Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 december 2020

Jupiter, Saturnus och Solnas välta gravstenar

[Lite skåpmat men inte lastgammal. Skriven den 16/12 men andra ämnen trängde sig före.]

Vilken analys göra inför denna rejäla gravskändning -300 välta gravstenar - i Solna kommun? Det handlar definitivt om ungdomsligism - det är "ungdom" som konstellererar sig mot den "ålderdom" som övergått i död. 

Ännu hårdare blir kontrasten om man tänker sig invandrarungdom. Nog för att svenska unga urartat fullständigt med vadslagning på arbetsplatsen om antal döda i corona - de nya svenska unga vuxna är en psykopatgeneration - virrig i huvudet av siffror, datorer och alla tv-tävlingar i självprostitution.

Men adderar man främlingskapet i kommuner intill moderat självbelåtna Solna (jättekomplexet gentemot intilliggande Stockholm) blir det extra tydligt: unga som inte ens tillåts in i det svenska samhället har full motivation att välta minnesplaketterna för dem som byggde detta underliga land och byggde det så inskränkt att det nu faller sönder av sin egen oförmåga (se regeringar som den ena  efter den andra låtit marknadskrafterna härja fritt).

När några storskaligt ger fingret åt hela den svenska historien (som gravstenarna representerar), mot troheten mot bakomliggande släktled, då handlar det om extremt rotlös ungdom och en nation i total kris, en nation vars värderingar så sjuka och kontraproduktiva att vem som helst som LÄSER texten i tidningarna och inte bara låter orden studsa mot ögongloberna förstår vad Tiden är liden.

Så varför inte pröva Sverigehoroskopet mot den dödens nymåne vars effekter i bloggarens liv noterades i föregående  ett tidigare inlägg? Gravskändningen upptäcktes på tisdagsmorgonen vilket gör nattimmarna troliga. Redan vid midnatt har Månen lämnat den exakta nymånen i Skorpionen och nått Skyttens fjärde grad.

Men via Skytten blir Månens disponent Jupiter, vars välvilja och goda uppfostran spricker sönder i landet. (Mycket av degenerationen skedde även under föregående cykel på IT-industrin sprick i tusen bitar för att sedan återvända med vansinnets demon synlig i ögonen på var och varannan.) Sedan vi gick in i den 15-åriga Jupitercykeln i oktober 2020 ska Sverige nu uppleva Jupiters alla baksidor som landet samlat på i sin aningslösa vilja till att bli någon, att Jupiter-expandera på världsarenan.

AB:s Kadhammar, vars texter jag uppskattat, skriver allt underligare. Senast hyllar den gamle kommunisten t.o.m. invandrare mitt i deras slavarbete för att de som exotisk färgklick gör Stockholm till en metropol. Är det allt som blev kvar av den socialistiska internationalismen: lite mer mångfald i Sveriges underklass? Jag har förstått att "vänster" inte längre säljer, folket är redan alltför förgiftat för att kunna tänka kring alternativa världsbilder, men att kapitulera NU till en mångfaldsförespråkare är rätt lamt. Vill tidningens ägare se mindre politik och mer stöd i ombyggnaden av Sverige till 1800-talets Fattiga och Rika-samhälle?

Femton år under tillväxtekonomins Jupiter i uttryckligt ond tappning kommer att uttrycka sig olika beroende på samhällsklass. Det svenska folkflertalet kommer att förlora stort på att Välviljans Jupiter kidnappats av välfärdsprofitörerna. Även Eliten kommer förstås att se de egna risktagandena och chansningarna slå slint och deras bubblor spricker också. Ökad IT ökar mängden av skitjobb och folk pressas ner mot fattigdom medan de få IT-miljardärerna mår bättre än bra.

Men i det korta perspektivet var natten för gravskändningen en miniatyrbild som berättar samma sak. Det är ett omen om annalkande ofärd i landet. Månen i Skytten baserar sig på Jupiter och den senare närmar sig raskt den stora konjunktionen med Saturnus, som naturligtvis har en destruktiv sida, Liemannen eller Döden som den är. 

[Tillägg: Sex dagar efter konjunktionen fortskrider världen som förr - medierna försöker piska upp hysteri och grupptryck över det lilla vaccin nu Sverige får av Gud själv, Pfizer. Men som tidigare noterat är det här en rätt dödfödd konjunktion eftersom Saturnus och Jupiter motverkar varandra och hela vaccinprojektet kan bli rätt ineffektivt. Men gudarna ska veta att kapitalismen sliter hund. Se bara Aftonbladets fattigt formgivna men tendentiösa enkät med tre alternativ, på sedvanligt AB-vis betraktas läsaren som idioternas idiot och frågan formulerades som att det bara skulle handla om fruktan - för sprutor!


Är du rädd för  sprutor?

* Ja, men den här gången får det vara värt det (det första alternativet är ett grupptrycksargument som man hoppas styra läsarens attityd med)

* Livrädd, gör vad som helst för att slippa (presenterar avböjande i värsta tänkbara dager, som en så feg fähund att ingen vill välja alternativet) 

* Nej, stick mig så fort det går (idealsvensken: modig och lirar med i det förrädiska spektakel som aldrig handlat om att rädda liv utan att rädda arbetstimmar åt marknad och samhälle så att kapitalismen inte bryter samman)

Vad som saknas är ett fjärde alternativ: "Nej jag är inte rädd för sprutor i sig, men har efter moget övervägande kommit fram till att Corona är just i syfte att få kapitalismen att bryta samman, och vem är jag att trotsa Naturens upptrappning och försvar mot en mänsklighet som frankt talat kanske inte är värd att tas mycket längre än så här. Låt Corona göra vad det just nu optimerar sig för, att reducera mänskligheten till en nivå Moder Natur kan hantera." Detta är då "den naturliga vägen", vilken alla tycks ha glömt i världens alla teknokratier.

Naturen vet mer än vi tror, och har noterat att de styrande inte kommer att byta ut dagens Överherrar och deras ekonomiska system med mindre mänskligheten raglar vid Avgrunden. Att ta vaccin är att bli medlöpare i den onda ordning som smörjer kapitalismen. Tiden är ute sedan flera år och Naturen kommer nu att leverera "Egyptens 7 plågor" varav Corona bara är första signalen till den överkreativa och oreflekterande människan.

Om Jupiter kallats Hoppets stjärna är det lätt att se vart man ska knyta vaccinhaussen. Men det iskalla Ödet, Saturnus, dödar hoppet i denna "storkonjunktion" vilket kan betyda att hela vaccinprojektet misslyckas och svåra år fram tills planeternas nästa konjunktion.

Inledningsvis kommer den Rike Mannen låta de fattiga betala hela kalaset med lidande, men den fattige kommer att vässa knivarna, så det vill till att den rike skapar ännu mer perfekta kontroll- och övervakningssystem. Vilket de just håller på med, Sverige och USA som danspartner med Sverige som den mest förälskade och USA som håller god min men utnyttjar alla sina så kallade vänner.

Därför är det tur att Naturen är medveten även om sprickorna inom mänskligheten och kommer en en senare plåga att direkt adressera den Rike Mannen som en central del i problemet och som kräver särlösningar. Gissningsvis genom att hela världens it-system fallerar genom elektromagnetiskt bombardemang från kosmos, eller något liknande men otippat. Alla pengar - fram till nu digitalt överförda till banker i skatteparadis och andra ohederlighetens nästen - kommer att gå upp i rök. Gissa paniken.]

I ett tidigare inlägg noterade jag frustrationen i ett liv där expansionslustans Jupiter är konjunkt med bromsklossen Saturnus. Lycksökare kan lika väl tänka om, det blir bara så bra som Saturnus i födelsehoroskopet medger! Ta de religionsforskare som är beredd att gå med på att Bibelns berättelse om de vise männen från Österlandet har ett korn av sanning i sig. De hade skådat den blivande världsräddarens stjärna. 

Var detta storkonjunktionen mellan Jupiter och Saturnus 7 år fvt, så gav den inte Jesus mycket glädje i livet!  Avrättad som uppviglare mot ockupationsmakten Rom, kanske innan fyrtio fyllda. Och eftermälet var heller inte lysande: den livsföring eller den "väg" han och sina judiska kolleger representerade blev kallsinnigt kapad av Rom och förvandlades till kristendom, vars utmärkande drag idag är att vara en rik och landägande religion, inte nämnvärt skild från den Onde Rike Mannen.

Zeus Soter, Zeus Frälsaren, kallades Jupiter i sjöfartstecknet Fiskarna av antikens sjöfararande handelsmän. De bad till sin gud att handelsskeppet inte skulle sjunka med världslig förlust som följd (jfr Fiskarnas naturliga 12e hus för världsliga förluster). Men sjunker är just vad skutan Sverige gör. Landets Jupiter är verksamt ond, den saknar måtta på ett skadligt vis. 

Därför blir storkonjunktionen med Saturnus som får all ond tillväxt att avstanna faktiskt ett gott ting: Saturnus i Sverigehoroskopet är en verksam välgörare. "Räddaren" Jupiter är således alls ingen räddare utom för den lilla förmögna gruppen svenskar, och de kommer att få skära ner när Saturnus - den dominerande och mycket sparsmakade pressar hårt. Den som kan leva fattigt och vara nöjd ändå, har framtiden för sig. För Sverige har gjort sitt nu.

Men den exakta nymånen som föregick gravskändningen utspelade sig dock i Skorpionens tecken och en nymåne sägs påverka händelserna inom landet intill nästa nymåne. (Notera "omen inuti omen" - mindre indikationer kan ha sitt livslopp inom ramen för ett mer varaktigt omen.) 

I Sverigehoroskopet inträffade nymånen i 2a huset, Dödsrikets port. Och som en dörr kan man kanske beteckna en gravsten eller markliggande plakett. Här lägger den döde av sig ytterkläderna, som i tamburen, för att sedan fara vidare på andra sidan med den grad av renhet själen nu lyckats bevara efter ett liv som mest förgiftar.

Att riva gravarna i Solna kan "magiskt" ses som ett försök att väcka upp onda andar som inte kommit särskilt långt på sin resa (jordbundna andar). Också den föreställningen pekar bort från pursvenska kidds som ingen fantasi har alls (förutom vad de sett i underhållning, och där figurerar naturligtvis exotiska och uråldriga motiv som skaparna vävt in i handlingen - således är magisk ritualism inget skäl i sig att undanta pursvenska ligister).

För en mycket enkel psykolog kanske gravöppningen enbart symboliserar gärningsmännens egen önskan om att komma loss ur den grav Sverige placerat dem i, levande döda i ett samhälle utan fungerande värderingar.

 

Inga kommentarer: