Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 december 2020

Kan astrologin användas för att screena bort riskkapitalister?

[Skrivet 201223]

En bloggrubrik som antyder en hemsk människosyn? Eller ett sätt att rädda  mänskligheten? Upphovet till frågan är Åsa Linderborg som förklarar nya högermagasinet Bulletin vara en besvikelse. En riskkapitalist nämns, som uppenbarligen ville stödja ett innehåll som i del gränsar till fascism enligt L.

När jag såg vilken minst sagt störd himmel räknenissen föddes under, såg jag direkt förklaringen till en otäck mardröm jag hade några timmar tidigare. I drömmen hade jag rollen av enkel arbetarunge och fick tillfälle att möta överklassbarn och deras arrogans och hat mot "enkelt folk". Märklig dröm som inte ledde till något förutom känslan av obehag.

Denne riskkapitalist som arbetar för Nobelinvesteringar har en perfekt karta för småfolket som vill upp och in och leka svensk Elit. Han som ser ut som han hade något att dölja och som "tidstvillingar" finns också några verkliga avskum. 

Jag har för sökningen valt Skorpionsolen och dess härskare, krigaren eller omoralisten Mars. Sökningen kräver andra födda med den starka kombinationen av Sol under attack från sin egen herre Mars tillsammans med stora och lätta pengars Jupiter (en god planet som dessvärre tycks ha verkligt lätt för att söka genvägar till framgång). 

Den här trippeln stinker riskkapitalism så det förslår. Men för att inte få noll resultat avstår jag från ett sökmönster med även räknenissen Månen-i-Stenbocken och den demoniska girighetens Rahu (tillsammans med Mars och Jupiter) - även om den senare bidrar till den mest demoniska typen av rovdjurskapitalism. För notera att Pontus Thulin förutom att riskera en slant då och då, i huvudsak verkar ha sin inkomst av att leka med andras pengar. Som rådgivare vid affärsutveckling har han sitt gage oavsett om klienten kör över stupet eller inte.


"Riskkapitalism" kan naturligtvis (med lite fantasi) utläsas redan ur krocken mellan Liv och Död (Lejonet och Skorpionen) och särskilt när den aggressiva Mars skapar en bärvåg så att Storfräsaren Jupiter vulgariseras och binder an till människans upplevelse av identitet (Sol). 

Med sinnelagshoroskopet och en Stenbocksmåne i 1a landar som synes Stenbockens fiende Lejonet i korrupta eller döende 8e huset, en sektor psyket är omedvetet om. Människan är alltså driven av dålig karma som psyket inte kan förnimma, men som likafullt påverkar Solen, karriäristen. 

Månen i Stenbocken är egentligen en mycket mer försiktig typ, som lutar sig mot återhållsamma Saturnus. Horoskopets två helt olikartade sidor kanske beskriver olika sidor hos riskkapitalisten, rovdjuret måste kompletteras med försiktighetsprincipen för att överleva i demonernas värld!

Av tiotusen kartor tittade dessa fram vid sökning på Mars/Jupiter-Lejonet i attack mot Sol-Skorpionen, alla från 1979 har förstås det extra krutet från äregiriga demonen Rahu:

  • Carl Wilhelm Scheele;9.12.1742;12:00
  • Jacques Chirac;29.11.1932;12:00
  • Sheldon Lee Glashow;5.12.1932;12:00
  • "Little" Richard Penniman;5.12.1932;14:50
  • anonym; 10.12.1932;13:10
  • Kristofer Ahlström;19.11.1979;12:00
  • Joel Kinnaman;25.11.1979; 0:00
  • Pontus Tholin;25.11.1979;12:00
  • Johan Forssell;8.12.1979;12:00
  • Calle Schulman;11.12.1979;12:00
  • Om apotekaren och kemisten Scheele har jag antecknat "otursförföljd (Asimov)", men en snabb koll av svenska Wikipedia ger inga ledtrådar.
  • Chrirac är en tidigare fransk president som dömdes till två års fängelse för ekonomisk korruption. (Månen i Skytten har Jupiter som härskare och sinnet plockar lätt upp dess omoral till följd av närheten till Mars.)
  • Clashow är Nobelprisbelönad fysiker som förutsade kvarkpartiklarna.
  • Little Richard, en homosexuell och glittrig rockartist från 1950-talet. (Månen i jupiteriska Fiskarna kanske förklarar den "negativa" sexuella orienteringen - givetvis samma av Mars degraderade Jupiter.)
  • Anonym var en hunsad make som gärna höll sig borta från hemmet och tog långa motorcykelturer (Månen i Väduren förklarar denna frilöpare som inte ville bli instängd)
  • Ahlström noterades i DN som författare till försåtlig högerpamflett östeuropeisk kultur (minns inte mer än denna marginalanteckning).
  • Kinnaman. Ska hans största amerikanska merit bli den poänglösa nyinspelningen av Robocop? Nyinspelningen, som menade sig "djuplodande" psykologin hos maskin-människan är en pinsam uttunning och dessutom förvanskning av originalet. Dess verkliga verkliga poäng var Paul Verhoevens kritik av den amerikanska kommersialism som inte skydde några tilltag i jakten på profit. Kinnaman binder alltså till riskkapitalismen på ett dubbelt korrumperat vis!
  • Tholin - jämförelseobjektet
  • Forssell är en moderat riksdagsledamot, motsatt (s) sjukvårdsförsäkring. Det gamla vanliga moderatsvinet med andra ord och passar väl i samma lika som en riskkapitalist.
  • Schulman slutligen är verkligen en final som heter duga. Hans misslyckade "Kungarna  av Tylösand" - om misslyckade stekare på vift, hänger starkt ihop med hans svåra störning mellan vulgär livsdrift i Lejonet och vämjelsens Skorpion. (Se mkt gammalt inlägg från 2010)

Som bekant hämtas för många horoskop från medierna och det är naturligtvis förklaringen till att gamla horoskop - t.ex. Nobelpristagarna oftast är "goda" och kommer från bloggarens eget datainhämtande, medan "skräpet" kommer från de namn som i nutid florerar i medierna. Det man kan med sig här är därför bara att det ekonomisk oegentlighet eller gestaltningen av sådan ofta skymtar fram under den här symbolkombinationen.

Men lika tydligt är att individer med "vänsterperspektiv", vilka bloggaren också sparat många av, helt lyser med sin frånvaro med den här lågsinnade signaturen.

Rubriken är smaklös och stinker svensk rasbiologi, men är man beredd att abortera några foster som hade utvecklats i oskyldig riktning, så skulle världen faktiskt bli en bättre plats om man accepterade att TIDEN SJÄLV BÄR PÅ MER ELLER MINDRE ÖNSKVÄRDA KVALITETER.

 

PS. I tanke med att antikens gudar fallit i glömska återstod till sist bara Saturnus/Kronos som nu blev Fader Tid i den västerländska uppfattningen. Men som synes har inte Saturnus något att göra med den här tydligt krökta typen. Saturnus kan representera tid för människorna (och inte minst tid att dö), men antikens tidshärskare var större än Saturnus. Se t.ex. persernas Zurvan.

Tidigare har jag jag angivit Saturnus som representant i världen för det grekerna kallade Nous, det gudomliga intellektet. Men strikt talat är allt under Formens Saturnus också uttryck för det rationella intellektet. Som till och med den som aldrig öppnat en filosofibok kan säga: "det var Guds mening (med det inträffade)".



Inga kommentarer: