Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 december 2020

Jupiter och Saturnus storkonjunktion som bas för oduglig nymåne

I förra inlägget ifrågasatte jag USA:s populäraste astrolog apropå den stundande  storkonjunktionen. "Storkonjunktion kännbar i 20 år framåt och goda tider". I detta inlägg (skrivet före föregående, men kompletterat under tisdagen) kan man skönja hur den redan tajta konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus beter sig när en projektstarts nymåne är beroende av en energisk Jupiter. 

*****

Måndagsmorgonen den 14 december ville jag höra sista timman av morgonradion med nyheter. Jag har radio bara genom stereon och knäppte på diverse strömknappar. Upptäckte att ena kanalen hade dött sedan igår men tittade strax på klockan (för ett horoskop) eftersom även gårdagen varit en skitdag med saker som slutat fungera. 

På toan började min nästsista gammalmodiga glödlampa flämta på där sättet som säger att några få påknäppningar återstår innan glödtråden går av. ComHem, som i september tvingade en massa svenskar köpa ny tv ändrade samma dag för tredje gången innehållet i sitt utbud för hyreshuset. Jag upptäckte förlusten av några kanaler jag hunnit fästa mig vid. Mediebranschens kohandlande om sändningsrättigheter är ännu ett exempel på att kapitalismen inte gör någon glad (vinnarna är så få att man kan bortse från dem).

Dessutom började ett Bluetooth-tangentbord blinka gult för akut strömbrist efter bara 7 veckor med ett nytt par batterier (den här bloggens texter). Gick ut och köpte ett nytt fyrpack. Nästa morgon dog tangentbordet och fick två nya batterier. De nya fungerade en timma innan Bluetooth började knäppa på och av hela tiden. Bytte till de två andra i nya förpackningen ("bäst före 2025") och nu var bordet mestadels helt dött eller blinkade blått ("var är Bluetooth?"). Kunde den lilla mottagarstickan ha gått sönder PRECIS när ett par batterier tagit slut eller var de nya batterierna defekta?

Rotade fram ett gammalt tangentbord med sladd för att kunna kommentera ett intressanta nymånehoroskop.

Med misstankar om skälet till den döda ljudkanalen skruvade jag isär förstärkaren och bytte ut ett gammaldags radiorör (lite retro och använder rör från 1950-talet - marginellt fylligare ljud än rören som satt i från fabrik). Mycket riktigt, ett vänster-rör verkade ha givit upp och efter byte kom ljudet tillbaka. 

Radioljudet i vänster kanal visade sig dött 8.06 på morgonen som i Stockholm innebär att felet uppdagas ganska exakt vid soluppgången. Och vilken soluppgång! Här stiger slutets, dödens och kraftlöshetens symbol Skorpion med en rejäl samling planeter. Skorpionens ägare Mars är intressant, som vi strax ska se.

Som om det inte varit en soltimma i Sverige i december är det på måndagen fortfarande samma mörka himmel som vid världsvida fredagsnyheten att H&M Sverige har fnoskiga och rasdiskriminerande expediter.

Att morgonradion befanns halvdöd just i soluppgången märktes förstås inte pga. den gråa dimma som ligger över stan...

Anhopningen av prylstrul hos bloggaren "förklaras" av att han har Skorpionen i sitt 6e hus för olyckor och fiender. Den här nymånen blev lite för mycket, då den innehåller både Merkurius - ledningar, kommunikationer (ett gammalt radiorör påminner i konstruktionen om en glödlampa), halshuggna Ketu och Venus.

Dessutom vandrar den stränga Saturnus genom Stenbocken i bloggarens 8e dödshus. Den transiten ensam har i år givit två skilsmässor i vänkretsen varav den ena personen också blev av med jobbet och fick cancerbesked, allting samtidigt! Jag tänker inte ens skrämma läsaren genom att berätta hur illa "tiden" tryckte på födelsehoroskopet och vilken usel planet som gällde som dasha-herre (planetär cykelhärskare). Dessutom en coronadöd i släkt till den andra bekanten vars äktenskap förmodligen knakade under coronaisoleringen.

Andra horoskop kanske inte alls berördes av just den här nymånen!

Expressen skriver att lunchgäster kunde få sina kortbetalningar sextiofaldigat upprepade därför att någon datanisse på Nordea klantat sig. Hemmavid började mejlprogrammet strula och snart rapporterade någon tidning om att mängder av Google-tjänster världsvida låg nere. Allt jäkelskap som händer ska i teorin kunna härledas till närmast föregående nymåne, så det blir en märklig tid till åtminstone mitten på januari!

Ett par timmar senare på nymånedagen måndag kom mejl från Google (vars innehåll förklarade avbrottet med felmeddelanden på datorskärmen när mejlklienten inte nådde Gmail). Först död radio, sen Bluetooth-strul och därpå mail - ett par intensivt konstiga timmar! Google meddelade att de ensidigt ändrat användaravtalet och avbrottet hade garanterat att göra med att en "inaktivitetsmätare" installerades globalt. Google påstår att det finns någon "branschpraxis" som de bara följer: fr.o.m. nu raderas allt innehåll från deras tjänster och den inte utnyttjats på två år. Så s-k-o-r-p-i-o-n-e-n, radera/döda!

Kort sagt, varje fånig förhoppning att dö, återfödas som ny människa och roat återfinna sina gamla krumelurer på någon av Googles tjänster (som denna Blogger) om 75 år är bara att glömma. Under DÖDENS NYMÅNE 2020 gäller numera snabbast möjlig likbränning i den digitala verklighet Google i princip äger. 

Bort försvinner kulturvärden, möjligheten för framtida vetenskapare och sociologer att gräva i vad folk i den döende västcivilisationen tänkte inför det liv under Kapitalismen de levt. Givetvis mängder av ointressant material med fotografier på en i mängden frukostar och annat likriktat, men också bloggar med en del guldkorn av bestående värde - som den här). Google har inget ansvar för kulturbevarande åtgärder, de har enormt energislukande servrar som enligt deras världsbild måste vara lönsamma. 

Googles anammande av vad de påstår vara "branschpraxis" (tänk att dominanten Google bara är en "följare" när det passar sig - ungefär som svenska myndigheter alla hänvisar vidare och inte vill ta ansvar), kom märkligt nära lördagens inlägg om socialdarwinismens "prestera eller dö". Det inlägget var naturligtvis en synkronisering (fast jag inte visste det än) med den dödens nymåne som drabbade världen först på måndagen. Klassisk astrologisk tes: nymånen är lite "suddig i kanterna" så man kan räkna med att dess tema kan förnimmas 2-3 dagar tidigare.

*****

Jupiter och Saturnus är opposita i resp. verksamhet, bromsen Saturnus har högre dignitet och upphäver accelerationens och framfartens Jupiter. Ur det perspektivet är Googles policyändring begriplig: Google vill inte ha med en växande skräphög på nätet att göra, men måste ansa och för det används Liemannen Saturnus.

Som synes i kartan har vi just nu ett dödläge med konjunktionen Jupiter/Saturnus som för en människa utan filosofi måste upplevas outhärdligt. Ingenting artar sig, Saturnus (som har sista ordet som Tidens herre) kväver varje försök från klippare och lycksökare att ta sig ur världens onda tillstånd under corona. 

Pratet om den exakta "storkonjunktionen" den 21 december är bara nys, den här kartan och de flera "glappen" på kort tid visar (inte mindre än coronaböljorna) att planeterna interagerat länge redan. 

Nymånen var intressent eftersom Skorpionens Mars som sin disponent har energiska och expanderande Jupiter och den visade sig via flera exempel lamslås under nymånen (som normalt betyder "nystart"). Den här nymånen gav ingen nystart eftersom Saturnus terminerar och inte ger Jupiter någon frihet att göra sin grej. Det är (ännu) en tid att stanna och reflektera och inte inbilla sig att ett vaccin kommer att rädda västerlandets kapitalism så att allt kan bli som förr... Så det var detta som ett antal elektriska anomalier i hemmet ville säga? "Stilla dig och fundera en stund över det åtföljande ominat."

Skriv upp att det där coronavaccinet kommer att gå upp i det blå som en rökpuff och hägring. Antingen för att ytterligare komplikationer visar sig, eller också för att Naturen som ett rovdjur har fått sikte på vad de ömkliga små människorna sysslar med och nu ämnar förekomma dem i smarthet. 

För bara några månader sedan var det droppsmitta som gällde, jag menade i maj (eller tidigare) att det var luftburet - utifrån allmänastrologisk symbolik. En nyhet häromdagen berättade att alla 32 utom två (som redan  haft corona) smittades på ett kafé med musikunderhållning i oktober då gränsen var 50 församlade. Alla 32 satt och delade generöst på samma andningsluft.

Gissa då hur strockholmsråttorna bildar ett kollektivt giftmoln i bussar och tunnelbanor. Naturen vill ha stopp på vår livsföring, så enkelt är det bara. Vi är välkomna ut från isoleringscellerna när världens ekonomiska toppskikt kapitulerat och fattat hur girighetens demon ägt dem sedan i många fall barnsben. Först efter den insikten kan Greta-generationen sakteliga ta över den här världen och göra bättre ifrån sig. Eller också måste dödspatruller inrättas på jorden runt 2050 och prickskytte på kapitalisterna belönas. Övergången av civilisationstyp kan bli våldsam på sina ställen på jorden. (Samma tanke dyker upp i AB senare på måndagen.)

*****

Liemannen eller gränsdragaren Saturnus i Stenbocken tar god tid på sig och så länge inte Jupiter hunnit vidare till Skorpionen kommer inte "lyckans stjärna" att kunna lysa in i Dödsskuggans dal. I klartext: vad för slags rävgift som rapporterades ha förlamat armar och ben på en testpatient som nu står på tur att injiceras i människor för att rädda kapitalismen (inte människorna i sig), så kommer Saturnus att sätta käppar i hjulet.

Ett fungerande (?) vaccin aviseras först lite längre fram av stjärnorna:

Range of search: 1.01.2018 - 1.01.2022
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.cap
 
Realization intervals (begin - end):
30.03.2020  - 30.06.2020
21.11.2020  -  5.04.2021
15.09.2021  - 20.11.2021

I början av april 2021 sliter sig frihetens och hoppets Jupiter ur hämmande Saturnus grepp, men återvänder tillbaka till Stenbocken under 2 månader hösten 2021. Är det återigen coronan och en smittopp som får det att se ut som att vaccinet misslyckats i sin uppgift?


Typiska nyheter uppå en nymåne  i Skorpionen

Annars är den tydliga händelsen under denna svarta nymåne i Skorpionen rapporten om Sveriges misslyckande att skydda sina gamla. I nationalhoroskopet faller nymånen - typiskt nog - i 2a huset, Dödsrikets port som antikens medelhavsfolk så träffsäkert för Sverige kallade huset. "Porten" kontrasterar mot motpolen 8e dödshuset i det att man ännu bara är i "dödens käftar" men ännu inte över på Andra sidan. Symboliskt stämmer det: landet lyckades inte rycka de gamla ur dödens käftar utan de for andra ner.

Har den berömda amerikanska populistastrologen (se förra inlägget) åtminstone rätt i att en stor konjunktion varar tjugo år (har aldrig hört talats om denna läropunkt tidigare), men man anammar min modell, mer trogen Saturnus och Jupiters inbördes styrka, är det snarare så att det är ett verkligt risigt omen för världen. Lite som stålbadet jag pekat på först fr.o.m. 2036 för Sveriges vidkommande (landet som kommer att härda ut längst i vägran att tänka nytt och radikalt).

När de här tungviktarna Jupiter och Saturnus står konjunkt avtar all tillväxt och andra transiter på himmelen kan få vagnen att tippa. Mars bör t.ex. vara extra skadlig sedan en sådan här storkonjunktion satt agendan för en hel generation framåt. Mars är en feber- och pestplanet även om hinduerna dubbelgarderar och sätter "pest" även på månnodsaxeln.

6 kommentarer:

Havsörnen sa...

Igår brann en lägenhet ett par hundra meter från min bostad. Branden hade tydligen startat i en tv-apparat. När räddningstjänsten larmades var AC i Tvillingarna, d v s Skorpionstelliet i sjätte som hos bloggaren. Branden ska ha pågått en längre tid, så AC kan då ha varit i Oxen.

Tidigare under dagen hade jag uppstartsmöte med jobbcoach, dåvarande AC två grader från Saturnus. Jup-Sat transiterar mitt tredje hus. Mötet skedde online via Microsoft app, men det bröts ett par gånger, så coachen ringde upp via telefon i stället (jag använde i och för sig redan min smartfån för att delta - nätverksuppkopplingen i datorn försvann efter en Windowsuppdatering i juli 2018).

YouTube låg nere en stund i måndags. "Det uppstod ett fel med servern" etc.

Global outage:

https://i.postimg.cc/c4t5kD6Z/Screenshot-20201216-184841.jpg

Havsörnen sa...

"Tidigare under dagen" igår tisdag, alltså.

Seaward sa...

Fler definitiva exempel på stoikernas sympatheia mellan himmel och jord!

Hittade just en rätt färsk bok som dessvärre lär vara svettigt dyr, utgiven på universitetsförlag (6-700 kr ingen ovanlighet). Får läsa om relevanta stycken ur Plitonus istället och göra egen analys. (Plotinus i äldre översättning finns gratis online någonstans på nätet):

There is a very marked difference between Plotinus and the Stoics, however, in that Plotinus entirely rejects the physicalism of the Stoics. Thus, for Plotinus, sympatheia is altogether founded on the unity of an incorporeal soul. He appeals to sympatheia to account for evident causal connections between phenomena that are spatially apart.

https://oxford.universitypressscholarship.com/view/10.1093/acprof:oso/9780199928873.001.0001/acprof-9780199928873-chapter-3

Susanne sa...

Råkade just höra i radio att den brittiska hälsoministern tillkännagav i parlamentet just i måndags den 14:e att man upptäckt en ny, muterad variant av viruset, som möjligen ligger bakom den snabba smittspridningen.
Var inte det en passande nyhet en dag med denna dystra himmel? Och vattendominerad också...

Som av en händelse passerar alla dessa planeter i Skorpionen rakt över Storbritanniens ascendenthärskare Merkurius...

Susanne sa...

Själv verkar jag ha haft mer "tumme med stjärnhimlen" för det hände mig inget knas alls i måndags - t o m min gmail fungerade! :-)

Seaward sa...

Efter den tidiga mutationen i norra Italien läste jag någonstans om "1000 små mutationer" och den du nämner missade jag helt.

Kollade runt och en forskare surar över att en politiker skenar iväg med nyheter innan forskarsamfundet snackat ihop sig ("peer-to-peer") - precis som vid nyheten om varianten i norra Italien. Troligen _inte_ mer smittsamt säger forskaren, men vem vet?

https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-the-new-variant-of-sars-cov-2/

Passande tid att släppa nyheten i vilket fall --- om man inte ska betrakta den "veka nymånen" som just något som saknar kraft, en nyhet som inte blir viral, eller som mina batterier radiorör och annat smått och gott.

Tydligen är ditt 2a hus inte lika mottagligt för "stjärnorna" som mitt 4e, men 2a är ju ett stabilt "ox-hus". Kanske var mina 4-5 förtretligheter typiskt för en som hade halva nymånen (Månen) prominent (1a huset). Eftersom min Måne i Tvillingarna är merkurisk skulle det förklara alla el-relaterade småsaker i mitt fall - det är min egen kropp (1a huset" som var "ledare" för nymånen men effekten visade sig i 6e olyckshuset. Många vita fläckar på kartan återstår...