Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 december 2020

Hur välmående svenskar förvandlades av tiderna


Bokrecensionen i AB innehåller inget nytt om Försäkringskassan och dess misshandel av sjuka medborgare. Men att det i grunden är Staten som förvandlats till ett kostnadsreducerande fanstyg med samma räknenissemetoder som Näringslivet, är inget annat än tragedi. Jag tror aldrig jag sett den förtätade närigheten beskriven som i den recensionen.

Läs texten och se hur exakt förloppet stämmer med Sverigehoroskopets potential. Inte omedelbart från landets nyfödelse 1974 vid halshuggningen av kungahuset, men definitivt från att Sverige trädde in den ödescykel som gällde 2002 till hösten 2020.

 Sveriges storcykler:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06

Klicka på kartan och se hur den privilegierade svenska Elit och  svansen av "MeToo"-svenskar som söker 5e "lyckohuset" återverkar på de två livsområden (astrologins hus) som den verksamt onda Jupiter (rikemanssymbolen) tillfälligt äger för den som fötts med en Venusascendent (Vågens tecken). Att en OND Jupiter står i ett GOTT hus innebär inte att det onda och det goda kvittas till något ordinärt. Nej, det betyder att att de onda pengasäckarna i 5e privilegiehuset hittat ett perfekt ställe på Jorden att ostörd kunna fortsätta berika sig själva!

Att 3e huset för räknenissar och it-stöd är pådrivande i landets dödsspiral är det inte tu tal om. Mot den ras svenska folket internt genomgår, mer  vilket längre ner, kan man ställa den här förförande nyheten, också från AB, om hur mycket snabbare "1984" kommit än någon kunnat tro. Hemarbetet för dem som slipper vada genom stadens coronamoln har i själva verket blivit helvetet på jorden:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/kRvqeX/storebror-maste-bort-fran-din-jobbdator

Även de just utanför den skenbart privilegierade delen svenskar men som arbetar mot Venus löften om ROT-subventionerad skönhet i det egna hemmet/4e huset är kollektivt medskyldiga till andra landsmäns armod och död. Sverige är numera värre än bara en Korruptionsmaskin som jag tidigare kallat det. 

Det är heller inte längre någon tvekan om min redogörelse i boken "Folksjäl" att Sverigehoroskopet innehåller två parallella maktcentra. Löfven och liknande, lätt utbytbara figurer bara är det lurade folkets skendemokratiska charad. De som numera spionerar på sina hemarbetande kontorsråttor, dessa är de verkliga makthavarna/förtryckarna: i typregistret identifierat som solen, Chefen, Arbetsgivaren! Även Solen är i Sverigehoroskopet en verksamt ond faktor, något som måste vara smått unikt (eller inte - se hur ond rikedom håller hela världen i ett stryptag).

Hur kunde ett land bli så skevt och osunt på så få år (sedan 1974)? Under flera år handlade många blogginlägg om Sveriges planetära cykel under överdriftens demon Rahu i IT-huset (2002-2020), och just som landet lämnat detta kommer nu texterna i tidningarna som säger samma sak. Se bara lärarinnan som i Expressen nu fått rejält gensvar för den helvetiska ordning där underklassen betalar förvisso lika usla friskolor så att profitörer kan ta ut vinst.  

Stat och regering tecknas i Sverige av ovanligt låg och materialistisk begärsfullhet, men det gäller också folket - båda dessa inte oviktiga beståndsdelar av konceptet "land" tecknas av en Måne med disponenten Mars i syndfulla 8e huset och där monetära Oxen visar hur det straffar sig att sätta ribban lågt. Det nya Sverige fr.o.m. 1974 bar på verkligt dåliga anlag som bara väntade på sin politik för att slå ut i full blom:

Kartan visar ett Folk som köper vilken terrorpolitik som helst bara den gynnar deras eget kök med en subventionerad renovation. Det där med allmän välfärd var en enkel sak att lära av dem. Nu ränner hungriga vargar på gatorna, helt utan någon förståelse för vad ett samhälle är. Man kan undra hur stor glädjen är om några år för den maktlösa medborgare som åtminstone till en början gladdes över att vara härskare över sin egen lilla stajlade boyta.  

Detta har sagts ofta. Men nu kan vara första gången (eller andra) bloggen pekar ut den generande kopplingen mellan femte husets privilegiesvenskar (eller dem som strävar dit) och "de andra", de som blev sjuka eller drabbades av olycka (hus 6) under denna tid av nyliberal Annie Lööf-egoism. 

Nationalekonomin är ett nollsummespel och horoskopet avslöjar vilka Sveriges välmående stjäl från. Staten (hus 10 ägt av Månen) och svenska folket (Månen + disponenten Mars i korruptionens 8e) pekar via Väduren (ego) och Oxen (pengar) på västerlandets kanske mest förfallna stat och folk, egocentriskt och begär fördelar i EU och penningfixerat i stugorna. Är det då konstigt att regeringarna utan protester som gör någon skillnad kan genomföra detta som länge nog (utan att något hänt) kallades "omvänd Robin Hood" - de sjuka trycks till botten så att medelklassen kan skaffa sig ett blingigt kök.

I Sverige kommer det fortsätta skrivas angelägna tidningstexter som de i AB och pladdras om närmast verkningslösa munskydden vid den tid Naturens anfall kommer. Nya muterade virus som målsöker syndare, denna glömda gamla term. De styrande vet att folk kommer att stryka med sin flugor. Redan nu ser de Rika till att isolera sig från övriga samhället, de som tror de har framtiden för sig. Men de har inte sett skriften på väggen: att Sverige närmar sig Saturnus, en sfär där man ser vad livet varit värt.

Sverige, som saker utvecklar sig i skrivande stund, kommer inte att överleva till mitt tidigare DÖDSDATUM, sagda Saturnus. Se innan dess till att ha socialiserat hela rasket, låt djävlarna fly landet (ja, det blir ekonomisk Jättedränering!). Därefter kan det återstående och hyggliga Sverige börja bygga en ny och världsunik samhällsstruktur som världen först häpnar över men sedan tar efter. (Kuba var för tidigt ute, men nu är tiderna helt annorlunda).

I den omläggningen av ekonomiskt system kan också det rådande Sverigehoroskopet skrotas, till stor glädje. Det illustrerade under sitt halva århundrade rena lekstugan för giriga uppkomlingar och ett skönt ställa att vara för de gamla pengarna att åse sina system fortsätta bygga familjeförmögenheterna.

Men inte att missa: även om man sänder multinationella vampyrer och enskilda skitstövlar ur landet, kommer Sverige visserligen att rädda lite heder, men Saturnus är vad den är. När dess cykel som startar om 16 år är den likväl  nattsvart, fastän de svenskar som är framtidslöftet i sitt fria val har ändrat landets öde. 

*****

Saturnus kan anlända som Döden för Sverige (restlös död), men genom rådliga val nu kanske Saturnus nöjer att uttrycka sig som det engelska ordet AUSTERITY antyder. Primitiva svenskar hittade ingen bättre motsvarighet än "stålbad". Det säger något om Sveriges inhumanitet att använda syrabad för metall som en liknelse för en reduktion av levande människors redan dåliga förhållanden!

Men kommer denna skarpa gir att inträffa? Nej. Vi är som trögstyrda Titanic. Det enda som förändrar människan på kollektiv nivå är kollektiva trauman. Medan Kina nu rapporterar att de i princip har utrotat extrem fattigdom i sitt väldiga land, sysslar svenskarna med asätande - de äter varandra för lite extra lyx. Vad kan man säga när sakerna nått den nivån? 

Sexton år kvar att njuta nya lyxrenoveringen. En solid mur kommer att torna upp sig på Sveriges väg, frågan är bara vilken. Här är astrologin nödtorftig, den måste samverka med den historia som faktiskt rullas upp. Framtiden är bara en informerad spekulation, men bloggaren har sökt förgifta psyket så lite som möjligt med politikerns medvetandenivå och kan inget bestämt säga. Det finns ju så många utfall!

Redan Saturnus ensam, har en mängd möjliga uttryckssätt. Här är några ur en introduktionsbok (deFouw/Svoboda: Light on Life):

  • 69 till 108-åringar (2036-55 inte en bra planetär cykel att vara gammal i)
  • Mineraler och annat inorganiskt (materialismen i fokus, men också förändringar i vår planet - Terras terror kanske verkligen på väg under denna planetära cykel).
  • Fysiologiskt anknyter Saturnus till Luftens kvalitet (nya luftburna plågor?). Hinduisk astrologi knyter också Saturnus till nervvävnad.
  • Underklassen, tjänare, slavar m.fl. kommer att utmärka denna period. Det är detta annalkande slavsamhälle som vakna skribenter redan nu pekar på. Alternativet är att nationens ekonomi är så slut 2036 att svensken allmänt reducerats till underklass. Men är det trovärdigt? Kommer inte alltid de onda rika att ha sätt att säkra sitt? Frågan är hur snabbt och hårt Naturens Hämnddrama kommer att rulla ut sina tre akter (eller hur lång den här dåliga pjäsen nu är)?
  • Klädpaltor kommer att vara stående mode och färgen svart (kopplat till Saturnus armod).
  • Medicinsk astrologi är en hel specialvetenskap, men allmänt sägs Saturnus råda över: reumatism (elbrist och kalla bostäder, elen för för för de huttrande folkmassorna?), kroniska åkommor som förlamning, kanske till följd av nervsjukdomar eller följderna av dåligt hopkokade vacccin under det att mänskligheten kämpar mot en Natur som allt hårdare markerar mot människosläktet att de borde ha bytt ut kapitalismen och dess rovdrift för läänge sedan.

Jag tror Sverige kommer att få som de alltid velat i sin skräckblandade älsklingsfantasi: ryssen tar dem och deras del av världen. Nato kommer att vara nedlagt vid den tiden till följd av USA:s egna problem. Det kommer att bli, säg, tre maktcentra innan dessa till följd av alla utmaningar går samman till EN VÄRLD och mänskligheten kan börja om med lite mer värdighet än ditintills.

Säg 75 år kvar innan mänsklighetens enande och mycken död dessförinnan. Också det en flyktig dröm förstås, men baserad på vad både hinduisk och västtradition säger om den otydliga övergången mellan två tidsåldrar. 

*****

Möjlig ledtråd till en liten del av horoskopets konstruktion

Om vi nu ser de döende årtiondena i Fiskarnas tidsålder rulla förbi måste man minnas att hela perioden - från vår tideräknings början till nu - har varit en omvälvande tid av exrtremlägen, precis som det märkliga fiskstimmets oberäkneliga rörelser i vattnet. Den teknologi som framsprungit i tidsålderns slutkläm och som just nu ägs av demoner kommer att övergå i mänsklighetens tjänst med hela mänskligheten som vinnare snarare än styrelsetoppar och deras svans, aktieägarna. 

Fiskarnas ursprungliga namn var just Svansarna, och det är möjligt förklaringen på detta märkliga namn just gav sig! Likna Svansarna (nybabyloniska: ZIB.ME) vid ett entourage, ett osjälvständigt följe som ger ibland ger Ondskan muskler och ibland skänker Godheten sin röst. Vilken typ av djursvansar babylonierna än föreställde sig (och det kan mycket väl vara fiskstjärtar) så passar symbolen in på det oförutsägbara fiskstimmet som oväntat byter riktning. 

Hinduisk astrologi ger en bra förklaring: stimmet eller entouraget är av kvaliteten Sattva, dvs ljussökande och detta i kombinationen med Vattenelementet ger en lätt känsla, någon redo att snabbt skifta riktning. Fiskarna representerar Vatten i dess rörliga eller strömmande tillstånd, inte fastlåst eller avsnört från cirkulation som Skorpionens mörka (Tamas guna) vatten eller Krabbans visserligen begränsade (av Jord) ocean men ändå kapabelt till vågor som häver sig - Rajas eller Passionens kvalitet.

Att mycket kring zodiakens konstruktion är bortglömt eller korrumperat inser man direkt när både öst- och väst håller den Stora Välgöraren Jupiter för att vara härskare till Fiskarna medan det 12e huset i den naturliga zodiaken knyts till världsliga förluster.

Hinduerna har visserligen pytsat ut planeterna en gång extra över och kallar dem nu "signifikatorer" (karaka-s). Här är det som om någon insett befängdheten med lyckobringande Jupiter invid 12e förlusthuset och istället valt Jupiter exakta motpol Saturnus som husets naturliga signifikator. Men denna extra omgång av karakas har något sökt över sig, liknar en efterhandsrekonstruktion som kanske ser ut att berika systemet men egentligen gör det lösligare och flummigare. Den här bloggen har (fast bara en hobbyblogg) aldrig lutat sig värst tungt mot husens extra signifikatorer.

När klassicisten Peter Kingsley på 1990-talet grävde i gamla grekiska myter och avslöjade hur missförstådda de var av filosofer som Platon och Aristoteles, jobbade han i många bokkapitel metodiskt på att återskapa läran hos en föga känd försokratisk filosof, Filolaus, som förklarat att långt under dödsriket Hades fanns också "universums centrala eld" eller Tartaros. 

Kingsley började sin bok med att söka förstå de fyra elementens fader Empedokles genom hans förtrogenhet med vulkaniska och ångande Sicilien (och södra Italien). Trots grekernas misshandel av den ursprungliga föreställningen i ett historiskt viktigt skede (400-talet fvt) då babyloniernas kosmiska insikter trängde sig på och gjorde de primitiva grekerna rådvilla, råkade med tiden, mest av en slump, medeltida kyrkomän läsa de arabiska filosoferna (som både rättat felaktigheter i västerlänningarnas texter och hanterade dem med bättre tankeskärpa). 

Genom en skicklig kyrkmans korrekta översättning och en annans "lyckade" felöversättning rättade missförstånd till sig. Som siste man "befriar" Kingsley den försokratiske greken (och tillika anhängare av den babyloniska astrologin) Filolaus och hans glömda och med tiden korrumperade kosmologi med dess italienska inflytanden. Kingsley spårar några få ord genom många översättningar och kulturer och kopiösa mängder forskarlitteratur.

Det visar sig att den första världsbild Väst formulerar som följd av babyloniernas imponerande stjärnkunskaper, var Filolaus (pytagoréiska) doktrin. Han insåg att Hades och Tartaros inte rymdes inuti jordklotet men fick hjälp av babylonierna att tänka större, tänka planetärt och "rymdligt". Han placerade Tartaros, universums centrala eld, "lika långt under Hades som Jorden är från himmelen". 

Se där! Jordmänniskan stadigt i mitten och dragen både nedåt och upp mot himlen. Påminner mycket om den hinduiska 3 gunas-läran med Passionens kvalitet i mitten, sliten av dels Ignoransen (Mörker) och dels Kunskapen (Ljuset). Att eldens Mars till hör Mörkrets kvalitet ("vägen ned") ger åtminstone en antydan om en kulturell spridning av en väldigt gammal kosmologi.

Här, knappt synlig, lurar läran om de 4 elementen i sin allra äldsta västerländska form. Universums centrala Eld kallades "Zeus fängelse" och är Helvetet (Tartaros). Sedan började grekerna fr.o.m. Platon vela om Elden eller planeten Jorden skulle ligga i centrum!

Den centrala Elden som försvann under många århundraden kom åter genom intelligenta kyrkmäns läsning av gamla arabiska översättningar av grekerna. Helvetet ligger under Hades där andarna håller hus medan Jord är Jord. Sedan verkar Kingsley ha släppt ambitionen att knyta samman Filolaus med bokens inledning i vilken Empedokles ser elementen lämna jordens innanmäte som ett symboliskt vulkanutbrott och bygga himlavalvet av eld och av luft. Till Hades hör de fyra floderna Platon redogjorde för och som rimligen står för Vattenelementet fastän en av floderna är brinnande, flytande lava. 

100 sidor av min omläsning av Kingsley återstår, och det är möjligt att han till sist rekonstruerar en lära med 4 element enligt Filolaus världsbild. Kanske i stil med: Eld (infernalisk) / Hades vattenfloder / Jorden / Himmel (inklusive de synliga planeterna och stjärnorna - elden är nu gudomlig eld). Boken är på 400 sidor och så trögläst pga. sin komplexitet att man ibland glömmer vilket tema som som avhandlas och i vilket större sammanhang det temat lyftes. 

Men det är en röra eftersom grekerna uppenbarligen inte kunde acceptera babyloniernas kosmologi som den var utan nödvändigtvis måste överföra den på egna myter, så att stor förvirring och mängder av modeller uppstod. Inte undra på att grekerna tappade bort finessen med den sideriska zodiaken och istället upphöjde jordbrukets jordiska kalenderår till zodiak - varpå tiden omedelbart började vrida sig ur led till vi i Väst nu t.o.m. utan astrologi finner att vi förlorat all mänsklighet och till och med blivit som svenskarna.

Den äldsta grekiska världsbild förvirrar mest för den som är van vid filosofernas senare renodling och systematisering, men det var alltså i vulkaner, eld på jordens insida och andra naturnära iakttagelser som det hela började och dessa för västerlänningarna vidgades genom Filolaus som "modell babylonierna" flyttade ut grekernas Tartaros och Hades utanför jordkloktet.

(Här fanns greker som ville se Hades som månen och det är intressant eftersom hinduismen har samma tanke: till månen går de mest jordbundna själarna som ändå kommer att reinkarnera snart. Men Kingsleys text släpper Vattenelementet så fort han går från Empedokles till Filolaus i sin text och det är inte helt enkelt att se hur man ska fatta Hades fyra floder i kontekt av den subluära rymden eller månen själv!

*****

De bitar Kingsley ändå trovärdigt pusslat samman, påminner mig om att även astrologin har en plats för det Filolaus kallade "Zeus fängelse". Inte som någon central eld i universum men väl som Zeus/Jupiter naturlig herre över 12e huset för terminalvård, sinnessjukhus och fängelser! Inget klarar mer av att hinduerna kallar 12e själens väg ut ur kretsloppet, "befrielsens" hus.

Kingsley påminner om att förhållanden i fängelser förr var så bedrövliga att de rätteligen kunde beskrivas som helvetet. Och den här gamla resten av en förlorad mytologi kanske har överlevt i astrologin och fått sin plats i ett bestämt horoskophus. Grekerna kallade 12e huset "den onda daimonens" hus och skulle definitivt kunna stämma med helvetet, Tartaros, långt under vanliga mänskliga förhållanden, Zeus fängelse dit han störtade titanerna (äldre gudar) och dit också syndiga själar förvisades (Platons texter innehåller någon passage om att även dessa själar får återvända förr eller senare).

Granskar man Sverigehoroskopets 12e hus är det Merkurius som tillfälligt övertar rollen som den onda daimonen eller för den delen det grundläggande ägarskapet över 12e från Zeus/Jupiter. Både den tillfälliga och den fundamentala ägaren till Helveteshålan råkar som en händelse stå nära hopsvetsade i den Rike Svenskens 5e hus: De är alltså den svenska eliten, förklädd som rik man (Jupiter) eller krämare (Merkurius) som avgör vem som kastas i helveteshålan i detta land. 

Och notera då till sist att Jupiter också är den som handhar dem som drabbas av Olycka och  Sjukdom i Sverige, i 6e huset. I det här landet "lönar" det sig inte att ha otur, här finns en Elit som bara bryr sig om dig så länge du arbetar för att göra dem rika. Om du inte vill vara deras slav (till 6e husets olyckor hör förstås också att reduceras till en träl), så råder en extremt negativ spänning mellan 6e och 12 och helvetet formligen suger ner dig, med benäget bistånd från någon osjälvständig pappersvändare på Försäkringskassen. 

Men minns varifrån dessa order kom: från 10:e stats- och regeringshuset. Och vem tillsatte dessa marknadsplagierande fähundar? Jo, svensken själv: samma planet (Månen) betecknar också den ansiktslösa folkmassa som demokratiskt utövar sin rätt att få vara västvärldens mest egoistiska och korttänkta folk.

Mytologi och verklighet står varandra närmare än vad som kan kännas behagligt.



Inga kommentarer: