Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 december 2020

IT-fascister i samarbete med miljöivrare = helvetet

 

Inför den här nyheten ser jag ett mardrömsscenario: fanatiska miljöaktivister, redo att sätta dit den som bara glor väl hårt på den sköna naturen i samarbete med staten vars DNA-topsningar snart kommer att omfatta hela folket. 

Nåde den som spottar ut en snus på marken. Här kommer ingen möda att sparas på att identifiera och lagföra brottslingen via DNA, allt medan de verkliga kriminella har sitt eget slott eller herresäte med borggård de kan fimpa på av hjärtats lust.

Miljöpartiet avslöjar nu att allt bara är signalpolitik och låtsasspel. Det finns ingen demokrati, bara de regler maktspelare (dessförinnan sjuka strebers) beslutar om.

De dröjer länge än innan Platons förslag om att ge filosofer den högsta makten och plocka ner dessa galna politiker (och ack så köpta av industrin) ett par pinnhål. Men bara filosofen, som övervunnit personliga begär, har klarsyn nog att avstyrka falskt eller bakslugt tänkande. 

Den här arten fick ett intellekt alltför tidigt. Hos folkflertalet är ännu rötterna i en lägre rovdjurssjäl starkare än förståndet, och därför är alls "demokratin det bästa vi har". Folkets röst är ALLTID manipulerad. Problemet är bara hur att "screena" ämnena till det styrande rådet så att man inte får fler av folket som falska filosofer.

Bäst är att hämta ledningen från dem som bevisligen varit vilseleda av börd, tidsandan eller ungdomlig ideologisk fixering, men återfått bäringen. Tidningarna hajpar just nu Margit Richtert med make Thomas Engström, två tänkande typer som övergivit det liberala träsket. 

En annan som hörs flitigt är utbildade filosofen Roland Poirier-Martinsson som också tycks ha förstått att människan inte är sig själv mogen än och att Marknaden som köpt sig veto i Sveriges regeringen under bra många år, inte innehåller folk av rätta virket att ta beslut för framtiden. Det vore väl konstigt om det inte i den svenska öknen skulle gå att kratta fram en handfull människor.

P-M skriver inte längre för SvD utan för AB (där han "kom ut" i en krönika under året). Det kanske kan tyckas som ett myrsteg eftersom det är samme ägare till båda tidningarna och SvD:s ekonomibevakning hur som helst blev allt mer kritisk under flera år. 

Högerkanalen AxessTV innehåller påfallande många mjukt hållna program riktade till svenska kapitalister om hur de ska vakna upp och förstå att världen redan har förvandlats, alternativt skaffa sig kulturella grundkunskaper så att de inte helt generar Sverige vid affärsmiddagar utomlands. Kabelkanalen tycks alltså ha tagit på sig att lätt bilda de ökänt korkade och torftiga svenska handelsmännen - tänk vikingar men som lagt våldet på hyllan, skaffat sig kostym och vattenkammat håret.

*****


Tankelek. Låt oss sätta Mammon eller Penningen i högsätet, med vilket Sydindien menar ascendenten som kröner deras kvadratiska diamanthoroskop, men som i modern västerländsk tradition placeras i öster på en urtavla. Penningens naturliga hemmatecken är Oxen vilket för hinduerna ger paradoxen att människan gjort det sämre valet och kommer att skörda negativt i sitt liv.

Oxen i 1a huset gör tecknets egen härskare Venus till en "verksam illgörare". Pengar får aldrig vara det primära motivet, vilket direkt blir domsord mot hela den västerländska kapitalismen och dess värdegrund!


Men ponera att P-M fortfarande är materialist och för penningekonomin som fundament (man måste vara utopist för att den kommer att ersättas i närtid, säg 50 år).

Med Oxen som nr 1 (ascendent) ser man att P-M:s ingång i Tiden med rätta verkar vara högst lämpad att ge kapitalismen ett samvete (hus 9), vilket den själv saknar - vilket mänskligheten bittert fått erfara. Så många planeter som fyllde Stenbocken 1962 har jag sett ge extraordinära kvaliteter och förmågan att göra komplexa bedömningar. Jag har t.ex. (tidigare nämnda) fallet med en man med fotografiskt minne, ett dygn senare kunde återge komplexa konstruktioner i detalj. (För bloggaren, född utan Jord och knappt något Vatten, är iakttagelsen borta när den lämnat av sitt synintryck - man kan säga att jag föddes till en annan värld, vars kognitiva stil inte är materialismens...)

Samvetets hus här ovan är ett av de triangulära där PRIMAL GUDOMLIG ELD (ren klarsyn) strömmar ut. P-M har fått kämpa sig igenom det tjocka jordhölje han fötts att först förverkliga, och just det är poängen. (Minns att det här bara är en tankelek, med mindre P-M faktiskt föddes då Oxen steg i öster.)

Vid studiet av några signifikanta delar av sitt eget horoskop har bloggaren förfärats av att bara stöta på celebra borgare, politiker och usla kapitalister! Det verkar som att Luft och Eld, fastän i teorin är de mer gudomliga elementen, i praktiken kan bli välklädda men likafullt avskum, smarta och smidiga som få, men pga. den rådande ordningen i Väst benägna till självtjänande tankesätt och aktiviteter. 

(Förmodligen var det bloggarens intresse för religion och filosofi runt 16-17 som stängde dörren för den perversion som tycks drabba horoskop med dominant eller t.o.m. exklusiv emfas på Eld och tankesmidaren Luft.)

De fyra elementen må visserligen peka på olika samhällsgrupper eller tankestilar, ibland mer känsla än tanke, men har bloggen upptäckt något, så är det att ingen enskild faktor i horoskopet är allenagörande. Och vad värre, man vet inte på förhand vilken av de olika astrologiska objekten som tar täten och bygger ett livsöde runt sig. Inte ens själens signifikator (atma karaka) verkar vara navet i alla horoskop. Det måste vara människor som helt klippt med sina själar och således inte får uppleva mycket av det eviga liv. 

Betänk bara en impulsdriven och begärsfylld människa - så mycket har stannat på en så låg nivå att den varelsen tar slut vid "Månen" och själen kommer efter sin död inte att få chansen att (medvetet) registrera något av de "högre världarna". Men ett horoskop är ingångsvärdet, så det finns ingen astrologisk spelregel som hindrar människan att bli mer än hennes medfödda karma (som styr barndomsmiljöns kvalitet) tecknade.

Själen har av sin natur evigheten som sin dimension, men till det begränsade mänskliga förståndet hör ju friheten att förskjuta det som gav det lilla livet djup och mening. "Värde" är något annat än att godtyckligt tillmäta pengar ett värde och strömmar från Livet, visualiserat som den gudomliga Elden synligt i t.ex.9e husets "rot" härovan.

*****

Här något annat och ändå samma sak: när IT-fascister och onda kapitalister omskapade världens mest använda datormjukvara för kontorsbruk. Sommaren 2001 lanserades Office 365 i syfte att dramatiskt öka företagets inkomster genom att man nu hyrde ut Office-paketet ett år i taget och därmed rundade alla snåla småföretagare som kört piratkopior sina kontorsdatorer.

Argumenten var förstås det vanliga ljudet, "molnet" var det nya (samma gamla internet) och säljargumenten handlade säkert om bekvämlighet och säkerhet. Det sistnämnde lär ha fått sig en rejäl knäck med den exempellösa attacken på storföretag i och närstående till USA, vilka alla använde Office 365. 

Till det lömska med den här övergången hör förstås alla de verktyg Microsoft nu har att kontrollera sina anställda, hur lönsamma de är, om de använder kontorsdatorerna till för många privata meddelanden... (En skrämmande kulturartikel i AB om detta under hösten.)

Under vilka omen föddes då världens värsta slavdrivarmjukvara? Jag räknar här programlanseringen från midnatt den 18 jul 2001 och Seattle (Microsofts huvudkontor i Redmond ligger mycket nära).


Kort och koncist. Ascendenten i Fiskarna "de världsliga förlorarnas tecken" motsvarar är nättjänstens "front end", de reglage köparna av preumerationstjänsten möter. Att detta gränssnitt ens ser dagens ljus bekräftas direkt av Fiskarnas ägare Jupiter. "Stora lätta pengar" placerar sig i 2a ekonomihuset och avslöjar detta som ett simpelt trick för att håva in mer pengar på programvaran. Som bibeln säger, fram emot Harmageddon och världens undergång ska "de rika bli rikare och fattiga allt fattigare". Ingenstans syns det så tydligt som i den "rationaliserande it-stödet" att världen inte har långt kvar.

Jag frångår här de fyra elementen och ritar in svart i två tårtbitar. Månen är konsumenten av denna programvara - jag vet inte hur många miljoner abonnemang det handlar om. Men varför befinner sig den ansiktslösa kontorsråttan i exilens och fängelsernas 12e hus? För att all glädje med jobbet nu tas ifrån dem. Den lika svarta sektorn med Arbetsgivaren har nu mer kontroll än någonsin i världshistorien över de anställda. Och Saturnus är förstås synonym med kontroll över de anställdas varje tangenttryckning! Är den till "lönsamhet" för företaget eller tidsspill?

De fascister som bygger sådana här program är lika arbetsgivarna så korkade att de alla borde lobotomeras. Slaveri kräver stor frihet för att alls stå ut med det, men på dagens arbetsmarknad för kontorsfolk kör man numera sönder folk (precis som hetsade hemvårdare med smartphone som en tickande bomb på sig redan är offer för IT-fascismen i dess värsta och brutala). 

När folk tappat orken eller arbetsviljan under den sena  kapitalismens allt galnare påfund sätter Slavdrivaren bara ut en ny platsannons för att suga själsenergin ur nästa "medarbetare".

Horoskopet avslöjar kusligt nog hur "moln"-baserat arbete registrerar användarens varje tangentryck, se här:

Energins eller den dagliga arbetsmödan tecknas av den ständigt aktiva Solen, uppburen i sitt majestät. Men här har arbetsledaren underlättat sitt arbete med att piska de anställda till hårdare ansträngning. Det är den anonyma kontorsråttan själv (Månen) som ger sig själv ett ansikte (Solen) genom sin verksamhet i fängelsehålan (hus 12).

Solen brukade vara chefen men här i 5e huset för visualitet, framgång och skapande aktivitet ses varje tangenttryckning kontorsråttan utför: Merkurius är data, kommunikation och givetvis tangenttryckningarna som bokstav för bokstav framverkar något. Merkurius baserad på den förlorande massan av världens människor, i händerna på en Sol-Krabba som i värsta fall bara är sjukt närig, hetsig och just "chefen från helvetet". 

(Sol-Lejonet representerar en stabil och bra chefsfigur, Krabban har inte samma konstanta lugn men gör sig fint som målvakt eller på en akutmottagning - ögonblickets chanstagare eller behärskare är vad som gäller det exklusivt lunära tecknet.)

Dessa merkuriska  bokstäver uppsnappas av speglande Vatten i 5e "produktiva huset" förmedlas sedan till Kontrollören Saturnus - antingen Arbetsgivaren själv eller den hemliga baksidan av Office-paketet som låter slavdrivaren detaljstudera alla dessa knapptryckningar som Office 360 graders panoramavy + 5 grader till för Chefens spionerande, om behörigheten till programmets hemliga vrår finns. Den gamla hederliga chefen - Solen - har i detta horoskop delvis lämnat över till Saturnus, den onda Slavdrivaren som analt kontrollstyr och förtär sina barn.

Horoskopet beskriver exakt samma process som den avslöjande AB-artikeln för en tid sedan!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Konstantin Meyl Neutrino Energy intervju med William Alek där Meyl pratar om Neutrinos bakom klimatförändringar istället för människan. Ett fenomen som han menar påverkar hela Solsystemet. Intervjun heter "The Growing Earth and Neutrino Energy" och finns (fortfarande) på YouTube:

"A follow-up interview between William Alek and German scientist and professor Konstantin Meyl. Meyl shares with the audience his theory on how neutrino radiation interacts with Earth and the solar system at large. He speculates that black holes are the primary source of neutrino flux, and that stars act as focal points, modulating and redirecting energy to the planets, providing them with an energy that increases their overall mass with time. Neutrinos could very well be the "primary substance" that fuels nature itself, as alluded to by Nikola Tesla. Meyl's research stems from Tesla's work, providing a whole new level of insight from a modern-era perspective complete with well articulated theories, extensive mathematical evidence, and experiments that may actually prove the existence of scalar waves, faster than light phenomena, and even 'free' energy."


https://youtu.be/9ljbyudnjKE

Hans hemsida:
http://www.meyl.eu

Seaward sa...

Din youtube-guru (jag har inte tid för youtube-konsumtion, tar tid från verklig vetenskap) har viss likhet med Hollywoods undergångsfilm "2012" där man inte ska underskatta möjligheten att Hollywood är köpt av den amerikanske oljeiindustrin som framgångsrikt försökte tona ner människans miljöpåverkan ännu för tio år sedan.

Men framför allt missar du blogginläggets drift med just det här miljöppolitiska uttalandet (för att sedan övergå i en hybridtext med lite idéhistoria, och sedvanliga huvudämnet astrologi. Jag försöker fördjupa förståelsen av SYMBOLIK gennom stickpprov på kändiskar och aktualiteter. Jag undersöker också den klassiska filosofins relation till astrologi. Kommentaren är således OFF TOPIC.

Men naturligtvis är det fascinerande att förställa sig Jorden som involverad i en period av förändrade kosmiska miljövariabeler.... Men som sagt, redan inlägget har åtskilliga (som jag trodde) intressanta ingångar, men rymdstrålning är en ämnesavvikelse. Astrologi handlar inte om "strålning" (du verkar nyligen ha upptäckt bloggen), men under år har jag förlorad nyplatonisten Plotinus påpekande att den inte är en av naturvetenskaperna utan en omenlära som bottnar i filofofisk idealism (världen inkl. materia är tankar i Guds medvetande).Där är väl bloggens programförklaring...igen.