Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 december 2020

Aschberg varslar om ett lågvattenmärke

Robert Aschberg i Expressen om ett verkligt "low-life" till svensk företagare som sitter i utlandet och beter sig som amerikanska företagare, de där som drar in varandra i långa och dyra rättsprocesser. En skräpsvensk renons på all anständighet och moral.

Visst är det pinsamt att grävande journalister publicerar mindre smickrande uppgifter (vet inte vad den lilla nättidningen hittat), men den som ger sig in i leken som en oetisk aktör, får den leken tåla. [Företagaren, "började när jag var sexton år", kritiserar i gengäld Aschberg hela tio dagar senare.]

Naturligtvis är affärsmannen Svante Kumlin (skriven i Monaco) närmast anonymiserad på internet, men söker man namn och "dob" ("date of birth") dyker i varje fall "maj 1963" upp på flera ställen. 

Eftersom det sideriska soltecknet skiftar i mitten av månaden (i vår tid), kan det verka lönlöst att ens försöka. Men sanningen är att maj detta år innehåller ledtrådar till företagarens låga mentalitet.


Så här går mitt resonemang:

  • 1-14 maj Solen i Väduren baserad på Mars i Krabban
  • 15-20 maj Solen i Oxen, Mars i Krabban
  • 21-31 maj Solen i Oxen, Mars i Lejonet

Den första tanken: det här måste vara en egocentrerad Vädur som är otroligt ömhudad för hur han figurerar i media, den 1-14 maj baserar sig den normalt så starka och framåt Sol-Väduren på en ytterligt svag och protektionistisk Mars i Krabban. Med Solen understödd av krigarens "fallna" position blir det här mindre av frisk och framåt entreprenör och mer av rättshaverist, självfixerad och lättstött.

Eftersom detta är en ren buffel som bekrigar yttrandefrihet och objektiv journalistik så passar det ännu bättre att gå fram till cirka 15 maj. Solen i Oxen är inte lika aggressivt "på" som Väduren, mer av butter dominant som tar till storsläggan vid varje upplevd gränsöverträdelse (ja, de två första tecken är ytterst primitiva, vilket förra inlägget om Sverigehoroskopet ännu en gång granskade). 

Och i det här scenariot dras både Solen och pressen - Merkurius - in i den märkliga zon som tidiga Oxen innebär med den onda stjärnan Algol eller Satan, Åklagaren. 

Mars ännu några dagar kvar är kvar i den stingsliga Krabban och att Vädurens renodlade egoism alltjämt gäller eftersom Venus nu nått Väduren och soltecknet nu är venusianskt!

En kvalificerad gissning skulle alltså vara en födelse någonstans i intervallet i punkt 2, och kanske den 18 maj när konjunktionen Solen/Algol inträffar, samtidigt som den retrograda Merkurius (="negativ press") backat sig in i samma sataniska upplevelse. För minns: även om Svante Kumlin själv uppmärksammas som en "djävul" så är det här också hur en skyldig och paranoid människa upplever det att få massornas blickar riktade mot sina förehavanden.

Och missa inte att detta inte är en normalt "fallen" Mars utan en överkänslighet som detta år kombineras med den äregiriga demonen Rahu/Drakhuvudet! Man riktigt känner hur galen mannen blivit av att få se sin oegentlighet (vilken den nu är) uppmärksammad i ett medium! Visserligen ligger Rahu och Mars långt från varandra men de är ändå "kombinerade" (i samma tecken) enligt hinduiskt synsätt och det gör den här Krabban väldigt sjuk och hade gjort minst skada om den inte varit balanssinnets Venus bas. 

Det blir ett svartbygge på tre nivåer här: galen-Mars ska stötta egoistiska Vädurs-Venus som i sin tur saknar normal känsla för balans och därmed förvärrar för Solen/Merkurius - som i sin tur är "sataniskt angripen". Håll med om att en sådan sörja verkar typiskt för den låga värld denne Svante Kumlin lever i.

Osäkerheten om födelsedag gör spekulationer om Månen/psyket rätt meningslösa, men kartans 15 maj är en Stenbocks-Måne från midnatt. Det är zodiakens mest psykopatiska måne om de väljer att bli affärsmän eller odlar en "hård linje" eller försöker verka allsmäktiga och osårbara för att dölja Mars-Krabbans lättirriterade och sårbara sida. Dessutom kombineras då Månen med Stenbockens härskare Saturnus och här syns en mafiosos mentalitet, redo att döda den som säger emot. 

Men halshuggningens Ketu finns med i bilden också och ger ett närmast obegripligt komplexfylld psyke som jag inte tänker spilla fler ord på här. Ett är säkert: är Svante Kumlin förr 15-16 maj finns också på horoskopets månsida tillräckligt med bud för att fråga sig om människan är helt frisk i sina resonemang. Månnodsaxeln med Saturnus, den Stora Illgöraren, på ena sidan och Mars, den Lilla Illgöraren på andra och så psyket/Månen infekterat av dessa stora krafter... Och så en ovuxen och självisk Sol som reagerar på känsloförnimmelser av sagda slag.


*****


Kosmos runt den 15-18 maj är så sjukt att det nödvändigt att kontrollera om några snarlika horoskop noterats under åren...

Ett sökmönster kan inledas med den "onda" oppositionen Saturnus och Mars i sagda tecken, men utan noderna. Det kan vara intressant av hur illa det blir bara med en opposition mellan de Passionerade Krabban/Stenbocken. Solen/Merkurius nära Algol ska nog också vara med.

sa.cap & ma.can & so.tau[1-5] & me.tau[1-5]

Noll träffar och programvaran är definitivt buggig! Det fulla sökmönstret missar just det horoskop det utgår från. Inte ens om man söker enbart på Sol och Merkurius inom angivet intervall hittas Svante Kumlin, medan andra hittas. Det kan bero på att programmet inte fixar att söka på en retrograd Merkurius. Seriöst programmeringsfel.

De två som har Solen och Merkurius båda hårt angripna av Algol är: bloggaren Amanda Schulman och miljöpartisten Åsa Lindhagen.

Söker man istället på tre kriterier, Saturnus, Mars och Sol-Oxen[1-5] , hittas istället dessa:

  • "Pervers bokhandlare" som vid 30 ännu drogs åt mycket unga kvinnor (pedofilt gränsfall). Auktoritativ ömsom märklig servil, ett psykologiskt debilt bygge (Månen "fallen" i Skorpionen dessutom, således en fullmåne Oxe/Skorpion).
  • Estrid Faust, centern ungdom, som deklarerade att "fester behövs" (antecknade inte mer), förmodligen vid den tid Annie Lööf hade bråda dagar att förklara varför partiet festade hejvilt (Federleys perversa inflytande på partiet?) på skattebetalarnas bekostnad och sedan strimlade notor när medierna började undersöka.
  • Enya, sällsam musiker, bor i slott och undviker människor (Mars-Krabban, förhöjd sårbarhetsnoja). Här måste man dock notera en ypperlig Måne i Tvillingarna och Venus i Fiskarna, tillsammans beskriver de hennes "överjordiska" och finstämda musikalitet. Inte ens i samma liga som buffeln Svante Kumlin! Hela horoskopet är viktigt.
  • Madeleine Sjöstedt, f.d. liberalt kulturborgarråd som hatade tanken på att kultur är en omistlig del av samhället, dess febertermometer och yttrade det fula och oförstående orden: "kulturen ska bära sin egen kostnad" - lika låg nivå här som hos nyliberala Estrid Faust.
         Hur kvinnan kan ha samma Måne och Venus som Enya övergår mitt förstånd, men uppenbarligen har politikern Mars-Krabban placerad i något hus som gör hennes ytterst nervös över att behöva vara med och betala något hennes ideologiska fanatism inte kan samtycka till. Jämför Svante Kumlin som t.o.m. vill förbjuda skriverier han personligen känner sig besvärad av.

Undantaget Enya tre verkligt lågt utvecklade själar och en antydan om att Svante Kumlin mycket väl kan ha Solen i rät linje med Satans "vrånga" huvud. Det är Oxen, pengarna och det privata ägandets symbol som här visar sig i skruvad version, särskilt som Mars i Krabban blir överkänslig för att "alla andra i samhället försöker roffa av MIN trygghet". Krabban är ekonomisk men knappast nationalekonomisk eller något politikerämne. Den är intresserad av sin och familjens trygghet.

När Krabban vidgar vyerna om vad som räknas som dess familj och dess egenintresse, då är det något annat i horoskopet som förlöser. I sig symboliserar Krabban en primitiv naturlig instinkt. Ta Klimat-Greta en gång till: Jupiter i Krabban är en "super-försvarsinstinkt", men det är en portion unversalistisk Skytt i horoskopet som gör att Greta kan omfatta hela världen med sin Krabba/modersinstinkt.

 

Inga kommentarer: