Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 oktober 2020

Räknenissarna måste ersättas för ett bättre Sverige

[Ekonomi 101 - knappt]

Vid läsning av kändisekonomen Scocco serveras ännu en liberalistisk plädering för att ösa in mer folk i Sverige. Jag inser att även detta perspektiv finns med i Sverigehoroskopet: Men inte alls som ett positivt omen om tillväxtekonomins välsignelser utan som samma gamla dömande finger mot den svenska Eliten, till vilka man också måste räkna alla landets ekonomer som enbart fixerar sig på det rådande läget och ingen av dem skissar på nya sätt att mäta värde och fördela välstånd (ännu en smula utopiskt att ens tänka på möjliga sätt att hushålla med världen efter kapitalismens död).

På grund av att en ökande andel av inrikes födda är i äldregruppen, som inte arbetar, har antalet arbetade timmar per person fallit det senaste decenniet. Sett till hela befolkningen har detta dock kompenserats av att utrikesfödda på grund av sin gynnsamma ålderssammansättning, ökade sysselsättningsgrad och arbetstid nu arbetar fler timmar än inrikes födda. Invandringen har kort sagt mildrat den ekonomiska motvinden från ett åldrande Sverige.

https://www.expressen.se/debatt/invandrare-arbetar-mer-an-svenskfodda/

Officiell nationalekonomi - räknenissarna - betraktar inte de åldrande svenskarna som en grupp som givit landet allt - till och med de sista ljuva åren - utan ser den bara som en åldrande barlast, ett irritationsmoment i kalkylerna. Nationalekonomin kallas vetenskap men den är idel Orättfärdighet, en synd som straffas extra hårt eftersom den är baksidan av Vishetens dygd. 

Det ligger nära att hyvla av dem genom att vara "lite fri" med coronarestriktionerna. För det är lite ättestupa eller en senare tids månande om rashygienen och ungt friskt blod dold i den svenska diskursen. Det dolda motivet tycks ligga glömt bakom varenda svenskt missförhållande.

I förra inlägget använde jag för första gången FATTIGDOM som en tillgång för Sverigehoroskopet. Den verksamt välgörande Saturnus representerar fullständigt ansiktslös arbetarklass. Men som bloggen ofta upprepat finns denna "resurs" i utlandet. Så den mest cyniska läsningen av dem alla är att den svenska Eliten dammsuger utlandet efter FATTIG OCH BILLIG ARBETSKRAFT, vilket skulle vara planetens "verksamt goda" egenskap - fattiga finns alltid i stort antal - och det är så hinduisk astrologi kan vara så dubbel angående Saturnus. 

 Planeten står dels för Gamla Pengar men också den som har ackumulerade besittningar av annan art, t.ex. att makten äger shudras, hinduernas låga arbetarklass (den fjärde kasten). Dessa är bara egendom och representerar ett värde för dem med mera makt. Arbetaren får sin lön men ingen del i den vinst hans arbete genererar. Löntagaren reducerar sig till en vara i det ögonblick anställningskontraktet undertecknas (om det ens finns något avtal - en oanad del av arbetsgivarna är demoner som i medvetandeavseende befinner sig någonstans mellan Helvetets sjätte och sjunde krets). 

Vinsten tar istället räknenissarna, ett parasitiskt släkte som har för vana att parkera sig i diverse företagsstyrelser eller hemifrån köksbordet spekulera i värdepapper. 

Not. Etablissemangets 5e hus bygger på spekulation, vilket i vår tid öppnat för allt från de lågbegåvade impulsmänniskornas casinoberoende till halvsmarta svenssons som köper och säljer värdepapper. Den förra typen är förlorare till den irrationella själen bragts under kontroll - Saturnus! - och den senare en genuin parasit på den arbetande befolkningen i varje rimligt sätt att organisera världen.

Sverige importerar nu denna "verksamt goda" Saturnus - horder av slavar - för att smörja nationens 5e hus tillhörigt ledarna och etablissemanget och även folk ur medelklassen som lyckas trixa sig in i de privilegierades sektor. Ibland medelklass som bara har ena foten inne, en källa till mycket ångest och falskspel inför andra. När jag kallat Sverige för rena korruptionsmaskineriet beror det förstås på att all denna billiga arbetskraft från utlandet förvandlas till det kapitalöverskott Eliten behöver för alla sina vansinnigt usla projekt som de ömsom tror är nästa "Enhörning", ömsom tror ska höja Sveriges status i världens ögon och ömsom bara är svagsint. 

De besuttna BRÄNNER pengar (ond Jupiter, ond Sol) i 5e elithuset på dyra skrytsjukhus för de stockholmare som har råd att betala för sig, och alla de andra projekt som ger skandalrubriker. Ingen verkar hittills ha velat ge en samlad bild av helheten. Sanningen om Sverige är så bedövande nattsvart att de borgerligt ägda medierna väljer "ett drev och en skandal i taget", väljer att betrakta samhälleliga missförhållanden som "isolerade händelser" istället för att skola medborgarna att se och förstå vilket extremt systemfel som driver landet.

Återigen: den goda men fattiga Saturnus (som bara har sina händers slit och sunda förnuftet) hämtas alltså från utlandet till svenskfödda arbetares upprördhet! Det är den korrupta svenska Eliten i femte huset som driver den här importen av slavar just i syfte att få pengar att bränna och imitera det ljuva livet, fört av de superrika i omvärlden. 

Etablissemanget lever definitivt ett härligt liv jämfört med en svensk löntagare som också han shoppar över rimlighetens gräns men bara billiga kopior istället för märkesvarorna. Men guldkant är det knappt för Stockholms översta skikt jämfört med stora världen. På den arenan avslöjar sig svensken direkt som en tafflig turist. Det är därför svenska tidningar har så få "framgångsberättelser" att föredra, det är precis samma gäng lyckade svenskar som gång på gång används som propaganda för kapitalismen och lockbete för det rådande, Orättfärdiga systemet.

All heder, således, åt de Fattiga. Räknenissarna tillönskas en motsvarande återfödelse på Jorden. Luspanka vandrarfolk har traditionellt varit öronmärkta av Karma för återfödelse för dem som ska få känna på vad rotlöshet och sneda blickar vill säga, men livet skapar ständigt nya möjligheter så rättvisa kan skipas under loppet av några liv. Ekonomerna hade chansen att använda sitt slipade siffersinne till att uppfinna ett nytt globalt system som byggde på människorna istället för på Ägarna. Men de valde dåligt. 

*****

Se även: Platons etik, särskilt avdelning fem. (Det var hos Platon de fyra kardinaldygderna först listades i västerländsk litteratur, men sannolikt kommer även den doktrinen från Österlandet, i alla avseenden en moraliskt mer utvecklad del av världen, även om deras straffskala känns föråldrad och rent grym ur västerländskt perspektiv.)


Inga kommentarer: