Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 oktober 2020

Naturen svarar människan på bred front


Mänskligheten har gjort Naturen motsvarigheten till pissförbannad och hon jobbar nu för högtryck med att få bort den parasit hon svagt börjat förnimma med sinnen som garanterat inte liknar de mänskliga.

En ny studie publicerad i Nature Climate Change i augusti förutspår att sommarisen på Arktis kan vara borta redan 2035, femton år tidigare än man hittills har trott.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6zj8E3/isen-i-arktis-minskar-snabbt--kan-ha-fastnat-i-dodsspiral

Att mjuka upp hela Nordpolen är mycket mer än skiftande vattennivåer och sönderbrutna istäcken, det är en förebådan om den makalösa folkutrotning siaren Edgar Cayce (1977-1945) såg i sina framtidssyner i samband med de geografiska magnetpolernas förflyttning och en omtumlande serie konsekvenser.

Men Cayce var som svajigast när hans transmedvetande försökte sätta årtal på det han såg. Samtidigt är det obegripligt (från mänsklighetens nuvarande kunskapsnivå) hur han, på en farmares i jämförelse obetydliga fråga om reservdelar till sin omoderna traktor, likt en hök i skyn lokaliserade rätt del i en lada - flera delstater bort! Västerländsk psykologi har på det hela taget inte velat ta i sådana här kognitiva förmågor, livrätt att svaret inte alls passar inom ramen för rådande materialism. Enligt Cayces datering skulle vi redan att sett - sedan årtionden - det han siade om. Men den saturnier som ger sig till tåls verkar nu kunna skönja början på de dramatiska geologiska (världsvida!) förändringar han siade om.

Det nya larmet Aftonbladet skriver om stämmer väl in med Saturnus som Tidens herre och yttersta dirigent (karma-planeten), inte minst som den i år befunnit sig hemma i sitt negativa hemmatecken Stenbocken. En stark placering. Eftersom omloppstiden i zodiaken är cirka 30 år kommer frågan här, liksom för corona/pesten, varför inte gångna tiders vågor av pest följer ett jämnt mönster. Svaret måste vara (i så måtto man tror på planeterna som symboliska antydningar) att de, precis som greken Platon och hinduerna hävdar, bildar komplexa figurer eller mönster (yogas, kombinationer). 

Pestens mönster försökte jag titta på i början av coronapandemin, men Cayces förutsägelser handlar om globala klimatändringar som normalt sker över väldiga tidsrymder, och han menade också provokativt att människan är en så aktiv del i solsystemet att våra åtgärder återverkar på inte bara jorden utan även solen! I dagsläget hopplöst overifierbart flum ur trans. 

Men trots att visioner tycks svåra att sätta datum på fanns gångerna då hans omedvetna fick åren helt rätt. I storsäljaren "The Sleeping Prophet" från 1967 (del i ett då  uppvaknat intresse i USA för Cayce), dramatiserar journalisten Jess Stearn möjligen en smula, och betonar hellre det Cayce fått rätt i än de gånger han missat. T.ex. är Cayce om Tyskland kända (eller snarare ökända):

 "Cayce var en slumrande kalender, datum rann ur honom fyllda av onda varsel som ropade på verifikation. Långt innan Andra världskriget hade han valt ut ett år, 1936, som året för en kritisk (internationell) vändning bort från freden. Han kunde knappt ha valt ett större år för avgörande beslut om han så skrivit historieboken själv. För inte bara deklarerade Hitler sina intentioner det året och marscherade in i Rhen-landet utan Italien spände musklerna i Etiopien, och alla större aktörer valde sida i det spanska inbördeskriget. Det var också året då Nationernas förbund (FN:s första försök) kollapsade och gjorde ett slut på drömmarna om kollektiv säkerhet efter Första världskrigets fasor." (s.83)

Irriterande nog nämner inte författaren från vilket år den här förutsägelsen är! Men det har skrivits så kopiöst många böcker och de mikrofilmade och utskrivna stenogrammen från Cayces sekreterare fanns under en tid också som kommersiell CD, så Stearns miss i framställningen går att kontrollera. Det var säkert en förutsägelse som låg åtskilliga år tillbaka eftersom Cayce efter att den oanade vidden av hans transförmåga avslöjats hade för vana att göra årliga anföranden ur hypnos om internationella affärer. 

I samband med Hitlers uppdykande på den politiska arenan hade han t.o.m. låtit antisemitisk och hävdat att han in i framtiden såg en Ödets man som tagit in i historien som en man "med gudomlig mission" för ett folk som "alltid uppfattade sig felfördelade". Vilken märklig tolkning av den vite mannens förtryck av judarna i Europa under nästan 2000 år! Detta är ett av den kristna och Bibelälskande Cayces mest kontroversiella transmeddelanden. 

Vad fick honom att vända på steken och se förtrycket mot ett folk som deras eget svagsinta krypande för överheten? Uttalandet var inte alls likt den omtyckta småstadsfotografen och söndagsskoleläraren Edgar, som i andra transföredrag tvärtom låtit ekumenisk och tolerant som få. För att inte tala om att han fick hjälp att bygga ett sjukhus vars läkare var beredd att behandla efter Cayces häpnadsväckande oortoxoda föreskrifter. Hjälpen kom från judiska finansiärer från New York.

Det är möjligt att Cayce såg ett större scenario i trans, för Palestina var under årtusenden ett land stormakter stormade igenom i krig mot varandra och kanske plattas en befolkning till av tillräckligt mycket krig och oro. Traditionalistiska kulturen kan vidare tänkas reinkarnera i grupp och hålla sig till sina egna. Redan tidigt efter Hitlers makttillträde undslapp Cayce sig dessutom pusselbiten att Hitler var en reinkarnation av Bibelfiguren Jehu - en skrämmande figur som enligt texten spred blod och död omkring sig. Profetiskt och förebådande bara det! Cayce var välläst i Bibeln men det gör inte framsyntheten mindre extrem - det finns bra många figurer betraktade att välja mellan i bibelböckerna. 

Men under samma frågestund efter transanförandet villkorar den hypnotiserade Cayce sig själv ur sitt transtillstånd och menar sig se att "imperialism" var ett hot men politikerns integritet. Jag har uppåt 20 böcker om Cayce men det här stycket minns jag från en bok av närmast obefintligt allmänintresse: en särstudie om hur Cayces transtillstånd hanterade ämnet Gamla Testamentet. Episoden har inte beskrivits någon annanstans, vad jag vet, och organisationen som vårdar Cayces minne på nätet har visserligen den ursprungliga trilogin i nytryck (som en volym) men ger inga prov på innehållet. Så här är ett litet utdrag ur tredje volymen (min snabböversättning). 

Det är Cayces närmaste grupp av intresserade som i rummet för en "föreläsning om världen" den 4 november 1933 förhör sig om Hitler som just börjat göra sig ett namn (grep full makt och förklarade sig diktator den 23 mars samma år). Eftersom boken relaterar frågestunden är bit in saknas förklaring till hur någon kan ställa en så till synes irrelevant fråga som den om Adolf Hitler har "övernaturlig" varseblivning.

Q6: Har Hitler högre ["psychic"] vägledning?

A6: Psykiskt ledd [ja]. För förståelsen [1933? Hos frågeställaren? Cayce om sig själv?] är att relationen mellan de mentala aktiviteterna [hos en människa] och de andliga influenserna är dirigerade eller dirigerar, den här kroppens [Hitler] fysiska aktiviteter.

Därför kan det sägas att han är psykiskt vägledd, ty han har kallats för ett syfte enligt det som givits [tidigare fråga? tidigare transtillfälle?], och inte bara i nationens inre affärer utan i hela världens affärer. Och han står mycket i Jehus position, vad beträffar det folk som tänker sig vara förtryckt.
(transläsning nr 3976-13 - speciell numrering för att hemlighålla ibland mycket prominenta frågeställare)

Ett är klart: ett mycket tidigt uttalande i en enkel liten amerikansk stuga hos en "icke-politiskt sakkunnig" om en kommande världsroll för den nytillträdde ledaren Hitler.

Redan i svaret på nästa fråga kommer ett förbehåll ur Cayces omedvetna:

Q7: Varför verkar Hitler begå ett misstag genom att initiera en politik som antagoniserar världen?

A7: Därför att världen ännu inte helt förstår Hitlers avsikt ("policies"). För denna initieras snarast från den andliga källan, och vår värld är väldigt materialistisk i sin orientering och förstår föga om andlig ledning eller diktering. Men världen kommer att förstå, såvida inte [Hitler] injiceras ytterligare av de imperialistiska influenserna... (3976-13)

Ur: Robert W. Krajenke - Man the Messiah: God's Plan Fulfilled (1974)

Därefter övergår författaren till en fördjupningsfråga från samma tillfälle om Hitlers attityd till judarna. Svaret är en psykologisk analys som inte längre är politiskt korrekt, trots att Krajenke (polskt efternamn och mer än troligt själv expatrierad jude) i en fotnot påpekar att transsvaret är närmast identiskt med en judisk rabbins kritik till sina egna om folkets "andliga apati" i 1800-talets Europa. Den boken utgavs mer än 60 år innan den här novembersittningen i Edgar Cayces stuga. 

Likväl är det en rätt grym bild av karmas okända vägar som Cayce antyder, utan någon av den sympati med judarna delar av världen Förintelsen visade efter kriget. (FN:s grundande är det svagaste och mest tafatta horoskop man kan hitta, så att antisemitism och mänsklig ateistisk ondska snart skull återvända till planeten är uppenbart. Horoskopet kan mycket väl komma att granskas framöver.) 

Det finns en något senare frågestund (återgiven i en annan bok som jag inte orkar leta upp) där Cayce följer upp sitt tidigare förbehåll och klargör att Hitler nu tappat sitt gudomliga mandat, att "imperialismen" krupit in i hans själ och han blivit den vettvilliga krigaren Jehu... 

(Skeptikern skulle här säga att han bara läst något nytt om Hitler i tidningen som strax förvandlades till ett nytt auktoritativt transuttalande men den skeptikern har redan gömt den märkliga profetian som låg inbäddat i liknelsen med Jehu, och har heller inte kännedom som Cayces häpnadsväckande livsberättelse, om alla de år - effektiv speltid - han låg medvetslös på en brits för att hjälpa andra med sin förmåga, oavsett om de inte hade råd att betala den modesta avgiften för en "transläsning"...)

Så, Hitler hade från början ett "karmiskt uppdrag" knutet till sig... Så tunn kan alltså skiljelinjen vara mellan en som vill få fart på sitt land och en som går överstyr. Eller är det att censurera Cayce? När allt kommer omkring refererar Cayce senare inte den Hitlers korruption till hans antisemitism utan det imperialistiska expansionskriget! Förintelsen förefaller under alla omständigheter varit det som var Hitlers tilldelade roll att uppfylla, att få den "andligt apatiska/indifferenta" judenheten att återfinna andlig resning. 

Även i fallet med flygarässet Charles Lindbergs kidnappade son verkade Cayce närmast belagd med inre munkavle, och gav ytterst dunkel vägledning. Vissa händelser är kanske ödesbestämda och måste ske, viss karma på både stora och mindre plan kan vara orubblig. Cayce själv berättade ur trans något om hur gränslinjerna dras i det osynliga, en naturlära som överhuvudtaget inte finns i västerlandets föreställningar om vilka strukturer som döljer sig under det fysiska. Kort och brutalt uttryckt är västerlandets materialism en irrväg, den 2300 år gamla filosofen Platons lära om att verkligheten är medveten och idédriven är den korrekta intuitionen enligt Cayces transföreläsningar om världens ontologi.

Ska man ta något på allvar av allt som rann ur denne synska man, som lockade till sig storheter som Thomas Edison, en amerikansk president (inte dokumenterat) och rådvill Marilyn Monroe i början av sin karriär, innebär det alltså att Guds plan eller Ödet inte är mer fixerat än att en människa kan utlösa ett världskrig. Händelser kan så att sägas växlas in i tidens och historien som hela "karmiska block". För människan monumentala händelser kan flyttas fram och åter på tidslinjen eller kanske helt utgå. Cayce tycks ha tillmätt människans fria viljan stor betydelse.

Nå, Förintelsen fick de "andligt förtorkade" judarna att delvis "tuffa till sig" just genom samma dråpslag - till den grad att de nu själva driver ett land (med ett genuint sorgligt horoskop) som rena hitlertyskar. Det är som att karman nu svänger för långt åt andra sidan istället.

En annan synsk amerikan, Shirley MacLaines personliga medium Kevin Ryerson, menade att folk ur den franska, antisemitiska och kortlivade Vichy-regimen gruppreinkarnerat i det moderna Israel och utgjorde dess stridbara politiska elit (en generation som nu börjat dö ut). Var det alltså gamla franska rasister som utkämpade det berömda 7-dagarskriget mot Egypten sommaren 1967? 

Tanken på reinkarnation får tanken att svindla, vad händer om man sätter en ingrodd rasist i en kropp av typen "förföljd". Neutraliseras rasismen genom ett sådant liv eller blir det överreaktioner av något slag?

Givet den kraft karma är enligt Edgar Cayce vore det inte konstigt om människan, som den av naturen, står inför en våldsam gallring i och med hans beryktade förutsägelse om polerna. Jag har inte hittat en enda text från originaldialogerna med den "sovande profeten" där uttryckligen säger magnetpolerna (bara "the poles") men talar han om att hela jordaxeln kommer att tippa ett par grader, blir det en katastrof liknande den då mammutarna rapidsnabbt frös inne med nybetat gräs intakt i magen.)

Så allt detta, bara för att jag råkade se årtalet 2035 i den engelska forskarrapport AB refererar. Det är bara ett år ifrån "Kung Bore" eller Saturnus som tar tag i Sverige från och med 2036.

Tillägg:

https://www.edgarcayce.org/about-us/blog/blog-posts/cayce-s-pole-shift-prediction-speeds-up/

Ett årtionde tidigare den grymma versionen på samma sajt, av samma expert på Cayces transmeddelanden. Den magnetiska nordpolens förskjutning tycks vara en del den fysiska omorientering jordklotet just nu genomgår och mänskligheten ränner runt som drivna av Djävulen själv. Men...saknas viktiga bitar i klimatalarmisternas insikter - är de som vanligt alltför antropocentriska för att se en större bild, den Cayce förmodas ha sett?

https://www.edgarcayce.org/about-us/blog/blog-posts/edgar-cayces-axis-pole-shift/  

Den här poddaren tog för nio år sedan nätets värsta dårar och illa informerade YouTube-vidoer apropå tidiga nyheter om magnetpolerna, med ro.

https://thebobdavispodcasts.com/tag/edgar-cayce/

Men på nio år har klimatförändringarna har snarast intensifierats. Att titta på smältande is bara den allra ytligaste aspekten på vad som verkar vara jorden som nu byter melodi...

*****

 

Extraspaning


För första gången googlar jag på Robert Krajenke. Minimal nätnärvaro men åtminstone uppgiften att denna nu 80-plussare varit eller alltjämt är andlig vägledare av något interkonfessionellt slag, en brobyggare mellan olika religioner. 

Han föddes några månader efter att Andra världskriget brutit ut. Okänt om födelsen var i Polen hos en familj som flydde till USA eller i USA av en familj som i god tid fattat vad som låg i luften i det hatiska Europa.

Hur som helst matchar horoskopet perfekt den spektakulärt levande inre ande i denna Krajenke vid 50-60 - om inte fotot är "fixat" för lite extra intensitet. Sällan sett så koncentrerad glöd  i blicken. Förstår att han sökte sig till Edgar Cayces studiesamfund efter dennes död. Men framför se här hur han och Förintelsens motor Adolf Hitler är som myntets två sidor, man för en stund lämnar därhän massmördarens Vågascendent och bara studerar zodiaktecken som idéer (naturlig zodiak):

Rejäl dos "egenmäktighetssyndrom" i
yttre kartan (Eld och Jord i destruktiv Holocaust)

Det är uppenbart vem som är Förövaren här och vem som tillhör den Förintade massan (eller deras överlevare). Men jag är lite överraskad att ett sådant KRIG mot Krajenkes identitet (Solen, här: judisk identitet) och en identitet just Liemannen (Saturnus) börjat vidröra (i en ond och dödlig rundgång mellan astrologins två distinkta Illgörare), hur en så fasansfullt usel indikation kan blir en andlig vägledare! Det är mer en typisk idrottsmans signatur, en vars livsblod svallar av konkurrens och utsikten att "få dräpa" motståndaren! 

I brist på klockslag verkar förklaringen ligga i sinnelagets Måne i Skytten som ödmjukar sig maximalt och t.o.m. blir villig att förlåta världen dess oförrätter genom Mån-psykets härskare, hemma och lika stark i sitt andra tecken: förlossningens och den andliga frigörelsens Fiskarna.

Skulle man rotera Krajenkes karta till en månascendent hamnar Solen i 5e ledarhuset och tillika atmans hus. Även den kartan leder till tankar på själen och dess öden. Betraktar man Solen som hus 1 blir, som synes, den förträffliga Månen och udda affär där Jupiter samtidigt är den gode guden (hus 9) och den onda daimonen som berövar allt världsligt gott (hus 12). 

Detta är en av astrologins mest paradoxala konstruktioner, att Jupiter/Zeus/Guru både står för det högsta goda och förlusten av det världens, Jupiter som "Gud tar och Gud ger" och som indikerar vad människan alltid vetat: Gud är ingen snäll skäggig fader, den yttersta källan är bortom konventionell moral och bekräftar faktiskt vagt Cayces mystiska yttranden om att det judiska folket stod just inför sin Guds bestraffning för att de valt att söka integrera sig med Europa och slätat ut all sin stolthet och andliga muskulatur. (Jag tolkar Cayce utifrån vetskapen att Europas judar till sist såg anpassning som enda väg till acceptans, men enbart omvända sig utåt, spelade dubbelt för att komma någon vart i de europeiska samhällena.)

Hur passande är inte Krajenke att skriva om Cayces syn på den judiska Bibeln. Man ser av hans karta att judisk styrka (och judiska motgångar) är en fråga som intresserat honom: Månen i Skytten baserad på Fiskarna är global och garanterar att denna Sol-Väduren tänker större än bara "ego". Men eftersom Hitler har precis samma Sol och Måne (ett så slående sammanträffande att jag bara var tvungen att placera horoskopet invid varandra), måste man gå djupare i tolkningen för att se att Krajenkes karta rymmer ödmjukhet medan Hitler bara är en eldfängd vettvilling.

Här finns dock bitar i båda horoskopen som överlappar med Hitlers tankar om Övermänniskan. Men här är det istället en genuint troende jude - eller vem som helst enligt hans brobryggande verksamhet - som är den bättre människan och imperialisten, blir avfällingen som valde Satan i sitt behov av självförhärligande.

Det finns mycket i den här dubbelkartan att fundera över i ämnet hybris och aggressiv galenskap och hur ett offer kan vinna sin andliga autonomi åter, t.o.m. efter Ketus stora halshuggning av så många av den egna gruppen.

*****

Viss ledtråd till dubbelkartan: Det är Hitlers himmel som innehåller Eld som torkar ut livsuppehållande Vatten. "Sensationalism" har kallat det förr, men det är också uttryck för destruktivitet. Det är Krajenke som representant för det judiska folket blir sittande med det motsatta: negativ sensationalism (skandalrubriker eller offersituationer, jfr. Stefan Lövens Sol-Vädur men disponenten Mars i Vatten). Vatten släcker den flammande lågan eller åtminstone hämmar utlevelsen. Var rörelse i Eld (expressivitet) triggar Vattens självbevarelseinstinkt (Det förefaller vara därför Löven hade så svårt att tala ur skägget under sina år som statsminister.)

Eftersom symbolik kan fungera ur flera perspektiv och inte lyder strikt logik, stannar jag där. Båda elementen står för liv ur lite olika perspektiv och det är helt i sin ordning att både betrakta elementen på Aristoteliskt sätt eller på bloggens, som sinnebilder för den tredelade själen eller fyra världar/medvetandetillstånd. 

Elementen säger något här, det här helt klart och den destruktiva kampen mellan Eld och Jord (i sinnevärlden) är bara alltför passande på Förintelsen och nazisterna som för glatta livet sökte elda upp sina dödsoffer i samma takt de gasades ihjäl. Jag har sett många fall av tragik inom familjer där t.ex. en drabbat förälders horoskop innehållet just Krajenkes obönhörliga störning där de båda illgörarna Mars och Saturnus kastar aspekter och bildar en destruktiv spiral. Ibland kan aspekten tyda på en idrottskämpe vars ambitiösa karriär klipps av genom skada så att Stenbockens högt satta mål aldrig nås.

Att inte Krajenke är något känt namn beror förstås att det Cayce sade snarast blivit allt värre: världen är nu så materialistisk att högre sanningar inte ens går in i människornas tjocka huvuden. De flesta är så upptagna av sin egen sanning att ett jordeliv bara rinner förbi och själen hade - om den inte varit evig- suckat åt sin oregerliga värdkropp som slösat bort ett liv för den hört och uppfattat så illa.

*****

Kuriositet

Inlägget skrevs den 20e och schemalagdes nästa fall att autopubliceras med bloggarens atma karaka (själssignifikator) stigande i öst på orten. Bara ett infall utan andra baktankar än att Merkurius är gudarnas skrivare och budbärare skulle ligga i öster.

Vad jag inte såg förrän kartan var klar var att den repriserar Hitlers Måne och Jupiter i 3e kommunikationshuset - "ett mixat sinne" där Månen sägs god så länge den rör sig mot fullmåne medan Jupiter är ond - åtminstone är expansiva planer bara onda för Vågascendenten som värderar harmoni och balans. Men är det allt, att texten rör onda och svåra ting som sammanhänger med något "expansivt"? (Kapitalismens rekordsnabba destruktion av planeten står i analogi till Hitlers krig för mer Lebensraum.)

Publiceringens egen atma karaka är intressant och inte alls frammanipulerad (det enda jag tänkte på var att hitta minuten för Merkurius i öster). AK ger en spännande ingrediens: Venus och Rahu utkämpar ett "planetärt krig" om vem som ska representera textens "själ" (eller är det författarens själ?). 

Venus är förträffligt placerad i den goda daimonens hus 11 krigar mot den äregiriga demonen Rahu i det onda 8e huset för döden och gammal dålig karma som ligger och slumrat passivt. Extra pikant blir det av att Rahu förstärker din disponent just Venus men från ett dåligt hus. Kanske ett eko av textens tal om att "Gud ger och Gud tar" och inte låter sig fångas in i mänskliga kategorier? 

Hursomhelst är det den verksamma välgöraren Venus i Lejonet i den goda daimonens 11e hus som vinner det planetära kriget. Rahu som den rent matematiska norra månnoden befinner sig alltid på solekliptikan, 0°0', medan Venus har stigit högre, till +1°19'. Ett gammalt och, vad jag förstår, unikt sätt för den hinduiska traditionen är i vissa sammanhang särskilja planeter åt. 

(Ominats primitivitet gör att man kan misstänka babyloniska rötter. Tvåflodslandets astronomer höll noga reda på planeternas latitud och beroende på höjd anknöt dem till en av tre gudomliga vägar. Läran om det planetära kriget kan vara en vidareutveckling av äldre föreställningar, men det är förstås bara spekulation.)

Eftersom venusianska Vågen stiger i öster stiger den goda daimonen (här representerad av Lejonets härskare Solen) ner i 1a huset och genomsyrar tidpunkten (och det blogginlägg som ser dagens ljus då). Den goda daimonen inkarneras via en text! 

Här uppstår en annan av  astrologisk paradox: Egot (ascendenten) upplever alltid den goda daimonens planetära representant som "verksamt ond", dvs. denna Sol i Vågen möter inte människornas gillande. Men vem skulle förvänta sig applådåskor för en text som öppnar dörren till det otänkbara: Naturens kraftfulla decimering av en bångstyrig mänsklighet! 

Som någon läsare kanske ser, är ett tema här detsamma som den judiska bibelns löfte om Guds skydd så länge de inte börjar dyrka yttre, materiella ting högre, men också hotat om att skyddet lyfts bort för den som sviker sin själ och inre kallelse. En ytterligare koincidens är att det inlägg som bara var tänkt att kort kommentera permafrosten, i sig visar sig påminna om den gamla judiska "dubbla gudens" krav på obönhörlig lydnad vid vite av att en folkgrupp eller stora delar av mänskligheten "tappar flytet". Det är möjligt att jag "kanaliserat" någon gammal jude här.

Att publiceringen handlar om olyckor ses för övrigt genom att båda Illgörarna angriper Vågen för närvarande, Saturnus via sitt hinduiska trekvartsvarv och Mars genom sin hinduiska 210-gradersvinkel. Sol-Vågens trettio dagar kommer att fyllas av onda omen och dystra förutsägelser. Solen har nu avverkat en sjättedel av Vågen så det finns tid kvar för mörka rubriker.

Inga kommentarer: