Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 november 2020

Henrich Himmler och ockultismen

2011 började jag skriva ett inlägg som startade så här: "SvD:s historiker Dick Harrison rotar fram en fascinerande historia om en storhetsvansinnig österrikisk rasist vars ockulta intressen fångade SS-mannen och massmördaren Heinrich Himmlers intresse - åtminstone tills han insåg att Karl Maria Wiligut suttit inspärrad som certifierad galning en längre tid." 
 
Inlägget blev aldrig publicerat, men jag har nu sett ett tv-program på någon extrakanal som avhandlade exakt samma historia: nazismens ockulta fantasier och hela den serie av gruvligheter som sprang ur SS-chefens sjuka hjärna. 
 
Det var runor för att tala med gudarna, jakten på den rena germanska rasen, jakten i början av Andra världskriget på den heliga Graal (inspiration för Indiana Jones) och många andra rätt harmlösa kultbeteenden. Men också experiment på barn i koncentrationslägren och allt annat man redan hört om under ett liv, och som mest var snaskig underhållning som en 12-åring kunde smårysa över. 
 
Historiedokumentären lade sig just på pojknivån och ett par av experternas såg minst sagt fanatiska och sjuka själv ut när de lustfullt och med bara en aning distans i ordvalen redogjorde för den här delen av den nazistiska skräcksagan.

Jag blev nyfiken på hur Himmler kunde plocka den certifierade galningen Winigut med hans vidlyftiga påståenden att vara supersynsk (intressant nog samma år USA håller sig med sin supersynska Edgar Cayce!).
 

I kartjämförelsen med Himmler (med känd födelsetid) innerst och Winigut ytterst spretar några planeter hit och dit, men det mest påfallande är ändå hur lika deras horoskop är. Bevis på den astrologiska sanningen att "lika barn leker bäst" men samtidigt en märklig uppföljning till den garanterat impopulära spaningen om Sveriges val att omfatta sexuella urspårningar och i den svenska "jämlikhetens" namn betrakta allt som normalt. 
 
Spaningen växte fram allt som jag skrev den och det påfallande var hur horoskopen visad upp en snarlika minsta gemensam nämnare i Jord/Vatten-elementen i kyrkans män, den typ av människa som ersätter egen levande andlighet med ritualer, precis som nazisterna i deras uniformsfetischism. T.o.m. det "goda" horoskopet i den spaningen (som otippat visar sig tillhöra den mest konservativa) domineras av just Jord-investerad-i-känslo-Vatten eller dragning åt religionens ritualistiska sida. 
 
Är det här en ledtråd av någon slag? T.ex. till hur låg takhöjden är på en organiserad sekt eller religion ser ut. Som konkret konstruktion finns inget liv alls i vare sig nazism eller kristendom eftersom Jord och Vatten bara ger leran som bränns till tegelstenar för att bygga själva huset. Här har vi i vilket fall två nazister som var helt besatta av utanpåverket.
 
Dokumentären berättade att Himmler var kristet uppfostrad och att man kunde fatta hans ostrukturerade och vettlösa jakt på allt fördold som en slags protest mot sin uppfostran: "vad än pappa tror på så gör jag tvärtom".
 
*****
 
Himmlers var Hitler lojal för "Saken", men levde i övrigt ut sina mordiska och vrickade fantasier på tyska skattebetalarnas kostnad (nogsamt påpekat av den grötmyndiga speakerrösten i programmet). Det är fullmåne när han föds och medan hinduiska astrologin ger en överförenklad tummen upp för månen när dess ljusstyrka tilltar har jag sett påfallande instabila personer och individer med väldigt reaktionära och närmast rasistiska inre nivåer under denna opposition. Den som löper mellan exakta och precisa (dugliga) Jungfrun och undermänniskorna i Fiskarnas tecken ("förlustens zon" enligt astrologin). 
 
Jag förtydligar här med nazispråk bara för att poängen ska gå hem. Himmler ligger precis i den axeln där det handlar om att visa sig på styva linan och undvika att bli stämplad som undermålig av världen. Ibland yttrar det sig mest som en artificiell världslighet som om rätt kläder och möbler är passerkort till de dugliga och överlägsnas värld. Jag har kallat detta en "omställningsaxel" eftersom båda tecknen är rörliga och alerta på kunskap, förutom i oppositionen där det verkar kunna bli problem. Allra kusligast var att en av dessa personer var av judisk börd, så man kan just undra om gamla nazisjälar nu väljer judiska blodslinjer för att känna av skräcken (och inte mer) de tillfogad andra under Andra världskriget?

Himmlers psyke/Måne är en smula skräckinjagande där just Fiskarna omvittnar en stor inlevelseförmåga men av ett märkligt slag. Psykets disponent är den expansiva Jupiter (tänk fiskstimmet som samlas för att se större ut och så undgå rovfisken). Men här står Jupiter i dödens Skorpion och med rabiat hybrisartade demonen Rahu. Här är hungern efter död i hela SS verksamhet. 
 
Flera nyliga inlägg om planeter i varje hörn av en elementär triangel får en uppföljning i Himmlers karta. Upplösningens eller sorgens Vattenelement som bär med sig risken för att röra ihop sitt eget öde med andras på ett olustigt sätt - kanske inom ramen för vad elementet själv betecknar. 
 
Notera att det inte är Himmler själv som "upplöses" (förrän han begår självmord i krigsslutet), och den diaboliskt onda Vattentriangeln som även innehåller en fallen krigar-Mars kopplar heller inte till hans egen ascendent. Det skulle garanterat i den tiden ha gjort honom själv till några av de folk han stämplade som undermänniskor. Men Skorpionen i 11e ideologihuset och sagda triangel säger det mesta om den dödens doktrin han fann så utmärkt för att hjälpa det "germanska" att återfå sin forna glans.

Mars i Krabban attackerar också intellektets Merkurius - en hink vatten på Luft-tecknet - och det här är, tror jag som människans galenskap och oförmåga att skilja på rätt och fel syns. Men det finns så många svaga punkter att de verkar tillsammans bygga upp bilden av detta taniga lilla monster.

Dokumentären visade, mer än jag känt till, hur djupt Himmelens självskapade nazireligion gick och vissa har han initiativtagaren Solen i 9e religionshuset, grundad för sitt störda intellekt (Merkurius). Allt i kartan stämmer perfekt med den historiska profil han karvade sig själv.

Hur den bisarra andeskådaren Wiligut hakar i Himmlers karta är uppenbart, men jag ägnar inte denna bifigur några ord. Han var ute ur bilden redan i krigets början och historien finns att läsa, runor och allt, på Wikipedia. Jag måste säga att det är besvärligt att tillhöra dem som tror på fler världar än den fysiska när man stöter på sådana här figurer!
 
Men jag måste nämna en annan SS-anställd ur dokumentären,  bara för att hans horoskop anknyter till det jag just sade om att Himmler själv hade haft ett perfekt horoskop för att "blötas upp" skickas all väg om bara Vattten-triangeln hade innefattat hans 1a hus och egna kropp. 

Otto Rahn drogs in i Himmlers ockulta cirkus som SS-löjtnant efter att ha skrivit böcker om den heliga Graal, ett kraftpaket som naturligtvis Himmler vill lägga beslag på för Rikets sak! Oturligt nog för honom var han både homo och avslöjades som "garderobsjude". Han sökte lämna SS men hittades utomhus, död i kylan. Mord eller självmord?



Den här mannen hade likt Himmler starka ockulta intressen och 9e huset för religion och filosofi är högaktivt. Men anas här faror för att ge sig in på området? Här är halshuggaren Ketu som ibland antyder risken att bli bestraffad. Visst står Jupiter hemma i Fiskarna som en garant för genuin religiös godhet och det kanske är detta som symboliserar att han ligger lågt med eller döljer (halshugger) sin judiska tro då han tog positionen hos Himmler.
 
Men men se nu på mannens kropp vid ascendenten - en judisk kropp, som det råkar vara. Krabbans tecken står för den lilla etniska enklaven medan härskaren Månen befinner sig i den stora människogruppens Vattenbärare. 
 
Här anas en etnisk minoritet som skär sig mot den stora massan (Månen) ett samhället (Vattenbäraren) som är helt inriktat på döden (8e huset). Kort sagt, han smög med sin judenhet på det sätt som Fiskarnas tecken ibland är mer än lovligt fega, detta när Himmler tyckte hans böcker var intressanta och vill ha honom med ombord. 
 
Att Otto Rahn dessutom var homo gjorde inte saken bättre. Både identitetens Sol och den etiska tillhörighetens Måne i 8e huset för sex, korruption och syndens lön, döden. Att dödshusets herre i detta horoskop är Liemannen Saturnus - hemma i sitt andra härskartecken och starkast möjligt placerad i väster, hjälper inte heller. Det ser av kartan ut som om den här själen kom till jorden i princip bara för att dö!
 
Man får bortse från den medömkansvärda juden som fick genomgå Förintelsen. Vad detta folk och nazisterna hade otalt ligger på ett djupare plan. Synske Edgar Cayce pekade i USA tidigt ut Hitler som den judiska massmördaren Jehu (från Bibeln - se detta inlägg) och det är inte omöjligt att bra många tyskar vid den här tiden hunnit reinkarnera fram och åter mellan german och jude flera gånger sedan medeltiden, ungefär som Ödet försöker lösa rasproblemet i USA genom att låta vita djävlar återfödas i svarta kroppar, fram och åter, tills själarna stöpts om. Karmas vägar är outgrundliga men finns attitydlåsningar söker Naturens inre rationalitet sätt att jobba sig igenom dem.
 
Sedan jag färgat Rahns karta för några extra poänger slår det mig att detta är samma karttyp som homolobbyisten KG Hammar från förra inlägget! Honom uppskattar för att han åtminstone fattat Jesus sociala socialistbudskap rätt, även om Jesus aldrig var homokramare och kristendomen av korrupt svenskt slag gör en omotiverad interpolation av kärleksbudet. Bibelhistorierna visar att Jesus i allmänhet manade dem till bot och bättring som levde i synd, i kärlek förstås men inte accepterande brott mot Guds lagar.
 
Dessa lagar kallar hinduismen sanathana dharma, en mysteriös blandning av naturlagar och moraliskt regelverk, ett regelverk alla eller de flesta har medfött. Medvetenheten (hus 9) om en universell rättsordning kan dock vara så svag att den inte når fram, andra planeter väsnas för mycket. Eller, i klartext: själen har redan i tidigare liv kommit på avvägar och avslöjas nu av födelsehoroskopets "ingångsvärden". 
 
En inbyggd värdemätare är månnoderna Rahu och Ketu. Se Månens rörelse på positiva eller negativa latituder i förhållande till solekliptikan "Normen", som en symbol för själsliga avvikelser. Men Månen befinner i princip allt någon annanstans än vid 0° altitud och när så sker inträffar ofta den fruktade eklipsen. Japp, det astrologiska systemet ger inte människans låga sinne någon chans! Kanske symboliken tecknar att ingen själ är undan synd, annars skulle själen inte ha blivit människa på jorden, en värld ämnad åt djuren. Människan är en invasiv art på den här planeten. Det är därför vi förstör så. 
 
Bloggaren kanske skulle sluta förbanna it-fascismen för allt vad det hittat på efter att ha blivit en stor lirare som suktar efter de stora pengarna. Visst förslavar den människorna med mätapparater och kontrollsystem, men vi kanske ska heja på Elon Musk och alla de andra så de snarast koloniserar en ny planet och lämnar Jorden?

Färskt exempel på den oönskade människan: naturanden bakom en blomma har tröttnat på att människan plockar den i sådana mängder. Den har därför börjat kamouflera sig!
 
Kom inte dragande med darwinism och blind evolution som ändå på något sätt visar intelligens i vad den väljer. Detta är en smart naturande givet de små möjligheter den har med sin yttre livsform:




Inga kommentarer: