Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 december 2020

Ibland duger minsann Kina... (hjältar och syndare)

Ännu ett blandat inlägg: om svenskheten (igen), för första gången en enkel länkning av Sveriges "objektiva" horoskop med sinnelagsditot, samt lite om skillnaden mellan Dödsriket och Helvetet.
     Att ha skrivit klart texten och se hur Aftonbladet publicerat en text om den kommande miljökatastrofens sista varningstecken: "infernalisk" hetta på Nordpolen, tycks bekräfta inläggets framtidsspekulation (bara marginellt skarpare i konturerna än tidigare försök på bloggen).

*****

Det är populärt för ett pluttland som Sverige som hänger mamma USA i kjolarna att göra hätska utfall mot Kina, trots att världens skiftade maktbalans redan är ett faktum. Sant är att Kina inte beter sig bättre mot sina minoriteter än Sverige i historia och nutid om sina, och när jag snabbt kikade på den "röda linjens" Saturnus i flera nationalhoroskop, var heller inte Kinas långsiktiga linje någon ängel. 

Att en stat försöker strömlinjeforma och göra befolkningen mer lätthanterlig är inget nytt, men att enbart välja ut ett land på Jorden som sin fiende och helt blunda för inhemska oegentligheter, det är verkligen inte imponerande. Frågan är hur svenskarna framledes ska bete sig: vi har rätt många hatobjekt på korta listan nu!

Leder gör väl de antimuslimska sentimenten - de flesta svenskarna. Delad två kan vara invändningar mot somalier eller svarta i allmänhet samt det klassiska judehatet. För sistnämnda hat står en mindre men livlig klick långt åt höger och tyvärr bland araber som tagit med sin okunskap till det mest korkade landet i västerlandet. I Sverige har ingen ens lyckats komma på "utanförskapsområdenas" interna motsättningar bara kan förändras genom att skänka generöst av historiekunskaper och så lösa upp nedärvda attityder till Mellanösterns grannländer.

Istället ropar inskränka människor om hårdare straff. (Det är i huvudsak  till höger man kan notera en påfallande brist på bildning och sunt förnuft, jämfört med vänstersidan). Att Mellanösterns historia ändå inget löser förutom att mer kunskap också ges folket och svenska arbetsgivare är självklart. Inte ens judar och muslimer i harmoni i "Rosengård" kan stillatigande se hur Sverige förnekar dem att rota sig och bli del av det nya landet. 

Bortsett från dessa stora strukturfrågor som alla dystert vet aldrig kommer att lösas, tar nog Expressen/Mina pengar priset i svensk dubbelmoral. Så länge det finns pengar för värdepappersspekulerande svenska egoister materialister, duger kinesiska företag lika bra som något annat.


Vore man ett Lögnens barn, en fulvinklare, skulle man helt sonika byta ut det avslöjande svenska nationalhoroskopet mot något som ger ett mer uppmuntrande budskap, men faktum är att kartan som motsvarar kungörelsen ut till folket att landet fått en ny grundlag (28/2 1974 00:00) är helt korrekt i sitt avslöjande. Svenskheten närmast definieras av sitt behov av att såväl hata och tjäna lätta pengar i en handvändning.


Ur den anonyma svenska folkmassans perspektiv (månascendent) ser man verkligen hur knivigt folket har att hitta en balans mellan sina egon och frågan om de egna pengarna. Månens fundament/disponent Mars ligger i Dödsrikets 2a hus, det som i modern tid kallas "mina pengar".

På något sätt har de styrande i detta land lyckas göra det svenska sinnelaget till ett t.o.m. mer inskränkt och om-sig-och-kring-sig kollektivpsyke än t.o.m. många outvecklade länder. Men detta är gamla Fattig-Sverige som på något märkligt sätt lyckats leva kvar in i modern tid. Förklaringen är Överhetens ovilja att lämna ifrån sig kunskap till folket. 

Kunskap är makt och därför lider svensken i allmänhet av samma infantilitet som våldet i förorten som bygger på etniska skiljelinjer. Så när karikatyrer till politiker som Ulf Kristersson vill se mera straff, är det bara den onda kapitalismen - satans ekonomiska system - som försöker göra om även Sverige till ett nytt USA med fängelser som ny industri. Göra vinst på sjuka, vinst på skol och vinst på att spärra in "skurkar" som människor som Kristersson själv skapat genom den politik de för.

Notera i det här föga använda sinnelagshoroskopet att den svenska folksjälen har som ideal (hus 11) exakt det svenska etablissemang - den socialgrupp som lever livet med guldkant - som så många inlägg påvisat vilken oerhört skada de gör för landet som helhet. För det är denna lilla klick som sprider de falska föreställningar som "vanligt folk" inte kan utvärdera eftersom klicken sedan urminnes tider hållit folket borta från kunskap. 

Svenskar i allmänhet tror det är överdrift att kalla kapitalismen ett infernaliskt ekonomiskt system. De ser inte helvetet eftersom de redan är mitt i det och tror landets tillstånd är det normala! Enligt den svenska sinnelagskartan är som synes folkets Måne FÖRANKRAD i Mars i 2a. Och andra huset var i antiken sinnebilden för inträdet i Inferno! Idag gömmer sig Helvetet bakom "mina pengar" men Djävulens lockbete är det inte desto mindre, i antiken som i nuet.

*****

Nu kanske någon läste och minns en annan koppling mellan horoskopet och  Helvetet, beskriven i:

https://siderisk.blogspot.com/2020/12/hur-valmaende-svenskar-forvandlades-av.html

Jag medger att tanken att 12e huset (hellenismens "onda daimon") och Helvetet var spekulation, låt vara inte helt grundlös. Det är i princip omöjligt att idag avgöra vilka myter, och i vilken grad av förvandling/omtolkning, som smugits in i det astrologiska systemet. Var kultur som nåtts av den babyloniska astrologin har bytt ut originaltankar mot egna och lokala liknelser. (Ungefär som Sverige en gång var så uselt på engelska så att Svensktoppen var fylld av amerikansk och engelsk musik med svenska texter som mer eller mindre gjorde originalets rättvisa. Det är mycket svårare att översätta rätt än bara dikta ihop en ny text till melodin.)

Men i den västliga astrologin rådde säkert något århundrade före vår tid enighet om den gamla tanken att det "under" jordelivet väntar Hades, dödsriket, men att det också finns en bottenlös avgrund, Tartaros. Hit ned störtades titanerna och syndiga själar, den föreställning som blev det kristna helvetet.

Som jag skrev tidigare, ledde grekernas chock över babyloniernas insikter i världsrymden till att de krampaktigt höll fast vid sina egna traditioner eller myter ("barnsagor" skulle de mest obildade av svenskar säga, de vars liv inte handlat om något annat än dataspel och som utifrån denna svältkost förvandlats till skeptiker, psykiskt förtorkade vrak - sådana som svenska staten vill att så många som möjligt blir eftersom det kanske finns "exportinkomster" att hämta i den riktningen).

Grekerna kunde inte släppa sina myter men skapade varianter, både Hades och Tartaros måste utlokaliseras i rymden, grekerna måste själva ha insett hur pinsamt orealistisk deras föreställningsvärld varit i jämförelse med de semitiska babyloniernas.

Så inträdet i 2a huset är det mer neutrala Hades, dit går alla döda (utom de som enligt grekerna uppstiger till himmelen direkt, som hjältar eller heroer. Klassicisten Peter Kinglsey har dessutom pekat på att gränsen mellan en hero och en gud inte är knivskarp. Men redan här finns alltså en skillnad på dem som dör för att "gå ned" i Dödsriket eller "upphöjas" till högre sfärer. För dem som går "ned" i Dödsriket finns dessutom risken att de pga. sitt levda liv tvingas ner i Tartaros som är Inferno eller Helvetet i snäv mening.

Efter babyloniernas mer rymdlika orientering kom en del grekiska tänkare att knyta månen till Hades. Samma uppfattning finns lustig nog även i hinduismen: "låga" själar som är hårt knutna till det materiella livet valsar runt mellan Jorden och rastplatsen månen, liv efter liv. Dessa är själar som ännu inte har någon frihet eller autonomi utan lyder strikt under karmalagarna.

Tydligen lever de på månen, precis som symbolen antyder, i inbillning eller illusion och tror ofta att de är någonstans "som på jorden men mycket bättre". Detta beror på att själen aldrig lämnat sitt "månhölje" bakom sig, en död som måste till för att kunna förverkliga den verkliga identiteten. Men människor som inte ens tänkt i denna riktning under ett helt liv, kommer naturligtvis inte att göra någon ny insikt i livet efter detta. Några osaliga andar kanske försöker smyglyssna på de levande, men i huvudsak är mellantillståndet mellan två jordeliv bara en inbillad värld.

*****

Grekernas heroer dör bort från detta lägre kretslopp och har större frihet om och i så fall när och var de ska återfödas som människor. Det är här den lite lätt menande buddistiska tesen om bodhi-sattvas kommer in: att inte behöva återvända till denna värld men ändå göra det för att hjälpa dem som ännu valsar runt i det lägre kretsloppet, dem som går från "död till död" och halkar in i Hades vareviga gång deras jordekroppar gjort sitt. Buddhismen är i princip bara en variant på hinduismen så bodhi-sattvas motsvaras väl av hinduernas avatarer, fria själar som "stiger ned".

Mer historisk bakgrund: Judarna övertog gammalbabylonisk astronomi (en mycket simpel version med ett solår på 360 dagar - som zodiakens 360 grader med en extra dag inskjuten vart kvartal). Sedan skalade judarna bort allt om planeterna och förutsägelser utifrån dessa, allt för att inte riskera sin monoteism. 

I den mest stjärnintresserade judiska gruppen esséerna hade dock vid början av vår tid ett intresse för astrologin smugit sig in, men man aktade sig för att skriva ner någon doktrin. "Ljusens bok" - en del av Henoks bok - undviker noga hädelse genom att enbart tala som solen och månen som bas för det kalendersystemet de använde. Därför är det gåtfullt att några textfragment visar primitiva astrologiska förutsägelser om människors karaktär. 

Helt klart är den officiella historieskrivningen om ett judiskt folk i opposition mot grannfolkens astrala "kulter" en förenkling och inte helt sann. T.o.m. i modern forskning blundar specialisterna för detta och söker vidmakthålla en strikt monoteistisk tradition. De gör detta genom att röra ihop "astral kult" och astrologi. 

Men esséerna dyrkade aldrig stjärnorna per se. Däremot tog de på allvar vad Första Mosebok sade om att Gud själv satt sol, måne och stjärnorna till "tecken" för människorna. Detta är något annat än sol och måne för att mäta dag och natt, vilket därefter nämns. Men "tecken" listas först och ger en öppning i judarnas heligaste text för astrologisk praktik! 

I Nya testamentet är det helt klart att Jesus förebrår sina meningsmotståndare för att de vägrar astrologi: "Do you know how to discern the appearance of the sky, but cannot discern the signs of the times?" (Matteus 16). Judarna har bara tagit fasta på de mindre viktiga aspekterna som listas i Första Mosebok, att mäta tid med himlens hjälp (sol och mån), eller till och med en sådan trivialitet som att notera skyns färg och förutspå en kylig morgondag, men ignorerar det viktigaste: att med samma himmel tyda tidens tecken!

Andra legender nämner uttryckligen att fader Abraham skulle ha varit astrologins anfader (han kom från staden Ur, mitt i hjärtat av "astrologiland"). Judarna hade uppenbarligen ett konflikterat förhållande till vad som definierade dem och vad de måste "hata" och utesluta för att känna en distinkt identitet. Mänskligheten tycks fastna på denna nivå.

Så varför menar denna blogg att det svenska kollektivpsyket inte bara befinner sig i Dödsriket utan t.o.m. i Helvetet? För att folksjälen befinner sig i egocentriska Väduren som tenderar att göra människor så självupptagna att de inte helt enkelt ser sammanhangen, människor som sätter sina intressen före landets. Se bara shoppingsvenskarnas fullständiga ointresse för corona och att sprida död vidare till andra svenskar på köpmännens gator inför jul. Ett perfekt exempel på nationalhoroskopets korrekthet. 

Inte ens i kristider förstår Månen i Väduren, zodiakens debutant kan inte föreställa sig att något annat än ett fantastiskt och närmast evigt liv ligger framför sig. Väduren är nummer 1 i zodiaken men det tolkar Vädursbarnen ofta som att de själv är viktigast. 

Eftersom de just börjat redan saknar de historisk medvetenhet bakåt, och de är inte intresserade av historia heller. Adolf Hitler förgrämdes visserligen av Tysklands ärelösa slut på Första världskriget, men det var bara för att han själv deltagit i det. Hade det Stora kriget utspelats före hans födelse kunde han inte brytt sig mindre. En Vädur med historiskt intresse är alltså en anomali, men kan uppstå om historiens och tideräkningens Saturnus dominerar i kartan.

*****

Men det är inte Månen i Väduren i sig som viskar att den svenska folksjälen är mer än bara ett oerfaret folkpsyke. Det är Vädurens härskare Mars som antyder en okunskapens svarta eld som säger att det brinner på en djupare nivå av 2a dödshuset, det är något av Helvetet som brinner i svensken och yttrar sig som hat. Mars i 2a låter oss glimta att det under Hades finns ett Tartaros.

Landet rymmer många individuella undantag givetvis, men himmelen ger ändå den övergripande bilden av ett land och en befolkning som störtats ner i Tartaros pga. gamla eller t.o.m. rätt färska synder. (Det räcker att med "synd" mena "något som missat målet/dess avsedda destination" - ordets ursprungliga innebörd.)

Helt klart har Sverige tagit väldigt felaktiga beslut under tiden mellan gamla nationalhoroskopet (1809) och det gällande (1974) för folkpsykologin att rasa till en av de svagaste symbolkombinationer astrologin har. Samtidigt besvaras frågan "hur?" av placeringen själv. Det är individualism och materialism som stört oss. Och i tidernas ände, när alla bara tänkte på sitt eget, slog Nya Moderaterna till för att splittra arbetarna med chockhöjda trygghetsavgifter. Och bara i dagarna kom dråpslag två när arbetsslavarnas rätt att säga till om någon ytterligare minskade. Varje förändring i Sverige förefaller ske till Elitens fördel i vår tid, helt i linje med Sveriges horoskop.

Månen i Väduren trodde ensam och självcentrerad var en tillgång någon slags naiv upplevelse av "frihet", men det visade sig vara just den svaghet som lät landets Elit krossa allt motstånd mot slavsamhällets revansch. Nu ska arbetskraften mjölkas på ett maximalt dagsverke och när som helst kunna avyttras när möjligheter till bättre marginaler visar sig i takt med teknikfascisternas uppfinningar.

Och ingen regering kan sätta stopp för Helvetet, särskilt inte en folkvald. Berikar man psykkartan med klockslaget 00:00 för nationens nyfödelse under ny grundlag, vänds horoskopet 180 grader och Månens disponent Mars ligger precis lika illa till, nu i 8e dödshuset (den plats som 2a huset var dörren till). Nu förklaras "objektivt" att också regeringen själv (10e huset) lyder under Månen/Mars och förför via den infernaliskt materialistiska Ox-Mars. Detta är så långt från en hjältes orientering man kan komma!

Både subjektivt och objektivt har det här landet gått in i väggen för länge sedan. Men Eliten bildar att annat land i landet och det är den delen av nationalhoroskopet jag syftat på när jag sagt att kapitalismen kommer att bita sig fast i det här landet längre än någon annanstans på jorden. Vi är helt enkelt långt, långt, ner i helvetet och vår förmåga att reagera på varningar från omvärlden bottenlöst usel. Svensken reagerar med ilska på balanser inom landet (Månen i opposition till den jämlikhetspladdrande Vågascendenten). Men "objektivt" beskrivs den svenska själen som närmast obildbar och helt attitydlåst - regering och den typiska svensken förblir omedveten om sin plattform Mars, av Ödet inställd i 8e huset för dem som inte uppfattar väl och vars dåliga karma inte kommer att skördas i detta liv. 

Vad innebär en sådan tanke på ett helt land? Ett land är nu bara en konception och inte en individuell själ. Som bäst kan man säga att landet existerar så länge det förmår binda en mängd individuella själar med lagar och förordningar. Min misstanke att detta "onda karma" kommer att frigöras när den här nationen "dör", dvs utvecklingen gått så långt att en helt ny grundlag ersätter den nya, på förekommen anledning. Kort sagt, nästa Sverige, när det än ser dagens ljus, kommer att födas med bagage som vem som helst. 

Håller sig kapitalismen vid makt så länge det någonsin är möjligt, då kommer Sverige som sista medlem att inlemmas i det nya Världssamfund som mer progressiva nationer, en efter en har gått in i. (USA är dött, EU också bara som bäst en poänglös spillra). Och det innebär att Sverige släpper sitt namn och sina gränsar (världen kommer att administreras utifrån andra parametrar) och att den dåliga 8e huskarman är det vi har att bidra med.

Kort sagt, Sverige är initialt en förlustaffär för övriga världen eftersom detta märkligt avoga land hade så låg sensibilitet (de hade ständigt tidningsartiklar om hur att bli mer sensitiva, få "bättre sex"). Sverige får sitta av sin första tid som världsmedborgare med så många minuspoäng att det kanske tar en generation att ens få grönt ljus att producera och konsumera enligt de nya och globala riktlinjerna mänskligheten har dragit upp för sin långsiktiga överlevnad.

Tillspetsat och kanske inte mitt i prick, men heller inte osant utifrån sakernas tillstånd december 2020!


Inga kommentarer: