Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 oktober 2020

Moderater - ofta bara vegetation att röja för fri sikt

 

Moderat räknenisse. Tycks ha lagt på sig
några kilo sedan regeringsfotot togs.
Ja ja, dessa ivrare för enbart "enskild välfärd"...

Det här är en rak moderat, partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson, som tror på det han säger (som vi ska se). 

I AB lobbar han för att Arbetsgivaren verkligen behöver en ny lag som gör den arbetande svensken rättslös och alltid i risk att kastas på soporna. Som någon tidning skrev: tänk ett helt land av människor i osäkra visstidsanställningar! (En terrorregim har införts, en total tystnadskultur över alla landets arbetsplatser.)

Moderatens lobbytext är en grundkurs för unga och ännu påverkbara människor i det rådande systemets uppbyggnad. Han är därmed, trots sitt astrologiska "klartecken" från himmelen en av dem som ställt sig (eller av Ödets ställts?) bland historiens förlorare. Den världsbild han lärt in sig, de kapitalistiska räknenissarnas, gäller inte längre.

(Se bloggens flera närmast föregående inlägg - det är krig nu, inte mellan högern och vänstern för den senare är nästan försvunnen utan ett krig mellan status quo-människorna och de ödeskrafter som vill se mänskligheten göra upp med en kapitalism som nu är alltför destruktiv.) 

Så hur kan detta komma sig, att en människa får grönt ljus från himmelen att driva en människofientlig politik? Det är precis som med Fredrik Reinfeldt ett antal år tillbaka. Också han hade himmelens sanktion för den ondska av precis samma typ som han spred i landet. Både dessa moderater drivs nämligen av Solen i Vattenelementet, en placering som gör underbart gått som vårdare av det naturliga, men blir rena helvetet när de överför biologins principer (att överleva till varje pris, individuellt eller arten som helhet) och placerar detta i ekonomins tjänst. 

Ondaste socialdarwinismen resulterar och om inte den här bloggen var så unikt innehållsrik (för en simpel astrologiblogg) skulle det lätt gå att leta upp åtskilliga exempel på Solen-i-Vatten som "tar sig vatten över huvudet" och pratar eller agerar i ämnen de inte behärskar. Som botaniker och t.o.m. biolog skulle Mats Green (hör bara efternamnet!) göra utmärkt från sig. Men politiker var han inte ämnad till.

Framgång på den vegetativa (instinktiva) nivån syns tydligt i Månen i härskarläge i Krabban och i konjunktion med den verksamt goda välgörare Jupiter. Denna skvalpiga bas, ett slags expansivt hav och ett substrat till materiell grönska, det är en perfekt front bakom vilket gömmer sig Svenskt Näringsliv och dess betydligt mer cyniska demoner. Men här har de hittat en god och naiv människa med en medfödd natur som inte förmår ställa frågor om vilken modell en statsekonomi bör ha, om det arbetande folkets verklighet ska vara en nidbild av djungelns lag.

Det är alltså högsta poäng för politikerns känsloliv: Månen och Jupiter är en välvillig kombination och han vill blomstring, men en nivå de betydligt mer skärpta gamla grekerna dömde ut som helt inkapabel att forma ett gott samhälle. Får jag lov att för femtielfte gången påminna om hur den Rationella och den Irrationella Själen i kosmos och människan (mikro-kosmos) förhåller sig till varandra?


Platon menade att naturmänniskorna (Jord och Vatten) visst kunde leka demokrati och idka handel och allt annat, men politikerna - landets hjärta (Solen) och patosfyllda motor tar order från de visa filosoferna, de senare utan beröring med personliga egendomar (för att undvika varje möjlighet till korruption). Filosofen styr från den helt BLÅ-färgade Rationella Själens nivå, dvs från de eviga axiom som de korrekt utvärderar förenligheten av, precis som astrologin kan notera att jordelivet fungerar bättre om rätt Idéer kombineras och används inom rätt områden.

Jag vill (för första gången) påpeka att illustrationens cirklar motsvarar gammalt tänkande om nivåernas graderade överlappningar. En politisk ledare (en hjärtats eldsjäl) bara är RATIONELL i den mån ledaren väljer att ta del av sitt Överjag, av den Rationella Själ vissa har aktiv från födelse (god karma/tidigare liv) medan andra med varierande grad av möda måste arbeta för att komma i kontakt med. Extrem markkänning är destinerade att i detta liv nå det gudomliga intellektet eftersom själens "väg upp" inte kan hoppa över några moment i det fall till materialitet som redan är ett faktum.

Det värsta skulle vara ledare som själva varit studiesvaga och därför skapar politik som blockerar vägen för unga människor, som gamle borgerliga utbildningsministern Björklund som ville forma yrkesinriktade utbildningar (brunt + grönt i kartan) utan framtida möjligheter till påbyggnadsstudier. Denna förnumstiga och lättsamma demon bland människor ville alltså låsa fast arbetarbarn i låga roller i samhället, och moderaten Green bara tror han sysslar med en god tanke men jobbar för samma diaboliska slutmål!

Att han verkligen är naiv och suggererad av sin låga närings- eller irrationella själ kan ses av att Månen fantiserar att hans ledstjärna Solen är det högsta goda som man kan föreställa sig. Solen i Vatten står alltså i 9e "goda" huset för människans personliga förhållande till Gud eller en avgudabild av något slag. 

Här är det alltså flödande Vatten - N Ä R I N G S L I V - som är politikerns "högsta goda", dvs en nivå i själens lägsta kognitiva nivå - den som anknyter till ren materia. "Livets mening" är med andra ord extremt rudimentär för denna varelse, här räcker det med Vatten - att nära sin fysiska kropp (se utvecklingen i ansiktet). Han skulle göra sig bra som sjukskötare och hantera dropp, men inte tala om hur en nation borde sköta sin ekonomi, även om svensk yttrandefrihet har remarkabelt högt i tak så länge det handlar om obetydligheter som en propagandatext riktad mot Aftonsluddrets läsare. 

(Astrologiskt problem: Går det ens att tala om godhet på Vattenelementets instinktiva nivå? Jo, men bara inom vissa områden: moderns protektionistiska instinkt TOLKAS som god av den som iakttar en moder i hennes tilldelade roll. Men kan säga att denne Green bara klänger i blindo vid kapitalismen eftersom han drivs av så mycket instinkt. Han kan bara fungera som en vattenspegel och rapa upp de vanliga argumenten för systemet som det redan formulerats av andra. Vad han i det här livet saknar är kontakt med det gudomliga intellekt som planteras i många människor - men inte alla enligt de strängare filosoferna - och gör dem kapabla att skapa något utöver det redan givna.)

Problemet är att en nation måste vara långt kommen i intellektuellt självförverkligande för att avföra såna här myter som att darwinismen ska få avgöra samhällens utformning, och det oavsett hur mycket de troende än investerat hela sin (lägre) själ i mytens sanning. Men Sverige är inte utvecklat, vi är på många sätt fortfarande det Lort- och Fattigsverige som så här långt bara lyckade släta över en del graverande tydliga missförhållanden. Den kom den nya tidsandan och nu söker män som Mats Green vrida klockan tillbaka till 1800-talets onda Sverige. Den Luft Sverigehoroskopet besitter tycks mest vara en intellektuell överbyggnad som saboterar för landets allmänna harmoni.

Viss del i Greens hjärntvättade livsöde har garanterat Satans axel - vare sig via zodiaktecknen Oxe/Skorpion (pengar/avund) eller mellan 2a penning- och 8e dödshuset. "Jämkandets" eller harmonierandets Venus i Vattenbäraren är enda positionen i Luft och man kan kan säkert säga att inget aktivt intellekt är verksamt på denna himmel. Så vitt jag ser vaknar inga intellektuella signaler till liv hur man än roterar zodiaken för att finna en verklig gynnsam ascendent/fysisk värdkropp. 

Visst hade Jan Björklund rätt i att teori kanske inte är för alla, men han missade att livet självt ofta vrider fram nya öppningar (Tiden och mognaden). För dem som betraktar medborgarna som skräp att mata in i det kapitalistiska systemet är det förstås ointressant att någon, säg vid 40, plötsligt finner sitt kall. Systemet är inte byggt för att tillgodose medborgarnas behov utan rullar på bara på i linje med systembyggarnas mål!

Men ett brist på högre rationell själ är förväntat när man gå igenom de som sökt sig en karriär som politiker. (Se bara Annie Lööf som sades ha studerat juridik före politikerkarriären. Det finns inte ett uns av juristens knivskarpa logik på hennes födelsekarta och det är lätt att förstå hur en snarast kriminell bakslughet ledde henne till ett enklare sätt att bli "någon".)

Platons visa råd av filosofer existerar naturligtvis inte i det här landets politiska system och därmed knappt ens på befolkningens kognitiva karta. Sveriges Näringsliv kan ha känt till Platon (på det sätt direktörer i den gamla skolan normalt läst klassiker på all den lediga tid som ges av en privilegierad position eller redan via ungdomsstudierna). Det var väl därför lobbygruppen ryste över de gamla filosofernas alldeles för "vänster" tankar om det goda samhället och under en kampanj jag ofta tänkt på, sökte smutskasta bl.a. högskoleämnet filosofi som "olönsamt". 

Naturligtvis är det olönsamt för framtida inkomster eftersom denna Elit krasst avskaffat ämnet och därmed möjligheten till verksamhet i ämnet för fler än ett försvinnande fåtal som noga håller sina dörrar slutna mot "icke-akademiska röster". Etablissemanget och Den Rike Mannen är typer som överlappar ungefär varandra, med förbehållet att man kan tillhöra den inre kretsen utan att vara rik förutsatt att man väljer ett yrke som genererar pengar åt andra - t.ex. artisteri av olika typer. 

Nationens drivande hjärta bygger historiskt inte på läshuvud utan pragmatisk - arbetande händer som "vet hur en slipsten ska dras" - och det är begripligt att det finns ett allmänt kunskapsförakt i Sverige och som Svenskt Näringsliv spann på i sin utskrattade kampanj om "hobbykurser" runt 2011. Resultatet blir att de få filosoferna tiger still, studerar sitt, men lämnar landets ekonomism utan kommentarer. 

Sverige är idag ett eländigt nationsbygge, men med den röda linjen att det både i historia och nutid gagnat de besuttna. Socialism genomfördes aldrig i grunden under 1900-talet, och nu försvinner snabbt de förbättringar som några korta årtionden ändå tillföll folket.

 

Inga kommentarer: