Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 december 2020

Supralunär: vådan av att stå nära gudarna men med självisk bottensats

Fredagens morgonnyheter och medier (3/12 2020) berättade om en finansman som misstänkts skyldig till ekobrott. Radion uppger inget namn, tidningarna är inte lika tassande.

Ämnet med svenska kapitalister som sitter i styrelse och tjänar sedelbuntar i mängd på samhällets glidarnivån  har fascinerat länge. Detta är uppenbarligen över genomsnittet intelligenta män (åtminstone har de ofta tagit någon enklare räknenisseexamen) men ändå valt den Mörka sidan. Ofta visar de vars intelligens tillhör Elitens skikt börjar närma sig genomsnittet samma förakt för samhället i övrigt som Leif Östling (som ångrade "fan" i sitt redan bevingade ord "Vad fan för jag för skattepengarna?"). De verkligt intelligenta vet att hålla sig borta från skandalskriverier.

Nu är den här "travprofilen" och styrelseproffset misstänkt för insiderbrott, som i min förståelse är införskaffande av  uppgifter för att köpa eller sälja aktiepapper för att fylla på sin förmögenhet.

Här är kartan för dygnet och det är en 100% "supralunär" lucka i tiden, ett klart tecken på att Luftens intellekt och klarsynens Eld närmast tecknar en gud bland medelmåttor. Men här är också ytterligare ett exempel på astrologen Charles Carters misstro till den triangulära formen, alla tecken av samma element aktiverade. Individen vållar sig eller andra skada pga. att det egna ödet flätas in alltför hårt i andra, sade han. Det är exakt vad som gäller vid insiderbrott! Därtill är det Luftelementet i detta fall, vilket i synnerhet handlar om människor och deras inbördes kommunikation ("stalltips" - apropå hans intressen i travsporten).


På många sätt är det här en himmel "att dö för", här finns en vivör och begåvning i ett. Men eftersom sinnelagsascendent är som finns till hands, måste sägas att det är här, i ett psyke lokaliserat i självcentrerade Vädurens tecken som upptakten till hans ekonomiskt kriminella hjärna ligger. 

Väduren är dock långt mer än genomsnittligt lyssnande till andra här även om skälet är själviskt. Det beror på att disponenten Mars är klent placerad för att hävda sitt i tvåsamhetens Vågen. Men samtidigt stimulerar sinnet från opposition och Väduren är född att vara sololirare utan känsla för verklig kooperation. Hela "Jag & Du-axeln" tenderar därför mot vågskålar i obalans (blåser andra för sin egen vinning). Vädurens naturliga självintresse slår över i kriminell kommunikation (insidertips). Mars symboliserar inte bara krig utan även omoral.

Bidragande till denna låga version av den normalt kreativa och uppslagsrika Eld/Luft-kombinationen är kombinationen i Vågen av Venus, stark i sitt eget tecken och sagda Mars, men moraliskt svag.

Och den här störningen i två Passionerade tecken (Rajas guna) sprider sig sedan genom helt Luftnivån så att rikedomens Jupiter som disponeras av Sol-Kungen själv, sprider sin "vill ha mer" genom hela horoskopet, träffar Venus/Mars och blir där omoralisk för att sedan gå på pumpen när Saturnus-i-hemmatecknet-Vattenbäraren antingen kan ses som den ackumulation som chanstagaren Jupiter syftade mot, eller som Rättvisan som väntar i slutet av den kriminella rikedomstrippen.

När allt ligger i zodiakens positiva del, uppstår dessutom tendenser till fanatism och individer som har roligt i sina överträdelser, dvs, de har något av gudarnas insikt om hur långt över det jordiga och gyttjiga småfolket de befinner sig, så arrogans och hybris ligger aldrig långt borta i de högproducerades mentalitet. Jämför den här Lufttriangeln med Federleys fd. homoälskare, superpedofilen.

Eftersom Solen här är atma karaka (själens signifikator) hänger mycket på att det Stora Ljuset är en välgörande faktor i horoskopet för det exakta födelseögonblicket. Att Solen här ockuperar det lyckosamma 5e huset skulle kunna tolkas som huspositionerna är annorlunda i det verkliga födelsehoroskopet. Om man inte tycker det här LedarLejonet är en hyvens rekorderlig människa, så klart. Allt ligger i betraktarens öga, även om astrologin utgår från existensen av kosmisk-moralisk lag själen kan bryta mot eller välja att följa. (Ständigt huvudbry när man ser skurkar vara födda under skurkaktiga himlar: finns den fria viljan inte bara på själens nivå utan också nere i "Nödvändigheten", i den orsaksstyrda materiella världen?)


*****


Leif Östling (fd ordf. Svenskt Närighets-liv) hade möjligen också Månen i Väduren (men lika troligt Oxen). Varför han inte sitter inne för ekobrott utan bara presenterade sig för allmänheten som en kverulant och hatare av stat och pålagor kunde lätt ses i hans negativa Jungfru-Sol lätt upplever sig förorättad eller felfördelad ("why me?)  - särskilt om också Månen är egocentrisk.

Till skillnad från det första fallet där den stora rikedomens Jupiter tjänade som fundament för Solen hade Östling Sol och Jupiter direkt sammankopplade - fast under attack från omoralens Mars i kombination med den vanvettiga ambitionen/girigheten, norra månnoden eller Drakhuvudet. 

I bloggens tidiga år kommenterade jag att många vassa (närmast elaka) journalister hade både de merkuriska kommunikationstecken Tvillingarna och Jungfrun aktiva på ett snarlikt sätt Östlings. Här visade sig Östling ha en känsla för pregnanta formuleringar, så kanske stämde bloggarens tidiga intryck. Men missa inte att det enligt sinnelagsascendenten är mellan två ONDA HUS (3, 6) en välsmord ömsesidig reception mellan Mars och Merkurius spinner. Kort sagt: mannans egen tunga är ett Satans gift.

Se Jesus yngre bror Jakob om den giftiga tungan - närmare den mystiska essérrörelsen som ville driva Imperialisten Rom ur det heliga landet kommer man inte i Nya Testamentet. Det är bara pga. hafsiga redaktörer det faktiskt glömts kvar en del anti-romerska sentiment i kristendomens kanoniserade textsamling. Till dessa missar hör alltså det häpnadsväckande jude-kristna Jakobs brev där kapitel 3 talar om den skadliga tungan, och längre fram de rika förbannelse!
     Kristendomen har slingrat sig och sökt isolera Jakobsbrevet från Jesus bror (en identifikation hotar göra den äldsta kristendomen både revolutionär och kommunistisk, vilket den var) genom peka på att det är skrivet på grekiska. Men bland esseérnas Dödahavsrullar har man funnit fragment av greken Platon, så här sysslar modern kristendom fulspel eftersom den står på de rikas sida i lika hög grad som Östling. Alla bildade människor i Medelhavet på Jesus tid kunde tala och skriva grekiska.
     Om det finns någon forskning som påstår sig kunna utesluta att grekiskan var en översättning ett ursprungligt brev från hebreiska eller arameiska, känner jag inte till. Ett sådant påstående vore för övrigt att förutsätta att grekiskkunniga judar måste ha varit klåpare till följd av ett brevets grekiska saknar hebraismer - ett minst sagt skakigt resonemang).

Faktum är att jag känt en människa med Mars-Tvillingarna i 10e i attack mot Jungfruascendenten där ibland en horribelt småaktig och rent elak sida bröt igenom huvudkaraktären som i Vatten var moderlig och empatisk. Exakt samma resultat av en annan karta (också kvinnlig) där Mars i Vatten i 10e "hugger" ner mot Luftascendenten. Båda personerna var extremt lätt kränkta och uppenbarligen indikerar krigaren Mars en simpel och oförfinad fotsoldat som upplever sig vara den ultimata makthavaren (10e). 

Finjusteringar av tolkningen via husen är extremt viktiga men kan bara göras när man känner till födelsetiden. Med Månen i Väduren ligger Östlings Mars ändå passande i 3e huset för kommunikation: han förestod trots allt en simpel lobbyorganisation med uppgift att via verbal omoral söka påverka den allmänna opinionen (och regeringen) om behovet att försämras villkoren för alla Sveriges arbetande människor eftersom den Onda Rike Mannen aldrig kan få nog.

I Östlings fall fick han dock sin egen själiska rikemansattityd mot sig, om man tar Mån-Väduren som hus 1. Då hamnar t.o.m. hans pratplanet Merkurius i 6e huset för Fienden. Sol och Måne i samma horoskop alltså i omedveten konflikt med varandra. Det här kan man förstå som attityder i konflikt. Sol/Jupiter vill helst vara en doldis som bara njuter sina materiella privilegier (6e är ett doldishus). Detta är de dolda rika företagare vars talan Östling hade att föra! 

Månen i Väduren har då till uppgiften att vara ekokammare eller resonanslåda, att få deras önskemål att höras. Och vad är den rike mannens budskap: vi är extremt och arrogant ilska (Rahu+Mars) på att vi drabbas av pålagor som bringar våra rikedomar i "olycka" (eller: "Vad fan får jag för pengarna?") 

Planeterna beskriver både Den Onde Rike Mannen och hennes upplevelser av den Hemska Staten i en och samma symbolsamling. Idéhistorikern Richard Tarnas kallade i sann jungiansk anda astrologins symboler för "multivalenta" - planetkombinationer bär samtidigt på flera berättelser.


Inga kommentarer: