Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 december 2020

Ghislaine, dotter till ohederlig far och mediapamp

Ghislaine Maxwell, ex-hustru och medhjälparen till Jeffrey Epstein - han som tog livet av sig för att han sin mörka framtid som dömd sexbrottsling - misstänks flyktbenägen (Expressen).

Pappan, en jude som undkom Förintelsen utvecklade istället de Nya Pengarnas alla problem (se finnen Peter Nygård) och stal från pensionsfonden på the Daily Mirror som han var chef för och bekostade det överdrivna leverne som dottern Ghislaine sedan tycks ha styrt mot från första början. Som strax ska visas ser astrologins onda 8e hus för "innestående dålig karma" ha gått rakt från far till dotter!

I en värld där graden av godhet och altruism avgör vem som får smaka Guds helveteseld, borde "Roberts" ihjälgasade föräldrar fått leva istället (han hann slinka utomlands i tid). Minns den gamla och primitiva judiska uppfattningen att Gud belönar de goda och straffar de syndiga! Vid samma tid detta var officiell sanning hos ett folk hade såväl folk väster ut som österut utvecklat själavandringsläran. Den är mer realistisk med karmatanken att ont måste ackumulera till viss nivå innan vedergällningen kickar in. 

Ibland hamnar illdåd och återbetalning i två olika liv (själens rörelse är på inget sätt beroende av vilka nya jordekroppar den från tid till tid ockuperar). Judarna, så fixerade vid sina blodsband, kunde inte ens föreställa sig att en nation kan reinkarnera som en annan! Jag har bara sett en rabbin, Yonassan Gerschom, som seriöst skrivit om frågan om Förintelsen och reinkarnationen (inte för att jag sökt med ljus och lykta). Likväl figurerar tanken nästan sedan vår tideräkning i obskyra judiska trosriktningar:

http://www.daatinstitute.net/wp-content/uploads/2016/07/Womb-to-Tomb-Texts-PART-3.pdf

Ändå bort i Kina hade konfucianismen (tidigare och oberoende av den missionerande buddhismen) formulerat samma tankar: hur en inkrementell ökning av ohederlighet till sist blir uppenbar för var och en (och en social "karmisk" vedergällning resulterar i att familjenamnet stigmatiseras). 

Ingen text existerar som antyder att Konfucius skulle ha trott på själavandringen, men den skola han grundade låg snart i luven på Taoisterna (numera: Daoisterna), och de senare trodde på alltings omvandling eller transformation. Den gåtfulle filosofen Chuang Tzü t.o.m. skämtade om att bli fågelnäbb i sin nästa "transformation", och mer behöver inte sägas om reinkarnationens utbredning i diverse högkulturer. Till Sverige har den inte nått ännu, så någon intellektuell högkultur verkar inte finns i det här landet...

Pappan och ekonomiska tjuven Robert Maxwell (för övrigt parlamentspolitiker för högern):

 

Ibland räcker ett sinnelagshoroskop långt. Månen i själviska Väduren slår här alla rekord pga. oppositionen till/från Jupiter. Varför "me too"-tecknet nummer 1 blir så vanartigt just här, beror bara delvis på att Vädurens härskare Mars passande står i journalistiska Tvillingarna och vars tredje naturliga hus likt Merkurius är amoraliskt och enbart faktaförmedlande. Tredje huset är ett naturligt "ont" hus (som kan kräva fostran för att det ska lära sig sanning hellre än lögn).

Men Månens disponent är det mindre problemet här. Den verkliga fällan är pengarnas tecken Oxen och den djävulsangripna Venus som i sin tur är disponent för stora rikedomens Jupiter i Vågen. "Me Too"-psyket möter och stimuleras således av all som var ond i den nya Västvärld där den unge mannen överlevde för att förgiftas av. Detta horoskop visar den absolut lägsta sorts människa man kan tänka sig, en penningfixerad Oxe som dessutom av naturlig instinkt bara går till sina egna känslor och passioner (Mån-Väduren). 

Den själviske tidningsägaren är för övrigt lik Sverigehoroskopet med dess betoning på zodiakens tre första och primitiva tecken. Endimensionella "Robert Maxwell" blir ett starkt indicium på det jag sagt av Sverige fortfarande i vår tid är gamla Fattigsverige! Allt en sanslös kapplöpning efter mera yta och påspacklad "klass". Hela Sverige som lättkorrumperade Nya Pengar... Det finns inte mycket att göra åt sådant, "kulturen" i ett folk rör sig som trög sirap. Jämför gärna Robert Maxwell med Jimmie Åkesson och hur lätt han föll till föga för Svenskt Näringslivs lockande toner. Jimmie är Fattigsvensken i ett nötskal.

Sådan far, sådan...dotter:


Ghislaines Ox-ascendent gör att personliga tillhörigheter och pengar är hennes personliga utblick - direkt (fysiskt) ärvd från Ox-inflytandet som ses hos fadern. Här förvandlas arvet / påverkan från fadern till ond karma! I 8e huset för "oavslutade affärer" ligger ascendenthärskaren Venus med omoralens Mars och faderssymbolen Solen. 

Det är ett horoskop med så mycket låghet att 9e samvetshuset inte har en chans, trots att 8e husets ägare Jupiter står där och borde kunna insupa vishet utanför det slutna åttonde. Men Jupiter anses "fallen" i Stenbocken och "fryser inne" än mer eftersom tillfälliga härskaren till 9e, Saturnus, är i negativt hemmaläge detta år. 

(De flesta av Saturnus negativa tillskrivningar, som kall, världslig, streber, 0ofruktbar m.m., verkar faktiskt härröra från dess hemmaläge i Stenbocken. För att kunna säga något negativt om Saturnus i dess herravälde över Vattenbäraren - Luft - måste man vara moderat och formligen hata alla maskiner som består av flera delar i samverkan - dvs. socialism fast gestaltad via teknik.)

Notera att Ghislaines öde fullbordades 2020 när hon arresteras för medhjälp till sexhandel, samtidigt som Saturnus och Jupiter åter möts i samma tecken efter nästan 60 år! Detta är inte forna jet-settarens eget samvete, detta är samhällets institutionaliserade variant av samvete, lagens långa arm! (Saturnus = lagens utförare).

Vad som så i grunden perverterad denna människa är dels att intelligensen/Solen är inburad i 8e men framförallt att Solen från sitt klena hus inte kunnat upplysa Ghislaine om hur perverterat hennes begärsfulla psyke är: Månen med "vill ha"-demonen Rahu i det helt irrationella och näriga Krabban hade bloggaren redan avhandlat klart, trodde han. Och så visar sig detta praktexempel, som dessutom visar hur extrem girighet (Rahu) går i arv eller bibringas barnet redan i späda år (Månen 0-4).

Förre SEB-chefen Falkengren förtjänade flera blogginlägg för sin gigantiska fallskärm som vållade sådant muttrande hos folket att DN - rovkapitalistens och wannabe-elitens bästa vän - fick gå ut med en stor fet rubrik som citerade Falkengren: "Jag är inte girig!". Och så reds den stormen ut i detta land där de rika ska vara glada att det så här långt inte funnits några "terrorister", villiga att ta strid om den skeva samhällskonstruktionen.

Sen tog Falkengren sin pengasäck och köpte in sig i en schweizisk bank som bara två år tidigare fått pynta nära en miljard till amerikanska staten för att  ha hjälpt rika amerikaner skattefiffla. Jag kan inte föreställa mig att hon tog jobbet för att i grunden reformera banken...

Det sista jag såg av Falkengren var hennes ogenerade och uppseendeväckande arroganta hälsning - via medierna - till vännerna i kapitalistfamiljen Wallengren. Inför hela svenska folket uttryck hon sin förhoppning att få glida in i några lukrativa styrelser den dag hon kände sig mätt på Schweiz! Det kunde hon sagt privat, det här var bara en slags hämnd på folket, vars hat hon med all rätt ådragit sig.


Eftersom Ghislaine Maxwell och Annika Falkengren delar den här hypergiriga Mån-Krabban, uppstår funderingen om den vegetativa/näriga själen blir så stark med Rahu med i spelet, att vittringen på pengar (=Krabban som säkerhetens princip) helt slår ut alla andra faktorer i horoskopet, att denna horoskoptyp faktiskt representerar mänsklighetens bottenslam, människor som drar ned sin inre räknenisse och andra mänskliga förmågor till den lägsta nivån till och med bland djuren?

Samvetsproblem (h9) även här. Psykets fantasi är
en VenusVädur sätter sin komfort främst (h10)
och samvetshusets härskare Jupiter sover sött
i det omedvetna 8e huset för dålig karma.
Ja, det man inte vet att ta reda på kan knäcka en.

Jag bestämde mig för att söka upp alla superhungriga MånKrabbor som samtidigt har materialismens signum som motpol och sporre: SaturnusStenbocken, vilket troligen snävar in till träffbilden till de här kvinnornas period, cirka 1961-62. (Samlingen på tiotusen kartor glesnar snabbt bakåt i tiden.) 

Jag har preliminärgissat fel tidigare, men den här gången kan man misstänka en stor brist på intellektuella eller intressanta människor. Axeln handlar bara om världslig makt och egna tillgångar...

Måne/Rahu i Krabban opp. Saturnus ger...35 träffar.

  • Mårten Palme;31.10.1961;12:00 - ekonom
  • Saila Quicklund;31.10.1961;12:00 - moderat riksdagsledamot som presenterade falska uppgifter om kvinnors ökade inkomster under m-styre
  • Alfonso Cuarón;28.11.1961;12:00 - regissör till "Gravity" (Saturnus = gravitationens herre! Ännu en gång en tillskrivning som har att göra med dess negativa härskarläge i ett Jord-tecken.)
  • Mary T. Barra;24.12.1961;12:00 - 1a kvinnliga vd för ett bilföretag (General Motors) och fet inkomst med det
  • Ingrid Betancour;25.12.1961;14:15 - brottsoffer, gisslan sex år hos colombiansk revolutionär grupp
  • Ghislaine Maxwell;25.12.1961;15:20 - jämförelseobjekt 1
  • Juan-Carlos Cruz;20.1.1962;12:00 - kändiskock (tv), lejde hemlösa att mörda sin fru
  • Scott Kalitta;18.2.1962;12:00 - motorsport/dragracing, körde ihjäl sig 2008
  • Terence Trent D'Arby;15.3.1962;12:00 - soulartist som steg upp som en sol och sen försvann lika snabbt (inte forskat)
  • Monika Höglind;16.3.1962;12:00 - Almegas (arbetsgivarnas) styrelse och i blåsväder under tågstrejken 2014
  • Lars Vikinge;16.3.1962;12:00 - politiker, centern, SvD 2012: högerliberal som hyser förakt för samhällets svaga
  • Gunnar Kusoffsky;17.3.1962;12:00 - oetiskt spekulativ vd, fastighetsbolaget Primula
  • Cesar Sayoc;17.03.1962;12:00 - misslyckad brottsling, skickade oduglig brevbomb och åkte fast
  • Casten Almqvist;17.3.1962;12:00 - vd TV4, många åsikter om...
  • Agneta Blom;17.3.1962;12:00 - statsvetare, involverad i ateistsekten Humanisterna (bidragande till Sveriges allt mer satanslika dysfunktionalitet?)
  • Annika Falkengren;12.04.1962;12:00 - jämförelseobjekt 2
  • Monika Elling;9.5.1962;12:00 - vd rektyteringsföretaget Poolia, sämsta chef i gammalt test i tidningen Chef
  • Paul Heaton;9.5.1962;12:00 - pop/rockmusuik, hätsk vänster (älskad av britterna för hans underfundiga och även djupt romantiska texter), alkoholist
  • Alex Datcher;6.6.1962;12:00 - skådespelare, inga fakta
  • Tom Cruise;3.7.1962;12:00 - skådespelare, ren företagsledare med sig själv som enda produkt
  • Paula Hammerskog;5.7.1962;12:00 - profitskolebolaget Academedias "trygghetsdirektör", tidigare "kommunikationsdirektör" då vindarna blåste snålt vid något av många tillfällen
  • Wesley Snipes;31.7.1962;12:00 - skådespelare, fängslad för skattebrott
  • Kym Malin;31.7.1962;12:00 - sålde sin nakna kropp till Playboy
  • Anonym 1;1.8.1962; 3:00 - inga data, tillbakadragen, medfödd hjärtfel
  • Anonym 2;1.8.1962;13:39 - inga data, tillbakadragen, födde barn med hjärtfel
  • David Fincher;28.8.1962;12:00 - regissör av "ultravåld" (nu säkert normaliserat till ordinärt våld sedan Väst förlorat kontrollen över sin civilisationstyp)
  • Paul Frigyes;24.9.1962;12:00 - förödmjukande avbön för sitt karaktärsmord i bok om Jan Guilllou
  • Kristina Axén Olin;21.10.1962;12:00 - korrupta kapitalister kommer inte bättre än så här, moderat borgarråd rakt till vårdvinstföretaget Carema
  • Ginger Lynn;14.12.1962;12:00 - porrstjärna "känd" för att hon lät sig penetreras analt
  • Yvonne Ryding;14.12.1962;12:00 - hoppas inte f.d. Miss Universum behövt sänka sig så lågt som föregående för inkomsternas förvärvande! Men eftersom Krabban står för "skrymslen" och Rahu är extremism kan man tänka sig märkliga böjelser hos ett antal i den här träffbilden.
  • Hans Backman;8.2.1963;12:00 - Liberal politiker som redan då de hette Folkpartiet ville undergräva anställningstryggheten i Sverige
  • Russell Williams;7.3.1963;12:00 - våldtäktsman och mördare
  • Erika Leonard James;7.3.1963 - författare av pornografi för kvinnor (ibland kommer namn godtyckligt plockade ur medierna och födda samma dag spöklikt nära varandra i sysslorna!)
  • Klas Elm;7.03.1963;12:00 - vd lobbyisten Elektronikbranschen motsatte sig artisters begäran om beskattning av lagringsbara datamedier.
  • Anonym 3;29.4.1963;13:15 - mentalsjuk, flera aggressiva sidopersonligheter, alla män

Det är mycket makt och klättring och pengar. Men mest intressant att inte enda BRA i meningen högkvalitativ kändis finns med. Förklaringen är delvis att detta är vad man får om man läser dagstidningar! Svensken badas i skit dag efter dag. Men eftersom jag samlat ihop alla Nobelpristagare (till för några år sedan) brukar större sökningar ofta ge åtminstone några genier. Här finns ingenting alls. Det enda brottsoffret i listan är svårt att bedöma, det är ju knappast en bedrift att bli bricka i ett spel om ... makt? pengar?

Eftersom planetmönstret dyker upp så sällan är det förstås möjligt att denna subgeneration (Saturnus i Stenbocken) inte kommer att få Nobelpris på många år än...

Närmaste en BRA kändisar är den typiskt nog alkoholiserade sångaren från The Beautiful South som skakade om i 80-talets ytliga och usla popmusik genom smart och ytterligt subversiv pop med kolsvarta texter fyllda av klassmedvetenheten. Paul Heaton, är närmast okänd i Sverige, men har icke desto mindre förärats två inlägg på bloggen. Han är verkligen en udda fågel i den här listan med så många exempel som inte större besvär kan knytas till Maxwells och Falkengrens natur.

 

4 kommentarer:

Susanne sa...

Intressant att GM:s ascendent nu är känd, då kan man jämföra med Ingrid Betancourt som jag tidigare berättade om och som är född samma dag, med Väduren stigande. Hon har alltså sitt stellium i Skytten i 9:e där även den verksamt välgörande ascendenthärskaren Mars finns. Maxwell har samma stellium i 8:e, där den verksamt illgörande ascendenthärskaren Venus finns. Maxwells måne är ju verksam illgörare, medan jag inte riktigt har förstått det där med månen för rajasiska ascendenter.

Angående listan med Falkengren och hennes likar vad gäller måne? Du kanske minns att jag en gång berättade om några "supermammor" jag vet som alla hade flera barn är genomsnittet och vattenmåne ihop med Rahu? Girighet på barn i st f pengar alltså, kan man säga. En av dem har samma månhoroskop som Axén Olin. Hon fick 5 barn på 5 år och 9 månader. En annan egenhet är att hon långt upp i åren gillade hårdrock och for på rockfestivaler med sina barn. Har för mig att du nämnde något om kräftan och hårdrock häromsistens :-)

Seaward sa...

Som texten frågar sig: är det möjligt att enkla Månen verkligen kan beröva individen allt högre samvete så att man slutar som simpel samlare, upplevelseägare eller skvallerkonversationalist?
Det är precis det jag tror gäller med ”ditt” fall IB och MG. De är drivna av sinnet eller den irrationella och lågt sensationssökande själen. Helt enkelt för att kombinationen är så extrem.

Det sökningen gäller är ju en materialistisk axel med Månen och Saturnus i egna tecknen men så Rahu som får allt (vad det än är) att passera det normala ”prestationsvärdet” – supermammor är en bra beskrivning för dem som tar i mer än världen ber om. :-)
Jag struntar hela månominat, har sett tillräckligt det superbräckliga individer födda under en tilltagande eller full måne!

Susanne sa...

Här måste jag protestera, IB är en högst respektabel person, dessutom beundransvärt modig och psykiskt stark - raka motsatsen till GM! Ska man säga något negativt om IB så är det väl att hon var överoptimistisk och dumdristig - så typiskt väduren och skytten! Och just skillnaden i deras i deras karaktärer och moraliska kvalitet var kontentan redan i min kommentar i det förra inlägget om GM - att två personer födda samma dag kan vara så olika. Därför är det intressant att se hur de olika ascendenterna förändrar horoskopen, precis som jag skrev. Och att jag är osäker på hur IB:s måne ska tolkas.

Seaward sa...

Jag har tagit fram både kartorna nu och det stämmer naturligtvis, det du säger om avgörande skillnader.

IB har samma mönster som filosofen Poirier-Martinson som jag skrev om direkt efter detta inlägg. Det "spekulationshoroskopet" visade samma betoning av 10e och 9e, En samhällsanpassad ("moralisk") människa med känning av ett högre samvete (9e).

För Maxwell gäller bara en bestickanade mängd oklarheter (8e) och ett samvetshus som inte är självklart.

Men jag vill hålla kvar i den bestialiska Månen med Rahu. Den är usel i Maxwells fall - 4e onda intellektshuset är ett problem när problem (Rahu) uppstår, och särskild med irrationella Månen och särskilt i irrationellt vatten. Det är rena anti-intellektet.

Hos IB står Månen helt rätt, i 4e vattniga modershuset - en supermamma! Och som sagt, Skytten passar perfekt i 9e huset (äventyrslystnaden som dock får henne göra något utöver konventionell, samhällsanpassad moral - Jupiter/Sat i 10e, den kombon är slitig, hon måste ha kämpat hård mot rollmönster)