Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 december 2020

Nonsensnyheter: första vaccindoserna in i Sverige


Stat och medier skapar närsynthet hos medborgarna genom att anlägga helt galna perspektiv. Senast rapporterar tidningarna om varje centimeter läkemedelsföretaget Pfizers första småsändning vaccindoser tar sig fram mot och in i Sverige.

Största nyttan med skräpjournalistik som Expressens artikel är att man kan bygga på en dansk tidpunkt, lägga till max 30 minuter för lastbilen att köra över Öresundsbron. Simsalabim ett ungefärligt horoskop för "Frälsaren når Sverige" eller hur man annars ska beskriva landets mediala misslyckande att ställa de stora och viktiga frågorna om pandemin (som jag snuddar vid i föregående inlägg).

Ändå sedan femsnåret på morgonen har Skorpionen varit stigande över södra Sverige och har vid halvsex bara visat sig till hälften. Det tecknet står som bekant för Vattenelementet i dess förgiftade, orena eller skämda tillstånd. Fiskarna står för cirkulerande vatten. Men är detta sinnebilden för ett flak vaccindoser låter det ju som rena rävgiftet, det samhället samlar mod och livslust omkring!

Eftersom ascendenten alltid tecknar "vad saken gäller" måste man väga in morgonstjärnan Venus, den Lilla Välgöraren. Så här kommer en mindre lösning på coronaproblematiken?

Horoskopet är tyvärr svårare än så, jag skriver medan jag tolkar och ser först nu hur mycket som verkar mot en segrande Venus.

Hack i häl på Venus i öster följer Ketu som får "sista ordet". Är södra månnoden är en "halshuggare" eller tanken om att lyckan kommer med Venus genom ett halshuggande av demonen (viruset)? Eller visar sig här Ketu som en "avmätt" och sparsmakad närvaro? Det går inte att säga förrän mer av horoskopet tagits med i beräkningen.

Extremt viktig är förstås ascendenthärskaren Mars, som just gjort entré i pigga och ungdomliga Väduren. Men Mars ligger med "småhändelsernas" Måne i 6e olycks- och fiendehuset. Det bildar "ohälsa genom gift" - horoskopet har definitivt att göra med något som relaterar till sjukdom och Skorpionen måste ges en "mörk läsart".

Så Skorpionen i öster styrs av Mars som olycka och död medan Mars här ockuperar sitt nyfödda och mer positiva tecken Väduren. Den naturliga zodiaken ger ledtrådar: Väduren = hus 1, Skorpionen = hus 8. Att födas (1) är att påbörja vandringen mot döden (8) för den som lever i den Irrationella Själens våld (Jord, Vatten och Eld. Notera dock att hjärtats eld kan vända sig mot himmelen och då bildar Eld och Luft en rationell själ som drivs av Elden eller det odifferentierade Livet).

Nu skulle en enkel tolkning kunna innebära att för Skorpionascendenten - som är så orienterad mot det förgängliga biologiska (Vatten-)livet är en vital Mars-injektion i 6e eländeshuset något gott, ungefär som gamla och rynkiga människor skjuter in en dos botox i ansiktet för att åter se ut som barn (Väduren = barnet). Det skulle betyda att Mara krigiska attack mot sitt andra tecken Skorpionen är just en tillfällig räddning eller föryngring från den Död som gör människor utan religion, med bara prylar och materialism, så förfärade. 

Staten vill så klart också leva lite mer och underbygger (med medierna) den dödsskräck som varje ateistiskt land inympar i sin befolkning. Dessa länder är kanaler för Satan eftersom ateisten inte skäms för att fortsatta leva ohållbart, så säker på att den Andra sidan inte finns och att därför inte kommer att behöva stå till svars för sina livsval.

Man kan alltså beskriva Vädurens spruta i 6e ohälsohuset som en dos av "evigt ung-myten" som riktas mot Skorpionen i öster, nu bara en bakgrundsfond som illustrerar vad allt väsen handlar om. Logiken stämmer: ascendenthärskare spelar dubbla roller: både genom att själv ligga i 6e ohälsohuset, men också vara symbolen för en ny livsinjektion som vänder sig mot dödens Skorpion. Den direkta sammanlänkningen av Mars i Eld- och Vattenaspekt ger en perfekt sinnebild för den okunniga människan och hennes aptit på livet. 

Här är då principskissen för det hinduismen kallar samsara - det eviga kretsloppet. 

That, verily, which is here, that, indeed, is there; that which is there, that is also here. From death to death he goes, who beholds difference in this.

(Katha-upanishaden. Jag föredrar den här översättningen som väljer översättningen "åtskillnad" snarare än "multiplicitet". Men ytterst berättar båda orden om beskaffenheten hos den världsliga människan med tendens att vilja definiera och isolera livets alla fakta i tron om att detta är avancemang. Det är troligen därför Olyckan placerats i 6e huset, som svarar mot ett jordbundet och analytiskt tecken, Jungfrun.)

Det finns inte en antydan till eftertanke här, ingen önskan att bryta kretsloppet, bara den passionerade (Rajas guna) Vädurens vilja till litet mer liv. Väduren i obemärkta sjätte huset är ännu inte en sjuklig narcissist (som starkt betonade 1a-hus kan ge), mer av ett barn som svansar mellan föräldrarna och tv-rutan och pockar på de vuxnas uppmärksamhet: "Se mig, se mig".

Och det här blir samtidigt en perfekt illustration av vad all sensationsjournalistik handlar om. Den här pseudohändelsen är perfekt och gratis textreklam åt läkemedelsjätten Pfizer som nu har allas blickar mot sig, fast produkten ännu har att visa om den duger till något alls. Bara ännu en dag i kretsloppet, ingen filosofi, ingen ambition att använda världen för att nå vishet.

Mot vaccinets effektivitet står något i liten still skrivet på himlen. Solen, symbol för större milstolpar än de små Mån-evenemangen, befinner sig i hoppfulla Skyttens tecken och invid lastbilstransporten (kommunikationens Merkurius). Men hur välgrundat är hoppet om en Frälsare (Jupiter)? Se föregående inlägg för en liten diskussion om den saken.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Det finns ingen logik i att detta skulle vara ett slumpmässigt förlorat år, som sedan plötsligt följs av en frälsning där allt blir precis som vanligt igen. Vaccinet kommer naturligtvis inte att medföra någon lättnad av restriktionerna. Tvärtom!

Det kommer att medföra skador som visar sig längre fram, samtidigt som det inte på något sätt ger ett absolut skydd mot smitta eller sjukdom. "Effektiviteten" består i ett förbättrat skydd mot *biverkningar* av Covid-19, såsom hosta och huvudvärk. Naturligtvis kommer en mutation precis lagom till vaccinets ankomst, och sedan kommer ett nytt och värre virus nästa år, då regeringen får användning för de hårdare pandemilagar som just drivits igenom. Den resulterande massarbetslösheten leder till införandet av medborgarlön, men bara för dem som låter sig injiceras och kan uppvisa giltigt hälsopass. Välkommen till det nya normala.

Men VINSTEN med det här är betydligt större än risken, om Pfizer själva får uttala sig.

Det ska bli skönt att vägra vaccinet, dö i rännstenen och säga goodbaj till den här skitplaneten. Nej, nu ska vi tänka positivt, här! :-)

Seaward sa...

Snygg rewrite och amplifikation! För ordet "amplifikation", som inte förekommer i svenska språket, står framlidne djuppsykologen James Hillman. (Hans psykologiska term, men egentligen duger "fördjupande förstärkning" lika bra.)

Se det 8 rader långa abstraktet till en vetenskaplig artikel av Hillman fråm 1980 (en avancerad men smått irriterande syn på själen, eftersom han döljer vanlig materialism bakom intressanta tankar)
https://www.jstor.org/stable/27505573?seq=1

Artikeln, på några sidor, kostar 54 dollar att ladda ned! Här finns uppenbarligen giriga rättighetsägare som vill leva gott på någon annans livsverk. JStor bjöd på gratis nedladdningar till för några år sedan och var en stolthet på Internet.

Medborgarlön och frugal livsstil är vad världen behöver - där skiljer sig din kommentar från mina bloggsarkasmer, men den globala förändringen måste leda till mer rättvis, och parasiter som prissättare (som den av den digitaliserade artikeln) kommer längre fram, bortom coronavågorna, bara att kunna att läsa om Romarrikets excesser inte leva dem (annat än virtuellt). Ett visionärt och nytt värderingssystem kommer att omöjliggöra uppbyggnad av privat rikedom och därmed behöver tilltaget inte kriminaliseras.

Vattenbärarens symbol kan utforskas långt. Babylonierna kallade tecknet Den Store och exakt samma benämning gäller för Gud i den judiska Henoksboken, som visar spår av den ursprungliga babyloniska 360-dagarskalendern. Mänskligheten står alltså inför Guds tidsålder, i linje med Jesus klentrogna replik till några av hans kritiker: "Har ni då inte läst i skrifterna, att ni (vi alla) är gudar i vardande?"

En intressant milstolpe på den resan var när mänskligheten knäckte genkoden och på sikt kommer att skapa sig hela andra "fordon". Science fiction har redan spånat om "hybridmänniskor" av olika slag...

Ken sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Seaward sa...

"Nio stjärnornas energier" läste jag för länge sedan om i en översiktlig bok om system relaterade till I-Ching. Men jag har glömt allt...

Kommer den 31a lägga ut det I-Ching-orakel jag fick för några dagar sedan, om "coronas avsikt" (tänkbara svar allt från "darwinistiskt förnekande" av frågans natur - det finns ingen "mening" bakom något - till något i stil med att Naturen försöker få mänskligheten coola ner.)

Så klart ditt dharma som sjukvårdare är att "spela spelet" som du säger. Jag har dåliga lungor och praktiserar sedan 9 månader närmast ett perfekt munkcellsliv, vilket troligen skulle vara svårt för en medborgare som aldrig bekantat sig med filosofi - östlig eller västlig! Sverige har fostrat medborgarna väldigt enahanda på denna "arbets- och konsumtionslinje" och ett på vissa sätt svagt folk har resulterat.

Uppdatering av ålderdomliga sjukdomsbeteckningar klarade medierna inte alls tidigare i år. Med emfas förklarades detta INTE vara pesten eftersom den LIKNELSEN ventilerats i några krönikor. Jag hade tidigt bestämt se corona som en ANALOGI till "pest" eftersom hinduisk astrologi inte har mer "upplösning" än så (och dess speciella sjukdomsgren tar all tid).

"Epilepsi" är ju ett nytt begrepp men generaliseringen till "nervsystemet" är intressant. Är det en coronasmittad och nu nervstörd Trump som nu beter sig underligt de sista veckorna i Vita huset. Eller är det bara ett ovanligt svårt fall av "cold turkey" när en makthavare tvingas inse att det roliga är över?