Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 november 2020

Omedvetna svenska politikern och pedofilen

Expressen/AB skriver om den omdömeslösa homolobbyisten Fredrick Federley som nu inte annat än kan förklara förhållandet avslutat, sedan historien läckt ut om hans älskare, en 22-faldigt dömd pedofil. 

Jag har bara vadat mig genom så mycket av pöbelns babbel på Flasback att jag hittade fram till den kroniskt sjukliga förövaren, men Federleys omdöme verkar inte bättre det...

Visserligen har jag påpekat avarterna i det två Aktiva elementen Eld och Luft, och gärna knutit dem till gränslösa fanatiker, men jag tror bloggen innehåller fler armbågar i sidan på sublunära Jord/Vatten-mixen för dess världsliga väg och för hur enkla materialisterna är att hjärntvätta från högre ort (statliga påbud, varumärkesreklam m.m.).

Men här finner man i den kroniska pedofilen ett alldeles enastående extremt horoskop av typen supralunärt. Allting utspelar sig i Luft och med en usel placering i Eld. Här kan istället de egna tankarna bli individens egen lag, och därmed resultera i extrema särlingar.


Först den våldsamma mängden övergrepp. Här är ännu ett exempel på varningen för en triangel av planeter i ett element. Det blir för mycket av en sak och tyder på en gränslöshet som leder till att man involverar sig för mycket med andra, man flyter ut en kollektiv rörelse till skada för en själv, de andra, eller bådadera. Kanske Luft är värst, elementet symboliserar just det mänskligt unika, vår förmåga att socialisera på ett avancerat sätt. 

Att detta utspelar sig i LUFT kunde ha stannat vid barnpornografi (för övrigt just så förövaren upptäcktes), eftersom elementet står för den osynliga intellektuella insidan. Men här har tankarna gått vidare och omsatts i handling. 

Naturligtvis är människan av kött och blod, men vägen från tankar på barn går här via ögonen - visuella bilder - där den äldre och ansvarsfulla Saturnus inte alls fungerar bra i Lejonet eftersom detta är Solens eller Barnets hemmatecken. 

Omvänt placerar sig Solen i saturniska Vattenbäraren och den intellektuella/visuella aptiten - viljan att härska över barn - kuggar därmed i den triangel som Jupiter från ungdomliga Tvillingarnas tecken bygger upp. Och märk att för balanstecknet Vågen är både sex-aggressorn Mars och Jupiter i Tvillingarna verksamma illgörare. Venusascendenten är närmast himmelsk kärlek, sexakten som en naturlig kroppslig följd, och därför är varken den sexuella energi eller myckenhetens Jupiter till någon hjälp ur Vågens perspektiv.

Bloggen har ägnat grundreglerna så många horoskop, att man kan släppa horoskopet här. Kartan föreställer en "luftens ande" som inte har koll på någonting. Jag måste erkänna att det troligen är så här en psykiskt sjuk människa kan se ut, trots att bloggaren själv myst över en bra balans mellan Eld och Luft i sin karta. Här är då en "broder" i andevärlden som helt tappat skärpan och realismen.

Tar man ungdomstecknet Tvillingarna som utgångspunkt, dvs. som ascendenttecken, är pedofilens båda planeter däri, Mars och kvantitetshungriga Jupiter båda verkesamma illgörare. Jag väljer dessa två som konstanter och söker sen bland 1900 horoskop med känd födelsetid efter en Luftriangel där vilka som helst planeter kan stå i de andra två hörnen. Resultatet blir två stycken, den ena är den homosexuella dansaren Rudolph Valentino (6 maj 1895), på ett dunkelt sätt är den träffen signifikativ! Man skulle kunna se sprattelmajan som en som misslyckats förstå vad han håller på med: andens försök att frigöra sig ur kroppen. Allt dansaren gör är att momentant lätta från golvet. 

Den andra träffen visar bättre vad högfunktionell Luft representerar: ytterst inte yttre dans som försöker rekapitulera luftens frihet. Det handlar om den inre friheten, representerad av den andliga filosofen Krishnamurti. Men här finns den intressanta problematiken med att bli alltför involverad med andra: Han fördes från Indien till England och lanserades som en ny Jesus! Fick sedan arbeta länge och väl för att ta sig ur det stigma han ådragit sig genom att Teosofiska samfundet slagit klorna i honom. I fallet Krishnamurti är situationen närmast den spegelvända förövarens. Den unge indierna finner sig "kladdad på" av en exotisisk rörelse som alla vill ha en "bit av honom".

Eftersom ascendenten inte synades här, är det lika väl att repeter samma sökning med den större horoskopsamlingen (drygt 8800) celebriteter utan klockslag. Det ger fyra träffar ytterligare att jämföra med förövaren:

  • Moses Hess;21.6.1812;12:00, ekonomiska filosofen Karl Marx lärare, myntade begreppet "nationalsocialism" (hitlernazismen) (i kontrast till den humana "judiska socialismen")
  • William Giauque;12.5.1895;12:00, Nobelpristagare i kemi
  • Stanley B. Prusiner;28.5.1942;12:00, Nobelpristagare i medicin
  • Christine Richters;3.8.1966;12:00, utvikningsbrud i Playboy

Således, en homosexuell dansare, en kvinna som såldes sin kropp och hela fyra högkvalificerade individer där Luft visar sig i sin bästa skepnad: som filosofer eller vassa tänkare/vetenskapsmän. Det skulle ha varit bra spännande med klockslaget här för att se om Tvillingarnas båda gäster, Mars och Jupiter, skulle klassats som annat än "verksamma illgörare". 

Men Jupiter är trots allt "den Stora Välgöraren" och även om dess effekter ofta blir onda, finns i allmänhet det välgörande med i bilden. Se bara Sverigehoroskopets verksamt onda Jupiter i 5e "goda" huset för samhällseliten. Här gör Jupiter onekligen mycket gott åt dem som redan har, även om dessa svenska klåpare formligen bränner stora pengar på illa genomtänkta skrytprojekt som det där sjukhuset för de rika i Stockholm...

Jag sade det nyligen, men upprepar det: den brittiske astrolog som varnade för triangelns tendens att på ett negativt sätt knyta samman individers göranden och låtanden, verkar som en lätt överdriven varning. Nu har jag inte biografiska insikter om de "bra" Lufttyperna, det är möjligt att här finns solkiga historier eller gruppdynamiska problem. Särskilt att vara född jude och utveckla socialistiska tankar i 1800-talets rasistiska Europa låter som bäddat för komplikationer!

*****

Frederick Federley är nästan allvarligare än en enstaka figur som faller kort om Luftelementets normala uttryck, för sådana här väljer svenskarna till sina politiker. Och detta för att landet utvecklats i så omoralisk och "allt är okej" riktning att merparten av folket - och ledare - tappat koll på de enklaste grundvärderingar. Lustigt nog påminner centerpartistens horoskop en del om Stefan Löfven som också verkar rejält akterseglad och bara försöker mima med i det politiska spelet:


Samma usla placering för gränsdragaren Saturnus som hos gärningsmannen. Lejonet är normalt ett generöst och tillåtande tecken, Solens tecken, men det gör uppenbarligen att man är lite väl tolerant. Lägg till det att det är nymåne i Barnets tecken Väduren och att självhävdelseförmågan här är bottenlöst svag och mest liknar en sado-masochist eller tar kvinnans roll. 

Men detta är en väl ointellektuell karta för att ägna sig åt politik, och för mycket sensationalistisk mix av Eld och Vatten, i princip samma kognitiva nivå som vilket begåvat däggdjur som helst håller. 

Och det är två-tre varianter av sensationalism här. Mars-Krabban som är så svag att den hotar med ett svagt sinne (emotionella sammanbrott regel i Federleys hem). Disponenten Månen tvingar hela tiden Mars att gå i gång i krigsläge i sitt Vatten. Det är tröttande att vara så övertaggad hela tiden. Utbrändhetstypen. Samtidigt är Mars Solens disponent så att det brinner för att tagga ner, Mars i Vatten, stryper Sol-Vädurens lyskraft.

Och därtill: människan blir hård och otrevlig av Saturnus i solägda Lejonet. Gränsdragaren fungerar ännu sämre med en så svag Sol i Väduren, där försvarsinstinktens Vatten ständigt befinner sig i lågintensivt aktivt tillstånd. 

Har man sett några homo-kartor vet man snart att alla möjliga signaturer kan tyda på felkopplingen. Men det här är gissningsvis ett "äkta" fall av homosexualitet och inte ett socialt skapat fall (gaylobbyn arbetar hårt på att göra så många unga människor som möjligt homo i Sverige eller åtminstone vinna sin sak fler vänner genom frihet att sprida sitt budskap de givits en förvirrad stat som religiöst eller metafysiskt förankrad oral förutan inte har en susning om hur ett samhälle ska formas). 

Federleys födelsedag är närmast garanterat ett tidsfönster som lämpar sig för de själar som beslutar byta kön mellan två jordeliv. För just den här kartan är en bra födelsetid avgörande för grundbudskapet är kritiskt. Skulle t.ex. nymånen i Väduren också vara värdkroppen (ascendenttecknet), då blir den fallna Mars i 4e huset för det privata livet ägare till "onda karmans" 8e sex- och dödshus. Då visar sig alla svaga punkter som noterats vara beskrivningar av ett horribelt perverst sexliv med inslag av sadomasochism på politikerns sida. Tänk en fjättrad Federley och Annie Rand-Lööf med kattpiska i hand!

Sverige är djup nere i självförnedringen nu, med folkvalda av denna kaliber.

*****

Av 1900 horoskop med födelsetid hittar jag sex sparade horoskop med Federleys självförbrännande tendenser, till följd av bristande ledarskap eller egentlig blick för vad som är viktigt.

  • Maximilien Robespierre;6.05.1758; 2:00, fanatisk borgar-revolutionär med fallna Mars på Krabbascendenten och nymånen i 10e (makt)
  • Henri Landru;12.4.1869; 6:00, massmördare (10 kvinnor, 1 pojke) med Solen, Månen och Jupiter och Vädursacendent. Våldets Mars dold i hemmet eller det innersta (hus 4) - som på Federleys karta.
  • Jane Roberts;8.5.1929;23:27, "andlig kanal", bröt ihop psykiskt senare i livet om jag minns rätt. Skyttascendent med Saturnus exakt stigande, kanske källan till sammanbrottet, "tunga" Saturnus inte optimalt placerad i öster.
  • Carl XVI Gustaf;30.4.1946;10:30, "knugen" vars liv började olyckligt med faderns dödsfall, och som fått stamma och felstava sig genom livet. Olyckan Mars stigande i öster i Krabban, nymånen i maktposition i 10e (makt men med personliga hinder).
  • Joanna Lumley;1.5.1946;19:30, fotomodell och skådespelare, född i elitistiskt brittiskt hem i Sydostasien. Elegant som få och en Vågascendent med suspekt Venus-Oxe i 8e huset för sensualism men också snobbism och dubiös karma knuten till hennes person (föräldrahemmet betjänade resterna av den brittiska kolonialismen)
  • Anonym;13.5.1961;11:00, det enda notabla här är medfödd epilepsi, en vänlig människa, kanske av behovet att inte brusa upp känslomässigt (anfall), men troligen mest för en nymåne i det goda 9e huset för religion (mycket religiös människa). Kanhända är Rahu i Lejonet i öster en nyckel till epilepsin, kanske fallna Mars i 12e huset och i anspänd opposition till den Stora Illgöraren Saturnus i 6e ohälsohuset...

Förvisso ett gäng som alla avviker från "genomsnittskändisen" förutom den anonyma som är en privatperson.

 

Inga kommentarer: