Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 december 2020

Sverige 2021: Folkets turbulens


Bloggen har tröskat ur ämnet Sverige och dess förmåga att tillföra världen något gott, men här ett par ord om hur nya året kopplat till Sverigehoroskopet ter sig.

Skiftar man från astrologiskt tänkande till t.ex. den ordinära räknenissens finns ingen chans att alla världens länder har ett likadant horoskop som Sveriges och därför svarar likadant på den ovanliga proppen Saturnus+Jupiter som hämmar all lycka och tillväxt.

(Kapitalismen utgår från att ekonomisk tillväxt = lycka för de som lever på den tursamma sidan av samhället. Alla har nu sett hur de sämre ställda bara får det värre i västsamhällena, och det rådande systemets förespråkare är idag kloka nog att inte längre pladdra om "smulorna från den rike mannens bord som även faller dem som krälar på golvet till del" - det har ju visat sig att det här systemet är konstruerat för att bedra de godtrogna.)

Men detta är ett omen för Sverige, och sannolikhetstänkande existerar inte i det astrologiska universum. Vad som därför kan sägas är att det stinker skit även om 2021 för Sverige. Dels för att den stagnanta eller låsta konjunktionen i Stenbocken faller i de svenska hushållens 4e hus och tynger befolkningens ekonomi. 

Men Venus/pengar är inte bara hushållsekonomin, det är ju även Sverigehoroskopets ascendenthärskare, och ett gäng egoistiska toppolitiker som setts mingla i julruschen har en gång för alla visat vilka oduglingar svenska folket är, namnen som "outats" de senaste dagarna representerar ju de folkvalda (Månen äger 10e statsmaktshuset i detta horoskop) och Folket. Det är den egocentrerade Månen i Väduren i Sverigehoroskopet (se föregående inlägg om statsindividualismen).

Eftersom Folket/Månen står prominent i horoskopets västra hörn blir det ett väldigt ståhej när folkliga regeringsmänniskor bryter mot sina egna coronaföreskrifter. År 2021 tycks ha dragit igång några dagar före det exakta nyåret. Det är olycks- och sjukdomsplaneten Mars som ultrastark i Väduren (dess positiva hemmaläge) signalerar våldsam attack mot Folket/Månen år 2021 och det börjar alltså med att självcentrerade folkliga politiker visar vägen med sitt olämpliga uppträdande.

För ett årshoroskop är det bara dessa tre yttre planeter som är viktiga, Saturnus, Jupiter och Mars. Och månnodsaxeln givetvis, även om jag vet för lite om den. Men dess eget drama på himlen vid midnatt/nyår kan vara värt att notera: i transit möts här Venus och halshuggna södra månnoden (Draksvansen minus sitt demoniska och begärande huvud). Konjunktionen faller i Sverigehoroskopets 2a ekonomihus så det är ingen tvekan om vad det nya året handlar om. 

Ekonomin står under svåra omen från alla håll, eftersom konjunktion återknyter till Venus medfödda läge - och där fanns en annan konjunktion (Jupiter/Saturnus) i transit mitt över nationens och hushållens pengaplanet. Har Sverige någonsin upplevt en sådan här repression av allt det Venus signifierar. Säkert inte. Det börjar bli dags att Sverige och polaren USA snackar ihop sig om att starta krig någonstans i världen, så att åtminstone vapenindustrin har att göra!

Men hur ställer sig ett årshoroskop mot läran om planeternas ödescykler, den hinduiska dasha-läran? 

Sverige hösten 2020 och femton år framåt lyder under den onda Jupiter som betyder misslyckad blomstring eller spruckna bubblor för alla lycksökare och klippare. Att Liemannen Saturnus en tid legat konjunkt med Jupiter bara understryker den längre dasha-cykeln och det är intressant att den exakta konjunktionen just före jul sammanföll med nya rapporter om virusmutationer som definitivt är dödligare, även om det presenteras i bakvända ord så att majoriteten av alla läsare ska missa innebörden en att varje människa nu andas ut kompakta giftmoln med kapacitet att nå längre omkring sig och attackera redan högre upp i kroppens andningsvägar!

Svenska folket saknar både religion och filosofi och det blir en hönsgård av flaxande imbeciller av det här landet (vilket fotona från julruschen på Stockholms gator visade). Kartan för år 2021 betonar att detta blir ett år när paniken och ett okontrollerbart folk inte ligger långt borta. Varför? Ja, se på statsministerns horoskop - en typisk genomsnittssvensk, fast ännu lite mer korttänkt, och jämför kombinationen av skyddsprincipens Krabban och anfallsprincipens Vädur i hans horoskop med nyårskartan härovan. 

Här dyker samma två tecken upp och maximalt skadligt konfigurerade: Mars stark i egocentriska Väduren, en målmedveten och riktad attack mot Folket, eller Månen i den sårbara Krabban. Alla är upprörda just nu eftersom statsministern åtminstone symboliskt tedde sig som en Superspridare i trots mot sina egna förmaningstal till folket. Detta är just den intelligensnivå och grad av konsekvens man kan räkna med av de primitiva Väduren och Krabban i samma karta. Den klassiska hönshjärnan som säger och omedelbart gör något annat. 

Brunkol Damberg fick den otacksamma uppgiften att försöka reglera skadan. Det lyckades inte men svenska folket, som ränner i flock, behöver vridas ännu mer åt höger och det kan mycket väl komma att ske permanent efter den här skandalen just i nya årets upprinnelse. För det är bara en högerpolitik som slutgiltigt kan skadeskjuta Sverige till den grad att upploppen kommer från USA även till oss. 

Det gamla går inte längre att reformera i hälsosam inriktning, suicidala Finansmänniskor har förvandlat landet till sitt privata casino, så den nya världen kommer bokstavligen att födas genom Eld härnäst. Syndafloden eller Vatten är ett svagt folkminne om en tidigare utplåning av mänskligheten och försiktig omstart. Det kan vara sådana förändringens tider som ligger framför världen nu, men utdraget över många årtionden. Eldangreppet från Mars för Sverige 2021, visar dock att vårt land kommer att få känna på något mycket olustigt under nya året. Minns var Mars ligger i nationalkartan! I 8e korruption- och dödshuset.

Det går att se omen på många sätt och här försöker jag inte locka fram något specifikt utan noterar bara den "låga" stämningen. Men 2021 är inte något ljummet mellanår, här händer saker i de prominenta hörnhusen. Ta bara komplementparet Mars och Venus. Venus är helt knäckt i det minst prominenta av hörnhusen medan Olyckan/Mars är betydligt starkare i kartans tredje hörn (räknat från ascendenten). Venus som brukar gjuta olja på vågorna finns inte till hands, vilket får Mars attack att framstå som så mycket värre. 

Och Månen-i-Krabban - det borde stå för "folkimmunitet" givet Krabbans innebörd av "försvar" och "trygghet". Men 2021 attackerar Mars just Månen i högprioriterade 10e huset för "offentligt anseende". Är hela vaccinrabaldret bara en enda stor PR-ploj för att folket ska känna sig omhändertaget av Överheten?



Tillägg 31/12 11:32

"Fortfarande finns skeptiker – men den andelen har halverats och den senaste mätningen visar att andelen som inte tänker ta vaccinet sjunkit till 10 procent."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qAJyMe/majoriteten-vill-ha-sitt-vaccin-mot-covid-sa-snart-som-mojligt

Så ser ett folk bestående av yra höns ut: Aftonbladet använder dumheten som propaganda och nio av tio vill ha Sprutan så fort som möjligt. Det är osannolikt att någon kommer att kommentera horoskoptolkningen med en invändning, så jag skrider ut den direkt: "Men kan inte transiterande Mars (vapen, nålar) konjunkt Sveriges natala Måne/Folket och i nittio graders störning mot den transiterande Månen i årshoroskopet representera Vädurens livsinjektion i folkmassan?

Ja och nej, tror jag. Att Mars skapar tumult (i sig någon form av stirriga livsyttringar) stämmer, men Mars är naturligt den Lilla Illgöraren och förblir en olyckskälla även för Vågascendenten. Att Mars står i ett hörn gör den mycket mer kraftfull än normalt i Sverige, där den mest fungerar som en passiv aggressiv tvärhet i den svenska folksjälen. Men 2021 stiger dem verkligen fram som ett angrepp på folket. (Nationens internaliserade dåliga och t.o.m. dödliga karma väller ut och tar extern gestalt - som om våra Bofors-robotar plötsligt riktas mot oss utifrån.) Mars ser i mina ögon mer destruktiv ut än som en "hjälpande injektion nytt liv" via vaccinet...

 

Tillägg.

Torbjörn Nilsson/Expr tog sin tid för att sammanfatta alla trådar i slarvregeringen just vid årsslutet. Och shit! vilken bra läsning det är. Hans sanning om Sveriges tillstånd är lika bister som ovanstående årshoroskop 2021.

Tillägg-tillägg. 

Naturligtvis är texten inlåst bakom betaldörr nästa dag! Brinna i helvetet kommer månglarna för att de reserverar bildande text till de bemedlade. Nå, Nilsson påminde om att jantelagen har med småstadens självrepression att göra och hur abetarrörelsen integrerade denna sociala kontroll i sitt väsen och att Löfven med flera under julruschen brutit på den oskrivna lagen efter att påmint alla andra om de moraliska åliggandena. 

Allt som rör den obildade och själviska nivån av svenskhet har jag tidigare skrivit om i diskussioner av 10e makthuset som ägs av folkets Måne, som i sin tur står i egenintressets Vädur och vars härskare Mars befinner sig i korruptionens och dödens 8e. (Just snygga omen om Sveriges regeringar efter 1974. Första regeringen under nya Sverigehoroskopet var Torbjörn Fälldins borgerliga regering 1976-82) Sverige under USA-kosmetikan är ett ryggradslöst och moraliskt tvivelaktigt land och det är ungefär kontentan av Nilssons text om man skalar bort all intressant fakta.

Gangstarapparen och kidnappningen - runt nyår seglar nyheter från den nya under-underklässen upp. Så oerhört träffsäker teckning av genomsnittsnivån på en MarsVädur i attack mot MånKrabban, Det är Barnets "se mig!" på lägsta tänkbara nivå, inte olikt Stefan Löfvens livsväg, för övrigt.

Inga kommentarer: