vatten mot sin död är den dominanta symboliken.

Även om inlägget från 2011 var mångordigt måste den här nya vändningen kommenteras! (Just nu på radion hyllas åter darwinismen för att den "till hälften" lyckats skriva ihop en skröna om varför någon tidigare flygande insektsart ändrat utseende och beteende till följd av följsamhet inför de hårda vindar som gjorde längre migrationer för "kostnadskrävande". De stannade istället på orten och lade "kraften" på att fortplanta sig. Vilka barnsagor för samhällets enkla folkskikt!

Herbert Spencer:

Kartan med den mesta symboliken för DISSOCIATION
eller UTSTÖTNING bloggen publicerat?

Några astrologiska nycklar att påminna sig inför det är extrema horoskopet:

Skorpionen = individuell död (i praktiken ofta kamp mot dödens ofrånkomlighet, den mer högfunktionella istället i ständig färd med att avslöja allt mörklagt, detektivtypen, men även det ett typiskt sätt att hantera dödens realitet).

Vattenbäraren = en art, ett samhälle eller en tankemodell som beskriver en helhet. Tecknet är inte vän med Skorpionen i dess upptagenhet av sin individuella kamp mot "mörkret" eftersom Vattenbäraren betecknar totaliteten men saknar kooperation från dem i någon slags dödskamp. 

Socialdarwinismens svar således: låt de döda dö för sig själva, vi i den fungerande helheten ska inte bry oss. Vattenbäraren, konceptionernas zodiaksymbol, kan bli en urspårad sekterist som definierar galet, t.ex. bortser från att även en biologiskt döende människa tillhör Luftkategorin eller mänskligheten i dess essentiella aspekt. 

Eld, Vatten och Jord är ytterst sett bara den "kosmiska människans" accidenser, externa ingredienser som möjliggör kroppsligt liv på den här planeten. Bloggen har ägnat många inlägg genom åren som via filosofi och flera världsreligioner pekat ut anden eller själen som det människoartens innersta nivå. Hinduisk energilärare placerar t.o.m. "den tusenbladiga lotusen" som en krona just ovanför människans hjässa, en medvetandenivå som motsvarar en fullt medveten Vattenbärare (eller dess härskare de "tusen dagarnas", dvs. evighetens Saturnus). Från detta totalmedvetande ser man att alla varelser tillhör samma nivå.

Vattenelementet = Vad symbolen för Bäraren av vatten (Aquarius) bl.a. visar är att människan inte är av det biologiska substratet symboliserat av Vattenelementet, utan enbart en bärare av lägre liv. (Människan som trädgårdsmästaren med ansvar för livet och jordens natur!) 

Alla Vattentecken beskriver likt Skorpionen i någon aspekt det tillfälliga biologiska livet, säsongsblomstret. Krabban/Månen står för både in- och utgång till liv enligt biologisten - förvisso en skygglappsförsedd utblick men enkelt förklarat av den oheliga mixen av odödlig själ eller andemänniska (Luft) i en biologisk värd (Vatten + Jord och värmd av Eld). Och så förnekandet av andekomponenten, då.

Den smarte läsaren ser redan vartåt det lutar eftersom Spencers karta är en av de här fascinerande som är helt överbetonade - för mycket av för lite. Det stora problemet är att Luft/ande och Vatten/biologi separerar från varandra, eller inte enkelt går att blanda samman. Skillnaden är så avgjord att antikens astrologer valde elementen som sinnebilder för just "liv begränsad i tiden" och "evigt eller kontinuerligt liv".

Om så artens kontinuerliga liv (inte fullt ut evigt liv, men rejält långvarigt) kan beskrivas som det som finns ritat på byggmästarens blåkarta, är det inte de levande djuren förunnat att mer än uppleva sitt liv, Vattenvarelser som de är. Ner på denna hopplösa nivå har kapitalismen hand i hand med materialistisk biologi drivit stora delar av mänskligheten. 

Men fast den inte själv förstår det ännu, har biologin i och med upptäckten av DNA-"programmeringen" bakom de levande varelserna fått en ingång de kan förstå till den osynliga anden (Luft) via dess handskrift. Vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths summerade läget efter kvantfysiken ankomst och stabilisering  i "Science & Myth" och noterade hur Heisenberg storögt noterade hur fysiken tycktes ha gjort sig av med själva substansbegreppet. Smith redde ut materiens hotade läge och konstaterar att återigen krävs en METAFYSISK ståndpunkt för ens kanna befatta sig med frågan om vad som ytterst sett existerar. 

Det finns alltså en osedd värld bakom vår och som det är möjligt för en tänkande människa att positionera sig i. Biologerna, för alla dess upptäckter, är barn som leker i en sandlåda. De stora grabbarna håller till på annat ställe och är typiskt nog ofta "platonister", dvs. menar att världen ÄR medvetande och ev. skiktningar inom detta medvetande. Här kommer t.ex. astrologins fyra element som fyra medvetandeskikt in.

Mycket talar för att antiken fattat grejen bättre än den moderna människan. Empedokles (400-talet fvt) beskrivs som västerlandets fader till tanken om de fyra elementen (han liksom övriga greker/anatolier (nuv. Turkiet) var starkt påverkade av Österlandet), insisterade på att knyta de fyra elementen till gudar. 

Mot kristendomens barnsligt överförenklade "Gud som skapare av himmel och jord" såg platonisten Plotinus (200-talet) den Högste som omedveten om sådana obetydligheter som människor på en liten planet som vår. Väldigt modernt tänk! Men från före Empedokles och fram till kristendomens seger på 300-talet gällde tanken på att antal nivåer av sjunkande verklighet. Själen är evig men involverar sig i olika grad i lägre former av verklighet som redan existerar när själen anländer dit. Dessa lägre världar - varav planeten Jorden och dess materiella upplevelsehorisont är verkligt låg!  - är skapade av lägre gudar.

När man kommer så lågt ner som till den materiella världen var det kanske inte så mycket gudar som designade, "jobbet" delegeras till andevarelser. Om Zeus var synonym med Elden för Empedokles och grekerna så fortlevde långt in i Europas historia föreställningar om att t.ex. salamandern, en varelse av Eld och således, fast en liten och ibland osynlig jordvarelse med en imponerande stamtavla som sträckte sig ändå till det universella Eldväsendet!

Antika tankar lurar överallt i påstått moderna föreställningar och framtiden kommer än tydligare att visa hur bakgrunden till DNA är rymden själv! Kodningen av alla levande ting sköts av Världssjälen och förmodligen är mänsklighetens astrologi bara en fattig första intuition av det komplicerade spel som pågår mellan olika väsen eller intelligenser för att skapa illusionen av livet på Jorden. Med våra sinnen upplevs det förstås "verkligt" eller handfast, men när börjar når ner till kvantpartiklarnas nivå blir genast tal om inflöden i vår verkligen från en osynlig andevärld mer begriplig.

Poängen med den antika världsbilden var att understryka alltings samhörighet. En ideologi som kapitalism eller socialdarwinism hade varit otänkbar, det fanns helt enkelt inte plats i den gamla världsbilden för något så urbota själviskt och inskränkt som en modern europeisk "individualist" (egentligen bara egoist, för "individ" i ordets djupare mening syftar på själen och alla själar vet sanningen i allt det som här sagts). "Varats väldiga kedja" har sammanhanget mellan alla varelser kallats. Det är Ateismen i dess tro på att ha dödförklarat Gud som gjort det möjligt för dagens förvridna människor att frodas, de flesta helt utan genuint mänskliga tanka, men några av dem - som Pinker - påverkanskrafter för en världsordning som petat bort Gud från kedjans topp och istället (patetiskt!) ställt dit människan.

Förstå vilket helvetesplats Jorden skulle bli om människor utan förståelse av både Luft och Vatten (och vad elementen pekar mot för vitt skilda verkshöjder) tilläts ta kontroll över planeten! Kommersiella molekylärbiologen Craig Venter försökte som bekant "copyrighta" det mänskliga genomet men gick som tur var på pumpen. Delstaten Kalifornien vann den tvist som uppstod. Utslaget blev att  inget företag kan äga något som tillhör mänskligheten (Luften, Vattenbäraren som samlingssymbol för alla människosjälar). Ny sysslar Venters företag med annan djävulskap istället inriktad mot en rik köpgrupp som ska kunna leva längre än vanliga knegare. En sann djävul helt i Spencers anda. Det ekonomiska system en civilisation väljer formar förmodligen mer än astrologiska influenser, men tänk när himmelen signalerar ondska och barn föds i Väst! The Horror!

*****

Spencers karta, några detaljer:

Ömsesidig reception mellan de stora ödespenslarna Jupiter och Saturnus, våldsamt förmerande och "gräsklipparen" eller Liemannen. Kopplar samman Vattenbäraren, samhället, med Fiskarna, den avslutande Vattensymbolen och således den finala upplösningen av alla skapat (biologiskt) liv.

Detta är visserligen en sanning: t.o.m. liv som skapats "en trappa upp" på arkitektens ritbord blir ett säsongsblomster som måste dö i Fiskarna, nere i det biologiska livets realitet.

Mot detta kan man inte orda, Spencer är född med insikten om livets villkor. Men grattis! Inte alla fattar ens det i sina liv (västerländska konsumister allra minst).

Problemet är att kartan är helt störd på den viktigaste punkten, den högre intelligensens 9e hus. Skorpionen i öster har visserligen sin härskare Mars placerad i detta hus för "mitt högsta goda", men det är inte religion och filosofi Skorpionen högaktar mest utan simpel sexualitet: Mars i Krabban i 9e handlar enbart om det biologiska som något åtråvärd. 

Detta visar hur Vatten tillhör den livsupplevelse som visa män kallat att "gå från död till död". Vatten känner bara det eviga kretsloppet och ibland inte ens i dess högre metafysiska nivå utan bara som "livets gång". Mars som verksam välgörare i 9e är faktiskt rätt hemsk: för positionen säger att Spencers tänkande tar slut efter "låt naturen ha sin gång". Han har ingen nytta av Luftelementet i sin världsbild som annat än "social rymd".

Från det att man tagit biologi till religion - "biologism" resulterar - ligger det sluttande planet till en kallsinnig mördarmentalitet framför en. Herbert Spencer liknar USA-horoskopet med samma slit & släng-syn på människor, men är t.o.m. i sitt extrema ointresse att hjälpa de i fara att drunkna.

Vatten och Luft upprepar sig även via de 12 husen och här ser man hur Solen markerar en livskraft som enbart söker sin egen överlevnad (Väduren är egocentrismens princip, absolut nödvändig förutom för dem som är så andligt utvecklade att de är beredd till martyrdöd för något större än "säsongsblomstret") Här befinner sig den solära viljan till liv i hotat läge, i 6e huset för olyckor och fiender. Märk väl: det är inte dödshot men svåra situationer kan säkert upplevas som "på liv och dö". 

Vad gör då den själviska livskraften i Spencers horoskop? Jo, motar bort Månen i Vågen, alla dem (Månen står för en ospecificerad mängd eller folkmassa) som, i grunden vänligt inställda (hinduisk lära är att Månen inte är fiende till någon), och som söker kompanjonskap (Vågen = allians) med Solen. Men enbart egoism tycks inte kunna bära några extra bördor och som Spencers karta är konstruerad blir det nödvändigt för "ensam är inte stark" att dumpa Mån-Vågen i 12e huset som i princip är en köttkvarn, ett nazistiskt förintelseläger eller ett kapitalistiskt samhälle som verkar enligt socialdarwinistiska principen: "bra karl reder sig själv", eller "sköt dig själv och skit i andra". 

*****

Vi har just nu ovanligt många svenska politiker som utan att själva förstå det har insupit socialdarwinismen: Annie med sin favorit Ayn Rand naturligtvis, Ebba blir alltmer obegriplig (vems trygghet kämpar hon för, väljarnas eller bara sin egen?) men också Ulven och Jimmie. Vad som rör sig i huvudena på liberalernas och socialdemokraternas ledare är inte lätt att säga. 

Vänstern är för länge sedan ett offer för att sakpolitiskt småduttande och har inte folkets stöd eller tankebyggnation nog att väcka de frågor som är verkligt trängande för både det svenska samhället och mänskligheten. Det är svårt i ett så pragmatiskt land som Sverige att inte trampa över gränsen och bli kallad utopist. 

Sverigehoroskopet avslöjar extremt mycket passion för Mörkret, och "ljuset"; det har vi projicerat på utlandet, gärna som USA eller våra charterresor, sådant som får oss att härda ut. 

Faktum är, den "lilla människan" i Sverige (Venus i hus 4) är den enda som i GOD TRO längtar bort från sitt hemland, Elitens hus 5e hus är kolsvart av korruption och maktlystnad. Den lilla människan - Venus - lever i ofattbar naivitet inför det sätt varpå elitens 5e "importerar" ljuset från utlandet och självsvåldigt korrumperar och förmörkar vad nu Ljuset representerar. 

Eliten tycks stjäla andras uppfinningar och smarthet utan hämning. Det läser man aldrig något om i medierna, istället enstaka svensk korruption på affärsnivå och ytterst få svenska it-uppfinningar som gör sig ett namn. Intressant informationsflöde i Sverigehoroskopet. Lita aldrig på en rapport från en mäktig man eller från Etablissemangets medier - se hur alla pustade ut och nu lämnar kapitlet Federley bakom sig utan att skandalens verkliga vidd behövdes rapporteras till allmänheten. I Sverige handlar allt om makt över toffeln under dig själv, om informationskontroll och att själv vara en besserwisser (den här bloggen är inget undantag, den är ju svensk).

Kartan:
De tre kvaliteternas sätt att blanda sig via teckenhärskarnas tillfälliga placeringar (för med sig något av hemtecknets karaktär) är inte konventionell astrologi, det är bloggens eget bidrag. Men att 5e elithuset lyckas förmörka sig själva och degradera ljuset från omvärlden verkar stämma.
     Verkligheten ger många exempel på denna "whitewashing"-process som får Eliten att suga in ljus, förmörka och sedan i retur bedyra sin godhet inför världen. Tänk Elitens pengatvätt (banker) och mutbrott (storföretagen) när du ser på rundgången mellan 5e och 9e via tecknens ömsesidiga utbyte av härskare (Saturnus och Merkurius).
     Det här landet är så långt från moralisk förebild för världen man kan komma. Det ingår i en uniform västerländsk sörja där även socialdarwinismen skymtar i landet, särskilt i 8e huset - det var det corona avslöjade med besked.
     I fråga om behandlingen av döende är dock delar av befolkningen - kvinnorna/Venus eller den "vanliga människan" human och med rätta upprörd. Landets barn - Merkurius - är sedan födelse genomkorrumperad av att klämmas mellan den Onde Rike Mannen (Jupiter) och Solen och löftet om lek och glädje i 5e elithuset. Här tecknar Solen varken kungen eller statsministern utan Kommersialismen. Därför är den löpande Merkurius-ungdomen en grotesk smittspridare som ger fulla fan i vad som händer med landets gamla: sådan far sådan son.

Stjärnhimmelen målar upp alla sorts budskap och människor födda under dem får i sina liv tillfälle att uppleva dem - i värsta fall göra sig själv till kanaler för en och annan mindre vacker filosofi. Värst av allt om Tiden är allmänt ond och vid ett verkligt lågvattenmärke det föds en pervers begåvning med sociala möjligheter att nå ut med sina tankar - och de sedan tar skruv i befolkningen. 

Det är vad som hänt med Sverige, vars Elit basunerat ut de värsta myterna så länge, i synnerhet via selektiv hårdbevakning av biologins varje myrsteg, att befolkningen helt tömts på insikt om sin metafysiska härkomst, något som bara ett fåtal betvivlade för tvåtusen år sedan.

*****

Som om saker har en förmåga att "klustra sig" har det på sistone dykt upp åtskilliga kartor på bloggen, vilka varnar horoskopinnehavaren för skadan (för sig själv eller andra) att involvera sig med för många, så att gränserna suddas ut. Detta kan tolkas som starten på en identitetskris eller kanske bara en fråga om förlusten av hedervärd integritet när man späder ut sig för mycket och kompromissar sönder sitt liv.

Som jag noterat är det lite väl typiskt att upptäcka att astrologen som varnade för tre (eller fler) planeter i triangulär position själv hade en Jungfruascendent och massor av Stenbock (beröringsskräck, gränsdragare in absurdum etc). Kort sagt: en överdriven distansering varnar för vådan av det motsatta. Ibland, men inte alltid, verkar dock Charles Carters varning vara på sin plats och aldrig mer än med fallet Herbert Spencer, där det dessutom är det mänskligt-sociala Luftelementet han långt före Adolf Hitler förespråkar en "gallring" av.

Brittens lära har tyvärr slagit rot i västvärlden även om Sverige aldrig skulle medge att Försäkringskassan på Statens uppdrag faktiskt sysslar med att underminera mänskligt liv. Vårt land är så hemmablint att det inte ser vilka vidriga dödsdrifter som verkar i denna degenererade f.d. folksjäl med rejäla rester primitiv viking kvar (res- och vinsthunger) och som Ekonomismen - kapitalismens sätt att legitimera sin existens - inte är vidsynt nog att upptäcka eller i vart fall medge. 

Empedokles var inte bara de fyra elementens första uttolkare i Väst, han hade också tillägnat sig den österländska grundtanken om att tillvaron är polariserad. Astrologin har från början inkluderat den gamla kosmologiska tanken, och Empedokles kallade de mest fundamentala principerna Kärlek och Strid.

Är dessa samma som stoikernas Aktiva och den Passiva princip? 

Ett dualistiskt inslag i det stoiska systemet är de två principerna, den Aktiva och den Passiva: allt som existerar kan agera och ageras på. Den aktiva principen är Gud agerande som det Rationella (logos) och som har högre status än den passiva materian (ousia).

stoisk fysik - Wikipedia

De senare stoikernas världsbild kan lätt knytas till de positiva och de passiva zodiaktecknen, men trots att Wikipedia har en intressant artikel lyckas någon skriva en så ful text att filosofin slipper röra vid astrologin tillhör. Inte ett ord om astrologin eller planeternas inverkan i den kosmiska processen gör artikeln frustrerande för den som vet hur viktig den var inom stoicismen. 

Samma med sökordet "Destiny". Den som redan vet ser antydningar i texten, men den som inte vet missar att "guden" egentligen är plural och syftar på planeterna. Stycket syftar på att varje gud eller planet råder över sin del av ödet och att alla planeter i samråd är den kosmiska harmonin som verkar exakt rätt öde för varje levande varelse:

Stoikerna trodde att mänskliga beslut och handlingar löpte efter en gudomlig plan som utformats av en gud, associerad med Zeus eller Elden. De påstod att även om människor teoretiskt har fri vilja, så är deras själar och omständigheter under vilja de lever alla delar av ett ödets universella nätverk.

Tänka att det ska sitta så långt inne att ta ordet "astrologi" i sin mun!

Empedokles duala Kärlek och Strid är lite svårare att associera till något, delvis för att men direkt börjar tänka i senare tiders kategorier: Venus som kärlek och allians och Mars som krig eller hat. Men bortsett från att Venus alltid ansågs mer krigisk som "morgonstjärnan" (dvs. stigande i öster, vilket ÄR Mars domän), så måste man backa bortom de planetära aktörerna (små hantverkare i den kosmiska föreställningen). Kärlek är UTFLÖDET från existensens centrala källsprång och kriget, som börjar redan här i livet, är ATT SUGAS IN genom "fel dörr" vid utträdet från detta jordeliv. 

Empedokles tog troligen ett liknande helhetsgrepp om det liv en människa har att leva och såg som reinkarnationist varje ny återfödelse som en kärleksfull gåva från gudarna medan människan själv har en kuslig förmåga att välja det infernaliska sämre under sitt liv och gång på gång dö in i helvetet, och där luttras i den djävulska skärselden för att sedan spys ut till ett nytt liv som människa och en ny möjlighet att lära sig vad som egentligen pågår.

Men i ett socialdarwinistiskt land som Sverige är möjligheten till verklig kunskap mycket liten för dem som spytts upp ur Dödsriket och hamnat här. Detta folk måste vara del av en kollektiv karma på låg nivå nu i början av 2000-talet. Hela vår datoriserade och effektivitetshysteriska miljö vittnar om att Sverige är ett av helvetena på jorden. 

Och sen kom coronapandemin för att bringa mänskligheten till en tankpaus. Och vad gjorde svenskarna då? Rände på i sin konsumtionsmentalitet precis som förr, åtminstone i storstäderna. Ingen ska förvånas om det här landet likt det syndiga Atlantis sjunker till havets botten. Det räcker med att Jorden når den punkt i universum då allsköns energifält skiftar och hela klotet rister till och ändrar orientering i universum. Det har hänt förr, och mammutarna i Sibirien frös inne mitt i en tugga gräs. 

Kanske är issmältningen vid polerna ett tecken på en större förändring, men inte som klimatologer och avgasens fiender kunnat föreställa sig. De är alla materialister och biologer av olika slag och här är frågan vilket hörn av universum som kommer att börja verka på planeten. (Tro inget annat än att Gaia har antenner och står i ständig kontakt med en större intelligens hon "omedvetet" lystrar till.)

För morgondagens mänsklighet kommer handla om att koppla samman andliga krafter med mänskligt beteende och geokunskap. För att förstå var mänskligheten står i dag, är Herbert Spencers starthoroskop en bra start. Horoskopet fungerar inte alls. Och när de skyldiga teknokraterna förstår vidden av deras DISSOCIATION kan det bara bli bättre.


Inga kommentarer: