Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 december 2020

Rättshaveri och kollektiv karma

(Texten färdigskriven när mer om advokater strilade ut i Expressen. Så varför inte tre lagrelaterade blogginlägg på rad. Extra stilpoäng för att det var advokat i Hanna Lindblom i föregående inlägg som fick en av de MeToo-utpekade mansgrisarna frikänd i två instanser, dock inte den Cissi Wallin hade ett horn i sidan till.)

När Cissi Wallin, en av rösterna från "MeToo"-perioden, anmäls en andra gång för förtal  måste hennes dygnshoroskop granskas. Ligger här omen om att vara särskilt olycksdrabbad eller bara bli en rättshaverist? 

Eftersom klockslag saknas måste man fundera lite över vad som kan kallas "karma" i ett horoskop baserat på enbart dygnet. Månen är det mest finkorniga, och den ger alla barn under 2-2½ dygn precis samma horoskop. Att spekulera över Månens karaktär i olika segment av tecknet är något åtminstone inte jag tyckt mig att tid till. Hellre då en ytlig men snabb granskning än spilla tid på vad som ändå är spekulation. 

Det är inte ens problemfritt att kalla det här en mindre grupp (säg 6-700 barn med Wallin bara i Sverige) som alla delar samma kollektiva karma. I en sådan här grupp kommer det att finnas så bra livsöden att vara tanka om att himlen grovsorterar inkommande själar lika illa som svenska rekryterare grovsorterar jobbansökningar är löjeväckande. 

Att Cissi Wallin föddes under några dygn när sinnelagets symbol Månen "faller" och antyder en grälsjuk och misstänksam natur kan inte tas som att alla män och kvinnor dessa dygn utvecklas till militanta feminister i sina liv. Det verkar oundvikligt att man måste stanna vid väldigt ungefärliga påpekanden. Detta har inte hindrat den här bloggaren att använda månascendenten "som om" den var den verkliga varan, och de gånger jag glömt bort att de 12 husen som bäst representerar sinnets subjektiva dröm eller fantasi, förändrar inte faktum. 

Intressant är förstås när framgångsrika människor har ett månhoroskop där det trycks på 10e karriärhuset eller kanske 5e tursamma ledarskapshuset. Kan fantasi och drömmar verkligen förflytta berg och ta en långt? Varför föds då människor med sinnelagshoroskop som tvärtom ser ut att fantisera om oförrätter och misslyckanden, en sådan karta som Wallin och runt 700 andra svenska barn föddes med (och våldsamt mycket fler runtom i världen)?

Kanske kan man ändå tala om någon slags diffus kollektiv karma eller en tidsanda (tidsande?) - en karaktär som byggs upp och åter upplöses när dess tid är över?


Oavsett födelseminut är det här ett "svårt" horoskopet, svårt i meningen att BÅDA de naturliga illgörarna Mars (Lilla Illbattingen) och Saturnus (Stora Illgöraren) har kontakt med Månen/sinnet. Det är Månen med Saturnus som skapar en t.o.m. värre långsinthet än Skorpionen normalt är känd för, och att den fanatiska krigaren Mars i härskarläge i Väduren angriper sitt andra härskarläge Skorpionen ger dessutom ett Eld/Vatten-krig med som fräser vilt och upprört. 

Eftersom Mars befinner sig i sjätte steget från Månen finns alltid risk för självförvållad skada och använder man Månen för en mental ascendent är det uppenbart att Wallin skapar sig fiender genom sitt sinnelag (som är så viktig för hur man ser på saker). Redan besatt furiös verkar tiden vara eftersom Mars också delar tecken med äregirighetens demon som i Väduren får påfallande barnsliga drag av att vilja bli sett och uppmärksammad. Väduren som egoprincipen... Man kan alltså tala om en dålig karma prefigurerad på himmelen så länge som Månen passerar Skorpionen och hamnar i konflikt med sin egen disponent.

Sedan är frågan om personen själv är medveten eller förstår processen på dess djupa psykologiska plan. Omedveten om att man själv skapar öppningar för attack blir den här 150-gradersvinkeln en "radioskuggans" plats och man ser inte orsak och verkan klart. I värsta fall ÄR detta övervintrat skitkarma från ett liv då man själv var en förövaren ("what goes around comes around") och då kvider 99,9% av de drabbade "vad har jag gjort för att förtjäna detta?" Karma har i detta fall gjort jobbet i eländet, det var just upplevelsen av att vara offret som var poängen med att Mars tog dryga halvvarvet och drabbade psyket inifrån.

Månen med Saturnus markerar också karm från tidigare liv, men eftersom Saturnus just inte mer säger än "gammal karma" blir födelseklockslaget helt nödvändigt för att se vilka hus / livsområden som berörs. Att utgå från att alla 700 svenska barn som föddes nästan samtidigt med Wallin har förstahuskarma, alltså skador mot sina kroppar är bara långsökt. Vi får lämna ämnet där.

Men tiden är intressant, fastän svår. För en längre tid än två dygn ligger en mer diffus men verkligen kollektiv signal på himlen, redo att blossa upp vid vissa tillfällen. Det är Satanshuvudet/Algol som bestrålar en Saturnus som makligt rör sig genom Skorpionen på andra sidan. De gamla babylonierna verkar inte ha räknat med stjärnor vid decsendenten utan bara de som just steg i öst, och då i konjunktion med någon planet som så att säga kunde agera bärvåg och förmedla stjärnans påstådda effekt ner till jorden. Ingång exakt via ascendenten, med andra ord.

Men rent logiskt bör även en stjärna i opposition till en planet vid ascendenten påverka och med den hinduiska läran att planeter inte ligger gradexakta i sina tecken utan sprider sitt inflytande genom hela tecknet kan flera planeter i tecknet klibba av sig på varandra.

Så tänk om Wallin visserligen inte är en på miljonen men just det av 700 barn i Sverige som föddes med en Satanshuvudets infektion på sin lag & ordning-planet Saturnus. Kopplat till sinnelaget skulle detta ge en perfekt astrologi beskrivning av en som rasar mot motgångar i juridiska frågor, en klassisk rättshaverist. Nog för att redan Månen konjunkt Saturnus i Skorpionen har en sådan tendens... Hypotetiskt är de tidigaste nattimmarna den 12e den värsta tiden att födas. När dygnet öppnar råder exakt konjunktion mellan Måne och Saturnus och Algol mittemot har en opposition som är på avtagande med 2 grader. Utifrån Wallins födelsekoordinater (Uddevalla) när detta formalistiska och allvarliga gränsande till depressiva psyke ortens östra horisont strax före klockan 01.00 på morgonen. Det fönstret var verkligen reserverat för dem som skaffat sig fiender i tidigare liv och nu skulle bli tafsade på i detta!

Det är astrologins enda maskulina eller manhaftiga planet Mars som blir än mer "macho" av sin position i Väduren och närmast vettvillig av Rahus närvaro och som här angriper Månen och frigida Saturnus. Jag skulle inte vilja ha varit kvinna i närheten av Wallin i det tidigare liv som nu får henne att hata manlig-sexistisk dominans! Kartan beskriver helt enkelt självhat vållat av ett tidigare liv i manskropp. Frågan är om den när skorpioniska månpassagen öppnade ett fönster för mängder av själar en del villa byta kroppstyp och nu uppleva sitt forna liv men sett från andra hållet?

Ju mer man studerar astrologin desto tydligare blir det att ingen själavandringslära har någonting att berätta om hur livet egentligen fungerar! Mänskligheten har, utöver enskilda människor med vissa minnen, inte kommit ens i närheten av att förstå mekaniken bakom själars rörelser. Tydligen (enligt hypnoteraupetuen Michael Newton) har vissa själar mer frihet att välja än andra och från den synske Edgar Cayces transrapporter sökte psykologen Gina Cerminara på 1950-talet lista ut minsta gemensamma nämnare och ev. generella lagar. Att läsa om den boken för tredje gången visar hur suddigt det ändå är. Det är som om karma opererar tydligast hos känslostyrda människor, precis som de gamla grekerna förklarade att astrologi inte verkade på intellektuella, läskunniga utan bara på kvinnor och slavar!

Dessa "bildade" greker skulle ha tänkt ett varv till och listat ut att deras egen tanke om den irrationella och den rationella själen kunde ha med saken att göra. Kvinnor och slavar förnekades logisk träning, därför var deras irrationella själar starkare och svarade mer ohämmat på astrologins "omen". Det har länge varit en astrologisk sanning att intellektets Merkurius visserligen kan välja mellan sanning och lögn men efter att ha gjort det bättre valet är den bästa styråra människan har.

 

Bonusspaning

Andra födda som Wallin, med Mån-Skorpionen under angrepp mot sinnet från inte mindre än tre naturliga illgörare (Rahu+Mars, samt Saturnus).

Här kan man söka på flera sätt, antingen kräva att sinnet/Månen står just i Skorpionen eller i vilket tecken som helst. Något säger mig att planeterna väger tyngre än just Månen i Skorpionen så det blir det allmänna sökmönstret som kommer att ge fler träffar:

xp = mo; //Vediska enbart framåtriktade kräver extra krångel:
ma90 := ma.90.xp & xp.<.ma;
ma210 := ma.150.xp & ma.<.xp;

mo.0.sa & ma.0.kn & ma210

(Mjukvaran är inställd på att betrakta "0" som en konjunktion som sträcker sig genom hela tecknet. "KN" är det ukrainska programmets eget sätt att döpa norra månnoden, helt klart inte en engelsk förkortning även om södra noden betecknas "SN".)

  • Franz Joseph Gall;9.03.1758;12:00, frenologins fader, där "etniska" Krabban rymmer den fallna Mars som angriper nymånen och formella Saturnus i "stora folkgruppens" Vattenbärare: en potentiellt rasistisk mix där "lilla gruppen" ses som en skadegörare, särskild när det kommer friktion från Mars.
         Gissningsvis ett tidigt uttryck för den redan då ingrodda antisemitismen i Europa. Intressant: även judisk kabbala innehåller många hundra år äldre åsikter om hur begåvning kan utläsas ur ansiktsform.
  • Maurice Wilkins;15.12.1916;12:00, Nobelpristagare, molekylärbiolog
  • Hal Blaine;5.2.1929;12:00, USA:s kanske mest legendariska studiotrumslagare, kompade ändlösa mängder världshits som spelades in i USA på 1960-talet, både i studior på västkusten och i New York.
         (Tänk allt från Beach Boys till Simon & Garfunkel. Normalt vägrade skivbolagen låta de taffliga banden spela själva på skivorna och använde i stället sina mest rutinerade studioproffs för att det skulle låta "hit".)
  • Sixten Jernberg;6.2.1929;12:00, Sveriges främsta skidåkare genom tiderna
  • Cecilia Cissi Wallin;12.03.1985;12:00, feminist

Bortsett från frenologins fader verkar folk ha varit normalare förr! Men om man tittar en gång till så inser man att ENERGIUTLEVELSE är något som förbinder trummisen, skidåkaren och Wallin med det illröda håret. Och frenologen intresserade sig för just skallen som ÄR Mars-i-Vädren enligt det fysiologiska schemat. 

Att Rahu är galet överenergisk ambition kan förklara varför frenologin nu är en utskämd och död vetenskapsgren även om svenskarna då som nu verkar närmst huvudlösa i vad de väljer att storsatsa på! Det är länge sedan nu men bloggen innehåller horoskop för diverse rasbiologer. Det är för många inlägg, men taggen "rasbiologi" ger redan som femte träff en figur med Mars i Väduren. Har dock ingen överblick av det här materialet ur perspektiv av "Väduren=kraniet".

https://siderisk.blogspot.com/2014/04/antropologen-som-borjade-svamla-om.html



Inga kommentarer: