Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 december 2020

Kan astrologin hitta föräldrar med mentala hang-ups?

Bakom låsta betaldörrar erbjuder en kvällstidning tragedi-journalistik underligt vänd till något annat. Förortsmamman (säkert med måttlig skolgång bakom sig) går nu med tionde ungen i magen och skrattar gott åt sin mening i livet. 

De flesta skulle nog skaka på huvudet åt fixeringen: hjälpa ner ännu fler själar till ett jordklot från vilken ansenliga delar av befolkningen kanske kommer att gallras bort om Moder Natur snart börjar den verkliga kampen mot det problematiska värddjuret människan.

Så det är bara att upprepa frågan i föregående inlägg. Går det att screena och upptäcka om hela årgångar eller åtminstone större segment blivande föräldrar borde "tas in" och psyktestas för föräldralämplighet?

Den här niobarnsmamman har ett så bisarrt horoskop att man kunde tro hennes själ hoppat över flera århundraden och fortfarande är inställd på att klämma ut så många barn så att åtminstone ett överlever för att ha hand om föräldrarna som gamla. Det är schablonartat horoskop som tenderar mot det abnorma.

Först och främst: inget klockslag och en irriterande Måne som lika gärna kan ligga i Barnets tecken Väduren, vilket vore en attraktiv gissning om inte Saturnus då hamnar mittemot och ingjuter sin tendens till inga eller bara ett barn i Månen. Nej, det här är definitivt en Måne i Oxen, som istället för mångfaldens Jupiter emot sig som en stimulation och begär om "myckenhet" i det materiella. 

Oxen är tecknet där moderskapets planet är "upphöjd" (jag blir aldrig klok på vad specialpositionerna söker säga i orden "upphöjd" och "fallen"). Men Satans stjärna Algol gör modersrollen till ett narrspel, ett hån, förutom att det är nymåne vilket brukar indikerar "görare" snarare än "tänkare". Kanske Satan i det här fallet förkläder sig som Frestaren. Kvinnan vill ha sex dygnet runt....

Men det tydligaste är kanske att människan fått en psykisk knäpp och fastnat i kopulations- och barnafödarmotivet (återigen: människor som fått för lite utbildning stannar mentalt vid de kroppar de upptäckt att de har men kommer inte längre). Det är Saturnus som över trekvart av zodiaken binder sin vanemässighet eller tendens till kroniskt-nånting till Venus i moderskapets tecken Krabban. Kvinnor konfigurerade på detta sätt kan i värsta fall bara sjunga en sång.

Färgläggningen av de tre kvaliteterna visar också vad det handlar om. Passion för Mörkret. Inte en enda planet i den Ljusa eller kunskapssökande kvaliteten. Nu är visserligen Sol, Måne och Jupiter inneboende sattviska eller ljusbringande men inte heller den kusten är klar. Solen smittad av rajasiska (mörka) Mars (sexualdrift) och Mars äger också Jupiter som den har en opposition till. Kort sagt, den "sataniska axeln" (Oxe/Skorpion) som drar ner till överdriven världslighet och det enda som aviseras från högre, intellektuell höjd är Saturnus i Luft, auktoritetsplanetens enda väg här är att pumpa fram barn som man kan styra och ställa med för att få åren (Saturnus/Kronos) att gå.

Mer av den här varan! Först sätter en lag om maximalt antal barn för horoskoptypen så att dess instantieringar inte permanent gör sig otillgängliga för arbetsmarknaden. Med slik screening av astrologisk typ hittar sedan Staten och Arbetsgivaren all den underklass för skitjobben redan här i landet, utan att behöva importera den. För notera: det monomaniska beteendet i detta barnafödande visar en fallenhet för att utföra enkla och rutinartade uppgifter om och om.

Parallell? Dr Phil, säsong 17 episod 61: 12 barn, 1 i magen och växande kaos...


Inga kommentarer: